Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

marți, 3 aprilie 2012

Previziuni despre lucruri intamplate

Face din nou Nouriel Roubini. Interesant este faptul ca orice spune acest om apare imediat pe coperta magazinelor din toata lumea.

Asta in timp ce alti oameni, care au prevazut lucruri pe care aproape toti le vedeau imposibile, cu mult inaintea susnumitului, nu sunt nici macar bagati in seama. Clinton, Roubini, Blair, etc. sunt platiti gras pentru fiecare cuvant pe ca il rostesc. Toti au reusit sa adune sute de milioane de dolari din cuvantari.

Nu este asadar de mirare ca acestia au vizitat, unii din ei de mai multe ori, tara ”tutulor” cuvantarilor situata pe malul Dambovitei, Romania. Pentru asta s-au gasit de indata si banii care nu sunt.

Asta din moment ce avem si doi englezi in politica romaneasca. Elenuta, blonda, care se simte ca Margaret, crezand pana la urma ”care este”, si, Victoras, la care Iliuta si Daciana ii spun de-o buna vreme, asa cand nu-i aude nimeni, Tony.

Interesant este faptul ca in timp ce acesti oameni foarte influenti cuvanteaza, lumea se darama. In ropotele de aplauze ale acelora care ii asculta si care ii platesc. 

10 comentarii:

mihai spunea...

dupa ce pana acum s-au straduit sa-i dea in cap la usd , maimutzoii bernake&obama au luat-o pe aratura si incep sa vada mai sumbru viitorul ...
http://finance.yahoo.com/news/fed-officials-worried-us-job-180304826.html

Informatii-economice spunea...

ciudat e ca nimeni nu ii mai asculta pe Elenuta, Victoras si ai lor... de orice parte a baricadei s-ar afla.
ratingurile programelor electorale sunt minime dar in lipsa de contracandidati credibili, lumea voteaza cu cine da mai mult ulei.

Vezi ca ti-a inceput valul de vreo 20 de minute:)

vali spunea...

Horea, eu as invita-o pe doamna asta sa vina sa vorbesca putin in tara "tutulor grohaielilor". Dar nu stiu cati ar asculta-o. Deh, sexoasa ca Lenuta nu-i si nici CV de politruc n-are.http://www.curierulnational.ro/Piata%20bursiera/2012-04-03/Uraganul+financiar+care+nu+poate+fi+prevenit

AristotelCostel spunea...

@vali

Nu-i nici... economista.

Horea spunea...

Razvan! Te referi la lovitura pe care cele cinci tari dezvoltate s-au decis sa-i dea dolarului?

Horea spunea...

vali, Foss care nu este economista, asa cum a subliniat si Costel, vorbeste la fel de anapoda ca si mine.

Ea vorbeste acum, eu am vorbit de mai bine de 2 ani de zile pe acest blog despre ceea ce credeam eu ca ne astapta.

Ba magar cum sunt am mai tras si niste linii, tot anapoda, pe grafice.

Nu stiu cat a primit Foss pentru acest erticol, dar eu pot garanta ca nu am primit nimic pentru prostiile pe care le-am debidat.

Chiar din aceasta cauza nu am fost si nu voi fi invitat nicaieri niciodata.

Cei care stiu ce vorbesc, marii economisti si marii politicieni, ei trebuie sa fie invitati
pretutindeni.

Pentru ca vorbesc despre visele umede ale celor multi. Inclusiv despre visele lor prorii, mai umede decat oricare altele.

Barbosul anului 2009 si super Mario 1 le vor rezolva asadar pe toate. In asa fel incat vor rupe mutrele "tutulor" celora care i-au ridicat in slavi.

mihai, vrei cumva sa ne spui ca maimutoii nu pot da in cap dolarului? Atunci cand mai au de partea lor si cinci tari dezvoltate care au dat chiar ieri lovitura de gratie valutei americane.

Sau, poate ai citit pe undeva ca cei doi maiestrii al tuturor pietelor vor acum sa aiba un dolar tare si o economie slaba cu somaj ridicat.

Horea spunea...

De vreo cateva zile am pus pe pagina o analiza tampita despre Apple.

Uite aici una pertinenta, fundamentala din talpi pana in picioare, sustinuta de o gloata de experti.

In faza asta oamenii par totusi destul de modesti. Recomandand clientilor sa cumpere actiunile care vad ei ca vor ajunge pana la 1000 de dolari in 2014.

http://www.marketwatch.com/story/apple-shares-boosted-by-brokerage-calls-2012-04-03?link=MW_story_popular

Apple a si saltat dupa aceasta recomandare a analistilor ca o gazela.

Ca sa-ti reinprospatezi memoria, iata un citat din analiza mea anapoda.

Va incepe oare plonjonul actiunii in zilele urmatoare? Foarte putin probabil! "Marul" va mai trebui sa se invarta o perioada la nivelele de preturi care cad in afara triunghiului pe care actiunea a reusit sa-l parasesca. Asta pentru ca la aceste nivele va incepe o batalie. Intre cumparatorii care cred in extrapolarile liniare si cei care cred in limite. O grupa va trebuie sa castige pana la urma aceasta batalie. Eu pariez pe cei constienti de existenta limitelor.

AristotelCostel spunea...

Nicole Foss a vorbit si inainte pe Automatic Earth si The Oil Drum:Europe sub pseudonimul Stoneleigh.
Despre deflatie turuie... de cand era mica.

Noiembrie 2008 - Facing a Greater Depression

P.S. E principala mea sursa credibila de informare. :)

P.P.S. Fanii Apple vor putea să cumpere în lei acţiunile companiei de pe bursa de la Bucureşti

vali spunea...

Da Costele, o mai citesc si eu din cand in cand...

Cat despre predictii facute, chiar de prin 2005-2006, le citeam pe cele ale lui de Bob Hoffman de pe politicalgateway.com. site acum dezactivat. Predictii care in proportie de 80% s-au adeverit. Si mai sunt si altii, desigur nu atat de vocali si vizibili ca primadonele astea de se perinda peste tot.

ps. Degeaba baga aia AAPL pe BVB daca nu poti shorta.

Horea spunea...

Costel, se pare ca femeia a inteles piata, fara sa fie economista, deja in perioada in care ”adevaratii maistrii” invatau sa faca pipi. Roubini, marele prezicator, a cantat insa in tot acest timp melodia monetizarilor.

Iata cum ceea ce spuneam eu se adevereste. Un om interesesat poate invata orice. Pentru ca cititul, si prin el informatiile, sunt accesibile tuturor, nu numai celor care au pasit pe scarile unei univesitati, de economie in acest caz.

Ba mai mult! Cei care inteleg ceea ce citesc, si cei care nu au primit informatiile de la marii prfesori kenesieni, au avut sansa sa scape de indoctrinare.

Inchipuie-ti un biet student care ar fi incercat sa spuna altceva la examen decat ceea ce i s-a turnat in cap cu tulcerul.