Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 8 iulie 2012

Ba Ioane! Tu crezi ce vezi? Sau ce-ti spun eu?! Mama ta de magar.

Cam asa se gandesc tovarasul Marga, tovarasul Grebla, si acum si premierul Copy Paste. Acesti tovarasi, actualmente domni, fascisti, cred ca cei de la Bruxelles sunt romani. Care inghit orice poveste de adormit copii, daca vine de la cine trebuie, cumatrul de moment. 

Care, culmea, mai este si un plagiator mincinos.Tovarasului Ponta nu-i ajunge insa nici un semnal. Care a venit imediat dupa ce tovarasul Marga le-a explicat cu sufletul la gura europenilor ca nu ar trebui sa creada ceea ce vad ci ceea ce le spune el tovaraseste. Adica ca, ceea ce se face acum in Romania nu este altceva decat culmea democratiei. Colac peste pupaza fostul ceausist se ia de gat si cu El Pais. Inventand scoateri din context, in stil clasic romanesc, atunci cand prestigiosul ziar si-a adus aminte de demisia promisa de Ponta.

Spania o fi ea latina dar troaca de porci ca Romania nu a ajuns inca, fapt pentru care jurnalistii au pus banda audio a lui Gevara pe masa. Dedicand astfel un editorial situatiei din Romania. Vorbind cu El Pais plagiatorul a crezut ca este la antena motanului, sectiunea Gorj. Nu era mai bine si pentru el sa fi stat acasa? Vezi cum isi darama romanul proria sa casa cand nu are de lucru? 

Cutremur si dezolare! Europenii nu au crezut un cuvant din balivernele lui Marga pentru ca nu ii cheama pe toti "ba Ioane". Cei de acolo cred ceea ce vad! Tavalugul pe care tovarasul Ponta impreuna cu gasca sa mafiota l-au pus pe institutiile statului si pe constitutia aia nenorocita. Daca il doare in cot de ceea ce spun europenii, si ar trebui sa-l doara, pentru ca de acolo vor veni banii fara de care domnul Ponta nu va mai putea nici copia. Premierul si guvernul ar trebui sa inceapa sa faca gesturi, in loc de incercari de imbatare a europenilor cu vorbe.

De ce sa mai cheltuiesti banii statului mergand la Bruxelles? Ca sa le explici oamenilor de acolo ca albul e negru. Cand poti sa stai gratuit pe curul tau acasa, si sa demonstrezi prin fapte ca dai pace justitiei, constitutiei, si institutiilor statului. Chiar roman pontac si antonac fiind ar trebui sa intelegi un lucru care ti-a fost demonstrat. Faptul ca ceea ce faci se vede foarte bine de la Bruxelles, excursiile pe banii statului devenind astfel de prisos..

Ba mai mult! Ce valoare pot sa aiba cuvintele si expliactiile unui plagiator mincinos sosit la portile Europei? Din moment ce "ba Ioane " populeza exclusiv Romania. Leul s-a facut praf spun analistii din cauza lui Ponta. Uita-te putin la euro-dolar ca sa vezi ce s-a intamplat acolo. Miscarea leului a fost asadar una foarte normala, una pe care eu din pacate nu am prins-o. Pentru ca este imposibil sa lucrezi si sa faci afaceri bursiere in acelasi timp. Asta daca esti pus pe lucru cu adevarat, o obligatie intr-un cabinet particular, sau  in oricare altul din Norvegia.

Usl si-a dus asadar la bun sfarsit programul de guvernare, cel pe care l-a promis de fapt. Pentru ca doar cei fara o faramitura de  memorie nu isi aduc aminte de Antonescu si Ponta evoluand la antena motanului. Unde au repetat de N ori numelele telelui lor suprem: suspendarea si inlaturarea lui Traian Basescu de la presedentie. Restul programului de guvernare al USL, analizat chiar pe aceasta pagina, nu spunea nimic concret, doar povesti de genul celora pe care stie sa le povesteasca tovarasul Marga occidentului.

Numai ca acolo nu-l crede nimeni. Telul suprem al guvernarii a fost asadar atins. Si acum ce? Anarhie! Pe care nimeni dintre cei ce strigau plini de ura jos Basescu nu pare s-o vada! Ea provine din batalia grupurilor care mai sprijina clanul marinarului si cei care sprijina clanul USL.

Sa vedem acum ce a facut USL pentru tine si pentru tara in care traiesti de cand a venit la putere? Asemenea intrebari nu indraznesti sa-ti pui pentru ca raspunsul ar putea sa te sperie. Te multumesti in momentul de fata cu ceea ce a facut pentru cei din haita pe care o reprezinta. Pentru ca, printre faramituri, au dat totusi satisfactie si  urii pe care tu o porti in suflet fata de tot ce este portocaliu. Ura care in curand se va transforma in ura si mai mare fata de tot ce este rosu, miscandu-se astfel intr-un cerc vicios infinit.

Asta fac de fapt romanii de mai bine de 20 de ani. Isi muta ura din dreapta in stanga paruindu-se intre ei. Pentru ca de iubit nu poti sa-i iubesti pe aceeiasi calai al lui Ceausescu, pe fii sau pe nepotii lor, care isi schimba stindardul ori de cate ori se schimba vantul. Atata timp cat schimbarea este in favoarea lor. Dupa suspendarea lui Basescu, Ponta a anuntat triumfator: de maine Romania  se va transforma intr-un stat de drept.

Cu cine? Cu Grebla, mama lui Mihai Viteazu ? Cu Zgonea" tata" constitutiei care nu conteaza? Cu Marga care explica pana si occidentalilor ca negrul este alb etc? Si, nu in ultimul rand, cu un premier plagiator care minteste de ingheata apele? De maine Romania nu se va transforma in nimic, te asigur.

Va ramane din pacate acelasi stat "de nedrept" care a fost si pana acum. Unde presedintele mintea de inghetau apele, punand-si fiica in parlamentul european, si pe cei apropiati, chiar daca ersa vorba de interlopi unde trebuie. O tara in care smecherii banditi din apropierea puterii sunt numiti oameni de afaceri in fata carora poporul trebuie se incline pana la pamant. O tara in care omul "potrivit" poate detine un numar de functii de conducere, de la una la infinit, in acelasi timp.

O tara in care si putinele legi care exista sunt calcate in picioare cu voisie de cei care isi permit sa faca acest lucru. O tara in care pana si serviciile sanitare sunt oferite pe spranceana. Si nu in ultimul rand, o tara in care incompetenta a fost ridicata la rang de lege. As mai putea insira lucruri negative distrugatoare ale orcarei societati tot la infinit. Lucruri de care ne lovim zilnic in Romania. Nu are insa nici un rost sa vorbesti despre culori orbilor.

Starea de fapte in care am ajuns se datoreste in opinia mea exclusiv votului repetat dat din ura din 89 incoace, de un popor needucat care nu-i intelege consecintele. Algerea cuiva, in fruntea unei tari mai ales, ar trebui sa fie rezultatul unui vot venit din dragoste, din admiratie pentru prestatiile dovedite ale individului respectiv, un vot dat pentru o cauza nobila. Ce prestatie, ce cauza nobila poate evidentia un vot dat din razbunare si din dispret? Oferit pentru victoria unui presupus rau mai mic. Care s-a dovedit pana acum a fi intotdeauna cel putin la fel de mare ca cel de pana atunci. Ce conteaza pana la urma daca mincinosul si omul fara de caracter ales poarta numele de Ponta, Antonescu sau alt escu?

