Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 23 iunie 2012

Pe scurt despre fularul lui Nastase

Lascar spune:"Cat despre fularul pe care il avea infasurat la gat, tin sa precizez ca a fost un prim gest de protejare intrerprins de familie si de medici. Sub el erau mai multe pansamente", a declarat prof. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica Reparatorie de la Spitalul Floreasca, la Realitatea TV.


Gest de protejare din partea fmiliei? Poate! Pentru ca nimeni nu este medic in familia Nastase, daca am inteles eu bine. Problema o pune gestul de protectie venit din partea medicilor. Pentru ca un fular poate masca o hemorgie interna foarte probabila in zona amintita, care descoperita prea tarziu ar fi putut fi fatala. Chiar si pe distanta resedinta-spital. Ba mai mult! Unui pacient cu plagi multiple i se pune intotdeauna o perfuzie "de protectie", ca sa nu faca cumva un soc hipovolemic, nu in ultimul rand din cauzele amintite. Lui Nastase i s-a pus un fular. 

Iata doar cateva lucruri dintre cele care ma fac pe mine deosebit de sceptic privind cazul "celui mai bun premier". Urmeaza declaratia de maidan al lui Ponta, omul care s-a transformat printr-o singura fraza in premierul lui Nastase si nu al Romaniei: "Basescu poate fi fericit". O fraza care nu a fost altceva decat un buzdugan politic. 

Faptul ca USL ameninta zilnic si cu suspendarea presedintelui, ultima data pentru ca acesta i-a sugerat lui Hasoti sa semneze o declaratie, de bun simt dupa parerea mea, in conditiile in care ne aflam in era plagiatelor, arata doar ca razboiul mafiotilor este in plina desfasurare si ca va lua proportii. Eu va doresc numai bine si o vacanta placuta! Sperand ca intr-o buna zi o sa devina si poporul roman un popor placut.

PS. Uite ca am dat chiar acum de gandurile unei "japite" PDL-iste Monica Macovei: "Am dubii serioase cu privire la faptul că Adrian Năstase este tratat şi primeşte diagnostic de la doctorul Brădişteanu (...) Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădişteanu, care a fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie, nu-mi dă o stare de linişte cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect", a spus Monica Macovei.La fel de nelinistit ca ea ma simt si eu in aceste momente, pentru ca imi pasa de tara in care m-am nascut. Sper totusi ca nu o sa ma faceti PD-list imputit din aceasta cauza.

44 de comentarii:

axa spunea...

Daca nu "PDL-ist imputit" macar oranjgutan s-ar cuveni.
d=l nastase are nevoie de compasiunea noastra, ca nu degeaba a fost cel mai bun premier al Romaniei (ne-a lasat cele mai bune contracte cu Bechtel si cu baietii aia ndestepti).
Cred ca merita si dansul o ingrijire profesionala si confidentiala, intr-un cadru cat mai familiar.

Florin spunea...

Horea, nu ma pot abtine sa nu comentez PS-ul. Mai exact spusele doamnei Macovei.

In primul rand am cautat interviul, pentru ca mie nu-mi plac(ai vazut si de ce) selectiile, mai mult sau mai putin aleatoare din discursuri. Nu l-am gasit, asa ca o sa comentez strict pasajul citat.

Bradisteanu a declarat(am vazut live, probabil ca exista video, nu-l caut acum) intr-una din multele lui iesiri in presa din ultimele zile, ca el e doar cardiolog, si nu el stabileste diagnostice, ci e o intreaga echipa medicala acolo. Asta se intamla in contextul in care lumea(presa) era interesata de starea de sanatate, nu de teoria conspiratiei. Apoi, in presa a iesit si Beuran si Lascar, cu declaratii mai mult sau mai putin detaliate despre caz. Astea sunt fapte, nu supozitii. Presupun ca toata lumea este de acord.

Si ce face MM? Vine si spune minciuni ca AN este tratat si primeste diagnostic de la Bradisteanu. Cand toata presa a scris ca Lascar e cel care a operat. Si mai face si atacul la persoana(sper ca nu e nimeni ipocrit sa conteste asta) la adresa lui Bradistoiu,si pe partea morala si pe partea profesionala(a se vedea mai jos). Asta in conditiile in care a salutat decizia judecatoreasca, la care a participat si un judecator ce a fost fost procruror si consilier personal al sefului DNA.

"Monica Macovei a mai spus că nu înţelege de ce Adrian Năstase nu este transportat pentru a fi tratat la Spitalul Penitenciar Rahova." Mai e nevoie sa comentez? Ea, din pozitia de fost procuror, fara sa-l vada pe AN, fara sa stie vreun diagnostic, ca pe "ale lui Bradisteanu" nu le crede, "nu intelege" de ce-l tin in spital.

Horea, sper ca esti de acord ca declaratia este mincinoasa si manipulatoare. Si ca e una tipica in strategiile de comunicare si manipulare a maselor. Si mai sper ca esti de acord ca din pozitia publica pe care o ocupa, nu era cazul sa faca o astfel de declaratie.

Si da, aceasta declaratie demonstreaza ca AC nu greseste cand spune ca este o japita.

Anonim spunea...

