Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 1 mai 2012

Programul meu politic.

Gluma se ingroasa tovarasi, chiar daca suntem doar la inceputul inceputului. Eu asa ceva nu am mai pomenit pana acum in viata asta pe care am trait-o, si nici nu am citit inca nicaieri afirmatii de genul celora care urmeaza. "Prea multi nemti emigranti in Elvetia"! Daaaa... ai cititi bine! Fraza a rostit-o un parlamentar din Elvetia, UTC-cista convinsa de dreapta.

Daca "emigrantii" nemtii incep sa sara in ochii oamenilor, intr-o tara in care are o parte din populatie are limba germana ca limba oficiala, oare ce vor spune UTC-isti de dreapta din alte tari, inclusiv Elvetia, despre dacii care fura ca vulpile? Mai ales in faza in care recesiunea "firava si trecatoare" va fi numita depresiune economica de catre tot mai multi.

Inclusiv in tara in care Hitler a reusit sa ajunga cancelar. Vremurile cu duduituri fictive, rezultate din aruncarea banilor in dreapta si in stanga se apropie de sfarsit. Ca sa intelegi din ce au constat "bombele" romanesti din 2007-2008, incearaca sa scazi din exploziile lui Tariceanu ceea ce se trimitea spre Romania din strainatate de catre asa numitii capsunari. Vezi unde ar fi ajuns PIB-ul de plus 8% de atunci fara acesti bani. Ca sa nu mai vorbim de banii rezultati din bumul imobiliar, care au contribuit si ei din plin la ingrosarea aceluiasi PIB. In conditiile de azi, marele premier, steaua necontestata a economiei romanesti de atunci, una la al carei mers el n-a contribuit de fapt cu nimic, ar fi doar un alt Basescu. Dar cu par si calare pe o motocicleta. Adevarat ca mai cizelat in comportament decat actualul presedinte.

Tariceanu a avut asadar conjuctura de partea lui. Sa nu-mi spui cumva ca i-a dus el pe capsunari acolo unde erau si ca a platit el din banii lui salariile acestora. Bani care au ajuns pana la urma in mare parte in Romania. Din moment ce toate cheltuielile, cele facute cu cap si cele facute fara cap, umfla PIB-ul oricarei tari, Tariceanu s-a ales si cu efectul bulei imobiliare de atunci asa gratuit in brate. Nu degeaba se eschiva, nu de mult, marele trombonist numit micul Titulescu de la postul de premier. Este mult mai usor sa-ti bati gura din o-pozitie in care nu ai nici o responsabilitate.

Stia ca in conditiile de azi isi pune capul direct sub secure. Hotii nesatui din USL il imping insa inainte, fiind absolut convinsi ca vremurile bune, pentru ei, ma refer la continuarea furtului, se vor intoarce odata ce vor ajunge la guvernare. Neavand habar de felul in care functioneaza o economie, acestia din urma confunda perioada imediat urmatoare, cu perioada de domnie a unei alte mari "stele" fauritoare de minuni economice, Nastase.

Ma intreba cineva de ce nu candidez! Iata raspunsul complet la aceasta intrebare, un raspuns in care voi inghesui si programul politic pe care as indrazni sa-l prezint alegatorilor fara sa-mi fie rusine. Singurul in care am incredere si pe care cred ca as putea sa-l realizez. Asta pentru ca as dori sa pot dormii linistit in fiecare noapte dupa alegeri. In cazul unui esec mi-as da imediat demisia, pentru ca am indraznit sa visez pe spinarea unui popor.

-As promite sa nu fur si sa nu mintesc. Si sa ma inconjor cu oameni integri de o moralitate impecabila. Sanctionand cu concedierea pe fiecare individ care nu se va ridica la nivelul acestor asteptari. 

-As promite ca voi lasa piata in pace si ca o sa desfintez BNR impreuna cu tot sistemul "fractional banking", ocupandu-ma exclusiv de faurirea unor legi echitabile. Care sa fie aplicate mai apoi la fel pentru fiecare cetatean al acestei tari. Observa! Nu as promite nimic in ceea ce priveste bugetul. Din moment ce nu am habar de halul in care as putea gasi visteria statului in momentul inscaunarii mele. 

-As mai promite si scaderea taxelor din momentul in care acest lucru ar deveni posibil, tinzand totusi spre aplicarea unor taxe progresive. Pentru a ridica corvoada de pe umerii celora care castiga cel mai putin. 

