Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 27 mai 2012

Analiza saptamanala


Doamna Lagrde spune in acest interviu ca a sosit timpul ca grecii sa platesca. Luand mutra filozofica a lui Guran, pacat ca nu o poti vedea, eu o contrazic pe sefa FOAME-I. Dar o fac mult mai pertinent, cred eu, decat a facut-o susnumitul cu Strugurel. Grecii nu vor platii! In orice caz nu atunci cand este vorba de banci.

Vor plati insa cu suferinta coruptia pe care au acceptat-o, pentru ca ei i-au votat pe politicienii care le promiteau stele verzi. Institutia doamnei Lgarde a contribuit si ea la situatia Greciei. Pentru ca a inchis ani de zile ochii la aceeiasi coruptie, care a fost la fel de intensa tot timpul. Ba mai mult! Prin politicile duse FOAME-I a incurajat starea de fapte precum si cheltuielile dementiale facute de toate statele suverane aflate in cacat.

Sa nu faci cumva o analogie intre Romania si Grecia! Noi nu suntem corupti si mincinosi de loc. Si nu am facut exact acelasi lucru pe care l-au facut si grecii. Si la medicii care au luat 3 la examen ar trebui sa le marim salariile ca sa nu plece. Si ar trebui sa le cumparam aparatura, pe care cei cu notele de 3 si 4 le-ar manui asa cum si-a manuit Isarecu craca. Cea mai buna nota a fost de 8,20. Unul care n-a mai apucat sa fuga de reporter a recunoscut ca el nu s-ar da pe mana unui medic care a luat 4. Pe tine te-ar da insa pe mana lui fara sa clipesca. Nu coruptia, minciuna, falsitatea, si nepragatirea sunt problemele cele mai mari ale Romaniei ci salariile si lipsa tehnologiei. Trezeste-te cumetre!

12 comentarii:

mihai spunea...

horea , FOAME-I-ul nu e o institutie de binefacere , e o companie privata cu investitori care pana la urma trebuie sa-si recupereze banii investiti in grecia , romania etc
cum o sa o faca ? prin privatizari si preluari de companii straine a celor romanesti ... ce ramane pe aici si cum o sa ne descurcam in continuare ne priveste !
medicii de 3 si 4 , daca n-au relatii aici pleaca si revin apoi cu cate un sut in fund tot in romania si vai de cei care le incap pe mana ...

AristotelCostel spunea...

Si, in loc sa fim cumetri, nu mai bine ne-ar incerca... rigurozitatea?

Dragoi, din postura de puțoiu' lu' ialomilițianu sau din cea de maistru' de finanțe, a rostogolit datorii. marindu-le. Mai întâi cu ajutorul cartelului bancar din România, după care, la disperare, în $ la 7%.

Cheltuielile statului au crescut continuu, asuteritatea de care amintesti in film neavând alt rol decât dezafectarea unor sume pentru "investițiile lui Udrea"... delapidare.

Zona din care vine bou' disemineaza astfel de fecale:

Miza pusa in joc? Evolutia societatii in care traim. Avem de ales intre epoca fanariota si societatea occidentala a secolului XXI.

... realitatea fiind... asta

Horea spunea...

Mihai, corect! Numai ca daca vrei sa pari serios si credibil nu urli atunci cand politica ti s-a dovedit a fi falimentara, ci te straduiesti sa gasesti politici cat mai putin falimentare din timp.

Vrei cumva sa spui ca bancile din Romania care dadeau credite cu buletinul nu au avut nicio responsabilitate? Doar pentru ca se numesc banci.

Nu este FOAME-I resposabil pentru creditele date unei tari corupte ca Grecia, dar mai ales pentru prognozele economice catastrofale pe care le-a facut in privinta aceleiasi tari?

Daca eu, un corupt mincinos si neinitiat ma prezint la banaca pentru un imprumut. Pentru unul pe care as vrea sa-l folosesc pentru deschiderea unei afaceri prin care vreau sa vand sosoni in Sahara. O banca serioasa ar trebui sa-mi dea un sut in cur in loc de bani.

Hai sa nu gandim romaneste si sa dam fiecaruia vina care i se cuvine.

Grecilor vina coruptiei si a mentalitatii prin care au vrut sa ia la infinit fara sa puna nimic inapoi, FOAME-I-ului vina ignorantei si a incompetentei.

Horea spunea...

Asta este problema Costele! Fiecare ii apara pe ai lui scotand ochii celuilalt. In timp ce cei pentru care se duc bataliile scufunda corabia numita Romania. Asta nu inainte de a o jefui pana la ultima scandura.

Mi se pare inspaimantator cand il vad pe Ponta vorbind despre cel mai mare hot si mincinos Flutur, in timp ce el sta langa un alt hot, la fel de mare si de mincinos, Nastase. De fapt pana acum nici cu Ponta nu mi-e rusine. Pentru mine numele hotului are mai putina importanta, din moment ce jaful are doar un singur nume.

