Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 22 mai 2012

Despre facebook, mere, si papusi

Ai auzit ca s-a casatorit Mark de la facebook? Dar de milionarii pe care i-a facut odata ce a inregistrat actiunea pe bursa ai auzit? Daca nu, o sa auzi prin intermediul acestui articol macar de romanii care si-au pierdut 10% din investitii doar intr-o singura zi, dupa ce s-au napustit asupra actiunii firmei care a fost recomandata cu atata caldura de analisti. Dar asta nu conteaza! Pentru ca facebook este o retea de socializare ale carei venituri vor creste liniar, din moment ce au crescut si pana acum. La fel cu marul fermecat. Nu a ajuns bine la linia anapoda trasa de mine pe care ai vazut-o in filmul "analiza saptamanala? si iata ca actiunea si-a revenit. 

Trebuia de fapt sa-si revina de la un suport important, mai ales ca si bursa a ajuns la un suport demn de luat in seama. Uite cum s-au trezit si fundamentalistii incepand sa respire din nou aer curat. Proaspeti si rumeni la fata ca un mar ei iti explica cauza saltatului facut din nou de fructul fermecat. Daca nu ai fost cumva convins de analiza lui Tom iata una noua.  Facuta de cine crezi? Direct de catre baietii din jurul fiului lui Dumnezeu. Puteau s-o faca si cei de la JP Morgan, numai ca acolo lumea este ocupata cu altceva in momentul de fata. 

Cu o discutie amicala despre o mica pierdere, o nimica toata, declarata deocamdata la valoarea de 2 miliarde de dolari. Gurile rele spun ca ar putea fi mult mai mare, dar pentru analistii de la JP Morgan asta nu poate prezenta o problema. O fi cat o fi! O mica greseala poate face oricine, si in cel mai rau caz vine statul si salveaza banca daca ar veni vorba din nou de un faliment de tip Lehman. Austeritatea este pentru popor tovarasi! Nu pentru analistii care-si nimeresc prognozele mai rau decat ar face o coada de matura. 

Ce bank run-uri? Ce depresiune? Apple va calari pe i phone pana la 1000 de dolari. Este si logic pe undeva nu ti se pare? Daca I phone 4s a vandut un numar n de telefoane, singura posibilitate este ca i phone 5 sa vanda de doua ori mai mult. Ai uitat probabil de iphone 6,7 si 18. Care nu pot sa nu vanda pana la urma de 50 de ori cat a vandut iphone 4s si iphone 5 la un loc. In Romania este mai greu. Pentru moment doar, pentru ca problema se va rezolva. S-a desoperit ca PDL a furat bani europeni prin intermediul unor programe dubioase. Era mai bine pe vremea lui Tariceanu. Care a fost acuzat atunci de acelasi PDL ca a furat "doar" din visteria statului. Asta pentru ca in era duduitorului nici macar hartia pe care trebuiau sa fie scrise proiectele europene nu a fost tiparita. 

Cu Ponta este insa altfel. Pentru ca el este in momentul de fata "carmaciul" dibaci, manuit si mai dibaci  din spate de catre Nastase si Voiculescu, eminentele cenusii din umbra. Papusica Victoras a descoperit dintr-o zvacnire de sfoara a lui Nastase furturile altora, de care nu ma indoiesc nici o clipa. Furturile "surpriza", de acum, care au fost anuntate de fapt in luna martie. Dar ce ne facem cu memoria tovarasi? Si ce ne facem daca papusa va fi lovita intr-o zi de un fulger. Si va cadea peste un Nastase, un Hrebenciuc, un motan si peste alti oameni cinstiti ca ei. Va trebui sa ascultam foarte probabil descoperirile pe care le va face o noua sleahta despre furt. Despre furtul actualilor, desigur, ca intotdeauna.

Am citit ca Monica incepe sa vada dictatura! Una care s-a mutat de la Basescu la Ponta, dar mai ales la papusarii din spatele acestuia. Ma inteb si eu asa ca prostul. A mai vazut cineva o societate feudala fara tendinte dictatoriale? Pentru ca eu am inteles ca libertatea cuvantului data unui popor calcat in picioare nu se va transforma niciodata in democratie. Indiferent de numele tavalugului. Iata asadar capcanele de care ne lovim zilnic in aceasta tara, capcane care par sa fi molipsit si bursele lumii. La capcanele bursiere voi reveni in analizele care urmeaza. La cele din politica nu mai are rost sa revin pentru ca tot nu le va vedea nimeni. Pana in momentul un care ele se vor inclesta in jurul picioarelor romanului.

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Imi vin in minte... manelistii romanesti care musai trebuie sa se afisezi cu aifonu' la terasa. Astia au sustinut bula cu aifon 1,2 si 3 pe urma n-au mai ramas decat... rate sau abonamente grele. :)

De cand cu apple bubble nu numai ca nu ma mai intereseaza deloc gheagetur'li, da' nu mai cumpar nici... mere. :)

Aaah... si n-am cont de feisbuci plus ca evit "f" links maxim de... perspicac.

Moni a comis niste afirmatii interesante privind investitiile americane in... justitia din Romania. :)

Legat de politruca, sa recunoastem combinatia fatala dintre japite si 'telectualii linsului in ass cu patalamale de securisti sub contract. Semidoctii atat asteapta... pretuire si... progres literar. Si... "sa moara informatorii!!!"

Mona Musca a fost lustrata. Probabil mai sunt 3 profi de sport care nu mai pot nazui la... ciolan.

P.S. Cam astea ar fi principalele puncte pe ordinea de zi. :)

Anonim spunea...

Poate si-a luat MZ darul de nunta.Ce atata tamtam ?:-)

Nastratin spunea...

Romania n-are alternativa politica....si asa va fi pina la disparitia (biologica, ca de justitie nu poate fi vorba) actualilor sekuristi sau pina cind providential sau din cronicizarea la extrem a saraciei, romanii vor declansa un razbel civil...Dar si atunci poate se va gasi un alt ilici-kgb "salvator" care sa-i minta cu vorbe dulci si sa le devina stapin, mai ales ca sclavi sunt destui, iar oamenii cinstiti de obicei se tin deoparte!

Anonim spunea...

Daca a luat dar de nunta 2 miliarde este cat profitul FB pe 2 ani.Bravo lui!