Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 17 iunie 2012

Limbajul graficelor

Se dovedeste din nou impecabil pentru cei care il inteleg. In data de 5 iunie scriam: Oricum, graficele arata ca am mai putea avea un val de spernate, unul despre care am vorbit. Cel care m-a scos pe mine din dolar. In cazul in care perceptiile mele sunt corecte acest val va trebui sa fie unul puternic, unul care ii va scufunda din nou pe oameni in vise frumoase, putand fi si un semnal care prevesteste o victorie a fostelor marionete in Grecia. Iata ca marionetele au castigat, dar Grecia se va scufunda oricum. Asa cum se scufunda si cu Syriza. Acum imi este foarte clar ceea ce incercau sa-mi spuna graficele atunci. M-au facut sa ma simt nesigur si sa ies din dolar. M-am simtit nesigur pentru ca am vazut miscari obosite ale valutei americane. O vedeam gafaind pe deal in sus. Sper ca iti mai amintesti. 

Spuneam tot atunci ca sunt foarte incurajat in perceptiile mele si de panica in care au intrat oamenii cu salarii de zeci de mi de euro, printre care si domnul Vasilescu. Care i-a incurajat pe romani sa se roage pentru cursul leului. Cei care pupa moaste vor spune ca Dumnezeu i-a ascultat. Eu voi spune ca de obicei ca piata a grait inaintea rugaciunilor. Un fapt indiscutabil si argumentat solid de citatul de mai sus. Si pana la urma Dumnezeu obisnuieste sa-i ajute cel mai bine pe piosii care se ajuta si singuri. Ce va face euro in conditiile actuale? Va salta probabil ca o capra exact la deschiderea sendintei bursiere, mana in mana cu tot ceea ce ste legat de risc. Pana unde?

Ca intotdeauna pana la un nivel de oferta. Unde il gasim. Pe un grafic vechi ca gardul unei biserici, unul pe care l-ai vazut de foarte multe ori. Te las sa-l descifrezi singur pentru ca graieste de la sine. In conditiile descrise leul va trebui sa se aprecieze fata de dolar, dar si fata de euro. Pana unde? Tot pana la un nivel bun de cerere. Ce se va intampla la aceste nivelele de cerere? Piata se va intoarce exact in momentul in care piosii au crezut ca Dumnezeu a dat cu pumnul in dolar. Intrebarea zilei! Va zbura oare doalrul din nou ca inainte? Obligandu-l pe domnul Vasilescu sa fuga la biserica. Eu unul nu cred! Nu, deocamdata. Oricum, eu voi fi plecat in Norvegia si tu va trebui sa te descurci fara mine in lunile care urmeaza.

Daca esti adept USL bucura-te pana mai poti. Pentru ca in 2013 vei zambi probabil foarte putin. Savureaza-l bine si pe candidatul la presedentie al USL, care nu va mai ajunge in scaunul ravnit desi a dat semnale de despotism exact asa cum ii place romanului. Da! Este vorba de acelasi Crin Antonescu care il facea pe Basescu dictator. Democrat convins "care este" Crin s-a suparat pe Campeanu, spunand ca ar trebui sa-l dea afara din partid. Asa fac de fapt toti iubitorii de democratie. 

O vorba impotriva lor si esti bun de zbor. Chiar daca fondatorul noului PNL a exprimat in acest caz doar o parere, una la care subscriu si eu fara sa ezit. Crin Antonescu nu va fi votat presedintele Romaniei! Voi reveni la acest subiect altadata. In alta ordine de idei! Vorbeam de posibilitati dictatoriale in Romania si as vrea sa fac niste clarificari. Nu cred ca vom ajunge la o dictatura militara si nici macar la una comunista. Cei care au jefuit Romania se simt foarte bine cu oranduirea fascistoida pe care au creat-o. In timp ce burtosii analfabeti si lingai de cur din armata nu sunt in stare  sa numere nici pana la 3. Ce sa mai vorbim atunci de organizarea unei lovituri de stat. O eventuala tendinta de dictatura va putea veni chiar prin internediul celora care l-au facut pe Basescu dicatator. Prin strangerea suruburilor chiar si impotriva dreptului de libera exprimare. Cu atat mai usor cu cat PDL va deveni mai minuscul si mai neinsemnat. Totul depinde insa si de cum se vor organiza portocalii ramasi in viata.

