Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 27 aprilie 2012

Cu capul direct in ghilotina

Ropote de aplauze. Bucurie nemarginita pentru performanta domnului Ponta de-asi pune capul sub cutit.

Paradoxal, domnia sa ar mai putea fi salvat de catre cel mai mare dusman al sau, presedintele Basescu. In cazul in care acesta s-ar decide sa numeasca alt premier. Acest lucru ar insemna in opinia mea ca Basescu este mult mai prost decat pare.

Eu daca eram PDL-ist si doream binele acestui partid, nu binele meu personal, il lasam pe domnul Ponta sa preia postul de premier de ani de zile. Atunci cand te-ai descis sa-ti tai singur grumazul durerea trebuie sa fie cea mai cumplita. De comentat nu mai comentez nimic pentru ca pur si simplu nu am ce comenta.

Vreau sa precizez doar ca, in opinia mea, PDL a primit acum o sansa reala de a se debarasa de trecutul sau intunecat. Asta pentru ca o sigla nu face politica oamenii o fac. Are aceasta sansa in cazul in care va avea oameni care vor vrea sa priveasca spre viitor, lasandu-i pe toti hotii si mincinosii partidului in ofside. In cazul in care oamenii din PDL vor continua sa vaneze lucruri de moment, precum alegerile din aceasta toamna, partidul va putea avea aceeiasi soarta ca si PNTCD.

Nu am nici un dubiu in privinta blestemelor pe care populatia le va sparge de data asta in capul noilor veniti. Asta pentru ca in anii care vin nimanui nu-i va fi usor sa faca politica. Cu atat mai putin unui cuplu format din doua paiate. Conducatorii a doua clanuri care au contribuit din greu la demontarea Romaniei, precum si la aducerea ei in situatia in care se afla.

Uite ca astazi cred si eu intr-o interventie Isaresciana facuta degeaba in piata valutara. Euro a fost impins asa cu ma asteptam de mult spre tinta finala al aceastei miscari, un nivel  la care ar fi trebuit sa se opreasca oricum.

2 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Salut Horea,
Zici ca Eur/Ron o va lua in jos? Mie mi se pare un triunghi final surprinzator de mare care ar trebui sa duca perechea peste 4.3934 pentru o perioada foarte lunga...
Valul devastator cum ii spui, ar trebui sa vina in Europa si ar trebui sa repuna Romania in zona "periferica" din punctul de vedere al investitorilor...
Cand te astepti reintri in piata pe una dintre monede si la ce valoare ai intra?

Horea spunea...

Salut Razvan! Triunghi sau nu, eu nu prea vad euro urcand mult mai departe fata de leu. Sigur ca s-ar putea sa ma insel. Oscilatii vor aparea si in sus si in jos, dar fara o semnificatie prea mare dupa parerea mea.

O Romanie pusa in zona periferica a investitiilor, un lucru destul de cert in condiitiile actuale, inseamna de aceea un leu slab fata de euro doar pentru cei care analizeaza piata fundamental.

Eu de asa ceva nu ma ocup dupa cum sti deja. Vad chiar de aceea o slabire a leului fata de dolar, "fiara" putand chiar sa se aprecieze fata de euro. Nu acum imediat dar mai tarziu.

Asta dupa ce Isarescu, daca e sa-i credem pe analisti, a aruncat saci de bani in piata. Pentru a obtine ce? Ceea ce vad eu ca se putea obtine oricum. Se vede insa ca tara asta mai are bani de aruncat.

Eu am intrat la dolar la 3,3195. Asta pentru ca m-am asteptat la o cadere a guvernului. Stiu pea bine ca asemenea evenimente bulverseaza intotdeauna piata.

Mi-am legat banii la 4% dobanda pe o luna si astept. Sun absolut constient ca dolarul ar mai putea sa cada, pentru ca nivelul pe care l-am expus de un secol nu a fost atins, cca. 76,50 la indice.

Oricum, daca analiza mea este corecta revenirea dolarului va fi furibunda. De la nivelele actuale sau de la nivele mai joase.

Cu miscari posibile de pana la 6-7 bani pe zi. Nu as vrea sa fug dupa asemenea miscari. Tehnic am intrat corect dar asta nu inseamna ca piata va fece ceea ce as dori eu sa faca.

Dimpotriva! Indicele dolarului imi da semnale ca as fi gresit. Vom vedea! Pentru ca deocamdata acest semnal dat de indice ar putea fi unul capcana, unul pe care l-am descris in cartea mea.