Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 6 martie 2012

O tara salvata

In timp ce discutiile acelora care s-au inteles de sute de ori ca nu se inteleg continua, pe fundalul a foarte multi bani publici, piata a impins dobanda de un an al bondurilor grecesti la 1000% (vezi graficul alaturat).


Grecia va fi fara doar sau poate salvata, in momentul in care va da faliment si in momentul in care va parasi uniunea. Alte comentarii sunt aici de prisos. Pana si un magar ar trebui sa inteleaga ceea ce nu sunt in stare sa intelega imbecilii ancorati in politica si in banci, care, in virtutea inertiei, au inceput sa vorbeasca acum de un al treilea pachet de salvare. Continuand astfel sa spere in vise si miracole. Care vor trage pana la urma toata satra la fund, cu ei cu cretineii cu tot.

Euro pare sa faca bine mersi, deocamdata. Nivelul enuntat ieri a tinut piept unui prim test. Sa vedem daca va fi destul de solid pentru producerea unui nou val ascendent? Unul despre care am vorbit de mai multe ori. Observa din nou decupalrile de cicluri care obisnuiesc sa-i electrocuteze pe fundamentalisti. De tipul: dolarul cade mana in mana cu metalele pretioase. Euro se apreciaza.

Tot vorbind de salvari, iata inca una: Salvarea unui fond de pensii.

Across New York, state and local governments are borrowing $750 million this year to finance their contributions to the state pension system, and are likely to borrow at least $1 billion more over the next year.

De unde credeti voi ca se iau imprumuturile pentru finantarea fondului de pensii? De la fondul de pensii, desigur. Conform unor noi reguli matematice inventate de idiotii care au ajuns in scaune de conducere la nivele diferite. Astia par sa vrea sa schimbe pana si legile naturii!

2 comentarii:

Anonim spunea...

vreun pronostic ptr euro si dolar pe termen mediu, sa zicem de vreo jumatate de an?

Horea spunea...

Anonim, pagina este plina de pronosticuri privind intervalele de timp scurt, mediu, si lung. Chiar ieri am primt un comentariu de la Syk, care mi-a amintit de o analiza facuta in 2008:

Syk a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Dobanda lui Trichet bate un cui in capul euro":

excelenta analiza technica, chiar la inceputul trendului descendent al EUR.
pacat ca am citit-o cu 4 ani intarziere. :)