Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 13 mai 2012

Mangul economiei de la televiziune

Urmareste cu atentie de ceea ce este in stare sa dibeteze un star al televiziunii din Romania. Intr-un program menit sa fie educativ pentru cei care il urmaresc. Dar, de unde mai mult? Intr-o tara unde educatia, justitia, democratia, sanatatea etc. plutesc toate la acest nivel. Pentru ca sunt facute de oameni care si-au cumparat un sac de diplome si titluri la iarmaroc.

10 comentarii:

Spuky24 spunea...

Foarte tare!
Nu am mai ris de mult asa de bine.

In loc de un serial de comedie cred ca trebuie urmarita mai des emisiunea cu pricina.

AristotelCostel spunea...

Guran e berbecul oilor... lui. I se mai spune si economistu' drobetei. Are un ASE si atat ceea ce-l face mai... perspicac.
In calitate de cretinac... sau debitor, trebuie sa repete intruna prostii de ametit prosti. Leul are tendinte de apreciere, dar BNR l-a depreciat datorita fundamentelor puternice ale economiei pentru a avantaja exportatorii.
Asadar cretinacii rezistenti la "volatilitatea" :) cursului, chiar daca sunt nevoiti sa plateasca rate mai mari, sunt fericiti ca pot sprijini cresterea economica care nu este... pentru un viitor mai bun.

Anonim spunea...

Ce parere aveti despre stirea asta pusa pe Sibex?

http://www.sibex.ro/index.php?p=oneNews&id=108

George

Horea spunea...

Potrivit Siegel, euro va scadea la o paritate de 1.10 fata de valoarea dolarului existand chiar posibilitatea ca cele doua monede sa ajunga la paritate.

Ce parere sa am despre un lucru pe care eu il vedeam probabil acum cca. 2 ani. Unul despre care am vorbit de multe ori pe acest blog, inclusiv atunci cand euro se lupta cu nivele de peste 1,60.

Observa totusi! Conjunctura actuala nu se va multumi doar cu o depreciere euro. Desi in trecut deprecierile valutare obinuiau sa scoate tarile scufundate in rahat. Acum nu mai este vorba de o tara sau alta scufundata pana la urechi in "ciocolata"t, ci de o lume intreaga. Costurile trebuind sa fie si ele ca atare.

Cristi spunea...

Guran a intrat oficial in clubul analistilor pe dos....:))

Mihai a disparut din peisaj....sunt curios ce ar previziona el despre cursul EUR/RON.....

Vali spunea...

Horea, asta e nivelul profesional al jurnalismuli economic de la noi. Pana si pseudo stiinta asta numita economie trebuie ambalata stralucitor ca sa ia ochii prostimii. Trebuie povestita domle, asa ca Ion Creanga. "Si leul tzusti pe-o dugheana..."

Romania e tinutul legendelor. Una care va ramana in mentalul colectiv e cea cu Isarescu, vasnic aparator al leului. Mai nou destabilizator al leului. Omnipotentul Isarescu care e cel mai tare trader de pe mapamond. Un ubertrader.

Acu...doamne fereste sa innebuneasca lupul si sa netrezim ca pe Isarescu il cheama de fapt Kerviel, ca ne-am ars!

Nastratin spunea...

Horea...pai acum afli citi retardati sunt in posturi bine platite? asta nu e singurul...Ai auzit de Eba, Prigoana, Ponta, Crin, etc?

AristotelCostel spunea...

ZF a identificat principalul efect al deprecierii leului:

"Vor creşte cos­turile, clienţii companiilor de turism se vor gândi de două ori la o vacanţă în străinătate..."

Ma intreb de cate ori se gandesc telespectatorii Euronews cand vad frunzulita lui Udrea, un luminis, doua poteci, o manastire si niste dansatori in iarba la pret de... Austria, daca nu punem la socoteala reperatia... masinii.

Nici la 7 lei/euro nu se vor gandi la jardinu' cu prosti, dar acum sunt periclitate vacantele romanilor in strainatate... economia Romaniei e in pericol... cu atatia prostovani gramada.

Horea spunea...

Costele, nu ai fost atent la invatator. Fundamentele sunt bune si Isarescu depreciaza leul apreciat. Asta ca sa stimuleze exporturile si pe turistii calare pe frunza lui Udrea, odata cu iubirea sa pentru popor. Pe care il tine aici acasa langa sufletul lui, ca sa nu scape cumva vreo emisiune facuta de Guran. Ai inteles acum?

AristotelCostel spunea...

Horea, eu i-am urmarit constant pe Guran, Orgonas, Dochia, Biftec sau Cabat pentru a intelege mai bine natura umana de rahat.

In spatele unei asa-zise obiectivitati, practicau o prosteala de cea mai joasa speta.

Este si cazul deontologilor basisti... obiectivi curu... Aligica, Marean, Turcescu, Zoso, Blegăry, Mihăeş, Pleşu, Câmpeanu şi enorm de multe alte curve.

Diferenta dintre o balega de elefant si o biluţă de iepure secondeaza caracteristicii de mancare deja... digerata.