Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 2 aprilie 2012

Fluieraturi de tren in departare

Uitandu-ma la grafice am auzit un fluierat de tren. Din departare, adevarat, dar sunetul venea cu siguranta de la o locomotiva. In curand acest tren va sosi in gara, asta pentru ca cei care l-au pierdut data trecuta sa se poata urca in el.

Ca o consecinta am inceput si eu sa-mi fac bagajul, fiind convins ca de data asta nu ma voi da jos de pe scarile vagonului asa cum am facut data trecuta. Colac peste pupaza venirea trenului este anuntata si in megafoane.

Putin prea devreme in opnia mea, dar asta nu m-a impedicat nicidecum sa ciulesc urechile si sa deschid ochii si mai larg. Bagajul imi este gata, si mai am norocul dea a sta doar la o scuipatura de gara. Sefului garii i-am spus ca eu ma asteptam ca acest tren sa vina in luna mai, prin data de 2.

El mi-a zambit spunandu-mi ca este de fapt vorba de un tren suplimentar. Unul pe care caile ferate au decis sa-l puna pe sine in luna aprilie. Acesta ar trebui sa soseasca in gara la 1,3420, trecute fix, in timp ce cel din mai va sosi cu cca. 2-3 minute mai tarziu. Biletele la primul tren vor putea fi cumparate in lei la un pret care va  fi situat intre 3,25-3,27.

Al doilea tren ar putea fi mai ieftin, pretul exact nu a fost inca stabilit. O data ce il voi afla o sa il comunic. Asta in cazul in care cererea pentru un astfel de tren va persista. Pana atunci eu voi striga de trei ori traisca! Pentru cele cinci tari care au decis sa dea o lovitura de gratie dolarului. Si zece sa traiasca pentru ziare.com care a reusit sa copieze stirea.

8 comentarii:

mihai spunea...

asta e un prim avertisment care s-a si materializat dat tovarasilor bernake&obama ... sa speram ca membrii BRIC se vor tine tare pe pozitie acum !

Anonim spunea...

Salut Mihai,

Nu ai inteles nimic din acest post. Este fix invers.

Bafta.

dragon spunea...

@Mihai: Tu traiesti pe alta lume cu Horea, in alt univers. De aceea cand Horea zice ca dolarul se va intari, la tine de fapt el se face praf si pulbere. Eu din pacate am o aversiune mare fata de risc, asa ca n-o sa pariez nici acum pe nimic, dar fiind long pe dolar cu salariul, ma bucur :D.

mihai spunea...

@dragon , opinia mea nu e total divergenta de a lui horea , m-ai inteles gresit , doar in anumite privinte am idei diferite ... sper sa ai dreptate cu dolarul si mai gandeste-te ce intelegi prin long: 1, 2 , 5 ... 10,20 ani ?

alex spunea...

horea ,
asta noapte eram cu sufletu la gura dupa 1,34 si dimineata m-am dezumflat .mai am rabdare.

Vali spunea...

Horea, hai sa traducem putin anagrama.
As fi interesat ce inseamna "2-3 minute mai tarziu".

Horea spunea...

vali,2 minute mai tarziu
insemneaza:1,3620, trecute fix.

dragon spunea...

@mihai: eu sunt plătit în dolari din 2005 deja, și nu se preconizează schimbare în următorii 5-10 ani. Și când era dolarul 2.2 lei, era cam durere. :(