Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 16 martie 2012

Plusul care inseamna minus

Am ridiculizat de multe ori povestile guvernatorului BNR chiar pe aceasta pagina. Pentru ca domnia sa parea sa vada invers chiar cu ochelari. Ii vedea venind pe investitorii care plecau asa cum se face de obicei pe la noi. De aceea voi repeta ceea ce am mai spus de sute de ori pana acum. Vrei sa afli adevarul in Romania? Intoarce ceea ce ti se spune cu 180 de grade si vei lovi ” musca” cu siguranta.

Exista totusi situatii in care poti sa crezi ceea ce ti se spune. Situatii pe care le putem numi asa cum se numesc de fapt:”situatii intamplate”. Asta nu inseamna altceva decat ca, atunci cand simti si tu ca esti bagat in rahat pana la ochi, o realitate pe care ti-o confirma mai apoi si un oficial, chiar roman fiind, ar trebui sa-l crezi pe mesager.

Iata de ce il cred eu pe domnul Vasilescu, un domn la care incepe sa-i intre rahatul in nas. Ametit de miros el graieste.  Nefiind agramat si pornind si de la faptul ca gramatica este la moda, omul a ales sa ne serveasca asa cum merita sa fie servit un popor scaldat in litere, un discurs la nivel universitar. Tovarasi! Nu putem evita o recesiune statistica. 

Eu mai nescolit spuneam ca suntem in depresiune, asta pentru ca nimeni nu a sters o faramitura din rahatul in care ne-am scaldat pana acum. A facut ce a mai facut istoricul MRU. Pentru ca a reusit se pare sa-i ameteasca si pe agramatii din varful uniunii. Nu degeaba ne asigura domnul Barroso ca suntem pe drumul cel bun. 

Ca sa devina si mai credibil in ceea ce priveste afirmatiile pe care le-a facut despre Romania, domnia sa ne-a mai asigurat de un lucru la fel de adevarat: Faptul ca euro si de fapt intreaga uniune sunt pe un drum la fel de bun. O fi el drumul bun, pentru ca l-au facut nemtii. Domnul Barroso a uitat insa sa ne spuna cel mai important lucru, si anume: Incotro ne duce acest drum? 

Iata insa ca domnul Vasilescu ingropat in rahat ii sare in ajutor. Statistic suntem in rahat pentru ca ne-a ametit duhoarea, din punct de vedere gramatical suntem insa bine mersi. De aici probabil si concluzia portughezului. Gramatical Romania a rezolvat coruptia in cele cateva saptamani de domnie ale lui BMRU (Basescu Mihai Razvan Ungureanu). A pus la punct si justitia care condamna pana acum victimele etc. Fiind pregatita in momentul de fata mai bine ca niciodata de intrarea in Shengen-ul care are sanse mari sa fie desfintat. Omul potrivit la locul potrivit, asadar. Unde altundeva ar putea intra mai bine un popor desfintat? Decat in ceva tot desfintat.

Sa vedem acum ce ar putea fi oare o recesiune statistica? Este atunci lucrurile se dezgheata in toiul iernii. De aici pleaca de fapt si dezghetarea salriilor, pentru ca pana la urma stim ca iarna poate fi ca vara atunci cand vrea presedintele. Plin de sudoare in toiul unei primaveri cu miros de iarna BMRU a sosit asadar la Bruxelles. Asta ca sa aflam noi toti cei de aici din Romania pe ce drum suntem. Si, nu in ultimul rand, ca sa aflam si pe ce drum este Europa. Eu zic ca ea este pe acelasi drum ca si noi. Drumul spre vorbe goale, formulate perfect din punct de vedere gramatical.


12 comentarii:

mihai spunea...

lasa horea , nu dispera , ca o sa vina prietenul lui costel la presedentie si iar o sa duduie economia:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ma-scol-cand-vreau-971648.html

Horea spunea...

mihai tata, ba sunt destul de disperat. Pentru ca singurul lucru pe care il vad pretutindeni este o hoarda de comunistoizi oportunisti.

Si ceea ce este si ma trist este faptul ca poporul va merge la vot.

Mediocritatea in toate domeniile pare sa fi ajuns la culmi. Pana si mass-media a fost infiltrata de tot felul de cretini, alde Gadea.

Oricum, chiar daca nu-si da seama, romanul este de fapt cel care naste acesti monstrii.

Anonim spunea...

Pai si ce variante avem daca vrem sa traim aici?
Eu o sa votez cu uniunea democrata a germanilor din romania condusa de primarul Sibiului.
Alte alternative nu vad. PDL PSD PNL PRM PNG sigur NU toti sunt o apa si un pamint. Poate un neamt sa faca treaba aici ca romanii numai sa fure stiu.

Anonim spunea...

Anonim ,ia vezi tu mai bine cu cat cumpara primarul Sibiului calculatoare acum doi ani si o sa ai o maaaare surpriza.si nu era vorba de cateva bucati.Asa ca nu-i mai face publicitate ca la un search in google gasesti informatii despre oricine.
Si bagabonteala pe fata daca citesti totul.

Horea spunea...

Daca vrei sa traiesti aici si altfel decat acum nu mergi la vot. Asta pana vor apare oameni care nu vor reprezenta raul cel mai mic, ci bunul cel mai mare.

De ce nu au aparut astfel de oameni pana acum? Din lipsa de cerere.

Este exact ca la produse! Cumparatorul determina calitatea unui produs pe care va vrea sa-l achizitioneze.

