Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 19 martie 2012

La incrucisarea liniilor trase anapoda

Graficul expus este unul foarte vechi. Perspectiva timpului pe care o masoara fiind si ea tocmai de aceea una lunga, reprezentata asa cum se cuvine prin intermediul lumanarilor lunare. Este unul si acelasi grafic pe care l-am expus de mai bine de un an. 

De aici si intervalul larg de 100 de puncte pe care am decis sa-l dau  tintei finale, celei pana la care credeam eu atunci ca va putea ajunge indicele SP 500. Iata ca timpul a trecut ducand indicele analizat in zona pusa pe grafic de "un secol". 

Acest comportament demonstreaza pentru a nu stiu cata oara un fapt pe care mintile marunte nu il vor percepe niciodata, tocmai pentru ca sunt marunte. Ele vor refuza asadar intotdeauna sa accepte pana si ceea ce vad cu prorii lor ochi, ciulind insa urechile la maximum, in directia fiecarei ineptii pe care o rosteste un oficial sau altul. Oare cati or fi cei care au intrat azi in extaz la spusele domnului Papademos?

Atunci cand au auzit ca domnia sa a pus Grecia pe sinele cresterii economice in decursul urmatorilor doi ani. Pe mine sincer sa fiu m-a apucat voma. Cand am mai citit si declaratiile lui BOC cu privire la un referendum despre un  referendum+ schimbarea constitutiei, stomcul mi-a intrat in convulsii. Ce a facut Boc, Basescu si PDL pana acum? Cat de mincinos pot sa devii pentru niste voturi? 

Odata cu culmile bursiere se pare ca ne apropiem si de culmile arogantei si a nesimtirii umane. Prin care acelasi Boc, instruit de taticul de la Cotroceni, a inceput sa ne vorbeasca din nou de confiscarea averilor ilicite. De parca aceste averi nu puteau fi confiscate de mii de ori in toti acesti ani "post revolutionari". Tupeul pare sa prinda aripi pretutindeni, si eu unul nu-l mai vad nimicit decat de lovituri date cu lopata. In capul celora care isi bat joc de tocmai popoarele care i-au ales sa conduca. 

Fy fan, ptiu drace, v-am spus cea mai groaznica injuratura din Suedia.

Ne invartim intr-adevar in jurul unor culmi foarte periculoase in momentul de fata. Iata de ce, semnalelel de atentionare incep sa apara si ele, cel putin in ceea ce priveste bursa. Am ajuns la o scuipatura de un interval de timp foarte important, cuprins intre 20 si 22 martie. Tind sa cred ca acest interval va da foarte probabil o prima lovitura de lopata in capul burselor. Pacat ca nu pot calcula o eventuala data, cea la care lopetile vor lovi capetele murdariilor care reprezinta clasa politica.

Dupa prima lovitura bursele ar putea sa se desmeticeasca din nou, primind in cele din urma lovitura de gratie la inceputul lunii mai. Intervalul de pret pe care l-am expus pe graficul lunar este intr-adevar larg dar si foarte important, tocmai din aceasta cazua. El fiind precum spuneam tinta finala a scenariului meu de durata lunga. In cazul in care aceasta tinta va fi rupta, un scenariu pe care il vad improbabil, lucrurile se vor schimba radical. Avem in zona marcata trei linii anapoda ca niste rangi de fier, care ar trebui sa dea serios de furca celora care vor incerca sa impinga Sp500 spre fiul lui Dumnezeu Blankfein. 

Nu avem altceva de facut decat sa urmarim ceea ce se intampla. Vom afla in curand daca perceptiile mele au fost corecte sau eronate. Asta pentru ca in mai nu e ca in martie.


Niciun comentariu: