Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 7 martie 2012

Va fi oare Obama reales presedinte al SUA?

Acest mincinos notoriu care a adus-o la lacrimi pe naiva Mette-Marit, sotia printului Haakon al Norvegiei, cu ocazia ”magistralei” cuvantari pe care a tinut-o la ceremonia de decernare al premiului Nobel pentru pace, nu se lasa. Incearca din nou sa-si fraiereasca concetatenii dandu-le impresia ca ar lucra in favoarea lor. In timp ce el lucreaza de fapt pentru banci. Va putea oare acest mascarici sa-i determine pe americani sa-l realeaga? Iata o intrebare la care un raspuns corect nu-i chiar usor de gasit in momentul de fata.

Desi bursele, metalele, si de fapt tot ce este legat de risc a plonjat exact confor asteptarilor pe care le-am avut, incepand cu data de 29 februarie, zi in care BCE a deschis strandul LTRO, lucrurile in privinta alegerilor prezidentiale par inca neclare, cel putin in ceea ce ma priveste. Daca clovnul Obama va fi reales sau nu depinde in opinia mea de starea psihologica in care se vor afla alegatorii spre sfarsitul acestui an, la data alegerilor prezidentiale.

Un barometru al acestei stari ar putea fi ca intotdeauna evolutia pietelor de capital, dar mai ales evolutia indicilor bursieri di SUA. Desi in momentul de fata soarele pare sa-l orbeasca pe prezidentiabil, eu unul vad si niste nori de furtuna de care actualul presedinte ar trebui sa se teama. Voi reveni la acest subiect odata ce miscarea bursirea la care am asistat in ultima saptamana va fi mai clara.

Am nevoie de inchideri lunare pentru a putea face o analiza ale unor evenimente care se vor intampla spre sfarsitul anului. Eu vad in momentul de fata inca un val pozitiv in tot ceea ce este legat de risc. Daca anticiparile mele sunt corecte, durata in timp al acestui presupus ultim val va trebui sa fie un factor determinant.

In cazul in care valul despre care vorbesc nu va mai veni, va trebui sa tragem concluzia ca starea psihologica a maselor a atins o maxima cu ocazia valului la care am asistat incepand cu luna octombrie anul trecut. In acest caz Obama isi face numarul pe o sfoara foarte subtire, una care se va rupe mai mult ca sigur. O sfoara rupta sub piciorul unui dansator duce intotdeauna la caderea acestuia.

Depinzand de maiestria cu care a invatat sa cada el isi va rupe gatul sau nu. In cel mai rau caz putand sa ramana chiar spanzurat. In cazul unui nou val de apreciere, un scenariu pe care eu il vad cel mai probabil in momentul de fata, valul ar trebui sa traga de timp. Asta daca va dori sa-l favorizeze pe Obama. Cel mai bine ar fi daca si acest val de depreciere la care asistam, s-ar termina la 1280-1300, pentru indicele SP 500, si nu sub acest interval. Ideal pentru actualul presedinte ar mai fi cazul in care valul de apreciere de care vorbeam si-ar atinge maxima intr-un interval de timp apropiat de data alegerilor.

Pana atunci Israelul va da probabil in Iran, dar Obama va sta ca o vulpe pe tuse. In cazul unui val pozitiv bursier va putea fi reales, putand sa intre in razboi dupa alegeri, cu premiul Nobel primit pentru pace in buzunar. Sincer sa fiu acest scenariu mi se pare cel mai plauzibil. Lumea in care traim cere pe undeva aceasta anomalie dusa la extrem: aparitia unui razboinic laureat cu cea mai importanta distictie pe care o poate primi cineva pentru pace. 

2 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Obama va fi în mod sigur reales fiindcă și-a slujit stăpânii cu credință!
Eu credeam că Bush jr e prost dar acest obama e penibil!
Problema este că doar țările care nu apar pe radarul Illuniaților își aleg democratic conducătorii!
Nici USA, nici Rusia și nici UE sau România nu au vreun cuvânt de spus în alegerea liderilor săi!
Eu încă mai aștept acele târnăcoape și acei bolovani salvatori care să sperie 3 generații de securisto-comunisto-capitaliști să nu mai încerce să fure poporul român!

Horea spunea...

Apropo tarnacoape si bolovani!Si eu astept, dar cine stie? Ceva educatie trebuie di pacate sa ai si atunci cand vrei sa arunci un bolovan. Pentru ca e important sa sti in ce directie vrei sa-l arunci si de ce.