Din moment ce mentalitatea pe care o are il va mana pe conducatorul urat mai putin in oricare actiune pe care o va intreprinde. S-a schimbat oare mentalitatea de plagiator si mincinos a lui Ponta doar pentru ca Basescu a fost suspendat? Poate oare un plagiator mincinos sa devina peste noapte un om in care ai putea avea incredere? Si la care sa-i pese de altceva decat de sine insusi? Categoric nu! Pentru ca asa ceva ar fi impotriva legilor naturii.

Ponta sau oricine altcineva poate conduce tara doar conform mentalitatii pe care o poseda. Una care a fost expusa foarte clar pentru cei care au avut ochi sa vada. Una foarte periculoasa in opinia mea pentru orice stat care viseaza macar sa devina unul de drept. Crezi cumva ca Basescu, la randul sau, si-a schimbat mentalitatea in urma esecului avut? Calare pe cal iti garantez ca va face ceea ce a facut si pana acuma.

Ba mai mult! In cazul unui "succesuri" va fi si mai razbunator. Exact la fel de razbunator ca Ponta si ai lui. Pentru ca asta a fost pana acuma miza politicii romanesti. Regularea adversarului. Si prin aceasta a tarii si a poporului. Am mai scris acest "inca un articol" din strainatate pentru ca am considerat ca tara mea trece prin momente grele si foarte importante. Sunt absolut constient  si de faptul ca are o importanta apropiata de zero pentru toti desteptii de acasa. Pe mine m-a ajutat totusi sa-mi usurez sufletul si sa-mi exprim ingrijorarile. Din simplul motiv ca mie imi pasa.


72 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Bine. :)

1. "Tovarasul Marga" face parte din recuzita manipulatorilor basisti. Culmea e ca un fost ministru al educatiei de la PNTCD a ajuns in scenariile sceleratilor cu grad de colonel... un filorus.

2. Mizeria de la El Pais era bursiera de la ICR. Eu ma delectez si cu toti mizerabilii din contributors, toti 'telectuali de mare caracter... unu si unu, exceptandu-l pe orasanu... pe care l-am desfiintat in 2010 pentru texte cu "bocitoare".

3. 8 ani e de ajuns. De data asta va fi cu... dragoste.

Si sa fim seriosi, opozitia nu s-ar fi apucat sa stearga pe jos cu satrapu', cu mecanicul agricol si miss Dacia in pozitii de potentiali interimari.

Acum ca avem niste date, putem discuta ceva mai serios.

AristotelCostel spunea...

"opozitia" e o gingășie plină de sinceritate. :)

cristian dogaru spunea...

@aristotel
"mizeria de la el pais" era cumva ventriloc? l-o fi imitat pe ponta declarand ca demisioneaza postand apoi marsav interviul masluit pe site?...

misto mentalitatea asta...cine a fost candva bursier ICR, cine a scris pe contributors e manjit pe viata...niciodata nu va putea gandi critic cu mintea sa, e neaparat sa fie filtrat prin prisma fostelor sale angajamente....

de fapt, stie toata lumea, lumea se imparte in basisti si antibasisti, in alb si negru, in japite imobiliare si napoleoni care lupta cu balaurul manipularii, etc...or exista si nuante de gri?...fat-frumosii ponta & antonescu or avea printre mii si mii de calitati si unele bube marunte in cap?...ca in toate postarile tale, pe langa ciuruirea balaurului portocaliu, n-am vazut o umbra de critica (constructiva evident) pentru usl...pentru cineva atat de sensibil la manipulari, nu e anormal sa ridici mausolee unei singure tabere?...simtul tau critic nu se simte oarecum indispus?...sau te limitezi strategic, vrei sa-i "lasi sa lucreze" pentru popor?

George spunea...

Costele, pica sau nu Basescu, cred ca e mai putin important, guvernul actual trebuie sa faca si ceva pana in noiembrie, pentru ca pana acum nu am vazut decat frustrarile lor impotriva dictatorilor. Culmea este ca cei care au tras sforile pentru debarcare au dat jos si pe dictatorul Ceausescu si nu pentru binele poporului ci pentru prosperitatea tovarasilor. Oare ne va fi la fel de bine ca si dupa '89? Eu sper ca nu.

AristotelCostel spunea...

@cristi

Pe 29 problema se rezuma la... basescu.

Ponta nu e treaba mea. Daca asta e pretul pe care trebuie sa-l plateasca romanii pentru a scapa de un securist aflat in fruntea statului securist... so be it.

Pe contributors 1 din 100 articole pare a fi situat in afara pupinbasismului, restul insa fiind cele mai excesive pupinbasisme din on-line. Fortarile logicii, omiterea anumitor detalii si grija fata de potential in dauna... certitudinii imi provoaca o greata fara margini.

Pedelacii trebuie sa ajunga in puscarii... proaspeti... cu justitia independenta... included.

@george

De la Basescu pleaca tot raul. Guvernul si-a pus amprenta pe majorarile promise de Basescu si de Mihai Razvan Ungureanu, au reparat idiotenia pe care au facut-o pedelacii cretini... pensionarilor si si-au asigurat castigarea alegerilor din toamna.

Asa cum am mai spus, problema se muta in curtile celor care au bagat Romania in cacat. CRETINACII!!! Daca vor o tara ca afara... s-o construiasca.

George spunea...

Si e de-ajuns ca da inapoi ce au luat ailalti? O sa dea 15% si o sa piarda mai mult pana in primavara urmatoare. Cat e EUR,USD? Pare cam mare fata de acum 2-3 luni. Pana in primavara daca o tin tot asa un 5 lei pentru EUR nu cred ca poate fi exclus si o sa sara lumea in sus de bucurie ca se cresc salariile.
Si la inceputul anilor 90 se aplica aceeasi politica, noi crestem salarile ca suntem de stanga dar va luam cu inflatiia dublu.

CG spunea...

@George
FMI-ul a cerut BNR-ului sa lase cursul liber asta daca nu ma inseal memoria, chestie de curand.
“Probabil că de luni încolo, dacă Parlamentul va aproba programul cabinetului Victor Ponta, lucrurile se vor mai calma”, a indicat Georgescu - atunci cursul era 4.4. Pare ca se pricepe FG, nu? nu stiu daca intuia ce program are acest guvern.