Horea,
E aberant si dezamagitor ceea ce sugerezi. Chiar asculti la aberatiile unei individe care e proasta ca noaptea?
Hai sa incercam sa judecam cu propriul cap! Presupunand ca a fost o inscenare, ca totul a fost o conspiratie uselista(ciudat in conditiile in care Basescu e tatucul serviciilor si al justitiei) ramane intrebarea: ce ar castiga Nastase? E condamnat definitiv, oameni buni! Ne-am tampit de tot? Orice-ar face nu poate scapa de inchisoare!
In alta ordine de idei, in cazul in care e o mare inscenare, nu crezi ca exista un singur om care sa fi vazut ce se intampla? Iti dai seama ca o singura fotografie cu Nastase bine-merci ar arunca USL la categoria junk in alegeri? Cine ar risca un asemenea scandal pentru nimic?

Ma asteptam la ceva mai mult de la tine, dar se pare ca ori faci parte din gasca securistica a lui Basescu, ori ai cazut prada dezinformarii goarnelor imbecile. Bai oameni buni, nu mai poate trece omul printr-o tragedie? Ati luat-o toti razna? Te-ai gandit cum ai reactiona daca te-ai trezi cu politaii la usa veniti sa te conduca la mititica?

Vali spunea...

Horea, poporul roman nu va deveni un popor placut decat in momentul in care va renunta sa priveasca prin ferestre clare si foarte curate, la ceea ce dincolo de el, si la cea mai mica reflexie a propriei figuri nu o va lua la fuga.

Cat despre cazul AN atat pot spune. Sfidare ordiara, prostela pe fata, atentat la bunul simt etc etc. Unii vad ca incearca genuflexiuni logice si exersarea "gandirii critice". Ori sunt prea naivi ori...Eu unul m-am cam saturat de impostura si de mirosul asta metastazic ce ma inconjoara.


Spor la treaba si sa stii ca te invidiez ca poti, macar pentru numai 2 luni, respira ceva aer curat.

Horea spunea...

axa, ingrijire merita orice om indiferent de ce a facut sau de ce nu a fcut, pentru ca asta este menirea unui medic. Mie imi este insa teama ca menirea medicilor implicati in acest caz a fost extinsa si catre alte domenii mult mai politice decat medicina pe care o practica.

Florin depinde cum vrei sa intelegi lucrurile! Pe
Bradisteanu l-am auzit vorbind de diagnostice in interviul pe care mi l-ai trimis chiar tu si pe care l-am catalogat corect din punct de vedere medical, pentru ca factorii de risc al infarctului insirati de medic de medic au fost mentionati corect.

Bradisteanu a vorbit de coronare astupate, de hipertensiune, de diabet, de tiroidee, diagnostice care tin tocmai de medicina interna, si unele chiar de subspecialitatea caediologie. De aici si titlul cu infarctul din presa. Hiperteniusnea, coronarele tin de cardiologie, problemele de thiroidee si diabet, tin de endocrinologie.

Ambele sunt dupa cum spuneam subspecialitati ale medicienei interne o specialitate pe care Bradisteanu trebuie sa o aiba din moment ce este cardiolog. Eu am inteles ca Monica Macovei se refera la aceste diagnostice, pentru ca ele tin de sectorul lui Bradisteanu. Nici Bradisteanu si nici MM nu vorbesc de impuscatura.

Si stim ca cei mai multi politicieni osanditi la temnita au facut tocmai probleme cardiace in momentul in care ar fi trebuit sa intre la zdup. Eu nu cred asadar ca o parere contrara celor care vor sa-l faca pe Nastase martir poate fi numita dezinformare.

Mai ales nu in cazul in care cineva a fost tratat atat de dubios din punct de vedere medical percum a fost tratat Nastase. Eu unul ma simt mai degraba dezinformat de USL si de medici in acest caz. Exact asa cum m-am simtit dezinformat in cazul copillului cu hipoxie.

MM isi spune o parere, asa cum mi-am spus-o si eu, si tu. Chiar daca parerile pe care le avem sunt diametral opuse.

Eu sper totusi sa mai avem dreptul cel putin o perioada de timp la exprimarea libera a parerilor pe care le avem chiar daca nu suntem Usl-isti. Sau in cazul MM, daca am fi PDL-listi. Fara a fi catalogati intr-un fel sau altul.

Mai jos gasesti linkul pe care il cautai. Mult mai mult decat am spus eu nu spune nici articolul.

http://www.gandul.info/news/macovei-atac-dur-la-adresa-medicului-bradisteanu-am-dubii-ca-diagnosticul-lui-nastase-este-corect-9775405

Horea spunea...

Anonim, nu stiu cine esti dar esti primul care ma jigneste grosolan pe aceasta pagina activa din 2008.

Eu nu o sa te jignesc ci iti doresc sa traiesti asa cum iti asterni in societatea pe care te straduiesti sa o creezi. Ba mai mult! Trebuie sa recunosc ca ai si puncte logice in comentariul pe care il faci. Problema de care te vei lovi este ca logica a parasit aceasta tara de foarte mult timp. Un lucru pe care tu se pare ca nu l-ai descoperit inca. Monica Macovei proasta ca noaptea? Hai sa fim seriosi.

In alta ordine de idei! Uite ca Nastase este inteligent. Depinde doar cum si pentru ce isi foloseste acest dar al naturii.

Emma Banu spunea...

