Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 11 iunie 2012

Despre victoriile glorioase cu gust ulterior de fiere

Romanul nu este estonian. Mentalitatea egoisto-feudala pe care o are il face sa se gandeasca doar la momentul de fata, si doar la el insusi. Societatea in care traieste este asadar pentru valah doar o definitie. Aruncata in majoritatea cazurilor in cel mai prafuit colt al creierelui pe care il poseda. 

Ce o fi maine nu are asadar nici o relevanta pentru omul si mai nou decat cel pe care a reusit sa-l faureasca Ceausescu. Cineva imi spunea ca vin cu idei prea inovatoare, asta fiind cauza pentru care ele nu prind la popor.

Hai sa vedem putin cat de inovatoare sunt ideile mele?

Am spus ca nu e bine sa repeti acelaeasi proceduri pentru ca nu vei obtine niciodata alte rezultate. O idee care a devenit cunoscuta prin intermediul lui Einstein, dar sunt sigur ca a fost vanturata si de altii cu mult inaintea lui.

Am spus ca respectul naste de obicei resperct, incurajandu-i astfel pe oameni sa se respecte intre ei, indiferent de pozitia pe care o au in societate. Asta pentru ca societatea este un intreg care functioneaza exact asa cum functioneaza si partile care o compun, oamenii. Ideea este tot veche ca istoria. Am spus ca nu e bine sa furi si sa mintesti, o alta idee care este la fel de veche ca si timpul. Tocmai din aceasta cauza furtul a fost considerat ca fiind o abatere demna de pedeapsa in toate societatile. De aici si legile instituite importiva lui chiar si in Romania. 

Omului nou din Valhia nu-i pasa insa de legi. Nici de cele cele ale naturii si cu atat mai putin de cele de natura etica. O alta idee inovatoare propagata de mine a fost cea prin care am incurajat urmarea unor cai care s-au dovedit a fi de succes. O idee la fel de veche ca toate celelalte si folosita de toti cei care au reusit sa construiasca ceva durabil in viata. Am plecat de la premiza ca: daca un coleg a aplicat un tratament care a avut suces la un pacient. Probabilitatea este destul de mare ca tratamentul sa functioneze asemanator si in alte cazuri. Foarte inovatoare ideea, nu ti se pare? Teoria ar trebui sa fie si mai solida atunci cand este vorba de societate, economie comunitate. Mai ales atunci cand Estonia, sau mai bine zis poporul estonian a demonstrat pe viu ca functioneaza. 

Pe roman nu-l intereseaza insa lucruri care ar putea functiona in perspectiva, lucruri ale caror constructie ar putea dura. Aici si acum, este motoul valahului, chiar daca el va fi ingropat mai tarziu in ruine. Cu aceasta mentalitate s-a dus daco-romanul si la vot. Nici vorba de o participare redusa, ci dimpotriva. Nu s-a dus sa voteze pentru viitor, sau mai bine zis sa stea acasa pentru ca nu avea din ce alege, ci s-a dus sa penalizeze trecutul. Aruncandu-si stampila plina de ura pe oricine care mai are legaturi cu PDL. Cei care au iesit de acolo la timp au avut insa parte de iubire, asta desi au participat la fel de bine la tot ceea ce a fost penalizat ieri de popor.

L-am auzit tot ieri si pe creierul antenei motanesti, domnul Ciuvica, spunand: Nu poti sa-ti inchipui cat de greu este sa pui stampila pe cineva pe care n-ai vrea s-o pui, dar o pui ca sa te razbuni pe altcineva, din lipsa de alternativa.