Nu esti obligat de nimeni sa cumperi gunoaie doar din cauza ca cineva vrea sa ti le vanda. Precum nu esti obligat sa votezi gunoaie, tot pentru ca cineva vrea sa ti le vanda.

Calitatea marfurilor pe care le poti cumpara si a politicienilor pe care ii poti vota creste direct proportional cu pretentiile unei populatii.

Atata timp cat esti dispus sa cumperi gunoie la preturi exorbitante ti se vor servi gunoaie pretutideni. Asta pentru ca pretul lor de achizitionare este foarte aproape de zero.

Ca si calitatea politicienilor care se vor votati in aceasta tara. Exista ca intotdeauna si exceptii, dar din pacate le poti numara pe degete. In grupa acestor exceptii nu intra din nefericire nici primarul Sibiului, asa neamt cum este.

Ca sa poti recunoaste valoarea unui om trebui mai intai sa inveti sa discerni. O calitate care lipseste cu desavarsire la poporul mioritic in marea majoritate a cazurilor.

Mai trebuie sa intelegi inca un lucru important in cazul in care vrei sa-ti schimbi traiul.

Unul pe care l-am repetat de sute de ori: Nu vei obtine niciodata alte rezulate daca vei continua sa repeti aceleasi proceduri.

mihai spunea...

horea , nu cred ca este o solutie sa nu se mearga la vot , nu sunt sigur dar legea spune ca in caz de lipsa majoritate castiga cel cu voturile cele mai multe si cum pensionarii merg in proportie de 99% la vot iti dai seama cine o sa castige .... iar in legatura cu nemtii din pacate ce avem noi sunt dintr-aceia romanizati , practic daca plantezi un neamt in romania in cateva luni maxim se romanizeaza si nu mai e bun de nimic , pacat ...

Horea spunea...

mihai, teoria marului stricat. Ajunge unul sa strice un sac, ce sa mai spui de varianta in care pui un sac peste unul. Ba este o solutie si inca una buna. Nu se merge la vot de aceea ca merg pensionarii.

Si nici pensionarul nu ar trebui sa mearga. Eu vorbesc de solutii nu de ceea ce se va intampla. Pentru ca oamenii vor merge la vot ca si pana acum, ca sa poata continua sa traiasca tot asa.

mihai spunea...

horea ,avem o populatie majoritar needucata si necivilizata care e usor manipulabila prin tembeliziuni si ziare , spiritul civic e ca si inexistent in romania , iar in plus caracterul unora e atat de josnic incat isi dau votul pentru o punga de zahar , faina etc ...
pana ce aceasta masa de votanti nu se va educa nu cred ca ne va fi mai bine in romania din pacate ...
de ce mie groaza e ca generatia medie care vine va fi formata din acei 90% (+/- zburatoarele) de indivizi care fac diverse munci semi- si necalificate in UE ...

Horea spunea...

mihai, s-ar putea sa ai dreptate, din pacate. Pentru ca nici macar de majoritatea romanilor care au parasit tara nu s-au legat prea multe, spre marea mea mirare. Se pare asadar ca virusul romanesc este destul de rezistent si de imbatabil.

AristotelCostel spunea...

Mincinosul cotoi-voinescu face emisiune cu "invitatul lui"... coleg de partid, la Realitatea.

Cam aici a ajuns democratia romaneasca.

Personal sper ca urmatorul presedinte al romaniei va dormi in papuci, zi lumina, rolul lui trebuind sa fie unul mai degraba simbolic, dar ca alternativa la basescu ar merge si un căcat cu moț.

Anonim spunea...

Da ai dreptate de primarul Sibiului. Cand am fost acolo mi-a placut mult orasul. Parca nu esti in Romania :) m-am gandit. E mai altfel. Dar asta e meritul sasilor nu al romanilor.

Horia tu ce vei face la alegeri ? Nu vei vota?
Cand a venit dinastia Hohenzolern in Romania lucrurile au inceput sa mearga bine.

Am avut variante de a pleca din Romania dar nu am vrut din cauza familiei si prietenilor. Dar nu e timpul pierdut. Primisem o oferta de munca in Germ cu sprijin pentru a ma integra acolo cu familia. Sotia ar fi vrut dar nu am vrut eu.

Tu ce ai face daca ai fi in locul meu ? 32 ani casatorit cu un copil mic si inca unul pe drum care se descurca binisor in domeniul IT aici? Ai pleca? Ai incerca sa schimbi ceva aici?

Horea spunea...

Horia tu ce vei face la alegeri ?

Eu aleg cand am din ce alege. In Romania nu am, asa ca nu voi face nimic. Voi sta acasa.

Voi fi totusi cu ochii in patru si ma voi implica politic doar in cazul in care voi observa ca vantul s-a schimbat in favoarea mea, un lucru posibil tinand cont de ceea ce cred eu ca urmeaza.

Tu ce ai face daca ai fi in locul meu ?

Vezi? Asta este cea mai grea intrebare! Pentru ca nu voi fi niciodata in locul tau. Din cauza faptului ca fiecare om are destinul sau proriu.

Daca mi-ar fi spus cineva acum 25 de ani, de exemplu, ca ma voi intoarce in Romania, i-as fi ras in nas.

Tocmai din aceasta cauza sunt convins ca vei face si tu ceea ce trebuie sa faci, mergand pe drumul proriului tau destin, indiferent de ce ti-as spune eu sau altul.