Monica Macovei nu e proasta deloc. Doar ca e cel putin partinitoare, si, cand ai de-a face cu justitia e de evitat. Noi putem chibita la nesfarsit de pe margine, dar eu nu i-as acorda acest drept cuiva care se tot joaca de-a justitia de ceva ani.
Altfel, oricat as detesta politicienii nostri- pana la ultimul, nu imi aduc aminte de vreo exceptie nedetestabila, de la un anumit rang incolo un demnitar si-a castigat dreptul la tratament special. Ca asta inseamna ca sunt mai egali decat noi :), da, si incepe egalitatea asta stramba de la masina la scara, de la paza asigurata si continuati dvs cu ce... Un demnitar de rang inalt, chiar si la stadiul de fost, ramane imaginea tarii, nu spuneti ca nu, ca doar nu a aparut in presa internatinala stirea ca si Georgita de la Poplaca a fost condamnat ca s-a batut mai an in carciuma. Si mai credca, daca tot vrem la civilizatie, sa luam exemplul de acolo- condamnari cu suspendare si interzicerea dreptului de a ocupa functii publice de orice fel. Un profesionist, chiar penal, isi gaseste locul repede in mediul privat. Pedeapsa e lipsirea de putere, asta probabil ca doare. Ca influenta, se vede de la interlopi de toate spetele, se poate exercita si din celula. Influenta unui om care stie atat de multe, revin astfel la Nastase, se va manifesta mereu prin ceea ce va alege sa NU spuna. Pentru ca daca ar fi sincer macar 10 minute in fata completului de judecata s-ar porni cine stie ce tavalug. Oameni ca Nastase nu fraudeaza cu sepcuta de campanie, sa il condamni pentru asta e amuzant, sa iti faci si titlu de glorie ca asta e anticoruptia e ridicol. De marile afaceri paguboase pentru populatie nu va spune nici el, nici altii, nimic. Si nici nu vom vedea condamnari, ca ar trebui sa recunosteam ca am schimbat mijloace de productie si resurse pe aderarea la UE si NATO.
Asa ca, renuntand la naivitati, chipul care se oglindeste cum spunea un comentator, e al unui om care nu stia in ce se baga, si acum ar mai vrea inapoi. Ca de obicei nu se poate. Iliescu,Nastase, Tariceanu au trecut,trece si Boc, si Videanu cu bordura, si Lenuta cu gentuta, si, ma rog, trec toate. Ar trebui sa ne ingrijim de ce fac urmatorii. Si sa fim mai atenti la ce ne dorim, ca uneori e chiar o nenorocire sa se implineasca

Informatii-economice spunea...

@Horea, Cred ca asta e o disputa foarte alambicata. E cusuta cu "ata rosie" dar cum infruntarea dintre cele doua tabere e departe de a fi una a ideilor, astfel de manipulari cred ca sunt normale din ambele tabere.

Distractie placuta in vacanta!
Nu uita sa ne spui inainte de plecare parerea ta despre ce urmeaza din punct de vedere economic in urmatoarele 2 luni.
Ne asteapta o vara fierbinte:).

Florin spunea...

@ Vali
Vad ca pentru tine refuzul de a intoarce un grafic in stilul lui Flavian inseamna "genuflexiuni logice si exersarea "gandirii critice"". Ce sa zic, ma bucur pentru tine ca nu esti naiv...

Florin spunea...

Horea, nu acela este linkul pe care il caut. Eu doresc inregistrarea video cu MM, sau transcriptul integral. Toate site-urile dau acel fragment, preluat de pe media-fax,daca nu ma insel. Mai sunt si unele siteuri care dau varianta "extinsa" in care mai sunt adaugate 2 paragrafe. Din varianta integrala se pot deduce mult mai multe lucruri(ex: era o declaratie, raspundea la intrebari...).

Mie mi se pare ca te ascuni dupa deget. Sau mai exact, "vezi ceea ce vrei sa vezi", dupa cum spuneai pe acest site.
>Eu am inteles ca Monica Macovei se refera la aceste diagnostice, pentru ca ele tin de sectorul lui Bradisteanu. Nici Bradisteanu si nici MM nu vorbesc de impuscatura...
Hai sa facem analiza pe textul spus de MM.
>este tratat si primeste diagnostic de la doctorul Bradisteanu (...) Faptul ca diagnosticul îl pune doctorul Bradisteanu...
MM nu vorbeste niciodata de diagnostice, ci doar de unul. Si acela pus de Bradisteanu. Nu face referire la existenta nici unui alt doctor, ca si cum doar Bradisteanu taie si spanzura in cazul AN. De unde ai inteles tu ca MM se refera la "acele" diagnostice?
Deci, avem urmatoarele minciuni: AN este tratat si diagnosticat de Bradisteanu. Adevarul:AN este tratat si diagnosticat de mai multi doctori, dintre care face parte si Bradisteanu.
Minciuna prin omisiune, tot minciuna este.
O declaratie normala, ar fi sunat cam asa:"Am dubii serioase cu privire la faptul ca Adrian Nastase este tratat si primeste diagnostic de la o echipa de doctori din care face parte si doctorul Bradisteanu, deoarece...

>doctorul Bradisteanu, care a fost senator PSD si cercetat pentru coruptie, nu-mi da o stare de liniste cu privire la faptul ca diagnosticul este unul corect"
Deci, in logica doamnei Macovei, daca ai un trecut comun, iti ajuti fostii camarazi. Aplicand acelasi principiu, ar fi trebuit sa aiba dubii si cand un judecator care a fost procuror si consilier personal al sefului DNA judeca un caz, nu sa laude judecatorii.
Ca fost ministru de justitie, ar trebui sa stie ca un om este nevinovat pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile. Si Basescu este cercetat pentru coruptie si nu face caz pe tema asta. Chiar nu e evident ca in situatii seimilare, in viziunea lui MM, ai lor sunt buni, ai celorlalti sunt rai? Unde este obiectivitatea, si judecata cu aceasi masura?

Florin spunea...