Nastratin spunea...

nu toti medicii din Romania sunt de 3 si 4 cum spui....Te referi cred la cei tineri si la masina de scos absolventi de universitate mediocri de astazi...Ai auzit matale de Nicolae Burghele sau Gheorghe Bratescu? sunt medici pensionari, extrem de competenti la viata lor...si cu modestie spun, unchii mei...acum bolnavi si de sistem si fizic odata cu batrinetea...Si pt stiinta unora, n-au luat spaga niciodata. Cind esti f competent si f cautat, nici n-ai de ce, mai ales ca la viata lor au fost invitati la multe simpozioane internationale si au publicat carti si articole de medicina. Au prins si regimul Anei Pauker si pe Gheorghiu Dej, si pe Ceausescu si pe Tradiceanu, Basescu, Boc-utecistul cosas si acum Poanta...Ce avem azi este "omul nou"...lipsit de caracter!...si multi, f multi lupi moralisti si profeti, toti falsi...

AristotelCostel spunea...

:)

Pai, FMI-ul n-a venit sa salveze Romania. Ei ne-au invitat sa servim zeci de miliarde din borcan pentru a elibera... capitalul strain captivat aici dupa Lehman.

Nu poti numi incompetenta, ceea ce este de fapt japițerism financiar: "sunteti liberi sa furati cat puteti, daca ne dati japca inapoi".

BNR si-a facut datoria fata de capitalul strain, FMI e multumit... jaful s-a... produs.

Iar creditele luate de Dragoi, la 7%, reprezinta transpunerea in practica a recomandarilor FMI... "iesiti pe piata".

Un investitor serios ar fi trebuit sa-i dea lui dragoi un sut in gura, da' atat timp cat prostovetii sunt pacaliti cu "socialism vs capitalism", japița financiară știe că pierderile se naționalizeaza, profiturile apartinandu-i in totalitate.

P.S. Prezint realitati irefutabile, nu jocuri de culise cu securisti. Din punctul meu de vedere, a-l pune pe "in ceea ce priveste" Nastase 4 case pe acelasi nivel cu prostovetele Flutur, banditul Sucevei, arata o doza serioasa de... lipsa de interes fata de... comparatia în sine, dar si o "ușurătate" în construirea propozițiilor. Pentru mine portofoliul de perle si realizari demonstrate conteaza pe PF-ul fiecaruia.

P.P.S. Rolul schimbarii politrucilor in tari de prosti, precum Romania, are o importanta colosala in privinta psihologiei stapanilor statului. In timp ce tu vezi in comentariile mele "aparari prin scoaterea ochilor", practic, nu spun altceva decat ca odata lasat boul in moț, se va manifesta in timp... tot mai natural. Sa cazi in capcana vițeilor propagandisti inseamna cresterea sanselor boului de a ramane... moț.

Horea spunea...

Nastratin unde am spus eu ca toti medicii din Romania au fost sau sunt de 3 si 4?

Costel, boii a fost lasati in mot din 89 incoace si a lasat o dara lunga de balega in tarisoara in care traiesti si tu.

In ceea ce priveste FMI, el este ca o musca. Vine acolo unde cacatul este in cantitati indestulatoare.

AristotelCostel spunea...

O spun in calitate de fondator al fan-clubului Nastase pentru a nu fi suspectat de vreo urma de obiectivitate, Nastase e acelasi soi de Flutur tot asa cum Rodica Stanoiu e acelasi tip de poama ca Elena Udrea.

Iliescu a fost adus cu picioarele pe pamant in '96, Constantinescu in '00, iar Nastase in '04.

Constantinescu chiar daca n-a ramas in memoria romanilor cu vreun joc de culise de anvergura, incepuse sa contempleze in timpul mandatului la viitorul lui in istoria roman'lor.

'telectualii de bine, in mare parte securisti, au facut pe naiba ca ultima bubalină sa continue cu tupeu'.

Castigarea unui al doilea mandat cu tarani cumparati... la punga, cretinei semidocti prostiti cu Tismaneanu, Cornea, Andronic, Vlaston si alte cateva mii de nume de balegi, si cu urna magica de la Ambasada din Paris... nu suna a "boii au fost lasati".

mihai spunea...

costel , vezi ca gresesti: "Nastase 7 case" ...
daca ai fi infiintat in loc , fuck-clubul ANastase m-as fi inscris si eu ...

dan spunea...

I s-a rupt creanga lui Isarescu asa ca euro va creste mana in mana cu dolarul fata de leu pana la sfarsitul anului (4,8 ron/euro si 4,4 ron /dolar).Asta se va intampla dincolo de orice grafice

Horea spunea...

dan, esti cumva vice guvernator la BNR de misti piata asa din vorbe? Vezi ca pune Guran ochii pe tine!

dan spunea...

Nu mai intra bani in tara,producem putin,consumam din import,crestem salarii,pensii(de unde???,etc).Vezi noile norme BNR la imprumut in valuta (23% depreciere la leu ,40% la Usd).Am fost chiar modest cu estimarile.La BNR sunt maimute sau stramosi ai maimutei.I-as concedia maine pe toti.Cat despre piata am banii in CAD,YEN,GBP.Deci nu prea am treaba cu Isarel,Bernake sau alte maimute din rasa lor.