Domnul Ciuvica pare sa fi incercat acest lucru cu proriile lui maini, dar durerea din suflet nu l-a putut face sa inteleaga ca votul nu este o obligatie. Mai ales atunci cand nu ai de unde alege. Sa te duci la piata de porci si sa vi acasa cu o macara mi se pare o prostie, chiar daca in ziua respectiva in piata nu ai gasit nici un porc de vanzare, ci doar macarale. Oricum, Romania este o comunitate de ciuvici. Asa ca fiecare s-a dus sa puna stampila pe cineva, umplut de mai multa sau mai putina ura. Problema este ca USL a avut un suces zdrobitor tocmai din aceasta cauza. Unul prin care PDL, satana, a fost desfintat. Chiar daca alegerile din toamna vor fi probabil mai temperate, USL are totusi sanse enorme de-a repeta succesul pe care l-a avut ieri.

De ce? Pentru ca pana la alegeri domnul Ponta "nu vrea sa bulverseze sistemul fiscal", comportand-se astfel, si pana acum, exact asa cum m-am asteptat eu sa se comporte. Nu m-am asteptat totusi s-o dea in bara de atatea ori intr-o perioada asa de scurta de timp. Dar, ai vazut ca si in cazul burselor analizele de durata pe care le-am facut sunt cele mai exacte. Domnul Ponta a facut asadar boacana dupa boacana, dar nefiind PD-list i se permite in momentul de fata orice. Asta chiar cu un pret prin care tara ar putea ramane fara o pozitie. Chiar si in cazul clanurilor este bine intotdeauna ca ea sa existe. Nu de altceva dar obisnuieste macar sa atraga atentia, asa cum a facut de fapt si USL, asupra exceselor clanului de la putere. Cu o majoritate de 66% pentru cei de la putere, USL, in cazul de fata, o pozitia s-ar putea transforma in nici o pozitie, pentru PDL, si in una permanenta pentru popor: In patru labe si din spate. 

Cu tendintele dictatoriale de rigoare pe care le implica sexul sado-maso, sau prescurtat SM. Nu de altceva dar fii si nepotii pantofarului au rutina necesara. Citind cele de mai sus vei constata probabil ca inovatorul nu sunt eu, ci omul nou. Ideile mele fiind vechi dar testate de mi de ori de realitate. La fel de inovator ca si valahul pare a fi in momentul de fata si premierul spaniol. Care dupa ce a negat de zeci de ori problemele bancilor din Spania, a declarat ieri fara sa clipeasca " Victorie a credibilitatii europene!" Asta dupa ce bancile spaniole au facut rost de bani marunti din buzunarul contribuabilului. O suta de miliarde de euro. Ca o paralela iata un articol in capital cu care sunt perfect de acord. 

Che Guevara va face la fel ca fratele sau spaniol, pentru ca sangele apa nu se face. Dar nu acum. Ca sa nu bulverseze finantele. Va baga sula in coastele votacului dupa alegerile din toamna. Eu nu pot sa-i urez altceva decat "succesuri". La asa popor asa conducatori. As incheia cu un "banc" care tine tot de mentalitatea omului nou. Smaranda Enache a luat doar putin peste 3% din voturi la localele din Tg-Mures. Sti de ce? Pentru ca cei care au recunoscut ca ar merita sa fie votata n-au votat-o, pentru ca tot nu iese. Si, culmea, aceiasi oameni s-au dus sa puna tocmai din cauza enuntata stampila pe altcineva. Iti pun harta tarii tale dragi la inceputul articolului. Vezi cat de rosie s-a facut? La fel de rosie cum se va face peste cca. un an si romanul intrat la campionatul de SM.

Culmea inovatieie nu a fost si nu va fi niciodata aplicarea unor metode testate care au mai dat si rezultatele scontate. Ci, dimpotriva! Incercarile repetate ale oamenilor de-a face din cacat bici.

12 comentarii:

daniel cazangiu spunea...

Perfect de acord!
Putina inteligenta de care dispune îl face pe romîn sa repete același proceduri falimentare. Dar cine stie ... poate ca la un moment dat reuseste sa invete ceva. Sau poate sînt eu prea optimist?! :)

Anonim spunea...

lehamite de alegeri. Refuz sa votez un sistem corupt, care nu va face nimic bun pentru societate. Cand te uiti la candidati, majoritatea au iz clar de cocalari, ce rost are sa merg la vot?

mihai spunea...

sa nu uitam ca dupa rezultatele de ieri un om a fost facut fericit ... BombonelCostel ! din pacate rezultatul final e ca niste hotzi au fost inlocuiti cu altii , mai flamanzi ...

