Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 2 iunie 2012

"Verzi si uscate"

Tabloidul capital nu se dezminte. Reuseste intotdeauna sa-i citeze pe cei mai cretini dintre cretini. Chiar si atunci cand cretinii isi duc viata peste hotare.

"Este o atmosferă în care se simte că am trecut în «zona de intervenţie» în care toate drumurile se îndreaptă spre o nouă rundă de acţiuni din partea autorităţilor. Este dificil de previzionat cum îşi va recăpăta piaţa calmul fără asemenea intervenţii“, avertizează Jim Reid şi Colin Tan, strategii Deutsche Bank. „Autorităţile nu îşi permit un eşesc, altfel cel mai probabil ne vom trezi cu o nouă criză pe cap“, spun aceştia. 

Ceea ce avem acum nu este asadar o criza cauzata tocmai de interventii, spun tovarasii citati de capital. Deschide acum ochii cat cepele la ceea ce urmeaza!

"Până acum am mai asistat la o serie de intervenţii asupra crizei datoriilor din zona euro. Cea mai recentă a fost injecţia masivă de lichidităţi aplicată de Banca Centrală Europeană – cunoscută drept operaţiunea de refinanţare pe termen lung – care a adus în sistemul bancar european o nouă porţie de credite ieftine în valoare de 1.000 mld. euro. Această intervenţie a calmat pieţele în primul trimestru al anului, dar îngrijorările au reapărut după ce statisticile au arătat că efectul său nu a fost încă simţit în economia reală."

Ai priceput? O interventie de un trilion a calmat pietele cateva luni pana cand au aparut statistici care arata ca BCE s-a sters de fapt la cur cu un betigas. Deci daca o interventie de un trilion a daramat pietele in doar cateva luni, expertii buni de Balaceanca vor alte interventii, de acelasi fel, desigur. Pentru ca mai mult nu-i duce capul. Pe jurnalistii de la capital nu-i duce nici atat, pentru ca expun ideile acestor debili mintali fara sa le analizeze.

Despre faptul ca vor incepe sa bata vanturi interventioniste ne avertiza chiar zona de cerere pe care am expus-o in ultima postare. Ea a saltat euro, vineri, mai bine de 100 de puncte. Dolarul s-a depreciat fata de leu asa cum trebuia s-o faca, dand inapoi cu cca. 4 bani. Euro fata de leu s-a depreciat si el conform aceleiasi ecuatii, dar sa nu te mire daca il vei vedea pe Cabat din nou la televizor cu Isarescu pe limba. Observa totusi un lucru interesant! Am avut o noua decuplare de cicluri.

Asta pentru ca la suporturi importante exista intotdeauna un decalaj intre miscarile pe care le fac diferitele instrumente. Aurul si argintul au dat de fund primele, de vreo cateva zile, deja, euro dupa, vineri, bursa a continuat sa cada urmand probabil sa-si revina luni. Din cauza acestor decalaje metalele au saltat ca arse, impinse in sus de la un nivel foarte important. Sub acest nivel metalele ar trebui sa se faca praf. Cine a inteles acest lucru a inteles cu siguranta si miza bataliei dintre cumparatori si vanzatori. Cumparatorii au castigat acest meci fara doar sau poate.

In tot acest timp iata ce face Spania, care nu-i ca Portugalia, care nu-i ca Irlanda, care nu-i ca Grecia.

Soraya Sáenz de Santamaria, Spain’s deputy prime minister, said after a meeting with Mr Geithner that the two had discussed proposals to recapitalise Spanish and other European banks “without state intervention and without conditions,” a clear reference to Madrid’s wish to get EU bailout assistance without strings attached.

Adica ce? Adica cum? Recapitalizarea cui? A bancilor spaniole care erau solide si nu aveau nevoie de nici un fel de capital? Nu asta ne spuneau de luni de zile in fiecare saptamana oficialii spanioli? Banci ca banci, dar Spania mai are o problema financiara. Cea a regiunilor sale falimentare. Faptul ca domnul sfanta-maria a plecat la Geitner nu inseamna altceva decat ca BCE nu mai prea are nici betigase. 

