Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 6 iunie 2012

Retrogradari in flacari

In timp ce euro urca linistit, mana in mana cu leul. Pana unde? Intreba-l pe tovarasul Isarescu. Ieri am aflat de la mama mea speriata ca pana si seful suprem al BNR a inceput sa faca predictii de curs valutar. S-a limitat insa la un daca ca intotdeauna, asta ca poporul sa poata continua sa-l iubesca chiar si in cazul in care li s-ar caca in gura. Daca ies grecii din Uniune domnul Isarescu vede un euro la 5 lei, lasand-ul in acelasi timp pe Cabat ingrozit. 

Pai daca Iserescu si BNR ar fi asa barbati cum ii tin unii, ma refer din nou la cabati, pentru ca guranii il vad barbat in alta directie, ei ar trebui sa poata tine piept oricarui eveniment. Mai ales daca ti cont de ceea ce ai invatat de la acelasi Guran, si anume, ca: Isarescu manevreaza o piata valutara de 4 trilioane din vorbe. Eu multe nu mai am de adagat la cele spuse in articolul de ieri. Constat doar ca orice om de rand ca suntem in cacat pana in gat. Asta chiar daca Bernanke ne va pune un soare artificial pe cerul sau lipsit de nori, dar la fel de artificial.

Nu ca orice om de rand am prezis insa acest deznodamant de multi ani. Ba nu m-as sfii sa mai prezic inca ceva si in aceasta postare.  Lumea pe care o sti se va sfarsi si se apropie in pasi marunti de inevitabilul pe care inca foarte multi refuza sa-l vada. Chiar daca ai considera ca afirmatiile mele sunt anapoda n-ar fi rau sa te pregtesti. Macar asa putin. Ceea ce spun nu se va intampla maine, dar in anii care vin. Nu ar fi rau sa-ti faci si niste provizii, apa alimente etc. chiar in cazul in care stai azi la volanul unui gip avion calcand pietoni pe trotuare. Daca te-ai gandit vreodata la o viata linistita la tara fa pasul. 

Nu cred ca vei apuca sa regreti vreodata orasul pe care l-ai parasit. Asta chiar daca esti convins in momentul de fata ca USL iti va rezolva toate problemele. Daca il iubesti pe Ponta si il uresti pe Basescu dictatorul, ia in considerare si o varianta prin care dictatorul si-ar putea schimba numele. Disparitia sau intr-o prima faza "ghemuirea" unor partide precum PDL nu este exclusiv unlucru pozitiv asa cum tinzi sa crezi. 

Chair daca si PDL a fost un clan ca si ceilalti, cand este vorba de ciolan clanurile se supravegheaza. Cu cat un clan devine mai mare si mai puternic cu atat supravegherea acestuia devine mai dificila, un lucru care ar putea sa-i faca pe vechii ceuasisti sa-si doresaca din nou puteri absolute. Mai ales ca din PDL pana in USL nu este decat un pas de furnica, unul pe care l-am vazut facut deja de catre multi patrioti ale caror grija a fost doar una singura: alegatorul, cu alte cuvinte poporul iubit. Din atata iubire l-au si fecundat zilnic cat au putut.

Si totusi! Tu conducator de gipuri, avioane si castele vei suferi pe merit cel mai mult, pentru ca tu esti cel care a cauzat toata pacostea. Deocamdata se pare va vei mai primi o gura de aer, pe care o vei putea imparti cu Cabat.

Asta chiar daca euro va mai plonja o data de la nivelele actuale, tot mana in mana cu leul. 

Vezi ce inseamna iubirea? Chiar atunci cand este vorba de valute. Si nu in ultimul rand si de un bancher pantofist ramas lipit intr-un scaun care dupa atata timp ar trebui sa aiba chiar forma de strugurel. Si uite ce inseamna si un anlist competent care trebuie iubit pentru ceea ce face.

"La rândul ei, Italia are maturităţi bine aşezate şi politici fiscale de anul trecut foarte sănătoase, care-i vor conduce la surplus primar. Mi se pare că agenţiile de rating încercă cumva să împingă ţările cu probleme către probleme şi mai mari", a spus Dumitru. (sursa Gandul)

9 comentarii:

Anonim spunea...

Nu a zis Isaila ca euro va ajunge la 5 , dimpotriva , a zis ca e cu ochii pe dolar iar cresterea dolarului fata de euro va face ca BNR sa trebuiasca sa tina din scurt Euro/leu.Acum ce o fi o fi.

cristian dogaru spunea...

salut Horia...esti mai sumbru astazi...provizii de alimente si apa? te gandesti la exploziile solare din 2013 si intreruperi ale curentului electric?...ma rog, pentru situatii accidentale e bine sa ai asa ceva, pentru catastrofe de durata, la ce bun sa te mai pregatesti, din haos nu iese nimeni intreg, totul se reduce la sansa...cat despre viata la tara, fara utilitati, cu cerc de prieteni vechi pe care sa te poti baza si fara spitale prin preajma-tot pariu riscant mi se pare, indiferent ce se intampla...daca te gandesti insa doar la colapsul sistemului financiar-falimente in lant, etc-cred ca ne vom reveni mult mai repede, cu trocul, cu bani alternativi, etc...

Anonim spunea...

Struturila spune niste aberatii greu de egalat . Daca 1euro=1.1dolari, atunci 1dolar=? RON ????

Daca nu vor face imposibilul , adica vor maslui alegerile grecoteilor, dupa care m-ai arunca praf in ochi cu o noua monetizare BCE&FED&comp atunci predictiile sunt de genul 1 euro=5.5 lei si dolarelul= 5 lei
Parca ar fi prima data cand suntem devalorizati, dar na romanul are memoria scurta

Horea spunea...

Salut Cristi! Troc faci cel mai bine cand ai cu ce.

Anonim, mama mea intelege foarte des ce vrea ea din ceea ce se spune, asa ca nu m-ar mira deloc ca in cazul acesta sa ai tu dreptate.

Anonim spunea...

horea, mai prindem vreun tren sau ne retragem cu leii nostri fiorosi la tara? ai reintrat la usd la valorile astea?

Nastratin spunea...

Isarescu ovreiul a fost un nomenclaturistsi pe vremea lui Ceausescu....Oare de ce e atit de greu de curatat "sistemul" romanesc? asteptam falimentul absolut dupa modelul Greciei? pai nu suntem departe...Singurii care vor ramine fericiti vor fi penalii din politica si acolitii lor care au jefuit economia si au acumulat averi nesimtite in mod criminal si penal! chestia cu euro vs leu nici nu merita atentie atita timp cit nu reflecta dezastrul economic romanesc si manipularea ratei de schimb se face prin BNR! iar daca euro ajunge la 6 "lei", probabil profitori vor fi alde Patriciu, SOV, Bombo, vodkaroiu, hrebe, Mitrea, baselu, Udrea, videanu, bercovici, blaga si alti penali care au jefuit banul public si au adunat averi fabuloase in conturi din strainatate, bani cu care vor cumpara la pret de nimic prin licitatii trucate ceea ce a mai ramas din economia romaneasca profitabil!

catalin spunea...

Salut Horea. Crezi ca miscarea de ieri de la 1,2530 la 1,2445 si apoi 1,2570 este semnalul cresterii? N-ar trebui sa mai vedem un 1,235( poate chiar 1,225) si apoi in sus?

Anonim spunea...

Avem nevoie de "Guvernanti capabili !!!!

Horea spunea...

Anonim! Pentru ca osocietate sa fie functionala am avea nevoie de oameni capabili pretutindeni. In guvern, in sanatate, in justitie etc. Deocamdata avem doar interlopi.