George spunea...

"Cele mai mari dezamăgiri se nasc din marile speranţe" spunea un clasic kgb in viata. Mare dreptate avea.

Anonim spunea...

eu cred ca va fi mai greu ca pina acum. cu idei populiste ;, si de miine o sa vedem ce o sa fie o sa vedem ce am stricat ca sa putem repara[cu alte costuri] stau si ma intreb daca domnitori din vechime [+boieri=parlamentari]erau altfel. oare ei aparau tara sau isi aparau bogatiile bagindui pe tarani[cetateni la inaintare] acum mare fraternitate in spania guvern + banci impotriva poporului. cred ca poporul o sa rabuvneasca. asta este parerea mea . cu respect. sorin

Dorel spunea...

Romania e in cadere libera. Tsunami din Grecia si Spania ne va lovi crunt incepand cu 2013. Disolutia statului si dictatura partidelor stat este evidenta, iar cancerizarea societatii este inevitabila. Romania mai are nevoie de un dilentantist ca presedinte, in persoana carieristului Crin Antonescu si scenariul este finalizat. Armaghedonul Romaniei va incepe.

Nastratin spunea...

In Romania nu exista alternativa politica...Asadar pt a se razbuna pe baronii interlopi ai PDL alde udrea, videanu, blejnar, botis, blaga, bercoviciu, roberta, boagiu baselu si alti escroci, poporul roman a votat penalii din USL...adica rotatia hotilor si interlopilor la putere!!!

Nastratin spunea...

Horea...Ce mai face Suedia la Euro2012? azi a pierdut cu Ucraina...Crezi ca mai are Suedia vreo sansa la calificare contra Frantei si Angliei? mie nu mi-a placut niciodata Ibrahimovic ca om, desi ca fotbalist nu e chiar prost...Sirbii si croatii au fost mereu niste smecheri, mincinosi si iuti la furie...Nimic de zis insa despre Iugoslavia lui Tito care era occidentul pt romanii oprimati de comunistii lui Ceausescu si ilici-KGB, parvenitul de dupa 89 si ucigasul lui Ceausescu si ai victimelor mineriadelor! Suedia poate alta data la fotbal...

Horea spunea...

Nastratin, am ajuns in faza in care pot savura un meci bun indiferent de protagonisti. Meciul de ieri nu a fost unul grozav dupa parerea mea, asa cum nu a fost nici echipa Suediei.

Franta si Anglia joaca un fotbal static in ultimul timp, rezultatul fiind meciuri destul de plictisitoare. Sper totusi ca vom prinde alte meciuri in care sa mai putem vedea fotbal spectaculos.

Horea spunea...

George, zicala mai reala si mai portivita pentru romani n-am auzit.

Axa spunea...

Horia, constatarile tale sunt, din pacate pentru romani, cat se poate de reale; cu un mimim efort de imaginatie putem vedea cam ce ne asteapta dupa alegerile din toamna. Vorba caricaturistului Mihai Stanescu "acum nu e (inca) momentul" dar acest moment va veni si va fi dureros pentru noi. Deciziile nepopulare vor fi amanate, cu riscul afectarii evolutiei viitoare a economiei, iar hotiile celor de la putere - si nu sunt putini - vor fi tinute in frau, desi acest lucru este foarte dificil acum si imposibil dupa parlamentare. Avem clasa politica (si soarta) pe care o meritam.

AristotelCostel spunea...

Pai, falca, gheorghe stefan si boc au ramas la furat... in continuare... chiar daca par satui... cu frigiderele pline.

De unde atata... bucurie?

Ah... sigur, ca e o mare durere pentru postacii basisti... asta e.