-As promite reducerea birocratiei la un nivel suedez, un lucru care ar desfinta multe posturi de bugetari facatori de nimic. Fiind insa convins ca intr-o economie sanatoasa acestia isi vor gasi de lucru in alte locuri unde ar putea fi intr-adevar de folos societatii.

-Nu as putea promite in momentul de fata salvarea economiei, pentru ca nu mi-ar sta in putere sa fac acest lucru, dar mi-as exprima speranta ca programul meu politic o va putea tine macar la liman. Pana la trecerea depresiunii mondiale in care ne aflam. 

-As promite sa nu mai iau un ban de la FMI si sa accept chiar falimentul tarii la nevoie, un faliment regizat de predecesorii mei si de BNR, unul la care eu nu am contribuit cu nimic. 

-As promite sa reglemenez legea falimentului! Legand averea ramasa a falimentarului direct de falimentul pe care l-a produs cu proriile lui maini. Impiedecand astfel ramanerea sa pe lista celor mai bogati oameni din lume, dupa 100 de tepe trase altora. Precum si revenirea unor asemenea oameni in afaceri, la doar cateva ore dupa un faliment. Obligat sa-ti pui propriile bunuri si bani la bataie in cazul unui faliment, te-ai feri de el ca de dracu de tamie. Pentru ca ai incepe sa-ti vezi averea evaporata dupa fiecare teapa pe care ai tras-o oricui sau oricarora. Si odata cu evaporarea averii te-ai evapora si tu din piata, ca sa nu o mai incurci.

-As privatiza tot ceea ce este legat de productie lasand in proprietatea statului doar resursele naturale ale tarii. Exploatand ultimele mentionate in folosul poporului, proprietarul adevarat al acestor resurse. Sunt absolut sigur ca piata in care am promis sa nu ma amestec ii va selecta riguros si pe toti cei care vor dori sa faca afaceri, scapand astfel Romania de toti oamenii de desfaceri. 

-As face un control riguros in sensul depistarii tuturor averilor ilicite, pentru ca o justitie functionala sa le poata confisca mai apoi cu multa usurinta. Furtul este interzis prin lege pana si in Romania de azi. Cu banii obtinuti de aici, si cu un menagement riguros, eu cred ca tara noastra ar putea ramane la suprafata, la nivelul limanului de care vorbeam. Sunt de asemenea convins ca ai ramane si tu socat, atunci cand ai afla cifrele reale care reprezinta banii furati din aceasta tara.

Acesta ar fi in opinia mea si in mometul de fata un program politic pe care l-as putea promite alegatorilor fara sa ma simt mincinos. Este mult mai subtire decat cel al USL in continut pentru ca are doar 9 puncte. Fiind insa mult mai gros in opinia mea in ceea ce priveste calitatea pe care o are. Sunt absolut constient de faptul ca are si puncte foarte greu de realizat fara un suport larg din partea populatiei. Dar este lipsit total dupa cum poti vedea de abureli: Vom lupta, vom spune nu, va vom da etc. Dupa ce l-ai citit raspunde-mi la o intrebare.

Ce sanse as avea eu in Romania de azi sa fiu votat cu un asemenea program? De catre votacii care vor sa construiasca viitorul tarii cu traseisti tradatori. Ai inteles acum de ce nu consider ca e momentul sa ma bag in politica? Voit nu am adaugat in programul meu un punct foarte important! Absoltut nerealizabil fara reusita celor 9 puncte expuse, votul uninominal pur. Pentru a implementa un asemenea punct, trebui sa poti curata mai inatai politica de loazele care fug de el ca de dracu. Reusita implemantarii punctului 1 este asadar imperativa in acest sens. Daca punctul unu cade, cade tot, inclusiv un politician ca mine. Daca as conduce un partid, as reduce desigur si cele 150 de posturi de vicepresedinti la 1.

Asta pentru ca daca iti dai duhul trebuie sa ai un singur inlocuiotor, nu 200. Structura de conducere  a unui partid nu are de a a face nimic cu programul sau politic, precum nu are nici desfintarea traseismului. Cele doua tin exclusiv de politica interna a acestuia. USL devine astfel mai mult decat penibil, atunci, cand in lipsa de altceva, include desfintarea traseismului in programul sau de guvernare. Asta in timp ce ii primeste pe traseisti pe banda rulanta si cu bratele deschise chiar acum. Asemnea bascalie poti face doar in Romania, in aceeiasi tara in care un corupt ca Adrian Severin tine conferinte anticoruptie.

