Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 23 martie 2012

O pietricica de pe "drumul cel bun"

Nu degeaba au cazut "domn Baros" si premierul Mihai Basescu in extaz. Cu ocazia vizitei pe care vechiul sef al guvernului nou de la Bucuresti a facut-o la Bruxelles. Purtand de data asta o masca ca sa nu poata fi recunoscut. Drumul pe care este Romania este intr-adevar cel bun, pavat peste tot cu bolovani de tipul lui Boldea. 

Daca te uiti bine la calitatea lucrarii, vei observa ca Boldea este de fapt doar o pietricica. Bagata undeva in fundamentul de beton al marelui drum, si inca la suprafata. Drumul pe care merge Romania este asadar un drum croit de catre si pentru toti hotii si banditii care sa-u adunat in ciorchine sub siglele unor partide politice inchipuite. Care nu contenesc nici astazi sa-si faca reclama la televizoarele la care se uita un popor foarte educat.

De vina este insa Olanda tovarasi! O tara in care extremistii vor sa nimiceasca Romania pe nedrept. Chiori cum sunt, si total neinitiati in ceea ce priveste ingineria de drumuri, extremistii din Olanda trebuie nimiciti. Prin boicotarea produselor provenite din tara lalelelor. Noi trebuie sa luptam cu ciocanul si cu secera in mana, pentru a proteja lipsa de demnitate a demnitarilor pe care i-am ales. Pentru ca am invatat si de la domnul Nastase ca nu este bine sa ne pripim. Prezumtia de nevinovatie tovarasi! Este mai presus de orice in tara drumurilor impecabile. 

Asta chiar in cazul in care demnitarul te-ar scotoci prin buzunare in timp ce vorbeste despre morala la televizor. De aici trebuie sa rezulte si imunitatea acestuia, o imunitate solida fata de tot ceea ce se numeste bun simt. Manat de aceasta imunitate a tinut si Adrian Severin un simpozion despre coruptie. Nu m-ar mira daca l-as vedea in curand pe Voiculescu in aceeiasi postura de educator, avandu-l ca invitat special, prin satelit desigur, pe Boldea. Justitia a facut si ea pasi enormi pe acelasi drum impecabil. Pacat ca a cazut si si-a rupt gatul in prima groapa.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate Voiculescu vorbeste de mult...prin "tonomate":).
"Toti e la fel mama" zice o batrana, vecina, mai "neinitiata", dar traitoare a capitalismului pre-, in timpul si "comunismul" post-..razboi.

Eu a-si completa intelepciunea populara cu "toti barbatii e porci si femeia nu e om " :)

Horea spunea...

se pare ca initierea trebuie sa o cauti la cei ”neinititati”. Ce bine ar fi daca vecinii care iti spun ”mama” s-ar inmultii asa peste noapte.