Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 11 mai 2012

Pe scurt despre economia "redresata"

Gandul preia un articol din Bloomberg prin care ne informeaza despre viitoarele degradari bancare pe care vrea sa le faca Moody. Riscand sa sufoce redresarea economica. 

Uitat-te la redresarea despre care se face vorbire! Primul grafic, datorii procentuale din PIB. Al doilea, castigul pe ora din SUA. Al treilea somaj, de 51% printre tineri in Spania, cu cifre din alte tari sub acelasi grafic. 

Si, ultimul, cifra U-6 din SUA. Ea calculeaza somajul tinand cont de toti parametri specificati in coloana din stanga. Este tot o cifra oficiala omisa voit de foarte multi pentru ca arata somaj de 14,5%. Exemple de "redresare" economica de genul celor expuse gasesti cate vrei. 

Undeva trebuie sa tragi insa linia. Pentru mine aceste cifre sunt insa mai mult decat suficiente. Daca asta este redresare economica cum o sa arate oare finalul depresiunii pe care o vad eu?

OBS! Data de reactie la burse si valute care cade in weekend. Data este secundara. Efectele ei s-ar putea vedea azi sau luni.

Un alt semnal solid de redresare economica este nationalizarea Bankia din Spania. O tara care ni se spunea ca era in ordine si ca nu era Portugalia. Care la randul ei nu era Grecia etc. Eurocratii, pentru a-si putea pastra posturile si privilegiile, incearca sa spele creierele cetatenilor. Invocand scenarii apocaliptice pentru cazul in care uniunea s-ar destrama. Eu vad ceea ce am mai spus. O catastrofa in cazul in care tarile falimentare sunt tinute cu forta in aceeiasi uniune.



Un comentariu:

Vali spunea...

Horea vis-a vis de graficele afisate de tine.

Din primul reiese ca ceilalti mai au de "muncit" pana sa-i ajunga pe japonezi la datorii. Nu stiu insa cine naiba le ma da baniii necesari. Japonia s-a imprmutat masiv intern si a avut parte de o conjunctura internationala favorabila. Acum e alta paadigma..

Oricum o decada pierduta o au ca si asigurata amricanii ca si celilati desigur. Mare lucru..cinci au si trecut aproape.

Si nici macar din astia n-a fost integral criza daca te uiti la cel de-al doilea chart. Dupa BNS se vede treaba ca am iesit de prin 2009 dar noi inca n-am aflat.

Cat depre U6, abia cand o sa-l vedem pe la 30-35% vom sti ca suntem pe la finalul crizei.

In rest ce sa zic, morfina propagandistica functioneaza. Multi vor fi deja "morti" pana atunci dar macar vor "muri" cu zambetul pe buze.