Nici impotriva traseismului nu trebuie sau sa dai legi care in Romania sunt oricum calcate in picioare de catre toti cei care isi permit sa faca acest lucru. Il poti desfinta printr-o miscare! Prin simpla inchidere a usii partidului tau in nasul tradatorilor. Un asemenea gest desfinteaza traseismul imdediat, in timp ce marile cuvantari si proiecte nu il vor desfinta niciodata. Cine poarta atunci cea mai mare vina pentru tot ceea ce se intampla in politica romanesca? Politicianul corupt si traseist? Cel care nu face altceva decat sa functioneze conform definitiei pe care o are. Sau cel care il accepta si il mai si voteaza in ropote de aplauze?

Oare cand vor intelege romanii ca politicenii care ii reprezinta sunt exact la nivelul pretentiilor pe care le are majoritatea? La acest nivel deosebit de deprimat se afla, asadar, din pacate, in momentul de fata, nivelul civic si social al celor multi. Si oricat de dureroasa ar fi realitatea, cel care nu vrea s-o recunoasca poate sa continue sa viseze. Dupa parerea ta care este cel mai benific lucru pentru o tara si pentru alegatorii ei? O suta de promisiuni invelite in vorbe pompoase din care nu se realizeaza nici una. Sau trei promisiuni modeste realizabile, care cu timpul pot deschide usa altor trei, si mai tarziu altor cinci etc. In momentul de fata romanul voteaza carnatul fictiv facut din vorbe pe care vrea sa-l vada imediat pe masa. Exact asa cum a votat timp de 20 de ani. Merge si alege ametit de promisiuni mincinoase fara sa-si dea seama ca nu are de fapt ce vota.

16 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

Programul meu este un BMW gratis oricui ma voteaza ... Cred ca am sanse mai bune

Horea spunea...

Radu! Sunt convins ca ai dreptate.

Mihai M spunea...

Horea, cu programul actual eu te-as vota, insa te-ar linsa actualii politicieni a doua zi dupa instaurare. Fara sustinere politica, din pacate un om onest si care vrea sa faca putina curatenie nu are absolut nici o sansa. Cel mai recent exemplu ar fi treaba cu Arafat de la SMURD. E clar ca omul are niste abilitati si vrea sa faca treaba... unde ar fi ajuns ca independent?

Horea spunea...

Mihai, pui punctul pe i spunand de fapt ceea ce am spus si eu. Sunt absolut de acord si cu afirmatia ca s-ar incerca linsarea mea.

Sau al oricarui politician care ar vrea sa faca ceea ce as vrea eu sa fac. Tocmai de aceea am subliniat importanta unui sprijin popular foarate larg.

Intr-o asemenea situatie linsarea devine mult mai dificila. Sa nu uitam totusi ca esti liber sa-ti alegi colaboratorii dupa ce ai fost ales. Mult mai greu este
insa sa ajungi pana acolo. Iti multumesc oricum pentru incredere.

AristotelCostel spunea...

Mihai M are viziune.

Horea spunea...

Costel, imi pare rau dar pe asta nu am prins-o. Lumineaza-ma te rog!

AristotelCostel spunea...

te-ar linsa actualii politicieni a doua zi dupa instaurare. => follow the link:

http://www.cronicadeiasi.ro/stiri/locale/Este-OFICIAL-Ieseanul-Catalin-Morosanu-candideaza-din-partea-PDL-pentru-Consiliul-Judetean-Iasi/19459

=> k1 street fighter = Romanian polytruck

Horea spunea...

Costele am fost pe link si ieri. Am citii despre Catalin Morosanu. Ca este in PDL, si uite ca tot nu inteleg ce vrei sa spui.

Fiind si tu din Iasi m-am gandit ca il cunosti. M-am gandit si la varianta prin care tu l-ai legat pe Morosan de comentatorul de pe blogul meu Mihai M.

N-am inteles cum de aceea te-am intrebat. Chiar daca ar fi vorba de aceeiasi persoana trebuie sa spun ca tovarasul Borbely. "Carle-i prloblema?"

AristotelCostel spunea...

"sa-ti bagi mintile in cap!!!" Morosanu intra in politica_ca sa spuna ce-i bine si ce nu-i bine.
S-ar putea sa inceapa cu tine. :P

Horea spunea...

Costele atata timp cat as primi voturi de la cineva, in cazul in care as candida, eu nu as putea soune altceva decat multumesc. Chiar daca voturile ar veni de la Bercea Mondial. Asta pentru ca este mult mai periculos pentru tara daca l-as vota eu pe Bercea, decat invers.

