Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 12 iunie 2012

"Fereasca Dumnezeu de mai rau"

Mentalitate romaneasca venita de la cel mai inalt nivel, expusa ca in carte de catre presedintele Romaniei Traian Basescu. Iata cum ceea ce spuneam se adeverste. In Romania nu conteaza partidul, conteaza oamenii care il conduc, sau mai bine zis hotii demolatori care nu vor face un pas inapoi niciodata. Doar unul inainte, in alt partid, in cazul in care partidul pe care l-au distrus ar sista sa existe. Nu tu critica, nu tu capete care sa cada pentru asemnea rezultate, ci, doar un "feresca Dumnezeu de mai rau". 

Domnul Prigoana a reusit chiar sa intoarca graficul pe dos, in stil clasic Flavian, vazand astfel rezultatele alegerilor ca fiind "fenomenale". 2% ar fi fost "fereasca Dumnezeu.."pentru domnia sa. Nici chiar 2% nu este o catastrofa pentru oameni care s-au bagat intr-un partid doar ca sa fure. Chiar si un procent 0% nu poate fi o problema, din  moment ce exista din alte partide din care vei putea continua sa practici sportul national. Asta din moment ce votacul il vede pe hot transformat in Dumnezeu imediat dupa ce si-a mutat satra in alt clan.

Imi amintesc de un esec al partidului liberal din Suedia prin care a pierdut vreo 7% din simpatizanti. A doua zi dupa rezultate n-a mai ramas nimeni din fostii lideri. Cu capul in pamant apareau unul dupa altul pe micile ecrane anuntundu-si demisia si asumandu-si raspunderea pentru esec. Din umbra au aparut imediat fete noi. Retorica s-a schimbat radical, ca si felul de comunicare cu cetatenii, pentru ca in Suedia partidul si ideologia pe care o reprezinta sunt factorul principal si nu oamenii care il conduc. Sub aceasi culoare politica oamenii vin si pleaca. Din cauza esecurilor, din cauza varstei, din cauza unor boli, etc. Partidul ramane totusi, pentru ca trebuie sa ramana. Din moment ce reprezinta ideologia unei parti din societate. 

In Romania PDL este doar un nume care nu reprezinta nimic. PUTZELE ar fi fost un nume la fel de bun ca oricare altul. Aici domnul Prigoana si altii ca el reprezinta ceva, hotia si smecheria, in cele mai multe cazuri. Si atunci "carle e prloblema?" Din alt partid nu se poate fura la fel de bine? In cazul in care unul dipsrare. Nu a pus votacul stampila pe vechii PDL-isti doar pentru ca sau mutat la USL? Pai daca electoratul nu are pretentii de ideologie de ce sa le aiba politicianul? Mai ales ca in tara asta el reprezinta de cele mai multe ori o bresla. Cea a hotilor smecheri si mincinosi. Sperantele romanului nu vor muri insa niciodata tovarasi! Conform teoriei clasice dambovitene enuntate de insasi presedintele tarii. "Mai rau sa nu fie!" Pentru ca noi valahii daco- romani si de alte nationalitati nu ne vom lasa niciodata. 

Vom continua si in viitor, ca si pana acum, pana ne vor sarii dintii din gura, sa incercam sa facem din cacat bici. Acompaniati de ranjetul plin de dispret ale acelorasi mutre care au fost puse pe panouri politice de mai bine de 20 de ani. Pana si jurnalistii si invitatii de la TV au ajuns sa fie aceiasi. Asta ca nu cumva romanul sa se sperie de vreo mutra noua. 

14 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

Romania are o populatie slab educata (si in sensul civic si in sensul cunostintelor), cu un adevarat dispret fata de educatie (in ambele sensuri ale ei) si cei educati, saraca si cu o lunga traditie de jmecherie, resemnare (vezi miorita) si de atitudine "capu' plecat sabia nu-l taie".De aici deriva tot.

Cred ca de fapt romanul are o atitudine ierarhica feudala. I se pare normal ca cei din pozitii de putere sa abuzeze de ceilalti si abia asteapta si el sa fie in pozitie de putere ca sa poata abuza la randul lui de cei ce ii percepe ca fiind sub el. I se pare normal ca sefu lui sa isi bata joc de el la fel cum el isi bate joc de subalternii lui, si e fericit cat timp nu e chiar ultimu in lantul trofic. Si daca e, cu putin noroc poate sa isi bata macar copii.

