Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

luni, 9 aprilie 2012

Hai sa negociem!

Dsepre ce? Despre orice vrei tu, atata timp cat este despre ce spun eu. Uite nu-mi place de exemplu sapca aia tampita pe care o porti in cap. Putem negocia despre ea! Dar nu inainte ca tu sa o dai jos din cap si s-o arunci in foc. Cam asta spune laureatul premiului Nobel pentru pace iranienilor. Pornind astfel o retorica foarte asemanatoare cu cea a fostului presedinte George W Bush, inainte ca acesta din urma sa fi invadat Irakul.

Bush ”a reusit”, dupa cum poate vedea orice om cu ochii deschisi, sa instaureze "democratia" in societatea tribala pe care a atacat-o. Pentru ca asta i-a fost de fapt scopul final si foarte nobil, cel pe care l-a anuntat cu atata tam-tam intregii lumi. De la nobil la Nobel nu este insa decat o litera, asa ca Obama vrea sa-si incerce si el norocul. Treaba cu norocul este insa intotdeauna schimbatoare, pentru ca in urma unui atac asupra Iranului, eu as afirma fara ezitare ca ”inobelatul” si-ar cam fecunda norocul.

De mirat nu sunt mirat de loc pentru ca am prezis un razboi impotriva persanilor pornit de laureat. Am indraznit sa afirm fara sa clipesc si faptul ca un atac israelian, sau american, acelasi lucru de fapt, ar putea fi scanteia care va aprinde focul unui razboi global. Iata ca am ajuns acum exact la ceea ce ma asteptam. Intr-un moment in care presedintele american incepe sa se joace cu scanteile. In numele democratiei, desigur, al aceleia pe care am vazut-o functionand magistral si in Europa.

Atunci cand Merkozy a negociat cu grecii. Care au trebuit sa-si arunce sapca numita Papandreu cat colo, inainte de-a se aseza la masa la care trebuia sa fie fumata pipa pacii. In Grecia in locul lui Papandreu a fost pus un om al bancilor, lacheu devotat al balaurului bicefal. Care era obisnuit sa negocieze dand afirmativ din cap la tot ceea ce i se propune. In Iran, in schimb, lucrurile par sa se ingroase, devenind chiar imposibile. Din moment ce inlocuirea lui Ahmadinejad cu Hillary Clinton nu poate fi in momentul de fata altceva decat o utopie.

Ca o consecinta eu nu pot vedea alt rezultat al ”negocierilor”cu persanii decat urmatorul: Netanyahu si Obama se vor aseza la masa ca sa negocieze data atacului.

PS. Uite ca era sa uit! Sti de ce urca euro? Voila!

FXstreet.com (Córdoba) - The New York session has seen the Euro rose back above the 1.3100 mark against the Greenback as US stocks pull off their worst levels of the day and helped by the announcement that Spain will move ahead with €10 billion more in budget cuts.

6 comentarii:

mihai spunea...

horea , razboi global pentru ce ? pentru satisfacerea orgoliilor islamistilor extremisti din iran ? cine ar vrea acest lucru ? ce politician idiot si-ar arunca tara intr-un razboi de genul asta ? daca o sa fie ceva o sa fie doar limitat la acea zona , cum a fost in irak , cum e in afganistan cu trupe de comando , americane , israeliene pe de-o parte si ruse si chineze de cealalta parte asta daca nu se inteleg sa-si imparta resursele de acolo onorabil si sa-l zboare pe revolutionarul almadinejat cu tot cu instalatiile lui nucleare ...

Horea spunea...

mihai, vom trai si vom vedea! Din pacate.

George spunea...

Razboi global pentru ca asa vrea muschii lor si ca ei poate.
Cele 2 razboaie mondiale de ce au pornit? Sa fie din cauza intelpciunii oamenilor?

Horea spunea...

Exact cum spui George! Si, o veste proasta si pentru gogu si pentru toti cei cu nepotii argintari.

mihai spunea...

Si de ce urca euro ? Ba de-asta :
http://www.ft.com/cms/s/0/7de4482e-822b-11e1-9242-00144feab49a.html#axzz1rZjDqXnC

vali spunea...

Si iata ca ceea ce era de asteptat s-a intamplat. Sa vedem daca si justitia germana intra in jocurile de culise....


http://www.businesswire.com/news/home/20110824005858/en/Europolis-German-Constitutional-Court-European-Court-Human