Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 19 mai 2012

Analiza saptamanala

Dupa ce i-am vazut pe mincinosii si pe vesnici salvatori care te afunda cu capul tot mai adinc in rahat dupa fiecare intalnire pe care o au si dupa fiecare interventie. Vreti sa-i mai cred pe cei care-si dau cu parerea in articolul din tabloidul capital? Oare cine sau ce a dat nastere fluxurilor de capital de care vorbea Isarescu? Eu cred ca raspunsul va deveni tot mai clar pe zi ce trece: Mirosul branzei tot mai imputite dintr-o Romanie pe care Ponta, Isarescu, si Basescu o vad foarte stabila.

Ps. Observa! La un moment dat vorbesc de data de 20 iunie. Ma refeream desigur la data de 20 mai, cea despre care am vorbit de atatea ori!!!!!

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Pe asta l-ai omis.

Horea spunea...

Grficul l-am omis intr-adevar, dar n-am omis sa spun de o suta de ori ca Bernanke va fi ars de piata cu dobanda. Dupa cum se vede in graficul expus de tine ne apropiem de o maxima ciclica a bondurilor de 30 de ani ceea ce inseamna ca dobanda lor care se misca invers se apropie de o minima cicllica.

Dupa ce minima va fi tinsa neputinta FED si a lui Bernake vor iesi la lumina pentru mult mai multa lume. Pentru ca vom asista la un salt al dobanzilor care ii va lasa spectatori pe cei numiti. Se va dovedi ceea ce am spus de multe ori. FED nu pune dobanda piata o pune.

Pentru cei care au avut ochi sa vada neputinta bancilor centrale ar trebui sa fie deja un fapt implinit. Asta daca si-ar dechide ochii catre dobanda de referinta BCE, si s-ar uita mai apoi la dobanzile grecesti. Daca informatiile mele nu sunt gresite eu stiu ca Grecia are o moneda numita euro.