Chestia asta se invata inca din scoli. Am vazut diferenta, din experienta proprie, intre profesori romani si cei vestici. Cei vestici au o relatie de colaborare cu elevii, cei de la noi sunt sefi, care nu trebuie contrazisi nici cand nu au dreptate, dau note dupa cum au chef si se poarta urat de multe ori cu elevii, carora le spune nu le explica, si ei tre sa invete exact nu sa gandeasca (nu toti, evident, dar destui). Si cu cat sunt mai slabi ca profesori, cu atat isi manifesta puterea asupra elevilor (prostu nu e prost destul daca nu e si fudul.) Cea mai slaba profesoara de matematica a mea din liceu, cand au fost plangeri la directoare despre stilul ei de a preda, in loc de o discutie "ce ar trebui sa fie diferit" a venit la noi in clasa si a tipat isteric cum indraznim sa punem noi elevi de a 11a la indoiala ce zice ea ca ne este superioara prin faptul ca a terminat o facultate si eu nu.

Asta continua in facultati unde profesorul se poarta urat cu asistentul (cunosc profesor care mi-a spus ca asistentul universitar trebuie sa fie ca ordonanta la ofiter, disponibil mereu pentru a face orice ii cere profesorul), asistentul se poarta urat cu studentii etc. In romania daca faci un doctorat (cel putin in politehnica) cand te intalnesti cu indrumatorul te cheama cu vreo ora mai devreme si te tine sa astepti o ora pe hol doar ca asa se simte el important (experienta nu doar a mea ci si a multor cunostinte). La lucrarea de diploma la fel, nu conteaza ca ai prezentarea la 14, tre sa te vada profesoru ca ai venit la facultate de la 8 si astepti pe holuri, ca daia esti student.

Asa ca inveti sa inghiti in sec in fata alora "tari" si sa faci la fel cu aia "slabi"

Anonim spunea...

cam multa politikie

Dumitru spunea...

Cam asa as zice si io(prea multa politica pe aici).
Nu zic din rautate Horea,dar te oftici degeaba,ca tot nu se schimba nimic.
Mai bine,zine ceva de situatia internationala,economic vorbind,ca aici te urmaresc cu placere(le zici bine)

Horea spunea...

Dumitru, eu nu ma oftic. Nu am pornit acest site ca sa-mi fac mie rau. Pot pleca in orice moment spre alte meleaguri. Scriu ceea ce scriu tocmai pentru ca m-am nascut si eu in tara asta. Asta a fost de fapt si menirea acestui site. Este gratuit. Cel caruia nu-i place politikia poate sa nu-l mai citesca.

Fac ceea ce fac cu placere si in speranta ca pot deschide ochii oamenilor. M-as lovi oricum de problemele ridicate chiar daca nu as scrie nici un rand. Din pacate te lovesti si tu si anonimul dezgustat de politikie de ele, dar se pare ca va pasa mai putin.

Am primt, adevarat, si comentarii acre, indiferent de subiectul dezbatut, dar sunt convins ca in gerneral am putu fi si de folos. Fii sigur ca in momentul in care nu voi mai simti placerea pe care o simt astazi in a scrie ma voi opri brusc. Pentru ca pana in 2008 am trait foarte bine si fara acest site.

Consider ca fac ceea ce fac pentru tara mea. Chiar daca ea este populata in momentul de fata cu precadere de oameni surzi si apatici. Comentariul lui Rdu scoate in evidenta acest lucru foarte clar.

Catalin spunea...

Salut Horea. Asa ca sa mai detensionez blogul, ce parere ai ce se va intampla cu bursele dupa intervalul 17-20 iunie? Pt ca vad ca ele au ales sa creasca cam repede.

AristotelCostel spunea...

Tocmai am remarcat ca am omis sa-mi manifest... bucuria. De parca omu' se poate bucura dupa ce a curatat juma' de grajd... de balegar.

Horea spunea...