Din 2004 pana acum 2012 pensiile au cam crescut pentru anumite categorii - care le aveau micute, de trei ori si ceva, caz real care il cunosc, pensia nu ajungea sa plateasca datoriile curente acum insa isi acopera acestea + mancare + medicamente, deci regimul lui Basescu a fost nasol i-au strigat-o si cei din UE, de la Departamentul de Stat American sa termine sa se autosuspende.
Tocmai ca pdl-acii sunt aceasi specie ca usl-asii nu au putut sa 'atace' pe confiscarea averilor sau oricaror bunuri cazute din cer peste noapte,
Acestia din urma usl-ul chiar isi permit luxul de a vota in parlamanet cu persoana condamnata penal la 5 ani de puscarie cu executare (daca acest om va lucra pentru popor intelegem de ce trebuie sa ne imprumutam fiindca de buzunarele lui unsuroase nu ne putem atinge). Exemplele pot continua cu Robert Negoita care a platit o suma consistenta de ordinul sutelor de mii de euro pentru locul dedicat primariei unui sector al capitalei desi el este un infractor, un penal. omul a facut un troc, bani psd-ului pentru campanie contra loc.
Sa afirmi tu ca sarabanda salilor de sport si a altor investitii de genul acesta nu s-ar fi inceput tocmai din guvernul Nastase este o chestie de rea intentie doar Nuti sa fie capul la chestiile astea... Cunosc primarie cu psd-ist in frunte din mandatul trecut care a cheltuit ~15miliarde din bugetul anual pentru un trotuar cu dale colorate folosit fara nici o exagerare de 100 pers. pe an! cunosc pnl-ist de frunte care si-a pus membrii cu functii dupa campania electorala sa semneze demisia in alb si le-a cerut 'cotizatii' fara nici o jena, mai mult omul este intr-o amicitie frumoasa cu presedintele actual al PNL-ului ce zic ziaristi rai ca il acopera si ii da girul.
Va mai aduceti aminte de doamna Anastase? tatal dansei fuse sutat de la locul caldut, perfect am spune o sa vedem ca nu se mai plateste sutedemilioane degeaba, dar ce sa vezi a intrat pnl-ul pe teava si a pus un om chiar mai breaza, un traseist, care a supt puternic mai abitir decat Anastase de unde a prins si a tras suturi in fund pe unde a trecut.
Exemple recente dupa locale incepasa sa iasa la lumina; tot apar cu inlocuiri dar cu oameni si caractere mai slabe, mai hoate, mai incompetente, mai mincionoase, mai parsive, mai avide de bani de cati mai multi bani.
Totul de la bani si nimeni nu vine sa zica sa confiscam fiindca toti sunt cu tatele pentru lapte in gura iar poporul va ramane cu datoriile de platit.

Horea spunea...

Cristi, iata mentalitatea tipic romanesca, intalnita la o majoritate. Una care duce incontestabil de rapa orice societate.

Nu ma intereseaza faptul ca medicatia aplicata unui bolnav de cancer este dovedit cancerigena.

Uite de ce s-a linistit si Mihai Viteazul, care inca nu a facut nici o zi de carcera. Iata demnitatea de care vorbea juniorul, odrasla lui iubita si educata in stil tovarasesc..

"Nu se pune problema graţierii lui Adrian Năstase de către Crin Antonescu, preşedinte interimar, până în 29 iunie sau eventual până la alegeri", a spus Antonescu, la Antena 3.

Uite cum sunt pregatiti prostovanii dobitoci pentru marsavia de care eu am vorbit si care a fost planuita cu multa migala.

Eroul national ar Romaniei de azi a ajuns sa aiba chipul lasului trdator numit Adrian Nastase. Cat de frumos se serveste bataia de joc unui piopor care o cere si o savureaza.

Pentru ca nu este in stare sa inteleaga nici ceea ce vede cu prorii lui ochi. Dar pana la urma fiecare primeste ceea ce merita.

Anonim spunea...

Horea, citesc blogul cred ca de la primele articole. Am rugamintea sa il temperezi putin pe activistul asta PSD (ma refer la aristotel cretinel). Daca nu se poate, va rog pe ceilalti cititori sa nu ii mai raspundeti. Omul e turbat, scrie pe toate blogurile si forumurile posibile. Sigur e platit, mamanca de la PSD. Lasati-l sa manance tot si nu il bagati in seama, ca maraie. Multumesc tuturor. Horea iti multumesc tie in primul rand, faci o treaba foarte buna aici!

Florin spunea...

"Pentru ca este imposibil sa lucrezi si sa faci afaceri bursiere in acelasi timp. Asta daca esti pus pe lucru cu adevarat, o obligatie intr-un cabinet particular, sau in oricare altul din Norvegia."

VS

"Ai un loc de munca si nu ai timp sa stai in fata computerului ore si zile intregi! Te mai poti incadra oare in echipa traderilor de succes? Raspuns afirmativ si nu numai! In cazul amintit, esti obligat de situatie sa faci analize complexe. Mai mult decat atat: vei fi obligat de aceleasi circumstante sa-ti mai si faci afacerile conform unui plan robot. Iata cum, posesia unui loc de munca poate deveni un factor benefic!"

Horea, ambele afirmati iti apartin. Si se bat cap in cap. Cum rezolvam problema?

Dragos Turcu spunea...

Iata ca intr-adevar distanta face bine la observatie (Der Spiegel 9 Iulie 2012 citind din Handesblat):
Business daily Handelsblatt writes:

"Prime Minister Ponta is attempting a quiet coup d'état and is once again raising doubts as to his country's democratic institutions. Romania has long had a credibility problem, particularly due to its rampant corruption, which permeates all levels of the state. That is the reason that the EU has yet to make Romania a full member of the Schengen visa-free travel regime. The country simply isn't reliable. But the verbal protests from Berlin and Brussels aren't enough."

Oare cand o sa deschida si romanii ochii si sa-si dea seama de niste lucruri fundamentale precum responsabilitatea pentru propriile fapte si decizii si datoria de a te purta civilizat.
Inca nu mi-am pierdut speranta (desi vorba 'ceea "speranta moare ultima")

mihai spunea...

mizeria de USL are nevoie de liniste pentru a-si pune la punct planul de furaciuni si a-si reinstata caracatita in romania de aceea basescu trebuie sa dispara ...
pe de alta parte basescu oricum trebuie sa dispara ca n-a prea facut mai nimic ( in 8 ani de mandat ) si in plus s-a inconjurat si de tot felul de panarame gen udrea etc
problema finala e cine merita sa ne conduca in continuare ??? si mai ales prin criza asta urata ???

Horea spunea...

Flotrin, am impresia ca incepi sa cauti noduri in papura. Poate pozitia mea fata de mihai viteazul a contribuit la cercetarile pe care le-ai demarat?

Daca ai fi avut memoria o leaca mai lunga, ti-ai fi adus aminte cu siguranta ca eu fac afaceri printr-o banca. Asta inseamna ca planul robot la mine nu se poate aplica.

Eu nu pot lucra cu stop-los si nici nu pot pune ordine automate seara asa cum poate pune cineva care lucreaza cu un broker cu platforma.

Daca nu as fi repetat asta de N ori iti consideram intrebarea foarte la locul ei.

Eu ridic telefonul si sun Bucurestiul exact in momentul in care consider ca vreau sa intru in piata.

Nu o data am fost nevoit sa sun de mai multe ori pana am gasit una din persoanele vizate libere.

Asta pana la ora 16, pentru ca dupa, pana a doua zi dimineata la ora 9 nimeni nu mai este acolo ca sa-mi raspunda. Un timp in care se pot intampla foarte multe lucruri in piata.

Daca eram un Nastase plecat in Norvegia trageam o minciuna si spuneam ca am intrat in piata la timp, asta numai ca sa-i vad pe invidiosi crepand de ciuda.

Si culmea, daca as fi mintit m-ai fi crezut si nu ai mai fi cautat contradictii in afirmatiile pe care le-am facut. Pentru cei care au citit cu atentie ceea ce am scris pe pagina si in raspunsul la comentarii totul trebuie sa para asadar in regula.

