Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 28 mai 2012

Despre mortul care da cu parul in Bucuresti si in comunitatea evreiasca

Este vorba desigur despre Nyiroe Josef. Un scriitor maghiar hortist care a zacut pana mai ieri in liniste. Iata insa ca in vremuri tulburi mintile tulburate se agita, pentru ca in era "duduitorului" o asemnea reinhumare ar fi trecut mai mult ca sigur neobservata. Nu o sa vorbesc despre Nyiroe Josef pentru ca despre o cenusa nu sunt prea multe de spus, indiferent de ce a facut sau de ce nu a facut individul atunci cand era in viata. 

Trebuie sa vorbesc insa de lipitorile politice care au vrut si vor sa foloseasca un eveniment pentru a injecta ura in mase. Si din fericire pentru uneltitori era in care traim este o era a veninului chiar si fara evenimente de genul celui amintit. Daca cuiva ii pasa vreodata cu adevarat de ramasitele lui Nyiroe, si atat, cenusa lui putea fi mutata de mult si fara atata hei-rup din Spania in Romania, si cu asta basta. Fara hei-rup nu apare insa nici un punct politic. La hei-rupuri si la comemorari poti aduna masele, care prostite de foame pot transforma orice eveniment in conflict. 

Din punct de vedere al dezvoltarii economice si al cresterii nivelului de trai nici politicienii romani, dar nici cei maghiari nu au ce oferii. Ca o consecinta s-au descis sa ofere circ pentru imbecilii care vor trebui sa mearga la vot nu peste mult timp. Am vazut afisul domnului Frunda in Tg-Mures. 

Este unul foarte elocvent in ceea ce priveste oferta de nimic. Scrie pe el in limba maghiara: Valtas, Most. Pe valaha: schimbare acum, un slogan care s-ar putea referi si la schimbarea chilotilor. Este adevarat ca sloganul este foarte aproape de realitate, pentru ca schimbarea de care vorbeste domnul Frunda nu poate fi alta decat schimbarea unor chiloti murdari cu altii. 

Observa! Senatorul declarat maghiar, fost roman convins atunci cand era la moda, pe vremea pantofarului, nu candideaza la primarie pentru nici un  roman, doar pentru maghiari. De unde si sloganul scris in doar o limba. Tg-Mures mai are un canditat, tot monolingvist, pe "fiolarul" Benedek, cel care ii testeaza pe politisti presupusi turmentati cu proria lor fiola. Profesor universitar de renume local, care a inchis o data spitalul de cardiologie la care lucreaza atunci cand a plecat din tara. Asta pentru ca spitalul este a lui, cel putin asa considera domnia sa, din moment ce a fost inzestrat cu aparatura de ultim racnet prin sforile trase de UDMR. 

Fii linistit! Candidatul este cercetat penal si urla la pacienti ca un descreierat. Dupa care le ia 280 Ron pe o consultaie, in spitalul statului. Pe un constructor care i-a spus ca nu-i poate termina o lucrare in 2 saptamani la unul din palatele pe care le-a cumparat din salariul de mizerie pe care il primeste, pentru ca nu se usca cimentul suficient, l-a amenintat ca il impusca. Asa ca vezi si tu ca profesorul vorbitor de mai multe limbi maghiare satistface toate criteriile pe care trebuie sa le satisfaca un politician in Romania. Din partea romanilor il avem pe fostul primar Florea care nu mai are nici un puncticel portocaliu pe afis. N-a mai indraznit sa puna nici macar o virgula in culoarea amintita. La alegerile precedente atunci cand PDL avea aripi lucrurile au stat desigur cu totul altfel. 

Undeva intr-un coltisor o avem pe Smaranda Enache, o doamna cu capul pe umeri dupa parerea subsemnatului. Ea a fost insa declarata curva de bozgorita de catre multi romani, si budoes olah, valaha imputita, de catre multi maghiari. De ce? Pentru ca fiind presedinta ligii Pro Europa incearca si ea saracuta sa aiba o pozitie europeana intr-o tara cu mentalitatea ramasa in feudalism. In asemenea conditii poti intelege mai usor aparitia problemei Nyiroe. Poate poate romanii si maghiarii vor reusi sa-si dea din nou in cap, intaratati acum si de comunitatea evreiasca. Asta in timp ce hotii vor continua sa-si linga buzele asezati langa un borcan de smantana aproape gol de aceasta data.

Ps. In Tg-Mures mai sunt si alti candidati despre care nu am spus nimic pentru ca nu prezinta nici o importnata dupa parerea mea. As mai vrea sa spun totusi ca domnul Florea a fost facut cu oua si cu otet de catre domnul Ponta, care l-a acuzat ca nu a facut nimic in acest oras. Cei care trec pe aici se vor convinge ca domnul Ponta minteste de ingheata apele. Domnul Florea a facut mai mult decat oricine pana acum. Stilul in care a facut a fost insa unul tipic valah. A dat la hoti, a luat si el, exact asa cum este obiceiul pe la noi.

4 comentarii:

George spunea...

Astia daca nu sunt si prosti nu mai sunt nimic. Trebuie sa terminam cu aceasta guvernare? Care?
Parca traim intr-un film cu prosti.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12374714-daniel-constantin-ministru-agriculturii-lider-romania-nu-mai-poate-continue-aceasta-guvernare-mincinoasa.htm

Horea spunea...

Am vazut George. De astia alegem de parca altii n-ar fi.

Anonim spunea...

GUVERNÁRE s. 1. cârmuire, conducere, diriguire, domnie, stăpânire, (înv. și pop.) oblăduire, (înv.) chiverniseală, chivernisire, ocârmuire, purtare, purtat, stăpânie, vlădicie, (fig.) cârmă. (~ țării de către Sfat.) 2. conducere, guvernământ, regim. (S-a instaurat o nouă ~ în acel stat.)

George, daca ai fi rumegat suficient informatia, ti-ai fi dat seama ca Daniel Constantin vorbeste despre guvernarea locala a lui Gheorghe Flutur si ca nu a gresit cu nimic, semantic sau gramatical, cand a folosit cuvantul guvernare. Dpdv politic nu e cel mai fericit cuvant pentru ca sunt multi romani care sunt cam certati cu limba romana

Horea spunea...

Anonim, vrei sa spui ca Flutur guverneaza Roamnia?

România nu mai poate să continue cu această guvernare mincinoasă", a mai spus Constantin, potrivit sursei citate.