Ba mai mult! Zambetul cu care l-a intampinat Geitener pe barbatul Maria a trebuit sa fie unul acru ca un castravete. Asta tinand cont de faptul ca Morgan Stanly nu este ca o banca spaniola. Ca o banca spaniola nu este intr-adevar, mai ales daca te uiti la fatada. Are insa gradul de gunoi al acelorasi banci spaniole, un lucru care o baga vrand nevrand in aceiasi cada cu ele. Asta este parerea pe care o are piata de bonduri, singura care conteaza atunci cand este vorba de imprumuturi. Astept cu nerabdare ca si fiul lui Dumnezeu Blankfein sa muste gunoiul in curand.

Iata asadar cine determina starea de fapte tovarasi! Piata. Cea care a fost distorsionata de interventionisti pana la un nivel de la care va plesni intr-o buna zi ca un balon umflat la refuz. Ea spune cat valoreaza lucrurile pana la urma si nu Bernanke sau alti barbosi. Am inceput dupa parerea mea sa pescuim in ape foarte tulburi, care se vor tulbura si se vor involbura la maximum in cazul in care vreunui idiot excitat i-ar mai veni ideea stimularilor. Un lucru foarte posibil totusi pornind de la gandirea de care au dat dovada cei care conduc. 

Vezi ce efecte a avut stimularea de un trilion facuta de super Mario 1. Ca sa-ti poti inchipui ce efecte va avea o stimulare poate si mai mare. Eu o vad atat de potenta incat il vad chiar pe domnul Ponta crepand in orgasme aici la Bucuresti. Alaturi de domnul presedinte al Romaniei Antonescu, unul despre care membrii USL vorbesc tot mai des, chiar inainte sa fi fost ales. 

Poate noi romanii vom avea totusi noroc. Ne va salva de la orgasme tatal geniu al unei "iste". Nu degeaba i-o fi aranjat copila un salariu de peste 30 000 de RON. Doamna Anastase este insa frumoasa, a participat si la concursuri miss. Ar fi pacat sa ne indoim de deciziile intelepte pe care le-a luat. Tata geniu, fica geniu. Nu degeaba gasesti familii intregi in pozitiile de conducere din Romania. Ce se va intampla oare cu pietele in conditiile pe care le-am descris? Un subiect numai bun de o alta postare, precum  "analiza saptamanala".

Ps. Sunt tot mai sigur ca noi vom scapa neafectati chiar si de sfarsitul lumii. Biserica e cu noi!


5 comentarii:

Anonim spunea...

horea ce parere ai de asigurarile de risc [pt tarii] oare nu ele controleaza piata . de ce sa credem ca ele sint influentate de piata. oare nu prin asta baeti care detin capitalul lumii influienteaza mersul pietelor [ si al economiilor la 7% ce crestere economica sa ai sa poti fii pe profit] cu stima sorin

Horea spunea...

Sorin, raspunzi singur la intrebarea pe care ai pus-o. Piata este asa cum este indiferent de participanti. Observa insa un lucru importnat. Oricine ai fi poti crea doar un singur lucru: oferta.

Asta pentru ca dupa cum ai vazut si tu cererea nu poate fi creata cu bani. Cand nu exista cerere pentru ceva cazi in nas cu miliardele in spate. Ba le mai si pierzi in bataia pe care o incerci cu morile de vant. Baietii care detin capitalul se caca acum pe ei, nu tata Floarea din Sighilighidoaia.

Mad io spunea...

Maine este luna plina si eclipsa partiala de luna. Poate vedem ceva efecte puternice.

Horea spunea...

Se prea poate, dar nu uita ca am vazut efecete deja in data de unu la inceputul lunii asa cum spuneam.

Catalin spunea...

Salut Horea. Poate in analiza saptamanala introduci si niste "vorbe" despre DAX. Pare foarte obosit in ultima vreme, a pierdut cam 15% intr-o luna. Multumesc