Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 4 iunie 2012

Taxele progresivo-progresiste de solidaritate din tara minunilor

Mediul orwelliano-feudal din Romania nu se dezminte. Creat de mentalitatea, cum altfel, decat feudala a romanului. Aflat cu picioarele in 2012, dar cu capul pe undeva in 1600. Mai lipseste doar o mica schimbare de nume: al PSD in PPU. Partidul clasei muncitoare din Romania a facut un pas spre intelectuali, devenind se pare intr-o prima faza partidul profesorilor universitari. 

Acei profesori care au diplome grele cumparate la iarmaroc, aceiasi care au ajuns in postul pe care il ocupa pe cai de partid si de stat sau prin fenomenul de mostenire. Solidaritate sa fie, dar in stil daco-roman, cu unii mult mai solidari decat altii. Astept cu nerabdare ca domnul Ponta sa-si extinda programul de solidaritate si pentru judecatori, mai apoi pentru armata si politie, asta pentru ca clasa muncitoare pe care PSD pretinde ca o reprezinta sa se poata simti lovita in gura de o potcoava de cal. Pusa cu atata maestrie pe bocancul actualului lider PSD.

"Darl carle-i prloblema?" Nu am avut noi acelasi mod de solidaritate si pe vremea pantofarului? Cu profesorii universitari de la Stefan Gheorghiu si cu celelate cadre de partid si de stat traind in lumea lor aparte. De ce ne-am astepta la altceva de la oameni care sunt aceeiasi de atunci? Sau in cel mai bun caz fii sau nepotii acestora. Domnul Ponta a invatat foarte bine ca muncitorul este bun atata timp cat voteaza. Dupa aceea poti sa-l tii in suturi timp de 4 ani. In tara minunilor clasa muncitoare il va vota asadar pe Victor drept reprezentatnt al profesorilor universitari. Aceaisi clasa muncitoare va fi sprijinita ca intotdeauna si de biserica in eforturile pe care le face. 

Biserica este asadar e cu noi, armata si ea, magistratii si mai mult. Singurii care sunt importiva noastra suntem doar noi insine, ca intotdeauna. Pentru ca mergem si alegem rahati vopsiti in culori diferite. Trebuie sa ma revansez fata de domnul Frunda si sa anunt ca vrea sa fie si primarul romanilor. Domnia sa are si un slogan in limba valaha care imi place la nebunie. VIITORUL ESTE ACUM! Cate dreptate are candidatul UDMR. Viitorul este intr-adevar acum. Pentru ca cel care vine ii va intrista pe foarte multi, facandu-i sa blesteme momentul in care s-i l-au dorit. In rest lumea merge inainte. Irlandezii au votat "pentru Europa" dupa ce au fost speriati de lobisti. Li s-a spus ca un vot negativ i va decapita pe toti. Vezi cat conteaza soiul de om. Pe islandezi nu a reusit sa-i sperie nimeni.

Tata Florea din Sighilighidoia este si ea calma si bine mersi, pentru ca nu mai prea are ce pierde. Mai greu o duc miliardarii. Si o vor duce si mai greu, pentru ca in anii 30 nu tetele Floarea au sarit de la etaje ci tocmai bietii si fetele care s-au obisnuit sa fie stersi la cur cu vata. Rafuiala actuala este una care are loc cu cei din urma. Pentru ca ei s-au infruptat pana peste masura calcand la nevoie si pe cadavre. Romania domnului Ponta si al doamnei Anastase este cel mai elocvent exemplu. Asa ca aici nu s-a furat nicaieri. Nesimtirea cu care s-au facut slogane in aceasta tara bate si ea toate recordurile. De aici si inechitatile crase care s-au nascut si s-au adancit zi de zi. Depresiunea in care am intrat nu este altceva decat un raspuns firesc al naturii la aceste inechitati. Ea va lovi pana la urma ca o barda in capetele acelora care au provocat-o. Asta pentru ca ceilalti si-au piredut deja capetele pe parcurs.

7 comentarii:

George spunea...

Horea o sa ajunga EUR la 1.4 si se vor rezolva toate problemele din Europa si din Roamania si vom trai fericiti pana la 100 de ani, din care vreo 80 in campul muncii, cum ne spune seful de la AIG. :)

AristotelCostel spunea...

Dap, in Romania doar Liviu Voinea a vorbit despre jigodiile din sistemul fondurilor de pensii private.

Cred ca de prin 2008 m-am agatat de Mihai Bobocea, propagandistul acestei categorii de japite.

Pe baiatul ala de la AIG, l-as trimite in ma-sa la orice ora. Si trezit in timpul noptii... tot in ma-sa l-as trimite.

Niste japite au trait din si s-au jucat cu banii... fraierilor timp de cateva zeci de ani, iar acum au si solutii.

Ma intreb ce povara mai mare se afla pe umerii... tinerilor... parintii lor sau niste porci puhavi din "industria financiara"?

dan spunea...

@George
Euro la 1,4 ce ?Si cand?:)

Anonim spunea...

Cum ramane cu yenul Horia .. A atins finalul de ciclu cum bine ai previzionat, in curand depaseste si lira sterlina. Mai bie ramanem la oi si vaci si nu ne mai batem capul cu ursi panda.

Anonim spunea...

Teoria conspiratiei : alegeri Grecia-17iunie ; Summit G20-18-19iunie
Astia-s frecati la ridiche rau de tot, iar se apuca de facut injectii la copiii lor oligofreni numiti ban-ca..cati ( oricum a-ti interpreta solutia e tot maro )

dan spunea...

Era prin decembrie o recomandare a unui fond de investitii care spunea ca rezervele de cash ar fi de dorit sa fie tinute in CAD/YEN/GBP in parti egale.Au cam nimerit-o pana acum.

Anonim spunea...

Isarescu agita craca la cei care au zis euro se va duce spre 5 lei dar admite ca daca Grecia iese din Euro putem vedea Eur=USD!!!! E un fel de a spune mars de pe Euro pe dolari speculatorilor!!!!