Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 30 aprilie 2012

Presa la fel de ordinara ca si politicul

Romanul fara pretentii primeste ceea ce merita atat de la politic cat si din partea presei. Pe Dragoteanu, caruia ii fuge pamantul de sub picioare, pentru ca ar putea ramane fara paine, il inteleg.

Nu inteleg insa revista capital . Cum poti sa fi asa de oridinar si sa-ti tradezi cititorii? Pe tocmai aceeia care iti pun painea in gura. Asta doar pentru a face niste reclama, cu siguranta bine platita. S-ar putea totusi ca in tara realtiilor inverse, capital sa-l fi platit pe Dragoteanu pentru magistralul sau interviu, plin de predictii scaose din cur. 

Concluzia: fugi la vot si de acolo la cumparat imobiliare, pentru ca preturile se indreapta spre cerul fictiv pe care un nebun inspaimantat de realitate s-i l-a pictat in creier. Nu stiu cat va mai supravietui capital cu asemenea articole? Cu cat mai putin cu atat mai bine! Pentru toti cei care isi mai arunca banii ca sa citeasca baliverne. La mine greata vesnica fata de politic si mass-media continua nestingherita! 

Sper totusi ca tu care citesti pagina mea, sa citesti cu un zambet pe buze titlul articolului din capital. Asta pentru ca ai invatat sa deosebesti un om nebun de unul normal. Ca sa vezi incotro se indreapta creditele in Europa poti sa te uiti la graficul afisat. Sunt de acord ca Romania este in Europa doar cu numele. Dar te asigur ca sitemul bancar din tara noastra, nu ajuns inca la nivelul primitiv la care se afla creiereul domnului Dragoteanu. Spun inca, pentru ca regresul este considerat de majoritatea romanilor ca fiind o prestatie. Afirmatia pe care am facut-o nu este o gluma! Vezi corelatia dintre numarul dosarelor penale si pozitia pe care o are individul posesor in societate.

PS. Suntem doar la o scuipatura de data ciclica de la inceputul lunii mai. O data care spuneam eu ca va duce la strangerea curelelor. Cu siguranta nu si pentru cei descreierati. Observa un lucru interesant! Data ciclica de care vorbeam, 5 mai, cade exact cu o zi inaintea alegerilor prezidentiale din Franta. Sa nu te miri asadar de ceea ce va apare in presa. O presa care va lega ca de obicei intamplarile din piata de alegerile amintite. 

2 comentarii:

Catalin spunea...

Salut Horea. A inceput euforia pe bursa americana, maine cu siguranta va fi si pe cea europeana ( mai ales germana, cred ) dar eur/usd a dat sanatos inapoi de la 1,3282 la 1.3210. Crezi ca mai vedem pana vineri 1440 pe SP, 7000 pe DAX si 1.338 pe eur/usd? De aur ce parere ai, incotro?

Horea spunea...

Salut Catalin! Ti-an vazut prea taraziu intrebarea. De acum stim bine ce s-a intamplat. Voi incerca sa fac o analiza a obiectelor care presupun eu ca ar putea interesa o majoritate,la sfarsitul acestei saptamani.