Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 24 aprilie 2012

Tradare sau un exces de imoralitate si lipsa de caracter?

Trebuie sa-i dau dreptate domnului CT Popescu atunci cand afirma ca traseistii din PDL nu tradeaza nici principii si nici doctrine.

Pentru ca vor duce cu ei in noile clanuri in care s-au cuibarit, tocmai doctrina si pricipiile furtului si a minciunii pe care le-au practicat cu atata dibacie pana acum si in fostul lor ”lacas”.

Putem oare sa ne limitam in politica la doar principii si doctrine? Din moment ce stim foarte bine ca ambele pot lua forme chiar foarte nocive. Sau ar trebui sa ne uitam si la morala si caracterul oamenilor? Din moment ce tocmai acesti parametrii il determina pe individ sa imbratiseseze o doctrina sau un principiu anume. Eu unul nu vad asadar un individ, posesor al unui caracter sanatos si al unei moralitati impecabile, comportandu-se ca traseistii din PDL.

Dar nici ca cei ce i-au primit nu demult pe cei mentionati sub aripile lor ocrotitoare. Ceea ce se intampla in politica romaneasca, azi, reflecta clar nivelul moral al societatii in care traim. O societate care pare sa fi uitat de tot si definitia unui caracter integru. Intre tradati, tradatori, si ce i-au primt cu bratele deschise pe ultimii eu nu vad astfel nici o diferenta, nu atunci cand vorbim de principii si doctrine. Vad insa o asemanare izbitoare in ceea ce priveste moralitatea si caracterul acestor indivizi.

Cine se aseamana se aduna devine astfel o maxima mai valabila decat oricand in politica romaneasca. Doctrina si principiile pot fi asadar de mai multe feluri. In timp ce morala si caracterul se prezinta intotdeauna in doar doua forme. Una buna si una rea. Caracterul bun si morala sanatoasa au fost asadar tradate cu adevarat in aceasta tara, in randuri repetate. De catre toti cei care sa-u perindat la putere dupa lovitura de stat. Cu exceptiile de rigoare, care au avut ca de obicei destul de putina influenta asupra celorlalti.

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Planuri de traseism se coc şi la România liberă, şi la B1, şi la Evenimentul zilei, şi la Hotnews, şi la 22, şi la TVR, şi la restul unităţilor de propagandă, abuziv înfiinţate de regimul PDL. Dacă ordonatorul de credite se duce pe copcă, dacă plăţile de la buget vor înceta, e de presupus că mîncătorii de căcat se pregătesc să-şi schimbe polonicul. Individual, cu privirile plecate, şuşotind pe SMS cu foştii colegi din presa de opoziţie, ziariştii epocii Băsescu îşi negociază supravieţuirea post-mortem. În curînd va începe un traseism al marilor caractere din presă, un exod al lingăilor, o fugă din ţara făgăduinţelor electorale spre job-urile noului mandat.

sursa

... mai mult nu spun. :D

Horea spunea...

Costel, la ce prestatii te astepti tu de la asemenea linagai?

Dar de la cei care ii primesc pe acesti "lingvisti" cu bratele deschise? In politica, in presa, oriunde de fapt.

Care-i diferenta dintre ligaul care linge orice cur si cel care se lasa lins in cur de orice lingau? Sincer si prost cum sunt eu nu vad niciuna.