Mult mai in regula decat acoperirea unui gat "ciuruit" cu un fular plin de microbi.

Poate gresesc si se va dovedi ca intrebarea ta a fost una foarte nevinovata. Raspunsul pe care l-am dat trebuie sa fie la fel de valabil si in acest caz.

Dragos nu lipsa de argumente foarte viabile si reale il omoara pe roman. Ci mai degraba ceara din urechi si din creier.

Nastratin spunea...

Horea...ai ajuns un patimas pt soarta Romaniei si romanilor...Merita? cred ca nu...Pai daca ai vedea cum da cu masina peste tine cu masina pe trecerea de pietoni sau cum alde Huidu(ma) care a omorit oameni nevinovati, scapa de puscarie, atunci ce mai poti sa zici? Ponta asta e culmea prostiei, premiant in penalitati din intreg spectrul Codului Penal...E liber, nu? la fel ca multi analfabeti deveniti baroni in politica taind frunza la ciini si furind banul public...Tot patimas mai Horea? daca doresti sa ai un rol activ, atunci merita sa-ti faci un partid politic...si te urmez...te votez...

Florin spunea...

Horea, daca cautam nod in papura, as fi selectat doar propozitiile care se bat cap in cap, nu tot contextul in care apar. Si nu, nu am demarat nici o cercetare. Pentru cineva care ti-a citit cartea, contradictia este evidenta. Si nu era deloc de ignorat.

Contextul Horea, contextul. Daca as fi avut memoria scurta, nu as fi tinut minte ca tu in carte spui cu subiect si predicat o fraza care, aparent, contrazice ce spui in postare. Da, ai spus de mai multe ori ca tranzactionezi prin banca. In aceasta lumina, ambele afirmatii sunt adevarate. Eu unul nu am fost capabil ca dintr-un text in care critici mentalitatea romanilor dand tot felul de exemple de persoane si situatii sa extrag acest pasaj si sa-l analizez separat, aplicat pe situatia ta personala si nu ca pe o alta trasatura ce lipseste romanilor. Sunt curios cati dintre cititorii tai au facut legatura asta.

Horea, spui ca citesti psihologia in grafice. Ti-am mai spus in trecut ca eu cred ca citesti altceva(care functioneaza), dar nu psihologie. Nu mai departe de postarea trecuta iti spuneam ca nu cred nimic doar pentru ca spune unul sau altul. Drept dovada, ti-am pus la indoiala un pasaj din aceasta postare. Fara corelarea cu modul in care tranzactionezi(care nu apare explicita in aceasta postare), indoiala mea este mai mult decat justificata. Insist pe aceast aspect deoarece sesizez la tine o atitudine de om care crede ca stie aprioric cum gadesc eu si ce as crede intr-o anumita situatie.

AristotelCostel spunea...

@Horea

Cred ca asta a ramas ultimul blog... activ pe care mai comentez liber.

Pupinbasistul florin/tavanfals m-a banat, iar pupinbasistii lui... unu si BCA fac... afirmatii similare celor din presa pupinbasista pe care o frecventezi si tu.

Rahaturi scoase din context sau interpretate cu_curu'. da' livrate în cantități mari.

In ziua in care va reusi un cretinel ca Lăbăroiu să mă prostească... îmi tai capu'. Din fericire, riscurile sunt... zero. Mă rog, din păcate pentru scârbele pupinbăsiste.

@george

Important e ca "au dat" ce le-a promis băsescu_care e de dreapta... desigur.

AristotelCostel spunea...

"scrie pe toate blogurile si forumurile posibile."

N-am mai scris pe niciun forum de vreo 2 ani.

"toate blogurile posibile" sunt vreo 4-5 si comentarii de 1-2 randuri... de farmec, șoc sau uluire.

Cred că e genul de afirmație șablon... pupinbăsistă... adică, o minciună exagerată în raport cu incriminatul, dar o realitate crudă în raport cu cel care face afirmația sau cu cei pentru care o face.

Într-un cuvânt... BĂSESCU. :)

George spunea...

Or fi si astia cumparati de Basescu? Atunci chiar ca e tare nenea asta, spre disperarea lui Chip & Dale. In ultimele interviuri de la TV nu prea mai zambesc.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12751391-seful-socialistilor-germani-normele-democratice-standardele-parlamentare-sunt-incalcate-romania.htm

Vali spunea...

ntz,ntz,ntz...mai Costele cum au ajuns ca tocmai fratii tai de arme sa te dea afara din garsoniera. Vezi daca nu ti-ai platit chiria...
Si ti-am spus de atat timp maica sa te apuci si tu sa faci ceva lucrativ sa castigi un ban ca lumea si sa nu mai stai calare pe bloguri toata ziua multumindu-te doar cu simbria de agitator.

mobutu spunea...

Florine, ești chițibușar, enervant chiar ... cred că este a treia oară, dacă am numărat corect, când îl ataci pe horea pe motive absolut puerile, mărunte, insignifiante.

Da, nimeni, nu e perfect, însă blogul ăsta arată o direcție, viziune, big picture. Chestiuni serioase.
Să te legi de mărunțișuri insignifiante și să ceri perfecțiune care oricum nu există niciunde ... este low standard.

Horea spunea...

Florin, nu faptul ca am spus ca tranzactionez printr-o banca este relevant in acest caz.

Ci faptul ca am spus de mai multe ori ca nu pot lucra cu stop si ca trebuie sa sun la Bucuresti ca sa-mi fac afacerile. Intre ore bine definite!

Esti liber sa crezi ce vrei in privinta analizelor pe care le fac. Dar, eu m-am straduit destul mult ca sa pot scoate in evidenta rolul psihologiei in cartea pe care am scris-o.

Analizele de volum pe care le fac sunt cele mai relevante in acest sens.

In rest ai dreptate. Incerc destul de des sa ghicesc gandurile oamenilor plecand de la faptele lor, din prezent, dar mai ales din trecut.

Spre satisfactia mea am reusit sa fac acest lucru cu destul de mult succes pana acuma. Si sincer sa fiu nu prea vad nici legatura intre articolul cu Ion si comentariul tau.

Costele aici vei putea scrie liber pana in momentul in care situl va fi desfintat. Asta neinsemnand insa ca eu as fi de acord cu tine si cu ideile pe care le propagi.

Ba sunt chiar contrariat de uniformitatea si unilateralitatea ideilor tale politice, care in iopinia mea fac mai mult rau decat bine societatii in care traiesti.

Horea spunea...

Nastratin, sunt patimas pentru tara in care m-am nascut, nicidecum pentru cei care te calca pe trotuar sau pe trecerea de pietoni. Oamenii de care vorbesti si altii ca ei s-au nascut doar intamplator in Romania. Din pacate!

Florin spunea...

Horea, faptul ca lucrezi prin banca, in opinia mea de novice, inseamna automat ca nu ai SL si trebuie sa suni la agentie. Probabil ca se poate si altfel, asa ca varianta riguroasa prezentata de tine este binevenita.

Comentariul meu are legatura doar cu acel pasaj din articol. Eu am intrat in piata avand ca principal suport Teoria celor 3 valuri. In momentul in care am vazut opinia contrara am inceput sa-mi pun intrebari.Este gresit mobutu?

Horea, eu sunt de parere ca nu ai suficiente lumanari ca sa-mi stabilesti trendul. Si mai sunt si multe perforari false...