11 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Pe asta nu ai nimerit-o Horia! Crin Antenescu chiar va fi ales președintele României fiindcă papagalul MRU nu este înghițibil de nimeni iar pe Dan Diaconescu eu îl voi vota dar nu-l vor vota ''intelectualii'' acestei țări!

stefan spunea...

Ai un nick care ti se potriveste.

Axa spunea...

Salut Horia
Apreciez deopotriva prognozele tale economice, bazate pe analiza graficelor de evolutie, cat si pe cele politice. Ambele domenii iti ofera material din plin in aceasta perioada.
Sper sa vedem o inversare de trend pe vaslute si burse, desi nu cred ca va putea fi un trend de durata.
In privinta prezidentiabilului Crin, contrar altor pareri exprimate aici,cred si eu ca isi va consuma combustibilul chiar inainte de a intra in cursa. Avantajul enorm al USL este dat de deruta totala a celor din PDL, aproape incapabili sa se organizeze pentru a conta in alegerile din toamna, atat de importante pentru viitorul nostru in democratie. Noi cred ca ne simtim mai bine in totalitarism si nu vrem sa ne indepartam prea mult de aceasta zona

Horea spunea...

Axa, ai pus punctul pe I cu totalitarismul. Asta pentru ca un popor needucat tinde intotdeauna spre o mana de fier. Si confuzia dintre o mana de fier si o minte de fier apare tocmai din aceasta cauza.

Iti aduci probabil aminte de sloganul democratiei originale din Romania: "Noi nu gandim noi muncim." Numai ca, cei ce muncesc fara sa gandeasca, muncesc de obicei la saparea unor gropi, in care cad tot ei sapaatorii cu foarte multa usurinta.

Think again ro, If you would really try to use your nickname and thing again, you might discover that our country has more inhabitants than the 3 you named.

ThinkAgainRo spunea...

dACĂ nICUȘOR dAN AR CANDIDA LA PREZIDENȚIALE L-AȘ VOTA CU DRAGĂ INIMĂ FIINDCĂ PE MINE M-A CONVINS.îNTRE MRU sluga sionistă și Crin Turnătorul eu aleg Dan Diaconescu.

Anonim spunea...

Salut Horea

Care e vechiul top, cele din 20-27 martie, unde e elipsa (~1,35)?

Horea spunea...

Anonim, depinde la care te referi. Fiecare top devine vechi la un moment dat.

Anonim spunea...

Horea

Ai perfecta dreptate, vechi devine dupa ce e inlocuit cu ceva nou, apoi ramane vechi.
Tu la care top te-ai referit, asta era de fapt sensul intrebarii mele?

Stiu ca i-ai raspuns intr-un comentariu mai vechi lui info economice ca nu crezi ca mai ajunge euro la 1,33 usd.

Andrei Pinte spunea...

De pe Hotnews: Societatea comerciala de producere a energiei electrice in hidrocentrale HIDROELECTRICA SA a cerut, in data de 15 iunie 2012, intrarea in insolventa, potrivit unui anunt postat pe site-ul Ministerului Justitiei, portalul instantelor de judecata.
Si dupa aceea:Stefan Gheorghe, directorul general al companiei, a spus ca nu cunoaste detalii despre aceasta situatie

Cum naiba ditamai direcorul general al companiei nu cunoaste situatia?
Pai el ce prajeste acolo?

Horea spunea...

Andrei, isi pazeste salariul si nimic mai mult.

Anonim, eu nu vad ca as fi facut vreo referire la vreun top in acest articol. Dupa cate ai vazut euro a inceput sa cada chiar azi de la un nivel de cerere perforat de deprecierea precedenta. Care s-a transforamat prin aceasta in nivel de oferta. Exact cu o zi dupa data de 17, o data despre care am vorbit de mult.

Anonim spunea...

http://www.adevarul.ro/financiar/Rezerva_Federala-Banca_Centrala-Barclays_Capital-Federal_Open_Market_Committee-Quantitative_Easing-Operation_Twist-JPMorgan-Forbes_0_722328060.html#

Etete, ca iar ai dreptate ...