Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 8 aprilie 2012

Ponta rupe programul de guvernare al PSD

In ropotele de aplauze al unor cercopiteci care par sa nu aiba habar pe ce lume traiesc. La televizor nu ma uit aproape de loc, dar ziarele sunt obligat sa le rasfoiesc pentru a putea face comentarii la ceea ce se scrie.

Pot afirma cu tarie si convingere ca nu am vazut articol in presa, indiferent de care nuanta a murdarului ar fi fost aceasta, si nici aparitie la antene a domnului Ponta, fara ca domnia sa sa nu-si fi prezentat telul suprem al vietii.

Un tel care in stil romanesc devine automat si telul cercopitecilor pe care ii conduce. Al acelora care aplauda furtunos indiferent de ce face sau de ce spune seful. Asa au invatat de la pantofar. Telul suprem al domnului Ponta, care a devenit mai apoi programul politic al coalitiei din o pozitie, una deosebit de penibila in opinia mea, a fost pana acum inlaturarea de la putere al lui Traian Basescu. Despre acest magistral program au behait neincetat cei trei lideri al partidelor multicolore, de un gri murdar in nuante diferite.

Nu a existat interviu cu acesti lideri de clanuri, in speta cu asa numitii grei Ponta si Antonescu, in care acest program politic maret de inlaturare a presedintelui sa nu fi fost scos in evidenta. Stiti bine ca nu obisnuiesc sa exagerez atunci cand fac afirmatii serioase. Nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit si sa nu fi vazut pe viu ceea ce am scris in randurile de mai sus. Am auzit de N ori afirmatia prin care ni se spunea, ca: nimic nu poate fi mai important pentru soarta Romaniei decat inlaturarea PDL si al lui Traian Basescu.

Ok! Recunosc ca sunt greu de cap. Si recunosc ca un program politic cu un singur punct mi se parea nu numai penibil dar si foarte subtire. Dar, pana la urma, dupa multe batai de cap am reusit totusi sa-l inteleg si eu. Asta pentru ca marii ganditori si lideri din o pozitie nu au contenit sa mi-l explice zi de zi. Dupa atatea explicatii mi-a intrat in cap ca un cui batut cu ciocanul.

Am fost asadar gata sa-l chiar aplaud pe domnul Ponta atunci cand s-a urcat pe marea scena a cuvantarilor. Asteptam cu sufletul la gura deschiderea discursului, ca sa mai aud inca o data ceea ce credeam ca am reusit sa intelg in cele din urma. Programul politic al PSD, al intregii coalitii de fapt. Ardeam de nerabdare ca sa pot bate din palme.

Le-am si ridicat in aer dar am ramas pana la urma mut. Domnul Ponta s-a urcat pe scena si a rupt programul politic al partidului sau in bucati. Programul intregii gasti din o pozitie de fapt. Cel pe care clanurile s-au straduit ani de zile sa-l construisca cu eforturi supra omenesti si cu foarte multa sudoare.

Cine era oare acel care spunea ca romanul isi darama casa atunci cand nu are ce face?

Domnul presedinte si-a folosit si el cu aceasta ocazie talentele de marinar securist. Incercand sa cotonogeasca ca un marinar fotbalist. A reusit oare sa rupa vreo glezna? Probabil vreo cateva, dar nu destule dupa parerea mea. Pentru ca obisnuieste sa-si puna bocanci de fatbal doar in pragul alegerilor, si mai mult de vazul lumii. Nenorocul domniei sale se trage desigur si de la lipsa de educatie si de discernamant a romanilor. Un popor care este in stare sa-si aplaude chiar proriile funeralii. Ce sa mai conteze atunci nuanta culorii murdare pe care o are groapa in care vrea sa te bage fiecare politician patriot?

PS. Apropo de congrese si patriotism! Ai vazut harta cu inregistrarea noilor masini de lux? Oare pe ce drumuri circula acesti proprietari exigenti? Probabil pe cele cu gaurile cele mai mici.  Sau de ce nu pe camp, printre copaci, si in livezi? Acolo unde si-au construit palatele fara canalizare si fara nici un fel de infrastructura. Pretentiile romanului sunt deosebit de mici cand este vorba de civilizatie. Masinile trebuie insa sa fie cat mai mari. Parcate in copaci, pe trotuare, si pe margini de canale. 

4 comentarii:

mihai spunea...

basescu doar joc de glezne acum , la cat s-a vehiculat prin presa lozinca "iesi afara , javra ordinara" si cat din "sa traiti bine" s-a adeverit trebuie sa aplice alta tactica daca nu risca sa-i rupa astia gatul dupa ce ajung la putere ... om trai si om vedea oricum perspectivele de viata in romania tot spre jos se duc ...

Horea spunea...

mihai, Basescu a avut tot timpul pentru orice tactica, dar mai ales pentru implementarea rezultatului unui referendum.

Putea sa demisioneze in protest oricand, putand sa creasca astefel in ochii tuturor. Basescu este insa un mincinos ca si Ponta&Comp.

El isi aminteste de popor si de referendum, ca toti ceilalti de fapt, doar in pragul alegerilor.

Nu-ti bate capul!

Nu-i va lua nimeni gatul. Corb la corb nu scoate ochii. Uite-l pe Frunza Verde ajuns vicepresedinte PNL! Asta pentru ca in PDL putea sa nu mai fie ales.

Exagerand putin, l-as putea vedea pe Basescu vicepresedinte PSD. Intr-o tara in care tradatorii sunt ridicati la cele mai inalte ranguri.

Jocul de glezne venit din orice directie este doar pentru cei care cred ca traiesc in democratie.
Votacii.

AristotelCostel spunea...

"Domnule ministru, cheltuiţi banii cu aceleaşi şi acelaşi firme ai căror patroni îşi cumpără maşini de un milion de euro".

Avea 9 ani la Revoluţie. De unde o fi învăţat să vorbească ca activiştii de partid?

E legat de... "harta auto" si de un articol mai vechi, laudativ la adresa lui boagiu, chiloţica lu' basescu.

Soferii de lux "fac" strazile din Romania.

Printre pasii obligatorii pe care trebuie sa-i parcurga... romanii se numara si debarcarea lui basescu. Trecerea in nefiinta a pdl-ului e... bonus.

Horea spunea...

Costel, in politica romaneasca de azi trebuie sa fii chilotul cuiva. Altfel nu vei fi tras (folosit) de niemni.

Tocmai din aceasta cauza nu vad cum desfintarea PDL ar aduce vreo schimbare. Asta in cazul in care nu ai vrea sa ii desfintezi pe toti deodata. Un lucru prea putin probabil.

Apropo de chiloti! Ei pot fi de doua feluri: gauriti si de calitate. Un cur nespalat pute insa in ambii.