@mobutu
Ceea ce tie ti se pare insignifiant, pentru altul poate fi foarte important. Da, Horea are o directie si o viziune, dar mai are si erori. Daca semnalarea unor anomalii sau prezentarea unei pozitii contrare pentru tine inseamna atac, nu cred ca are rost sa continuam dialogul. Asta pentru ca vorbim limbi diferite, desi folosim aceleasi cuvinte.
Da, de numarat ai numarat corect, dar nu ai urmarit si dinamica dialogului. Cand argumentele iti sunt refuzate sau ignorate, nu-ti ramane decat sa folosesti marfa clientului. Stiu, e cel mai enervant sa te "lupti" cu propriile cuvinte si atitudini, dar nu pe oglinda trebuie sa te superi.
Low standard este sa ignori ceea ce vezi in oglinda, cand exista si optiunea de corectare.

Horea spunea...

Comentariul meu are legatura doar cu acel pasaj din articol. Eu am intrat in piata avand ca principal suport Teoria celor 3 valuri. In momentul in care am vazut opinia contrara am inceput sa-mi pun intrebari.Este gresit mobutu?

Aici nu te inteleg! Care a fost opinia contrara? Pentru ca se pare ca ai intrat foarte bine, eu am ramas pe dinafara din cauzele mentionate.

Florin spunea...

In carte spui ca nu este nici o problema sa faci trading atat timp cat ai un job/afacere, pe cand in postare spuneai ca unui om normal ii este imposibil acest lucru.
Evident, aceasta problema a fost lamurita in comentariile ulterioare.

Vali spunea...

Horea, titlul comentariului tau incepe sa se potriveasca din ce in ce mai bine evenimentele politice in plina desfasurare. Cred ca deja numai cei de rea credinta mai pot avea indoieli despre democratia bunului plac ce se vrea instaurata. Tare-s curios ce ar putea le-ar putea explica celor de la Bruxelles mister copy-paste despre nerespactarea ultimei decizii a CCR, cea cu referendumul.

Cum ziceai?!..bai Barroso...

AristotelCostel spunea...

@vali

Probabil confunzi pseudonimele. Probabil mi-ai mai spus diverse sub alte pseudonime pe care le-ai facut de cacao.

Nu stiu daca merita sa banuiesc ca as castiga mult mai bine decat tine... pana si din speculatii.

Da' continua sa pupinbasesti lucrativ. Oricum, eu tin cont de ceea ce spui si nu-mi aduc aminte sa fi uitat vreun cretinel neregulat.

Imi place simetria.

Nastratin spunea...

Horea...da, esti patimas pt tara asta, dar din pacate e locuita de oameni...iar cei care ne conduc sau chiar si cei care te calca pe trecerea de pietoni sunt fara caracter!...si culmea, nici macar nu s-au nascut din intimplare....Cei nascuti din intimplare sunt batuti si infometati in orfelinatele romanesti pt ca apoi guvernantii sa faca afaceri din adoptii!...Tara e formata din oameni, unii din ei de o imbecilitate si infractionalitate strigatoare la cer...Nu poti curata acest putregai doar prin articole de blog. Aici e nevoie de o munca titanica cu oamenii, pt ca tara ca loc geografic sau petec de pamint va continua sa existe pe harta, fie ca va fi tot a romanilor sau va fi luata de alti umanoizi mai mult sau mai putin civilizati decit strigoii comunisti care ne conduc acum spre iad!

AristotelCostel spunea...

@Horea

Unde o fi disparut Mihai?

M-ar lua cu ameteli sa vreau sa deschid blogul lui horea si sa ajung la elena sau direct la traian.

De ce ar posta cineva cucuri pupinbasiste ca mihai/mike/oana/vali/anonim?

De prea bine... platit? :)

Horea spunea...

Nastratin, foarte corect ceea ce spui. Si sa sti ca nu mi-am facut niciodata iluzii in privinta unui blog nenorocit si citit de cateva sute de indivizi.

Asta pot sa fac eu in momentul de fata pentru tara mea. Cu ideile pe care le am as fi strvit ca un gandac de catre mafiotii de azi, daca m-as avanta in politica.

Pentru ca ar fi foartre clar pana si pentru greble ca eu nu as lucra nici un moment in favoarea lor.

Ai vazut ce a facut presedintele jucator pana si cu un om apolitic, Arafat. Care si-a dedicat viata sanatatii din Romania desi nu s-a nascut in tara noastra.

Am ajuns sa vedem un paradox dus la culmi, posibil doar in sanul populatiei minune. Un strain mai patriot decat gunoaiele care populeaza Romania.

Gunoaie preocupate, acum, pe de o parte de soarta camasilor albe, pline de putoare si murdarie neagra pe dedesubt. Si pe de alta parte de soarta mihailor viteji si al oamenilor copy paste.

Cat de curva poti fi ca om atunci cand declari curtea constitutionala ca fiind sau nu a lui Basescu, in functie de cum ti se potrivesc tie deciziile pe care le ia.

Nu l-au auzit toti surzii pe Pontac facand-o cu apa si cu otet, basista pana in maduva oaselor, doar acum o saptamana? Atunci cand decizia ei parea a fi importiva interesolr socialiste care te invata sa te caci pe toti. De la inaltimea ta de burghez tovaras.

Si iata ca, in stil Nastac nepripit, acelasi premier ridica astazi curtea in slavi, luand decizia ei drept un argument impotriva temerilor manifestate de occident.

Cum sa te boti bate corect cu asemenea oameni care te injunghie in fiecare zi din spate?

Costel, mihai a avut comentarii nu de mult. Eu nu am vazut un dram de puinbasism in ele.

In rest mie mi se rupe sufletul cand vad cum va paruiti, tu, si cei din tabara ta, cu cei din tabara opusa. Pentru niste gunoaie care asteapta cu nerabdare sa va traga la toti un glont din spate.

Florin spunea...

Horea, ce este gresit in a lua deciziile curtii drept argument? Ce este gresit in urmtoarea cheie de intrepretare: "uite, pana si dusmanii recunosc ca am procedat corect"?

Nastratin spunea...

Horea...ai dreptate...Am familia in tara si o duc greu cu banii, desi nu am avut comunisti sau membri de partid ai PCR pe vremea lui Ceausescu...As vrea sa te cunosc personal. Parerea mea e ca la momentul actual Romania nu mai exista. Este doar o tara-paravan in care se jefuieste cot la cot si de catre clanurile mafiote ascunse sub cortina politicii, dar si de catre corporatiile internationale care ne exploateaza resursele contra spaga la guvernanti si pleaca cu profitul peste granita. Pretul accizelor catre stat pt exploatarea acestor resurse ar fi enorm daca ar fi vorba de Franta, Germania, Olanda, etc In Romania accizele statului sunt spaga la politicieni. Cred ca un partid politic nou ar trebui creat, iar oameni ca tine dintr-o bucata si corecti ca si Arafat ar trebui sa fie in primele rinduri.

Vali spunea...

@AC

De ce crezi tu ca as avea nevoie de pseudonime ca sa-ti spun ca esti tembel?!

Facand asocierea paranoiei(securistoide?!) legata de ascunderea sub un nick sau altul si cea cu regulatul tuturor celor care isi permit sa aiba altfel de opinii decat ale tale nu pot sa declar decat ca tu de fapt esti un fel de Caligula redivius.

