Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 25 aprilie 2012

Cand cazi in latrina mirosi rahat in orice directie ti-ai intoarce capul

Debusolarea romanului votac se accentueaza pe zi ce trece, din moment ce jurnalistii din ”presa libera” il ajuta sa stea cu capul cat mai aproape de fundul latrinei in care a cazut. Cristian Teodorescu de la revista Catavencu ne spune:

”Dar cînd unii dintre ei pretind că alegătorii le cer să nu mai stea alături de fostul premier şi de Elena Udrea – mai ales de Udrea! – ce să facă? Să se scufunde împreună cu PDL-ul?”

Interesant! Nu ti se pare? Conform marelui jurnalist din trupa marelui revolutionar Dinescu, PDL nu se scufunda din cauza oamenilor care l-au populat, inclusiv acesti devotati ai alegatorilor, ci se scufunda asa de la sine. Sigla aia portocalie este de vina, pentru ca portocaliul este mai greu decat apa, si ca o consecinta nu are alta cale decat sa se scufunde.

Ceea ce mi se pare si mai interesant si tipic romanesc, este ca acesti oameni care pretind ca lucreaza din greu pentru alegator, trebuie sa-i fi multumit pe acestia din urma. Din moment ce votacii i-au asigurat ca vor fi realesi, in cazul in care parasesc corabia in scufundare. Afirmatia lor nu a mea. Pai din care partid au reusit ei pana acum sa-i multumeasca pe votaci?

Din partidul securisto-marinarist, din cel care asculta telefoanele fiecarei Frunze in miscare. Eu incep sa ametesc! Pentru ca nu mai inteleg nimic.

Ai putut face asadar o treaba minunata pentru alegatorul tau drag din acest partid de rahat, langa Udrea si Basescu, conform proriilor tale afirmatii. Si acum, exact in pragul alegerilor, asa deodata, nu te mai regasesti de loc in el, vrand sa te muti intr- altul, necunoscut, unde cel putin teoretic s-ar putea sa fi obligat sa incepi totul de la zero.

Cata daruire pentru alegator tovarasi. Au reusit sa faca numai bine din PDL si sa-i multumeasca pe toti. Dar deviza sobolanilor este” tot inainte”. Inainte putand fi si inapoi, in cazul in care ciolanul isi schimba vreodata directia. Daca exodul acestor oameni minune va continua, votacul valah ar putea avea pana la urma o supriza.

Una prin care votand USL va primii PDL. Din moment ce o sigla, potocalie, rosie, sau de orice culoare, nu a facut si nu va face niciodata politica. Oamenii o fac, in acest caz o politica rahatului din latrina. Important este totusi sa fie una moderna, asa cum ne-a promis-o domnul Frunza.

 Costel imi spunea intr-un comentariu:

Deocamdata... am ajuns abia in faza asta, fara "conducatorii pe care-i merita".

Pentru mine faza asta este una foarte trista. O faza care imi arata ca: Este vai de poporul si de jurnalismul care il incurajeaza sa aleaga acelasi cacat, doar pentru ca el a fost aruncat in alta latrina. Precum vai si de latrina umpluta pana la refuz cu cacatii vechi si noi. Sa nu uitam ca si latrinele au pana la urma o limita!




9 comentarii:

AristotelCostel spunea...

E o trecere de la politica bulii lui Basescu la una a compromisului.

In prag de... razboaie mondiale, prabusire a blocului sovietic european si faliment national, e cam exagerat spus ca acum ne aflam intr-o faza trista. :)

Spargerea blocului securist condus de Basescu pe mine nu poate decat sa ma bucure, zburatacirea inchipuitului tehnocrat de pe scaunul din fruntea mesei guvernului putandu-mi provoca o karma... pozitiva.

Fara readucerea cu picioarele pe pamant a dumnezeilor ma-sii care guverneaza Romania, ne putem trezi cu alti cizmari grandomani, cu destine istorice pentru... gastile lor de pupincuristi.

Altfel, sunt in faza de acomodare la gandul ca Victoras va deveni prim-ministru.

... probabil, intr-o prima faza voi aprofunda discografia Sepultura...

Am mai spus, daca cineva e grabit sa parcurga etape, poate a gresit in 2008 si 2009.

Oricat ne-am scobi dupa explicatii, Basescu a facut ce a vrut din Romania dupa ce a scapat de Tariceanu. A majorat salariile din gura, a infierat socialistii inainte de 2008, si-a implinit visul dupa alegeri, instaland niste cretini din PSD in functii superficiale peste echipe de lucru din servicii si PDL, i-a zburat inainte de alegerile prezidentiale, a furat alegerile, dupa ce parlamentul l-a demis pe Boc, Basescu reales le-a aranjat dosarele celor din UNPR si l-a pus la loc, a supraindatorat Romania cat a putut, a taiat salarii si pensii deturnand bugetele catre investitiile camarilei, la ultima revolutie si-a tras prim-ministru securist pe fata.

