Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 28 martie 2012

A inceput naveta

Pentru ca se apropie alegerile. Frunza Rosie ca focul a plecat la liberalii verzi, fost rosii, sau albastrii, de orice culoare necesara de fapt, doar pentru a ajunge la steagul puterii.

Tabara oportunisto-securista si-a putut pastra in schimb lipsa de culoare specifica, sau daca ai vrea sa te exprimi mai artistic, culorea unui gri inchis si murdar. Cele cateva randuri ajung cu varf si indesat pentru descrierea mediului politic din aceasta tara. Ca sa continuam discutia avuta prin postarea ”intrebari”, as vrea sa-ti aflu parerea:

Merita asemenea oameni ca tu sa iesi din casa si sa te deplasezi pana la o sectie de vot?

Cine este de vina in opinia ta pentru traseismul asta grotesc din politica romanesca? Traseistul? Sau cei care il accepta?

Crezi ca cei de la putere din timpul pantofarului, foarte multi aceeiasi baieti si fete care s-au rasfirat astazi sub umbrela unor partide inchipuite, au fost vreodata comunisti? Observa! Ma refer la ideologia comunista nicidecum la posesia unui carnet rosu.

Poate in opinia ta un om lipsit de caracter, pentru ca asta trebuie sa fie trasatura principala a unui traseitst, sa construiasca vreodata ceva? Domnul Frunzaverde afirma ca vrea sa construiasca o dreapta moderna alaturi de Antonescu.

Fa un efort si continua discutia! Chiar cu alte idei decat cele mentionate. Nu pierde nimeni nimic cu un mic exercitiu al creerului, chiar daca este facut pe un blog care are o insemnatate destul de mica.

Ps. Multumesc tuturor celora care au venit cu intrebari si care au pus un nume sub acele intrebari, real sau nu, nu voi sti niciodata. Constat totusi cu bucurie ca o majoritate covarsitoare nu a semnat cu anonim.

11 comentarii:

Vali spunea...

Majoritatea pe vremea comunistior isi lua carnet nu pe criterii ideologice ci pentru ca ...asa era "mai bine". Stim cu totii de ce.
Ca si mentalitate tind sa cred totusi ca erau comunisti. Mauit in jurul meu si cosnstat ca pulsiunile comuniste(mentalitate) dainuie si astazi slava domnului. Pana si liberalii sunt comunisti la noi.
Stiu ca tu ai vederi oarecum social democrate. Eu sincer cred ca la ora asta pe scena politica romaneasca se cere un partid autenti de dreapta, hai centru dreapta care sa taie in carne vie si s puna lucrurile pe fagas. Sa puna propietatea pe primul loc, sa curete justitia si sa reporneasca cat de cat economia. Apoi pot veni si socialistii sa redistribuie ...
Eu abia cand voi vedea o astfel de formatiune politica care va spune, gata cu pomana, fara sa-mi promita luna de pe cer , voi mai merge la vot. Pana atunci..pas.

Discutam acum cateva luni despre Havel...

Uite un alt exemplu Joachim Gauck. Un articol cu care sunt in buna masura de acord. Ca sa legam putin discutia si de Securitate.
Deci...despre ce vorbim ?!

http://politmuz.com/politica/despre-pastorul-gauck-stasi-si-securitatea-romana/

AristotelCostel spunea...

Important e ca se destrama cea mai hoaţă gaşcă din România.

N-as lua de bun tot ce disemineaza Lăbăroiu.

Frunzăvernil nu e traseit. Dupa 20 de ani s-o fi simtit in "surplus" printre lovitii in... imagine... de ei insisi, in subordinea securistului sef cotrocean.

Frunzavernil a anuntat necesitatea negocierii cu FMI-ul a unei majorari salariale de 5%... asa, de campanie electorala. Securistul sef a sarit ca ars, aruncand rahat peste toti subordonatii pdl versiunea 5% pentru ca doua luni mai tarziu sa anunte in "Parlament" obligativitatea executivului de a identifica resursele pentru 15%.

Daca Frunzavernil ar fi fost vasalul perfect ar mai fi ramas 20 de ani in gasca portocalie si nici n-ar fi facut cine stie ce demonstratie de mare... caracter.

Altfel, eu de drepte autentice si moderne sunt satul. Ce poate fi mai de dreapta decat sa renunti la proprietatile... "colective" in favoarea unor privati prin metoda cadou? Asta da reforma.

@vali
Atat timp cat va exista statul, atat dreapta cat si socialistii vor... redistribui. :)

Nu stiu daca e corect rationamentul tau. Practic base&co au promis marea cu sarea in campaniile 2008-2009, au promis pana si iesirea din criza, dupa care au taiat in carne vie, punand proprietatea lor privata pe primul loc. Si d-na Mona a curatat justitia, iar economia e repornita... complet.

Vali spunea...

Costele, deci Frunzaverde asta nu e traseist.Hmmm.... Pai pe la cate partide tre" sa treci ca sa fii considerat traseist?! 5, 10, 20?
De ce clorofila asta nu a avut decenta(mare vorba) sa stea pe tusa macar pana dupa alegeri?! Si sa spuna din backstage ce are de spus.
Deja ti se pare mai simpatic pentru ca inceput sa latre la adresa portocaliilor, nu-i asa? Hai recunoaste..

Pana la urma nu e decat un transfer de la o echipa de banditi la alta.


In ceea ce priveste un partid de dreapta in romanica eu consider ca ar avea sanse sa faca ceva in momentul in care voi vedea ca e condus de oameni care au demonstrat ca au facut ceva in viata asta si nu au limba maro de la atata ciocolata servita. Si in care nu voi vedea niciunul din actualele gasti ..PDL,PSD,PNL.