N-ar fi rau, (ca tot e canicula) daca ai ruga pe cineva apropiat sa mearga cu tine sa-ti dea o inghetata la cofetaria din strada Buciun nr.36. Si daca nu are bani, nu-i bai. Te poate lasa ca amanet.

ps. Nu stiu daca ai remarcat dar pe blogul asta nu se marseaza pe ideea ca securistii nostri sunt mai buni decat ai lor ci pe aceea ca securistii, prin definitie sunt la fel.Desigur ,vorbim de cei implicati in politica. Dar tu esti prea implicat emotional(?!) ca sa mai poti gandi lucid.

AristotelCostel spunea...

"Eu nu am vazut un dram de puinbasism in ele. "

Atunci ai o problema legata de "spalatul pe creier".

Stiu ca suna jignitor, dar in ce masura te-ar putea ajuta sa-ti ridic osanale intr-o astfel de ipostaza?

Asa cum am mai spus... timpul ne va linisti.

@vali

"Implicat emotional" pare sa fie antonimul lui "ignorant". Ei bine, nu sunt ignorant

Legat de spitalul de nebuni... ce hal de prost din România ar putea face abstracţie de_demenţa fostului "şef al statului", limitându-se la glumiţe adresate unora care au ceva demonstraţii în spate privind perceperea corectă a realităţii în timpul petrecerii faptelor?

... spre deosebire de vali/mihai/mike/oana/anonim.

Horea spunea...

mizeria de USL are nevoie de liniste pentru a-si pune la punct planul de furaciuni si a-si reinstata caracatita in romania de aceea basescu trebuie sa dispara ...
pe de alta parte basescu oricum trebuie sa dispara ca n-a prea facut mai nimic ( in 8 ani de mandat ) si in plus s-a inconjurat si de tot felul de panarame gen udrea etc
problema finala e cine merita sa ne conduca in continuare ??? si mai ales prin criza asta urata ???

9 iulie 2012, 16:52

Asta e ultimul comentariu scris de mihai. Subliniaza-mi si mie, celui cu "creierul spalat"pupinbasismele.

Florin, in pofida divergentelor de vedere dintre noi eu te consider un om de bine, si inca unul care si poate gandi.

Uite parerea mea. In ziua in care un om ca tine, care e capabil sa priceapa, va vrea sa priceapa, Romania va fi o alta tara.

Pentru ca atunci cel putin cei ca tine vor putea accepta urmatoarea afirmatie: Un om serios si integru nu linge niciodata acolo unde a scuipat, plagiatorii si smecherii da, prin definitie. Numai ca, ei nu vor lucra niciodata pentru tine sau pentru mine.

Este foarte ok sa folosesti verdictul curtii constitutionale drept argument, atunci cand tii cont de deciiziile ei tot timpul.

Dupa ce ai scuipat-o si ai facut-o basista, din cauza unor verdicte care nu ti-au fost pe plac, mi se pare "pripit" sa te apuci sa o mai lingi.

Mai ales atunci cand te caci de sus, din cerul tau tovarasesc, exact pe tot ceea ce spune, exceptand desigur verdictele care iti sunt tie favorabile.

Nu-ti fa nici o iluzie. Oamenii care au comportamentul pe care l-am descris mai sus se vor caca si pe tine. Tocmai din aceasta cauza nu am nici o celula in mine care sa doreasca revenirea lui Basescu, dar nici sederea plagiatorilor actuali lipsiti total de caracter.

Inca o data! In ziua in care cel putin oamenii ca tine vor vrea sa inteleaga ceea ce am expus mai sus, Romania va deveni o alta tara.
Una in care vei vrea sa traiesti cu drag.

Horea spunea...

Nastratin, de acord cu afirmatia pe care ai facut-o.

Societatea romaneasca este doar o gluma. Eu cand nu sunt plecat peste hotare sunt la Tg-Mures. Oricum, despre partide noi nu pot visa pentru ca as arata si eu ca cei care isi traiesc viata inconjurati de miraje. Un partid nou trebuie sa aiba suport popular.

De unde atata suport pentru cineva care nu tunde oi si nu plagiaza?

Florin spunea...

Horea, sunt perfect deacord ca un om integru si serios nu o sa linga niciodata unde a scuipat, dar asta pentru ca, fiind integru si serios, NU SCUIPA.

La restul nici nu stiu daca sa raspund sau nu. Diferentele de perceptie a acelorasi fapte, sunt prea mari ca sa putem sa le discutam. Tu vorbesti de scuipat si lins. Eu zic ca nici nu se pune problema in acesti termeni. De bine, de rau, toate deciziile CCR de pana acum au fost respectate, chiar daca toti actorii politici au acuzat curtea de partizanat politic. Sper ca nu o sa te cramponezi de cazul particular reprezentat de decizia de reprezentarea a Romaniei.

In conditiile in care coana europa ne trage la rost, Ponta ar trebui sa ignore decizia CCR? Este de datoria lui de reprezentant al statului roman sa foloseasca toate argumentele pentru a calma europa. Da, daca si-ar da demisia pentru plagiat,ar fi si mai bine, dar in lipsa acestei demisii, in acest scandal legat de nerespectarea constitutiei, folosirea deciziei CCR este mai mult decat normala.

Poti sa accepti lucrul acesta? Esti de parere ca in aceasta situatie Ponta trebuia sa se duca prin europa si sa spuna: "Da, in Romania nu se respecta constitutia"?

Horea eu pot sa inteleg pozitia ta ca nici unul nu este suficient de bun pentru Romania. Dar nu pot sa inteleg de ce nu accepti realitatea din Romania, si anume faptul ca ei SUNT factorii de decizie din Romania. Pana la schimbarea lor din functie, orice actiune pe care o fac SI in folosul nostru este utila. Repet, era mai bine daca Ponta recunostea ca a fost incalcata constitutia si independenta justitiei?

Florin spunea...

PS.
Horea, iti repet: ai prea putine lumanari.

Vali spunea...

O fi Basescu o lichea si mare pistolar dar baietii astia doi ,tinereii uslamisti au speriat Vestul. Oare cat naiba om mai zabovi in epoca de piatra ?! Eu propun sa ne scoata si apoi sa ne reprimeasca aia inca odata in Europa, ca cine stie...poate de data asta le iese ceva si pe linie de integrare. Macar partial....

http://www.gandul.info/puterea-gandului/colonia-romania-9847362

Nastratin spunea...

Horea...Romania e desprinsa din lumea lui Kafka sau din zona crepusculara...numai acolo ti se gasesc vini inchipuite si se intimpla lucruri absurde. Asa cum poporul roman are vina ca nu plateste suficiente taxe capuselor politice...Ce fac capusele politice imbuibate pt poporul roman si pt tara este o alta istorie absurda...pt care daca justitia ar fi functionat normal, aveam acum tot parlamentul in puscarie...iar tara era condusa de oameni corecti si cinstiti si competenti!

mihai spunea...

horea , ai plecat tocmai in perioada in care distractia in europa si in romania ( din alte motive ) incepe sa ne cam sperie ... eur/usd sub 1.22 ! si continua ...

Horea spunea...

Florin, am ramas perplex.

Ceea ce spui tu suna cam asa: Ciomu ar trebui sa-si dea demisia, dar daca tot nu si-a dat-o sa ne bucuram ca merge si da lectii de chirurgie.