Adicăcare ar fi continuarea firească? Alianta PDL-UNPR-PPDD?

Frunzavernil nu e un destept ca Flutur, nu e nici corect ca Gheorghe Stefan, nu e nici de incredere ca Basescu, dar a dat verde la un muting de compromis. Aluatul pur PDL neavand nicio sansa de a schimba... cuptoru'.

Fara un muting (reusit) vom avea iar alegeri furate, un Lukashenko reciuruitor, plin de tupeu si ganduri de... viitor. O faza ce-i drept mai putin trista... pentru el.

Horea spunea...

Faza trista Costele nu este cea care va distruge lepre. De faza aiai ma bucur si eu. In opinia mea nu suntem inca acolo. Suntem doar in faza in care leprele sunt inlocuite cu altele.

Vad ca perceptia ta este una diferita de a mea, pentru ca pari a fi convins de un singur rau in Ramania. Basescu. Nu am mai spus si PDL pentru ca se cam tin de mana. Eu magarul nu vad nici o diferenta intre Basescu si ceilalti. Vom vedea insa in curand cat timp te vei putea delecta cu Ponta premier si cu Antonescu presedinte.

Eu i-am vazut mintind ca porcii acum din o pozitie. Sa nu cumva sa-l eclipseze pana la urma pe Basescu atunci cand se vor vedea cu haturile in mana. Sau, sa nu ajungem cumva si in faza in care Basescu sa inceapa sa fie regretat. Pentru ca rutina cu regrete pentru Ceausescu o avem deja.

George spunea...

Asa ne-am bucurat cand s-a desfiintat PCR si toti au trecut in FSN. Noi desteptii am crezut ca s-a schimbat ceva cand colo era acelasi lucru dar fara conducatorul suprem.
Eu am o vaga impresie ca unii sunt speciali trimisi spre dezertare, ca sa poata lucra din postura viitoarei puteri.

Horea spunea...

George! Daca ar fi cum spui am avea macar scenariul tipic romanesc al vesnicilor conspiratii. Situatia putand sa devina atunci mult mai putin de rusinoasa.

Eu cred in schimb in simplitatea nesimtirii. Si in vesnica aruncare a rahatului dintr-o latrina in alta. Poporul roman alchimist de renume mondial, astepta de 20 de ani momentul in care, crede el ca cacatul se va transforma deodata in aur.

AristotelCostel spunea...

"Simplitatea nesimtirii"

Nici eu nu cred in loja rotunda a securistilor supremi.
Lasa smenarii romani in acelasi loc, cativa ani si vei culege... roadele.

Lasa-i pe Dragoi la finante, pe Ionut Popescu lobăr si pe Vass specialistă... și culege roadele.

Si de ce n-ar fi Basescu lepra suprema? Cati oameni au reusit sa faca un partid parlamentar din santajati cu dosare? Cati presedinti din lume sunt sefii statului, guvernului si parlamentului? :)

George spunea...

Nu exista nici o conspiratie este doar dorinta unor grupuri de interese de a fi la butoane.
Astia 2 agarici cred ca conduc ceva, asa credea si Boc si s-a ales cu oalele sparte in cap iar baietii destepti si-au facut bani cu camionul. Ma indoiesc ca acum va fi altfel. Este undeva pe planeta asta altfel?

Horea spunea...

Hai sa fim seriosi George. Chiar nu crezi ca exista diferente intre tari si popoare? Eu asa nesimtire ca aici n-am mai vazut nicaieri, asta dupa ce pot afirma ca am calatorit o groaza. Oamenii sunt oameni peste tot, dar aici sunt mai oameni decat oamenii.

Costele! Este foarte greu sa gasesti un alt politician care s-a intans ca basescu, adevarat. Eu vorbesc insa de rezultate. Eu unul nu m-am simtit mai putin liber sau batjocorit mai mult cu el decat cu altii. In rest pe mine nu o sa ma convinga nimeni ca politicul poate face ceva pentru economie, altceva decat s-o strace.

In aceasta privinta sunt convins ca lucrurile ar fi mers la fel cu oricine altcineva, ma refer la starurile pe care le cunoastem. Cu oameni sinceri, patrioti si nepopulisti am fi avut o sansa sa nu ne afundam mai rau in rahat, atat. Avem totusi si norocul de a nu fi legati de euro.

Eu sper sa fim sanatosi si sa putem vorbi din nou peste un an doi. Pentru ca specialistii pe care ii astepti tu, intra in opinia mea direct cu capul in ghilotina. Vei vedea nu peste mult timp cum va intoarce si Ponta si Antonescu retorica, dupa ce au ajuns desigur acolo unde vor.

AristotelCostel spunea...

Sugestie pentru un Partid al Neincrezatorilor in politicieni!

Horea spunea...

Costel iata o solutie! Si un citat E. Rosewelt demn de luat in seama. Eu as fi pregatit! Oare cine mai este?