>Monica Macovei a mai spus ca nu întelege de ce Adrian Nastase nu este transportat pentru a fi tratat la Spitalul Penitenciar Rahova.
Horea, cu ce se deosebeste aceasta declaratie insinuativa a lui MM de declaratia lui Ponta de la spital relativ la Basescu, declaratie sanctionata de tine. Nu cumva faci si tu ceea ce ii reprosai lui AC: la ai nostri e permis, la ai lor nu?

>Eu nu cred asadar ca o parere contrara celor care vor sa-l faca pe Nastase martir poate fi numita dezinformare.
Nu, o parere contrara nu poate fi numita dezinformare, dar o parere in care se minte, da.
>MM isi spune o parere, asa cum mi-am spus-o si eu, si tu.
Nu Horea, nu-si spune doar parerea. Ci prin parerea ei, insinueaza lucruri neadevarate si tendentioase. Tu ai spus ca nu ai dovezi si ca te indoiesti de diverse lucruri, MM sugereaza ca AN poate fi tratat in spitalul penitenciarului si ca doctorii(toti care lucreaza la caz) sunt niste nemernici, fara sa-si sustina declaratiile si cu probe.

MM este un fost ministru de justitie si un europarlamentar. Evident ca are dreptul si libertatea de a-si spune parerea, dar si ceilalti au libertatea sa puna etichete atunci cand parerea ei nu e conforma cu realitatea si nu respecta niste reguli de bun simt.

>Eu unul ma simt mai degraba dezinformat de USL si de medici in acest caz.
In primul rand, ce treaba are USL-ul aici? Este o problema medicala strict a lui AN, care nu implica USL-ul. Ce ar fi trebuit sa se intample, sa faca USL-ul conferinta de presa si sa prezinte starea de sanatate a lui AN si descrierea faptelor? In al doilea rand, Bradisteanu nu a afirmat nicaieri ca diagnosticele lui Nastase ar fi puse de el. Eu doar a tinut legatura cu presa despre starea de sanatate a lui AN. Din punctul meu de vedere, a gresit foarte mult, deoarece fisa medicala este un lucru personal si nu este destinata publicarii, chiar daca lumea este "curioasa".
> Exact asa cum m-am simtit dezinformat in cazul copillului cu hipoxie.
Aici este mai mult de discutat, pentru ca si de acolo au fost facute publice detalii medicale care tineau de sfera privatului.
Ca tot am ajuns la cazul copilului cu hipozie, declarai(daca retin bine) ca nu poti sa faci diverse aprecieri pentru ca nu ai fost in sala de operatii sa cunosti ce a fost acolo. Bradisteanu nu si-a insusit public paternitatea vreunui diagnostic din cele pe care le-a enumerat. De lucrul acestaar fi trebuit sa tina cont si MM, daca ar fi fost de buna credinta.

AristotelCostel spunea...

Dap... e campanie electorală. În perioada asta sprefer să vorbesc despre... gogu.

AristotelCostel spunea...

Ma rog, s-a lansat cuibul de prostoveți manipulați de securiști... Noua Repulica lu' Neamțu.

MRU s-a și lipit de o mișcare... de proporții. Va fi o mișcare de dreapta tip du-te vino, promovată în special laB1.

Acum să vedem dacă se va ridica la nivelul așteptat de semidocții dependenți de această mișcare. :)

P.S. Horea, în cazul M.M. argumentele sunt de prisos. O vacă_care a politizat justiția și care se plânge de politizarea justiției rămâne o... japiță. Iar vorbele goale despre corupții din PDL și "lupta" împotriva lui Năstase în al 8-lea an de regim Băsescu n-o recomandă drept o vacă... de caracter.

Radu Ionescu spunea...

Trecand peste fularul lui nastase ce credeti se pune de un razboi in Siria?

http://edition.cnn.com/2012/06/24/world/meast/turkey-syria-plane/index.html

CG spunea...

De ce declaratiile sunt date da Bradisteanu, PSD, si nu de purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Bogdan Oprita?

Titus Corlatean, actualul Ministru al Justitiei declara: "Daca Nastase nu va fi condamnat, procurorul de caz ar trebui arestat"
dar
Pe 31 mai, în fața celor cinci judecătoare, Adrian Năstase a facut o declarație șocantă: “Eu nu consider că îmi pierd timpul, doamna preşedintă. Pentru că s-ar putea să-mi pierd libertatea!” devenise constient ca
a pierdut odata cu probele care arată apelul lui Grăjdan pe mobilul lui exact în ziua retragerii ISC din proces și schimbul a 7 sms-uri în perioada noiembrie 2011-mai 2012.Omul era constient ca era vinovat si ca nu mai exista portita de scapare.

Insa în modul de a gândi al lui Năstase, închisoarea nu există.
Oricum Ioan Rus, ministrul de Interne, a aflat din timp de intențiile lui Năstase care nu au fost o gluma oricat de mascate par ele acum .. chit ca a fost o plaga care nu a curs sau nu a trebuit cususta urgent.
Sa-l lasam in pace fiindca tocmai nemaiputand avea acces la fct. politice a suferit cea mai mare pierdere.
Sa speram ca urmeaza si alti politiceni ca oricum sunt mare parte patati mai alesi cei cu state vechi.

Nastratin spunea...