Uite ce se intampla sub ochii tai larg inchisi:

"VICTOR PONTA cedează după întâlnirea cu Martin Schulz: REFERENDUMUL se face aşa cum a zis Curtea Constituţională." Deci nu-i nici vorba aici de excursia pionerilor la Bruxelles.

Adica cum? De ce sa cedeze? Daca el s-a dus sa explice cat de constitutional a fost ULS. Adica ca negrul este alb. Sa fie oare chiar asa de bou neamtul ala care a trait in democratie adevarata toata viata? Impreuna cu toti ceilalti care au criticat democratia originala care trebuie explicata in fiecare zi.

Sau, poate totusi, social democratul Shultz, declarat prieten cu fascistul Ponta, de catre Copy Paste insusi, nu vede lucrurile asa cum le vezi tu impreuna cu multi altii.

Ba neamtul ne mai si spune spune ca intalnirea "nu a fost cea mai prietenoasă". Am inteles! Este basist si el. Si asta este un argument deosebit de solid, la fel de solid ca democratia din Valahia.

"Dar nu pot sa inteleg de ce nu accepti realitatea din Romania, si anume faptul ca ei SUNT factorii de decizie din Romania."

Accept pentru ca nu am incotro! Si vad foarte bine ca gasca nou venita este actualmente factorul decizional. Dar, pana imi mai este permis sa scriu, am vrut doar sa scot in evidenta ca mie nu-mi place de loc.

Am parasit Romania in 1977 tot din cauza unor "factori de decizie" asemanatori cu cei de azi. Sincer sa fiu nu as mai vrea sa retraiesc inca o epoca de aur, pusa in chenar fascist de data asta.

"Pana la schimbarea lor din functie, orice actiune pe care o fac SI in folosul nostru este utila."

Mie teama ca Romania e plina de oameni cu metalitatea ta si a lui Costel. O mentalitate care ar putea sa-i bata pe cei ce lucreaza in folosul vostru in cuie.

Treaba cu poporul, vanturata de multi comentatori, am mai auzit-o si in epoca cizmarului. Si uite ca am ramas totusi cea mai saraca tara din Eeuropa, in pofida bogatiilor pe care le posedam.

Stiu ca tot datorita lui Basescu, dar eu imi amintesc ca la putere au mai fost si altii.

Apropo de actiunile pe care spui tu ca le-au facut "pentru noi". Pentru care noi? Pentru ca eu nu consider ca au facut ceva pentru mine, si sper sa fie si altii care simt la fel ca mine. Chiar daca noi "astialalti" nu contam. Pentru ca suntem spalati la creier, si pentru ca suntem basisti.

Ba dimpotriva! Prin ceea ce au facut in folosul tau, se pare ca au reusit sa sperie destul de bine Europa, "basistizata" in momentul de fata in totalitatea ei. Conform luptatorilor pentru democratie originala din Romania.

Noroc insa totusi cu europenii, deocamdata. Pentru ca s-ar putea in curand ca portile Europei sa se inchida. Atunci vei putea tu savura munca pe care o vor depune factorii decizionali in folosul tau.

Norocul meu este ca am o cetatenie suedeza.

Ca sa nu fiu din nou inteles gresit!!!!! Nu sunt pentru Basescu si nu as dori sa revina. La mine asta nu inseamna insa ca sunt cu ceilalti, doar pentru ca au devenit factorii decizionali. Spre bucuria mea viata pe care am dus-o in occident m-a invatat sa fiu mai nuantat.

Se pare ca multi dintre cei care au reusit sa paraseasca Romania se pot mandri cu acelasi lucru.

Horea spunea...

Florin, oricate lumanari as avea tu tot nu ai recunoaste. Pentru te-ai format intr-un alt mediu decat acela in care m-am format eu.

Florin spunea...

Horea, traduceri se pot da multe. Tu ai ales exemplul cu Ciomu. Eu ti-as da urmatorul exemplu: indragostit de votca, scapa tigara si se aprinde focul. Ce ar trebui sa faca betivanul nostru? Sa stinga incendiul cu votca, deoarece nu-i place apa?

Horea eu cred ca tu ai citit cu ochii inchisi. Eu vorbeam strict de folosirea deciziilor CCR, nu de cat de constitutional a fost toata magaria lor. Sezizezi diferenta? Este ca la bursa, unde dupa 3 lumanari de scadere, apare si o lumanare de crestere mai mica decat cele de scadare. Trendul e clar negativ, dar lumarea de crestere e acolo. Bine asta daca vrei sa fi riguros si te uiti pe perspectiva in care se vad clar lumanarile individuale. Ca se poate sa te uiti mai de sus si sa vezi o singura lumanare negativa.

Da, iti este mai mult decat permis sa scrii si sa scoti in evidenta ca nu-ti place. Dar parerea mea ca este ca si tu te lasi orbit, in stilul pe care il reprosezi lui AC, si prezinti totul ca lumanari negative. Da, bilantul este negativ. Dar dupa cum am zis, mai sunt si mici lumanari pozitive.

Horea imi pui in carca vorbe, atitudini si mentalitatai pe care nu le-am avut. Faptul ca nu consider folosirea deciziei CCR un "lins unde a scuipat" nu inseamna ca girez actiunile guvernului Ponta. Iar sensul sintagmei "facute penru noi", cu tot cu ghilimele pe care le-ai utilizat, este fundamental diferit de sensul "si in favoarea noastra".
Nu, nu au facut nimic pentru noi. Au facut doar pentru ei. Doar ca acest pentru ei nu este automat echivalent cu "impotriva noastra". Se mai intampla ca "pentru ei" sa se suprapuna cu "in favoarea noastra". Faptul ca, dupa ce au starnit stupul, nu au continuat cu agitatia ci au incercat sa linisteasca roiul, este si in favoarea noastra, chiar daca au facut lucrul acesta ca sa nu-i intepe de nu se vad. Repet intrebarea: era mai bine sa declare ca au incalcat tot ce se putea?

Horea, nuantele pe care le-ai invatat in occident nu se aplica doar in cazul tau. De multe ori ii invidiez pe copiii mici pentru ca, in naivitatea lor, vad lucrurile asa cum sunt. Nu vin cu parafrazarea cuvintelor prin care sa dea alt sens, nu cauta sensuri ascunse si nu-si imagineaza altceva decat ceea ce este in cuvinte. Mi se pare o calitate exceptionala care le lipseste adultilor.

Florin spunea...

Sa inteleg ca mediul in care te-ai format tu este cel mai bun? In alte medii nu se pot forma calitatile necesare recunoasterii?

Horea spunea...

mihai, subconstientul tau lucreaza inca perfect la burse. Euro se va aprecia in curand!Chiar de la nivelele actuale.

Nastratin multe nu sunt de zis. Toata Europa este nebuna, romanii sunt destepti si inteleg ca intotdeauna totul perfect. Se si scuipa la nevoie, fiecare pentru banditul sau.

Crezi cumva ca ar fi loc de politica civilizata si facuta pentru tara cu astefel de oameni? Poate peste 500 de ani, atunci cand tara va fi locuita de elvetieni.

Florin spunea...

Horea, chiar si pentru exemplul tau cu Ciomu se pot face comentarii.

