Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 9 martie 2012

”Marea victorie”

Tot la cam trei zile dupa ce am prezis o revenire euro, asta pentru ca analiza tehnica functioneaza pana nu mai functioneaza, pana acum a functionat insa al dracului de bine, se anunta marea victorie a Greciei. Ea consta dintr-o participare de peste 95% a investitorilor in procesul de taiere a proriilor capete. De Jamie si FED a uitat toata lumea, fiind acum concentrata asupra esentialului.

Din ceea ce au investit ”bondareii” in Grecia le-a mai ramas 17-21%. Important este faptul ca au facut treaba asta ”voluntar”, cu pistolul la tampla. Pistolarul a fost domn ministru de finante Venizelos care i-a delectat mai apoi pe cei de la Reuters cu ceea ce le-a spus domnia sa investitorilor:

Tovarasi! Aveti de ales intre o varianata, cea pe care v-am propus-o eu:

“The deal is the best they would get” Venizelos told Reuters and warned that Greece would not hesitate to activate laws forcing losses (CACs) on bond holders who did not willingly sign up. Venizelos made this warning three days before the Greek offer to PSI expires.

Si iata ca investitorii nu au ezitat, s-au inghesuit. Au ales ”de buna voie si nesiliti de nimeni”, in afara de pistolar, varianta nr.1, din puzderia de variante 1. Presa fascista n-a ezitat insa sa noteze si dezbata pe larg ”marea victorie”. Grecia a fost asadar salvata. Asa cum a fost salvata de cca. 2 ani incoace in fiecare saptamana.

BCE si-a rezervat dreptul de a nu participa la pierderi pentru ca asa este in democratie. Acum ca Grecia a fost salvata, va trebui sa salvezi si Portugalia, Spania, etc. Desi stim cu totii ca Grecia nu este Portugalia, si ca Portugalia nu este Spania.... 

Nu e de mirare faptul ca Raed a ajuns asa popular. Suntem in era salvarilor tovarsi! Chiar de aceea ne vom rupe gatul. Apropo de democratie! Ea se consolideaza pe zi ce trece si in Romania. Avem un premier care spera sa ramana pe loc, ca si leul, toata viata, asta indiferent de cine va castiga alegerile.

Pare sa aiba un ajutor inestimabil din partea presedintelui jucator, care pare sa fi jonglat niste bani ”dje aia care nu esista”. Despre faptul ca bani in buget pentru salarii nu ”esistau” ne asigura chiar domnia sa  acum cca. o luna, atunci cand Boc cel mic era inca mare.

Iata insa la ce foloseste sa ai un presedinte  jucator. Cand se joaca jongleaza.

Ai auzit probabil si de faptul ca Patriciu a saracit cu cca. 700 de millioane, pe care eu cred ca i le-a jonglat domnul Basescu din buzunar, care, atunci cand are, da imediat cu banii in popor, mai ales intr-o perioada premegatoare unor alegeri. Marele nostru om de desfaceri a mai ramas totusi cu o groaza de miliarde, asta in timp ce pagubitii de la MIC.ro scot rafturile si faramiturile din fostele magazine, ca sa mai aiba cu ce sa se incalzeasca si niste de ale gurii.

Vedeti voi tovarsi? Daca Patriciu fura un cartof s-ar fi ales cu vreo 5 ani de galere. Om de desfaceri din Romania ”care este”, domnul petrolar si-a invatat insa lectia foarte bine. In tara asta sa nu furi niciodata putin. Fura mult ca vei fi decorat. Lasa gainariile pentru cei care vor sa petreaca dupa gratii. Pentru cei din tarabe hartuiti de insasi domnul premier.

Economia de paiate este asadar in toi pretutindeni si va scufunda cu siguranta lumea asa cum ma asteptam. Ceea ce se va intampla va ramane cu siguranta si in cartile de istorie, carti de care vor rade, exact ca cei de azi, cei care vor trai peste 100 de ani.

Cei care vor repeta fara doar sau poate catastrofa din zilele noastre, facand-o foarte probabil si mai lata. Asta se va intampla pentru ca omul uita tovarasi, si pentru ca starea lui spirituala oscileaza in cicluri. Doua lucruri nu se vor uita insa niciodata. Avaritia si senzatia de-a fi nesatul.

Sa ne punem acum sufletul la gura si sa asteptam verdictul ISDA. Fara P in fata exact asa cum se vede. De la ei vom afla daca evenimentul grecesc se va considera faliment sau nu. Pai cum ISDA calutului cocosat ar putea sa fie o pierdere de 80% faliment? Nu poate fii altceva decat ceea ce ne spune presa fascista: O mare victorie!

Ps. Paiatele europei sa plangeau pana acum de lipsa de incredere din piete, incredere pe care domniile lor se straduiau din rasputeri s-o restaureze. Cata incredere crezi tu ca va mai avea piata in aceleasi paiate dupa evenimentele din Grecia? Vom vedea asta in curand, atunci cand ea se va apuca de puricatul Portugaliei. Care nu este Grecia, dar va fi.

2 comentarii:

mihai spunea...

horea , nu cred ca trebuie blamat basescu pentru niste viitoare cresteri de salarii minuscule , ce sa faca si el saracu , cred ca a ajuns sa viseze si sa aiba cosmaruri noaptea de cat a auzit sloganul 'Ïesi afara , javra ordinara! ' , pe de alta parte cum poti lupta altfel cu demagogi de elita marca antonescu, avand in carca un popor majoritar necivilizat si votant in functie de pomeni ?
pe de alta parte , involuntar sau nu se pare ca europa reuseste sa realizeze ceea ce america maimutoilor bernake&obama in campanie electorala nu vrea ... sa mai taie din aripi "investitorilor " privati printre care si bancile bineinteles care inca mai cred ca o sa treaca prin criza fara nici o pierdere ...

Horea spunea...

mihai, ba eu cred ca orice mincinos trebuie blamat. O porcie nu o scuza pe cealalta. In ceea ce priveste bancile stii bine pozitia mea. Chiar doresc sa crape toate cazinourile cu toti hotii din ele.

Problema pe care am ridicat-o se refera la atitudinea mincinoasa a politicienilor de tip Basascu, Ponta, Antonescu, Mercozy, Obama etc.

A celora care au promis bondarilor ca nu vor pierde nimic. Tocmai minciunile lansate de politicieni i-au facut pe investitori sa-si piarda capul.

De aici va rezulta si tragedia spre care ne indreptam.