Horea...faptul ca Nastase s-a sinucis imi stirnea mila crestineasca...Cind am aflat apoi ca Nastase e bine-mersi si rana lui nu e deloc grava, m-a luminat cu privire la tertipurile PSD de a scapa de puscarie...adica un act fals, asa de ochii lumii...In realitate, Nastase trebuia sa fie plin de singe...Am fost intotdeauna de partea lui Macovei, femeie dintr-o bucata si care a spus adevarul pe fata si despre coruptii PDL! Nastase e un gunoi prin gestul fals comis...desi initial lasa sa se inteleaga ca si-a facut harakiri pt a-si apara onoarea...Dar are asta onoare???

George spunea...

Horea, argumentele de orice fel, sunt de prisos. Orice miscare pe care o face "ai nostri" chiar daca e teapa, e mai buna decat mizeriile securiste ale celorlalti. La noi e un meci continuu intre ai nostri, nu conteaza cum se numesc sau ce smecherii fac la un moment dat si ceilalti. Pana apucam sa vedem realitatile, dincolo de aburii euforiei sustinerii unora sau altora, "baietii" ne dau cu flit pe rand.
Eu am o curiozitate in cazul lui Nastase. Cum de i-a tremurat mana cand sa se impuste si nu-i tremura mana cand merge la vanatoare de animale fara aparare? Cumva el asteapta ca cineva sa vina sa-l salveze? Vom afla raspunsul curand la aceasta intrebare ca doar nu e un caz "Top Seacret".
Ceilalti care sustin puncte de vedere cu paru in mana trebuie sa-i lasam sa si-l bage undeva pentru ca oricum o sa-l foloseasca la autosatisfacere cand vor intelege ca meciurile astea sunt tot timpul nule, pentru noi.

Axa spunea...

Toata chestia asta cu sinuciderea nu e decat o mascarada sinistra. AN a fost intr-o foarte mare dilema: intre a se sinucide sau a suporta umilinta asistarii la propriul sfarsit politic, s-ar parea ca a ales adoua varianta; pt prima ar fi mai trebuit si un dram de curaj; nu a fost sa fie. Oricum, chiar considerat nevinovat in acest caz, desi eu nu cred asta, cei 2 ani cu executare reprezinta mai putin de 10% din cat ar fi meritat pentru cate a facut. E greu de facut justitie in Romania, desi constat cu satisfactie ca nu mai e chiar justitia din anii trecuti.
Din cate-mi amintesc, dupa terminarea mandatului de presedinte E. Constantinescu se declara invins in lupta cu justitia. Practic, toate institutiile statului erau puternic politizate de comunistii lui Iliescu si imposibil de facut ceva in sensul tragerii la raspundere acelor care condusesera tara pana atunci fara a face o minima curatenie, absolut necesara.
Cum nici in 2004 situatia nu era schimbata in bine, Marinarul cred ca a ales varianta de a nu se lamenta la sfarsit, ci a incercat sa schimbe ceva. oricum, nici base si nici MM sau altcineva din PDL nu au incercat sa faca zid pentru apararea coruptilor lor, asa cum s-a intamplat in cazul Bivolaru; chiar si in acest dosar, dupa instalarea actualului guvern, nu s-a stat cu mainile in san (vezi ISC, vezi Grajdan), chiar cu riscul enorm al pierderii credibilitatii celui mai cinstit guvern din istoria Romaniei; de remarcat viteza uluitoare, fara precedent, cu care au reusit sa-si puna oamenii in posturi cheie dupa intrarea la guvernare (Corlatean la Justitie etc)

AristotelCostel spunea...

@axa

Constantinescu s-a declarat invins de serviciuri. Cretineii astia n-au stat o clipa dupa '89, au prefabricat prostoveti pentru... fiecare... semi.

Neamtu si Ungureanu sunt doar doua exemple de... prefabricate de incredere pentru prosti.

In martie 2004 era condamnat protejatul lui Nastase, Bivolaru, pentru care s-a luptat pana in ultima clipa, de catre justitia lui... Nastase. Intrucat asta si-a pierdut tronul abia in iarna anului 2004, ma intreb cata baclava poate suporta pupinbasistul de rand.

Si pentru ca tot transpirati pe teme cu penali suferinzi va pot ajuta si eu cu ceva marfa trecuta cu vederea de aparatul pupinbasist.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Deputatul_Mihail_Boldea_a_fost_internat_dupa_o_criza_de_pancreatita_0_723527673.html#

Se pare ca penalul nu-si consumase constant felul 2. De asemenea, se spune ca mai multi betivi din Galati s-au dus in fata casei lui Boldea unde au vomitat berile consumate anterior. Din fericre, stirea s-a dovedit falsa, doar un cretin ca Neamtu ar putea sa aiba astfel de intiative. :)

Gigi spunea...

Anonim 2,
De azi nu o sa mai postez anonim.Vad ca unii anonimi sunt nesimtiti si nu vreau sa intru in partida lor.Anonimului de mai sus sa-i fie rusine.

dan spunea...

Nu Bradisteanu l-a trimis pe George Constantin Paunescu cativa ani la tratament pt inima in SUA taman cand era condamnat pt deturnarea unui credit luat de la Banca Agricola in anii 90?S-a intors peste ani buni si nu a facut o zi de inchisoare.

alex spunea...

Horia de ce mai astepti sa treci pe dolar?E evident ca europenii nu se vor intelege iar drumul spre 1,2 sau chiar 1,18 va fi foarte scurt (o luna maxim)

CG spunea...

Si din nou cum ne vad strainii, in cazul nastase desigur http://www.dw.de/dw/article/0,,16048337,00.html
"Impresia generală, deduce ziaristul german, este că toată clasa politică se află sub şoc după ce tocmai cel care părea intangibil a fost deferit justiţiei. Este amintit în finalul articolului şi faptul că pentru Comisia UE, reformele în domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei, condamnarea în mod real a politicienilor care s-au făcut vinovaţi de acest delict, constituie proba unui examen de maturitate a României în materie de stat de drept." Din unele comentarii de pe aici se deduce ca romanul nu vrea stat de drept!!