Anonim spunea...

Georgica

In Romania "partidele politice" sunt, de sute de ani, doar gasti. Domnul cumpara de la Stambul dreptul de a jefui si a da o parte ca "tribut", erau niste gasti de boieri care i se aliau in spolierea populatiei si altele care il "cantau" pe la Stambul, sa vin al lor si sa se "roteasca" la putere (sa manance si gura lor). Si trebuiau sa se miste repede ca domnia era pe patru ani ....
Romanii sunt versatili si oportunisti. Calitati foarte bune pentru a supravietui fizic intr-un spatiu aflat in continuu conflict moral, religios, teritorial.
De aceea si peste 100 de ani, daca o mai tine sandramaua (adica granitele actuale ale statelor) ziarele vor fi identice cum sunt astea de acum cu cele cu 100 de ani in urma. Cititile doar.....sunt la Arhive'

George spunea...

Asta si-a dat seama ca Romania este stat politienesc doar cand au inceput sa-i intre prietenii la puscarie. Acum se duce sub umbrela USL ca poate scapa. Eu sper sa nu mai scape nici un parnaias din astia.

mihai spunea...

horea , la noi cred ca problema nu e neaparat ideologia ci morala , poti sa fi comunist si sa fi mult mai bun si eficient decat cel mai inversunat liberal ! caderea comunismului in romania a insemnat de fapt deschiderea cutiei Pandorei ... toate mizeriile au iesit din ea au acaparat tot si s-au cocotat in varf fara a se mai lasa clintiti de acolo , iar acum vedem cum odraslele lor incep sa preia stafeta incet incet ...
partea buna a comunismului , daca ma pot exprima asa , a fost ca a tinut mizeriile in cutie , acum in democratie vedem cum totul se naruie fara ca nimeni sa nu faca nimic si din pacate trebuie sa recunoastem ca suntem un popor second-hand ...
inca cred ca a nu merge la vot nu e o solutie , ca pana la urma stii cum se mai spune nu votezi nu existi !

Dorin spunea...

Merita asemenea oameni ca tu sa iesi din casa si sa te deplasezi pana la o sectie de vot?
r: Nu merita

Cine este de vina in opinia ta pentru traseismul asta grotesc din politica romanesca? Traseistul? Sau cei care il accepta?
R;Cultura romanilor. Adevarul este ca multi romani fac acelasi lucru pe posturi mai mici sau ar face daca ar avea prilejul.

Crezi ca cei de la putere din timpul pantofarului, foarte multi aceeiasi baieti si fete care s-au rasfirat astazi sub umbrela unor partide inchipuite, au fost vreodata comunisti? Observa! Ma refer la ideologia comunista nicidecum la posesia unui carnet rosu.
R:Au luptat pentru ei.

Poate in opinia ta un om lipsit de caracter, pentru ca asta trebuie sa fie trasatura principala a unui traseitst, sa construiasca vreodata ceva? Domnul Frunzaverde afirma ca vrea sa construiasca o dreapta moderna alaturi de Antonescu.
R: Poate pentru el si cei pe care se sprijina

Horea spunea...

Mersi Dorin! Esti din pacate singurul care a raspuns la toate intrebarile. Se pare ca subiectul nici nu prea intereseaza din moment ce traseismul si tradarea sunt considerate a fi ceva normal.

Pana si printre politicieni! Care ii accepta cu bratele deschise pe tradatori. Cand si noii prieteni sunt tradati, un lucru care este intotdeauna doar o chestie de timp,ei sar ca arsi. De parca nu ar fi auzit niciodata despre definitia unui tradator.

Mad io spunea...

Am raspuns si eu la intrebare dar se pare ca face probleme blogger.

Raspuns: da marita ca eu sa ies sa votez doar ca nu cum iti imaginezi. Eu sint tare generos si le dau unul sau chiar mai multe voturi fiecaruia dintre ei.

Bineinteles ca a-si prefera si o optiune "Nimeni" dar nu e cazul asa incat eu prefer sa dau atentie la ceea ce se intimpla prin anularea votului, si asta e ceva decat statul acasa (sau ignoranta). Aceasta fiind perceptia mea bineinteles.

Horea spunea...

Tocmai asta e problema Mad io. Votul anulat nu conteaza. Dar statistic ai participat la vot. Tu ce ai rezolvat cu asta?

Nimic. In afara de faptul ca i-ai ajutat pe banditi sa-si asigure o statistica cat mai buna de participare. Ca sa-ti poata vorbi mai apoi 4 ani la televizor despre democratie, democratia lor.

Cu o participare la vot de 1%, de exemplu, democratia nu ar mai parea democratie in cazul in care cei respinsi prin nu-ul neparticiparii ar vrea sa stea la putere.

Ei stiu asta foarte bine, stiind la fel de bine ca majoritatea romanilor gandesc ca tine.

Noi mergem la piata si cu buzunarele goale. La vot mergem sa votam raul cel mai mic, care se transforma imediat dupa actul consumat im raul cel mai mare.

Repetam aceeasi procedura din 4 in 4 ani, blestemand mai apoi ca nu se schimba nimic.

Este ca si cum ti-ai pune la masina un cauciuc cu gaura cea mai mica.

Mad io spunea...

Votul anulat nu conteaza.

Neparticipatia conteaza.


Eu ma gandeam ca e mai usor sa fraudeze voturi folosindu-se numele celor care nu participa.

Dar din perspectiva ta, are mai mult sens neparticipatia asta. De data asta poate voi trece doar pe langa sectia de vot in drum spre sport.