Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 20 iunie 2012

Pe scurt despre o cariera fulger de forma parabolica

Cei care imi citesc situl cu atentie ar trebui sa cunoasca de acum foarte bine felul in care obisnuiesc sa se sfarseasca miscarile parabolice. Indiferent de natura lor. Cariera politica a lui Victor Ponta nu poate face asadar nici o exceptie. Din pacate pentru premier suntem la inceputul unei noi ere in care smecheria nu va mai fi la fel de incoronata de "sucesuri" ca si pana acum. Nici macar in aceasta tara. Cu atat mai putini smecheriile celor aroganti si ignoranti care se mai cred si deosebit de destepti. Domnul Ponta face paradoxal parte dintr-o pepiniera oportunisto-securista ale carei legi ar trebui sa le cunoasca ca palma. Sunt legi nescrise dar cu radacini foarte solide.

Poti fi murdar, pentru ca murdaria este bine tolerata de oportunisti, dar nu poti sari peste un gard care are o limita bine definita. Che Gevara a incercat totusi imposibilul. A incercat sa sara peste gardul format din coase miscatoare, si, iata ca a ramas fara picioare. Cu zambtu-i strengaresc Ponta nu a avut nici macar rabdarea sa ajunga pe esafodul despre care vorbeam eu, cel cu ghilotina. Saltaret din fire nu s-a astamparat pana nu si-a taiat picioarele singur.

Puterea l-a facut pe Pontavara sa uite si de tata si de mama, dar mai ales de metodele folosite de catre clanurile in care se invarte. Cei care isi inchipuie ca actualul premier nu ar fi procedat exact la fel ca marinarul se inseala amarnic. Asta pentru ca o pisica va manca intotdeauna soareci indiferent de ce nume poarta. Metoda pe care a folosit-o presedintele Romaniei nu este asadar altceva decat o metoda de rutina a clanului de politicieni securisto-oportunisti din care face parte si el si premierul. Aruncatul cu muradrii scoase de sub pres, foarte bine cunoscute si pana acum celor mai multi membrii al acelorasi clanuri, incepe intotdeauna doar la "nevoie". 

Atunci cand cineva incearca sa impinga un alt membru in afara perimetrului unui cerc foarte bine definit si tolerat tacit de toti ceilalti. Domnul Ponta ametit de putere si de rezultatele alegerilor locale nu a mai luat in considerare aceasta regula de aur. Rezultatul? A fost executat. Sunt aproape sigur de afirmatia pe care am facut-o, pentru ca activitatea unui premier nu este legata de doar populatia pe care toate clanurile s-au zbatut sa o tina needucata, toleranta, ca o consecinta fara pretentii si inghititoare de gogoase securisto- oportuniste. 

Un premier, mai ales unul european, isi are activitatea legata intotdeauna si de strainatate. Nu as vrea sa afirm ca cei de acolo sunt ingeri! Dar, stim cu totii ca au obisnuinta de-a se lepada de cei cu raie in doua secunde. Nimeni acolo nu doreste murdarii in plus fata de ceea ce are, cu atat mai putin murdarii importate din Romania. Habar nu am cat va dura agonia domnului Ponta, pentru ca in tara tuturor posibilitatilor ar putea dura mult mai mult decat am crede. Un lucru este insa cert! Cariera premierului de la Bucuresti se apropie de un plonjon similar cu cel al argintului. Conform legii parabolelor care nu exista. Asa am invatat de la Flavian si de la gogu.

Ps. Ca locuitor al acestei tari te poti astepta dupa parerea mea la o escaladare a aruncarilor cu murdarii scoase de sub pres. Nu din considerente morale, pentru ca asa ceva nu exista deocamdata in tara noastra. Nici din cauza ca cineva interesat de binele tarii s-a apucat de demascarea unor proceduri falimentare care au fost folosite de foarte multa lume, in frunte cu politicienii postdecembristi. Nu! Totul provine doar din orgoliul prostesc si grotesc al unor oameni care se pot chiar imbratisa atunci cand materia prima pentru furt pare a fi in cantitati indestulatoare. Precum se pot calca si in piciore, cu o duritate inspaimantatoare, atunci cand sacul mult ravnit pe care l-au crezut fara fund a ramas gaurit si gol. 

2 comentarii:

mihai spunea...

horea, nu fi asa de sigur ...
traim intr-o tara in care indivizi dubiosi gen vanghele , mazare , voiculescu fac cariera politica si sunt votati mandate dupa mandate ...
pana nu uita populatia de-alde udrea&boc , basescu e out oricum asa ca practic nici alternative nu prea mai sunt ...

Horea spunea...

mihai, alternativele se nasc din mers. Si eu vorbeam de problemele de care va da Ponta in occident, nu in Romania.