CG spunea...

si ca sa vedem ca in tara asta exista inca romani care vad realitatile asa cum sunt iar acesta mai este si ziarist:
http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/opinii_la_zi/condamnare_adrian_nastase_0_722928040.html
"De ce trebuie să ne provoace emoţie un infractor care se răneşte singur?"

http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/opinii_la_zi/plagiat_victor_ponta_coruptie_universitara_0_722327865.html
"Totul este o mare bişniţă în universităţile româneşti."

http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/opinii_la_zi/politica_basescu_ponta_antonescu_nastase_0_725327550.html
"Isterizarea publicului şi divizarea societăţii este combustibilul care alimentează succesul în politică.Pentru că politica alimentată cu ură nu are nicio legătură cu interesul publicului. Este doar o rudimentară reglare de conturi între indivizi primitivi care înţeleg să-şi dea în cap unii la alţii."

Horea spunea...

Este doar o rudimentară reglare de conturi între indivizi primitivi care înţeleg să-şi dea în cap unii la alţii."

As complecta: Este doar o rudimentară reglare de conturi între indivizi primitivi,alesi de oameni primitivi, care înţeleg să-şi dea în cap unii la alţii."

In cazul Nastase eu cred ca ordinaria pe care cei orbi refuza sa o vada va iesi pana la urma la lumina. Ce folos insa? Din moment ce adevarul nu face altceva decat sa orbeasca si mai mult in Romania.

Ba mai incita si spiritele la maximum, facandu-l pe orb foarte suparat si gata sa-ti dea in cap cu parul. Ma gandesc uneori daca merita intr-adevar sa te lupti pentru drepturile si educarea unei populatii? Pentru ca de un popor nu poate fi vorba in Romania.

De ce te-ai zbate pentru cineva care este multumit cu ceea ce are? Sau, mai zis cu ceea ce nu are, Incercand sa-ti dea in cap si sa te jigneasca atunci cand vrei sa-i arati halul in care a ajuns sa fie batjocorit.

CG spunea...

"Criza financiară globală care a început în 2007 nu a ajuns nici măcar la jumătate, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, în timpul unei audieri într-o comisie a Parlamentului britanic.Suntem într-o criză adâncă, cu provocări enorme pentru a pune pe o traiectorie corectă sistemul bancar precum şi cu provocări apărute din alte regiuni ale lumii"
"Sunt foarte uimit cât de mult s-a schimbat situaţia" de la publicarea prognozelor băncii pe 16 mai, a spus King. Sunt pesimist şi sunt îngrijorat în mod special deoarece de doi ani vedem cum situaţia din zona euro se înrăutăţeşte, iar problemele sunt amânate".

Probabil ai nostri cei din frunte au inteles de mult timp acest lucru de aceea nu-i doare la bacheti si stau numai in sarade, un guvern de aprozari ca doar de acolo vin. educatia este pentru catei nu pentru ei.
Sa-i tina obiceiurile coanei UE in a sta cu ochii pe Romania sa le dea suturi multee fiindca numai fortati romanii vor intelege si ei cu se mananca statul de drept, infractiunea prin coruptie si condamnarea infractorului, dobandirea de foloase- bunuri ilicite ce trebuie ridicate de stat instant ...

Horea spunea...

Costel! Vezi cumva vreo vaca cu caracter in tabara opusa? Din moment ce n-ai votat cu nimeni, ar trebuie sa fi la fel de neutru ca si mine. Asa ca ar fi frumos sa mai spui ceva si de noii veniti. Nu de alta dar fac la fel ca cei plecati. Doar un pic mai rau.

Nastratin spunea...

Horea...Mai bine scrii si un articol despre Protectia Consumatorului in Romania si cum supermarketurile baga pe gitul romanilor mezeluri locale (sau unele de import) pline de chimicale si toxice alimentar dar cu ambalaj sclipitor si preturi pe masura...La fel sucurile de import...E oare posibil ca in baza unei analize de laborator sa putem da in judecata producatorul si supermarketul?

AristotelCostel spunea...

Am spus-o de un triliard de ori... dintre opozantii basescului lipsesc in principal cei care i-ar putea reaseza falcile in paralel cu orbitele oculare.

O jigodie sprijinita de japitele UE si de mizeriile americane, care se bucura de impotenta... tinerilor speriati cu marote gen "vin comunistii lui iliescu", astfel transformati in sustinatori ai "dreptei"... orice rahat ar insemna asta, nu intra in aceeasi categorie cu o gramada de natangi.

Ar fi frumos sa spun ceva despre nou veniti dupa ce am certitudinea ca "alternative" gen securistul ungureanu sau puțoi neamțu sau rahat dan diaconescu dispar din peisaj cu tot cu PDL.

Oricum, de noii veniti se vor ingriji cretinacii... falimentati.

Si acum voi șoca puțin "cititorii". Ponta, în prostia lui, e sincer. Se prezintă cu cheche pe trico'... baftalo, dar squizme când apare utecistu' securist cu aere de fanfaron de după coșurile de puțache și cu texte gen "sunt un om de dreapta", păi du-te bă pulete la beșilă al tău și mințiți-vă tughevăr.

Mai nou aflu de la pupinbăsiști că Antonescu are apucături de Hitler, în timp ce gestapo-ul lui băsescu face... știrile.

