Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 19 aprilie 2012

Atunci cand doctrina politica devine un chilot

Eram in Piata Universitatii din Barcelona atunci cand am vazut un individ care si-a bagat mana in fund aproape pana la cot. Era destul de cald, asa ca am tras concluzia ca pe om trebuie sa-l fi lovit mancarimea. Din cauza traspiratiei care obisnuieste sa apara in primul rand in locurile intime. Scarpinarea acestor locuri afecteaza insa de cele mai multe ori si chilotii pe care ii porti. 

Facandu-i de culoarea ciocolatei tocmai in zona in care au fost frecati de orificiul anal. Omul care le are cat de cat cu igena stie acest lucru foarte bine.  Si, de aceea, odata ajuns acasa el isi va arunca chilotii murdari la spalat, luandu-si imediat altii noi dupa ce a facut un dus.  Politica romaneasca a intrat ca de obicei si ea in calduri inaintea alegerilor. Obligandu-i astfel pe politicieni sa se scarpine. Iata de unde si culoarea tot mai cacanie pe care o primeste si asa numita doctrina politica. Indiferent de numele pe care ar purta-o. 

Importanta in aceste conditii devine astfel o manevra! Cea prin care poti scapa cat mai repede de un chilot plin de rahat, pentru a putea sarii in altul, aparent mai curat. Iata realitatea care il pune pe ganduri in momentul de fata pe utecistul de dreapta MRU. Domnia sa pare sa nu mai gaseasca chiloti spalati. Aceeia pe care scrie UTC sunt demodati. Cei pa care scrie PDL sunt purtati cu mandrie in momentul de fata de catre premier, dar sunt plini de rahat. In timp ce celora pe care scrie PNL nu li se vede bine partea interioara din regiunea dosului uman. 

In aceste conditii pozitia premierului poate fi inteleasa cu usurinta. Fiind inca primavara caldurile nu-l sufoca. El isi poate pune chiar si 4 chiloti la nevoie, aruncandu-i pe toti cat colo in cazul in care nudismul va devenii moda preferata in vara care vine. In rest nu am vazut doar oameni care se scarpina in fund in Barcelona. Cei mai multi se scarpina in cap. Asta pentru ca nu prea inteleg nimic din ceea ce se intampla si nici din ceea ce li se spune. 

Bancile continua sa invarta imobiliarele, trecandu-le dintr-un bilant in altul. Pentru a putea mentine mirajul preturilor, si nu in ultimul rand a propriilor bilanturi, stabile. Asta pana cand piata le va taia intr-o buna zi vinele. Deocamdata va trebui sa vedem ce ne va putea oferii data de reactie din 20 aprilie, una care va da in opinia mea din nou peste ochi celora care viseaza floricele.

4 comentarii:

mihai spunea...

bine ai revenit din vacanta !
cum e spiritul prin barcelona ? inca e atmosfera de vacanta sau se simte si pe acolo briza dinaintea furtunii ?

Horea spunea...

Mersi mihai. Nu se prea simte nimic, in orice caz nu in perioada in care am fost eu acolo. Turistii sunt foarte multi si viata pulseaza ca intotdeauna. Ajutata probabil si de ceea ce am expus in articol. Am vazut totusi vitrine crapate si litere sterse de pe firma bancii Santander. A mai ramas numai SATAN.

Am auzit totusi si ceea ce se spune la televiziuni. Precum si reactiile cetatenilor la ceea ce se spune. Eu cred ca multi inteleg foarte bine starea reala a lucrurilor, devenind totusi derutati atunci cand li se spune ca totul este de fapt sub control.

Tranzactii reale in domeniul imobiliar aproape ca nu mai exista. Lumea stie si vede acest lucru. Mirat am ramas insa pana si eu atunci cand am vazut doar deprecieri minore de pret la tocmai imobiliare. Asta in timp ce bancile falimentare sunt principalii proprietari si vanzatori.

Vand obiecte intre ele ca sa poata arata preturi de tranzactionare ridicate. Preturi care ar fi misluite de piata reala fara doar sau poate. Vor fi misluite cu siguranta in viitor. Atunci cand bancile vor fi obligate sa-si scoata imobiliarele detinute pe piata amintita.

Catalin spunea...

Salut Horea. Mai crezi intr-o revenire la 1430/40 pe SP si 1.34-1.36 la eur/usd?

Horea spunea...

Salut Catalin. M-am uitat chiar ieri la nasdaq un indice care arata foarte urat. Bursa merge de obicei in sincron cu toate ca oscilatiile diferitilor indici pot fi diferite. Pornind de la aspectul pe care il are nasdaq un sp la nivelul enuntat de tine devine tot mai putin probabil.

Oricum, sa nu uitam ca mai exista ceva timp pana la data de 2 mai, si ceva mai mult pana la data de 20 al aceleiasi luni. Asta neinsemnand insa ca ultimele topuri trebuie sa fie neaprat depasite. Sp a ajuns in perimetrul pe care l-am descris, chiar daca nu s-a lovit inca de nivelul de 1430.

In cazul euro lucrurile stau cam la fel. O noua cadere devine probabila deja de la 1,3225-50. Vom vedea pana unde si in ce fel. Numai dupa aceea voi incerca sa speculez in privinta unei noi reveniri pana la nivelele de 1,34, eventual mai mult. Deocamdata se anunta asadar caderi pe toate liniile. Sa vedem daca se vor realiza sau nu.