Catalin scenariul meu de durata ramane neschimbat si el este cel care conteaza. Indiferent de ce face bursa la data enuntata de tine. Revenirea actuala am prevazut-o exact asa putenica cum este. Am scris despre ea cand am iesit din dolar.

mihai spunea...

horea , se pare ca exista si variante viitoare in care euro se va aprecia ... este posibil ?
cine stie ce nebunii ii mai apuca pe americani dupa alegeri si la ce experimente se mai baga FED-ul 1
http://www.zf.ro/business-international/grexitul-salvare-sau-condamnare-pentru-euro-9735290

cg spunea...

Horea este faina politica si romanul mare mester, ex. "intr-o zingura sectie la x judet numărul voturilor anulate (3.156) este de trei ori mai mare decât totalul buletinelor de vot primite în secţie!" sau "Sute de buletine de vot nu ies la numărătoare intr-o alta sectie!"

"sa furam cu bun simt" un slogan mai real si autentic pentru aceste alegeri.

sa furam folosind interlopii la vedere cum s-a intamplat prin destule judete iar acestia ne vor deveni prieteni de bere asta a votat cetateanul! ii place sa fie furat nu doar de politicieni dar si de hoti care acum au fost albiti chiar de candidati deci va fi suficient sa-l supere vreun judecator local ca politist nu se mai pune problema si o rezolva in 2 minute ca are spate enterlopul!!! asa mult ii place romanului sa se laude ca are spate, cum este oprit de politie chit ca trece cu 150 in oras imediat suna smechereste!

Nu stiu cum se simt romanii dar oala cu 'smantana' ar fi bine sa si-o verse in cap locuitorii din Buc. ce l-au votat pe R.Negoita baiatul scuzati primarul care se ocupa cu proxenetism-fetite si care nu-si plateste taxele la stat, albit insa de partid si uns in fct. Acest baiat anunta ca pentru campanie a cheltuit doar cateva zeci de mii de euro ... pe ora as spune eu dar nu conteaza ca oricum mai bine nu platesti impozitele statului si mai bine dai cotizatia la partid sa te puna sef, in fapt nu este sef ca nu are peste cine tinand cont de cireada care l-a votat.

Asa multi penali au 'invins' dar poporul besmetic aplauda in loc sa iasa in strada sa anunte ca nu mai poate sa aleaga ca nu au ce! au castigat 8% i-au dat jos pe pdl-ei au scapat de udrea dar cam atat. Tocmai ce s-a mai tras un loz de 1 miliard de euro de la coana UE, ca sa ne fie bine. Cine ii va da inapoi numai conteaza ardem gazul de moment.

Nu inteleg inca reactiile din pdl dupa cum ai scris si tu, astia sunt tari rau de cap in loc sa se demisioneze in bloc se ling ..pe rani.
romanii nici nu isi dau seama cat sunt de frati in mentalitate cu grecii!.

AristotelCostel spunea...

Am citit oarecum pe triagonală, da' cam sunt de acord cu ce a emis tanti Pippidi.

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/sapte-falsuri-despre-alegeri-267369.html

Se schimba " polu' " asa ca... intelectualii se repozitioneaza. :)

Anonim spunea...

Se plateste impozit pe profitul din schimbul valutar pe cont ?

Horea spunea...

Deocamdata nu!

Anonim spunea...

Parca era un articol in codul fiscal ca se plateste pt operatiuni vanzare cumparare la termen sau orice alt tip de contracte de acest fel.E bine ca schimbul direct pe cont nu se impoziteaza .Oricum am castigat ceva banuti ascultandu-te si ma gandeam daca trebuie trecuti in declaratia de venit anual la fisc.Deja platesc un impozit foarte mare pe salariu , nu mai zic de CAS (desi cand am fost in spital cateva zile am platit din buzunar).Ar fi fost rau sa-mi ia impozit si sa platesc si CAS si pt profitul din schimbul valutar.Sper sa nu inceapa cu taxe si aici ca oricum ne fura in draci.Bafta la analize si merci!

Anonim spunea...

Si-a publicat Baselu declaratia de avere actualizata iar in conturi are doar 30% dolari,15% Euro si 65% lei.Sa stie el ceva de nu e pe dolar cu totul ?:)