Horea, "toți e la fel" este adresat... maselor. Eu nu sunt masă.

CG spunea...

"Autorităţile par să nu înţeleagă îngrijorările noastre în privinţa insolvenţei Hidroelectrica şi a ceea ce a deschis acest caz" spune un bancher, despre care autoritati vorbeste? au treaba sa se traga in poze nu ca ar fi contat ca a plecat la consiliu, fiindca nu ei decid acolo ei sunt doar niste catei care sa dea din cap ca pricep ce mai zic aia.
Avem un xerox-ar in frunte la guvern care nu recunoaste ca a plagiat si nu vrea sa stie ca traieste intr-o tara europeana dar curat murdar primeste bani - imprumuturi chiar de la ei.
Oare o sa le mai primeasca, fiindca
nu-i respecta tocmai pe cei mari?
In Romania clar isi permite, romanul clar il crede pe el, virgin; daca era Boc in locul lui clar era rasmerita se invoca stare de necesitate de maxima urgenta.
Pana acum intr-un timp foarte scurt s-a facut dovada de lasitate, lipsa de caracter, josnicie, persivitate, nesimtire, interesele cetateanului sunt undeva departe. usl-istii pentru asta au votat, asta si-au dorit?

Horea spunea...

Am inteles acum ca tu nu esti masele. Si ca iti doresti probabil o tara fara opozitie pentru ca cea care este este de vaci.

Mai bine atunci cu pastorii guvernanti actualli pretutindeni. Pentru ca visul suprem al maselor si al acelora care nu sunt mase este aproape implinit si identic. Pdl este aproape desfintat! Ca astia fac exact ceea ce a facut si PDL, doar un pic mai rau nu conteaza. Acum ei sunt ai nostrii.

Ce noroc ca vreo vaca din PDL n-a facut ce face Ponta si ce a facut Nastase. Pentru ca ar fi fost duse de indata la abator.

Este important sa nu confundam oamenii in democratia originala, ocontinuare a democratiei proletare. Si acolo partidul a fost al poporului, in timp ce tara a fost a bulibaselor din partid, exact ca acum.

Asta vreti asta primiti! Nu inteleg doar un lucru? Iti manifestai cu atata ardoare lehamitea si ura fata de securisti.

Trebuia precizat acolo mai clar ca sa inteleaga tot poporul. Securistii PDL, ei sunt pacostea. Cu securistii USL este altceva. Ei sunt de bine.

AristotelCostel spunea...

Adevarata opozitie nu poate fi decat... melanju' de cretinaci pacaliti.

La ora asta cei mai multi dintre "tonetari", "tineri" sau "obiectivi" vad in beșilă reprezentatul luptei antisistem... oricât de stupid ar suna asta. Capul mafiei securiste lupta din gura cu sistemul ticalosit care este tot el.

Afirmatia "fac exact ceea ce a facut si PDL, doar un pic mai rau" e gratuita. Moca as spune.

In guvernul cretinilor pdl au salasluit cu anii cativa dobitoci nescolarizati la timp sau retardati... la vedere.

Pe astia i-au tocat serviciile de vreo 4 bucati ministri in cateva luni.

Ponta&Nastase e o abordare tip Ev.Z. Nu servesc.

Pana una alta, de 8 ani de zile securistii au prosperat sub marele carmaci, multe dintre actiuni fiind indreptate impotriva... alorlalti. Este altceva si din simplul motiv ca abia reusesc sa miste in fata securistilor... cu tot cu sustinerea populara.

P.S. Citesc si Ev.Z, urmaresc si lab 1. Singurele subiecte pe care s-a lansat beșilă în 2003-2004 sunt reîncălzite și astăzi... altele nu-s... decât varanu' și năstase. Patriciu a cedat la timp, altfel se plimba si el cu fularu' de 300 de euro in luna iunie.

Horea spunea...

Exact cum spui! Nici pe vremea pantofarului nu a fost opozitie de nici un fel. Asa ca suntem obisnuiti. Si atunci, ca si acum, partidul nu gresea niciodata. Totul era vina altora.

Altii erau intotdeauna dusmanii de clasa uneltitori. Si ute cum ajunge omul PD-list imputit doar pentru ca ii place democratia. Gustata 30 de ani in nord, inexistenta in Romania vreodata.

Eu nu citesc Evenimentul Zilei, citesc doar doua "foi" romanesti pentru a avea ce comenta. Gandul si capital. In gandul am aflat ca Mihai Viteazul este la inchsoare. O sa fie scos de acolo in curand cu "grebla", in urletele de extas ale maselor. Ponta este si el de-al nostru. Dupa ce a firmat ca nu poate fi vorba de demisie ci doar de piederea unui titlu rezultat din copy paste a intors-o ca la Ploiesti ieri.

Acum demisioneaza daca va fi gasi vinovat! Dupa ce a aranjat, zgaltaind comisia evaluatoare in mod democratic, sa fie gasit curat ca lacrima.

Facatura chiorului! Uite cate poate face acest om in defavoarea altora, in timp ce in favoarea sa nu prea poate face nimic. Iata asadar inca o prestatie in politica romaneasca la care nu a reusit sa ajunga nimeni pana acum. Dictatura inversa.

AristotelCostel spunea...

Eu am remarcat ca marele luptator se simte bine doar daca se inconjoara de prostovani servili.

Nu vad nicio dictatura inversa. Prostovanul de sub el trebuie musai sa fie mai prost decat el si cat se poate de nevertebrat.