Pe Morosanu nu-l cunosc asa ca nu pot avea opinii despre el. I-as multumi insa si lui in aczul in care m-ar vota, desi nu este cazul, din moemnt ce nu am nici o intentie politica in momentul de fata.

Voi multumi intodeauna oricui si pentru eventuala incredere pe care mi-ar acorda-o. Bucurandu-ma de fiecare data cand vad ca munca pe care am depus-o pe acest blog nu a fost zadarnica.

Vad in fiecare om pe care am reusit sa-l fac sa ma aprecieze, daca nu altceva o victorie personala de-a mea. Pentru ca blogul pe care il am este o picatura intr-un ocean.

Din nimic am reusit asadar sa adun niste oameni care si-au dat seama ca lucrez gratuit pentru ei. Pentru mine asta este o realizare. Daca ei se vor inmulti, ideile pe care le propag vor deveni mai puternice. Daca nu, nu o sa ma pot acuza ca am stat cu mainile in san.

AristotelCostel spunea...

Bine, de acord cu programul, nu era decat o glumetie. Citind comentariul lui Mihai M imediat dupa candidatura lui Morosanu... am facut conexiunea cu... linsatul profesionist.

Dar punctele alea, in mare parte, vor aparea pe fluturasii unor formatiuni virgine, nascute din spuma marii... basiste.

Deci, nu de programe mi-as face eu griji. Problema mare in Romania ar fi... de unde sa aduni niste oameni care sa nu fie... de rahat.

Horea spunea...

Costele, pui intrebarea secolului. Daca as sti de unde sa adun oamenii de care vorbesti as porni eu sa-i caut. Asa ca raspunsul la intrebarea ta retorica este: habar nu am.

Stiu insa un alt lucru si sunt aproape convins ca nu gresesc atunci cand il afirm. Eu l-as vota pe oricare individ care ar indrazni sa se prezinte la vot cu un asemenea program, indiferent de partidul din care ar face parte.

Asta pentru ca indraznesc sa afirm ca am reusit sa invat psihologia loazelor. O loaza, pe langa faptul ca este loaza prin definitie, mai este si lasa si fricoasa. Pentru ca ar fi convinsa ca un asemenea program nu are sanse sa fie votat niciodata.

Ei, loazei un asemenea program nu i-ar trece asadar niciodata prin cap. Iti garantez ca nu ar avea curaj nici macar sa-l copieze. Pentru ca ar fi convins ca are numai de pierdut de pe urma lui.

Numai unui om caruia nu-i i-ar pasa de sine, ci doar de rezulatatele benefice ale programului, facut exclusiv pentru binele tarii sale. Numai un asemenea om va indrazni sa iasa cu el in public.

Deci din nou! Cand vom avea public vom avea si spectacol.

garminman300 spunea...

Horea, tu esti unul dintre promotorii unor idei inovatoare ca si multi alti specialisti (tehnocrati) din Romania.Si totusi, realitatea din spatele cortinei politice nu o sa te accepte niciodata, nici pe tine si nici ideile tale sau a celor ca tine. Am lucrat 17 ani pe langa sistemul politic din Romania si am cunoscut toata mizeria din spatele cortinei. Vechea mostenire (securitatea si liderii comunisti) nu a lasat nici o clipa din mana puterea, asa ca tot ce se perinda prin sistemul politic actual,provine si este strans conectat cu balaurii din trecut. Problema nu este doar la noi in tara, ci este una regionala, iar noi nu facem altceva decat sa urmam tacit ( in ciuda tuturor blogg-erilor care prezinta realitatea in care traim)aceasta conditionare si limitare impusa de micii "oligarhi" ai Romaniei. Mai rau, in RO s-a instituit controlul corporativ facut de marile companii si grupuri de interese ce ne dicteaza directia in care trebuie sa mergem. Vointa populatiei este utopica si de aceea globalizarea merge inainte cu pasi repezi, doar ca perceptia latenta a ochiului uman nu o poate vedea. In tot si in toate exista un prag limita si pana cand nu se va ajunge acolo, lucrurile si starile de fapt vor continua sa mearga din inertie. Ce se va intampla dupa...ramane de vazut. Important este ca fiecare sa aiba pregatite resurse cand se va ajunge acolo. Carpe diem.

Anonim spunea...

My friend, utopii d,astea pot sa insir si eu.

Horea spunea...

Anonim, insira-le!

Horea spunea...

garminman, ceea ce spui tu este una din marile probleme de care ne ciocnim . A doua ar fi ca tara asta este plina de anonimi.