O alta impresie ar fi ca are datorii mari la cei pe care trebuie sa-i serveasca si nu poate parasi competitia benevol. Nu degeaba s-a plans ca are o presedintie nefericita. E in serviciul altora. Nu si al meu.

RMCG, gaze de sist, baieti destepti, sport national la furat cu patinoaru' nu sunt prioritatile mele, ci ale lui Basescu.

Dar in toamna sunt alegeri asa ca justitia incepe sa functioneze, romanul de rand prinde gustul dreptatii obtinute pe probe indirecte, iar hotii lui basescu salveaza "opozitia" de dreapta imprastiind electoratul "antiiliescian" la PDL, Noua repulica, PPDD si, probabil, catre alte noi miscari securiste... neportocalii.

AristotelCostel spunea...

Legat de pozitiile mele partinitoare, pozitia asta e din 19.06.2012.

George spunea...

Costele era o perioada cand erai ingrozit de dictatura basista dar nu vad ca ai vreo problema cu posibila dictatura Ponto-Crinista.
O zice bine CTP si nu poti sa-l banuiesti de atitudine pro Basescu.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/naravuri-naziste-9795820

mihai spunea...

PM ponta si-a dat arama pe fata , individul cu fata de imatur se dovedeste mai rau si mai cainos decat tatucii iliescu&nastase , oare asta e viitorul romaniei ?

Horea spunea...

Daca am inteles eu bine tu ii vezi pe Ponta si Antonescu lucrand pentru tine. Eu ii vad facand acest lucru doar intr-un singur caz.In cazul in care faci si tu parte din oastea "Viteazului" de la penitenciar.

Din acea oaste formata din supraoameni de origine romana, de tip socialisto-orisice. Daca nu faci totusi parte din acea oaste, mi-e teama ca o sa ti se scufunde barca. In timp ce tu vei continua sa te preocupi si sa te concentrezi asupra barcii altuia.

AristotelCostel spunea...

Pai, n-ai inteles bine.

Nu vreau decat debarasarea prostovanilor de ideea ca Basescu lupta pentru ei... impotriva lui iliescu, rusilor si a... minerilor.

Cei care ar putea face opozitie reala in Romania au baza... in pupinbasisti. Ei bine, de 8 ani tot iau țepe.

Vali spunea...

Dupa ce am vazut de ce in stare Ponta cu USL cu tot, de cand sunt la putere, imi dau seama ca Basescu( care are slava domnului destule bile negre) daca proceda la fel, ar fi instaurat o dictatura in toata regula in cei 8 ani de domnie.

Un link care spune totul despre cum percep strainii situatia . Dar ce stiuu ei... Si, ah, abia acum imi dau seama ca ca sunt in slujba "agenturilor" si desigur, in acelasi timp "pupinbasisti"


http://www.money.ro/victor-ponta-nu-e-romania_1223595.html

Horea spunea...

Ba am inteles foarte bine si imi mentin afirmatia facuta. Te mai anunt ca ti s-a implinit si dezideratul daca nu ai observat cumva.

Eu nu cred ca prostovanii ar fi zdrobit PDL prin vot daca ar fi crezut ca cineva acolo lupta pentru ei.

Problema este ca au sperat ca vor lupta astia de-a acuma. Aici au dat de barca gaurita. Pentru ca nimeni incepand din 89 incoace, n-a luptat decat pentru ciolanul sau proriu. Basescu si ai lui sunt in scufundare libera exact asa cum merita.

Nici un congres in forma de circ, cu 15 vicepresedinti alesi din acelasi aluat cunoscut, nu-i va ridica la suprafata. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este felul in care infloresc ceilalti, asa cum nu merita. Doar udati de ura fata de PDL. Un ingrasamant foarte slab pentru viitorul politic al unei tari.

Dragos Turcu spunea...

Draga Horia,

Nu ii mai da apa la moara lui AC, ca cineva care poate afirma:
"O jigodie sprijinita de japitele UE si de mizeriile americane, care se bucura de impotenta... tinerilor speriati cu marote gen "vin comunistii lui iliescu", astfel transformati in sustinatori ai "dreptei"... orice rahat ar insemna asta, nu intra in aceeasi categorie cu o gramada de natangi."
- e clar ca nu mai poate intelege decat Realism Socialism pe paine.
Placa asta cu agenturile si "eu cred ca esti spion" e veche de pe vremea lui Stalin si aplicata tot de acelasi tip de oameni.
Mai bine revino la analizele forex ca sa mai intelegem si noi cum ne mai miscam pe piata asta foarte volatila.
Toate cele bune si spor la treaba,

Dragos Turcu

AristotelCostel spunea...

@Dragos Turcu

Probabil esti deranjat de comentariile mele la adresa tonetarilor lui giurgea. Giurgea e un neofeudalist cu busola pierduta si... avocatul celor care-l ingrasa.

Daca e vorba de "dreapta" din gura lui Basescu, Anastase, Blaga, Ungureanu, Neamtu, ei bine... gjinion, nu era vorba de socialismul meu, ci de stalinismul... lor.

In rest, daca e numele tau de familie... sincere felicitari... il meriti.

Dragos Turcu spunea...

@Aristotel Costel,

Exact reactia la care m-am asteptat: Raspuns ca nuca in perete si atac la persoana...
Vezi ca ti se vede pistolul tovarase Costel.
Ce e ciudat si greu de inteles e cum se potriveste profilul tau (iron Maiden, ACDC etc) cu dragostea de Trotki si Beria. E cumva vorba de o splitare de personalitate?
Horea poate ma ajuti si tu cu o parere profesionista.