Ai afirmat ca o idee buna este o idee buna, indiferent de cine o spune. Asadar, Ciomu poate sa aiba idei foarte bune despre cirugie, chiar daca a facut acea operatie oribila. Spre exemplu, in state au fost documentate cazuri in care marii falsificatori de bancnote au schimbat tabara si au imbunatatit securitatea in domeniu. Sau al hackerilor care lucreaza acum in FBI.

Deci, chiar daca Ciomu a facut acea operatie abominabila nu inseamna ca toate operatiile lui au fost de acelasi nivel. Sau ca nu ar avea ce sa predea in domeniul sau. Evident, ca nimeni nu se bate sa-l aiba ca profesor sau ca doctor dupa o astfel de gafa.

PS. Eu nu cred ca problema lui a fost de natura chirugicala, precum in cazul copilului cu hipoxie, ci pshilologica.

Florin spunea...

Separat de ce am discutat pana acum, tare sunt curios ce parere ai despre pozitia CCR referitoare la referendum.

"4. Ţinând cont de jurisprudenţa sa în materie, Curtea constată că
Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi
desfăşurarea referendumului este constituţională, având în vedere că niciun text
constituţional nu condiţionează dreptul legiuitorului de a opta pentru fixarea
unei anumite majorităţi care să se pronunţe pentru demiterea prin referendum a
Preşedintelui României.

Demiterea Preşedintelui României prin referendum reprezintă o
sancţiune pentru săvârşirea unor fapte grave, motiv pentru care Curtea reţine că
este justificat ca aceasta să fie aprobată de cetăţeni cu majoritatea voturilor
valabil exprimate.
"
[...]
"CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
În numele legii
DECIDE :
Constată că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000
privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională, în
măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul
din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
"

PS. Textul selectat este extras din decizia CCR 731/2012. Pentru o imagine completa e bine a se vedea si deciziile 402/2007 si 124/2007.

Vali spunea...

Florine, zau ca nu am intentionat inital sa intru in disputa ta cu Horea. Desi cand am citit ceea ce scrii imi venea pur si simplu sa musc din laptop.

Ceaa ceea m-a enervat cel mai mult, dar ce spun...m-a scos din minti, a fost ideea ca"lasa domle ce daca folosim arme neconstitutionale in lupta cu Basescu?! Merita! Pentru ca ura noastra viscerala justifica orice! Dar dupa ce il vom "lichida", ei...atunci brusc vom deveni mult mai democrati. Psihologic,sociologic sau cum vrei tu, nu poti sa speri,crezi,visa ca un om care a incalcat in mod grosolan o regula, fiind si validata aceasta incalcare de catre un "intreg popor" va gandi apoi in sens democratic. Horea a dat exemplul lui Ciomu, dar eu iti dau exemplul(ca tot vorbim de haite, si crede-ma ca stiu ce vorbesc) lupului care, pur si simplu intamplator. mananca o oaie.

Sau in aceeasi nota ar putea suna ca replica aia tampita pe care el sau ea o serveste celuilalt atunci cand e prins"in fapt": stii draga, nu e ceea ce pare. Ar putea fi chiar o inscenare de fapt....

Tu spui ca "se mai intampla ca "pentru ei" sa se suprapuna cu "in favoarea noastra"
Nu crezi ca am putea rastuna putin logica lucrurilor si sa spunem" se mai intamplaca pentru ei sa fie "in defavoarea noastra"" ?!!!

Si mai si spui ca nu au facut pana acum nimic pentru noi dar nu au facut nimic impotriva noastra ! Zau asa...esti cel putin hilar!

Anonim spunea...

Horia,
Exista analize cu Euro/Usd la 1,16-1,18 in urmatoarele 2 luni.Crezi ca gresesc acesti analisti?Pana acum au cam avut dreptate...

gdan spunea...

@florin
mici lumanari pozitive ar insemna aceste reveniri salariale, plati la revolutionari totul pe banii coanei UE cele 2 miliarde de euro trase in mai putin de 2 luni de acest nou guvern? este tot pozitiv ca trebuie ca 2 oameni la privat trebuie sa munceasca pe rupte ca sa intretina un revolutionar sau acesta din urma are cu mult mai multe drepturi decat un veteran de razboi cu ani de stat pe front intimpinand moartea zi de zi pe parcursul la sute de zile.
Ce consideri tu lumanari pozitive cand in teritoriu, in interiorul usl-ului este batalie pe ciolane si sunt pusi oameni mai paiate decat a avut pdl-ul? o fi tot pozitiv cand Voicu puscariasul si reteaua lui doresc sa-si intinda antenele peste dna si justitie din nou...si pentru toate Basescu este de vina.

Florin spunea...

Horea, inca una buna de comentat:
La CCR pe site avem:
"În cursul zilei de astăzi(12 iulie,n.m), urmează să fie trimise spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, următoarele decizii:
...
- Decizia nr.727 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea alin.(1) al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale)
..."

Tot pe 12 iulie, avem pozitia guvernului german:
"Din punctul de vedere al Guvernului Germaniei, măsurile luate de guvernarea Ponta în zilele trecute cu privire la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, amânarea publicării deciziilor Curţii Constituţionale pun în pericol grav principiul separării puterilor în stat. Ambasadorului Comănescu i s-au transmis aşteptările Guvernului german ca toate deciziile Curţii Constituţionale să fie publicate şi puse în practică cu promptitudine", se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului de la Berlin cu privire la convocarea ambasadorului român.

PS. Pe 10 iulie PDL depunea plangere penala pentru ca nu se publica in MO deciziile curtii.

Horea spunea...

Anonim, exista analize si mai vechi, ale mele care vedeau euro la paritate. Nimic nu merge insa doar intr-o directie pe bursa. Am spus de mult, de cca un an ca vom avea o revenire euro de la 1,20 80.

Vom vedea in curand daca am avut sau nu dreptate facand aceasta prognoza.

Florin, mediul in care m-am format eu este inca deschis pentru oricine care ar vrea sa-l vada cu ochi prorii. Rezultatele obtinute de acest mediu, pe plan social, pe plan democratic, si nu in ultimul rand in ceea ce priveste nivelul de trai al cetatenilor vorbesc in opinia mea de la sine.

Asa cum vorbesc de fapt si performantele noastre. Avem eroi nationali de tip Nastase si politicieni care pot explica orice. Si uite ca am ramas totusi cea mai saraca tara din Europa.

Horea spunea...

Florin, de analizat sunt multe lucruri, mai ales in Romania. Te las sa le analizezi tu pentru ca pentru mine si pentru nebunii europei au fost destul de clare de la inceput. Se pare totusi ca tu te simti bine in Romania ta si al lui Ponta. Sunt totusi foarte curios sa vad iubirea de care va avea parte omul care lucreaza pentru tine in ziua cand fondurile alocate de nebunii europei pentru Romania vor fi oprite de tot.

Comisia Europeană a dat vineri publicităţii lista cerinţelor faţă de România, între acestea figurând nicio graţiere prezidenţială, nicio numire în posturile de procuror general al României şi de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"1. Respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar (aflat deasupra intereselor partidelor politice)

*Reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a verifica inclusiv constituţionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 38

*Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41

*Renunţarea la folosirea de ordonanţe de urgenţă în cazul unor decizii care afectează statutul instituţiilor fundamentale ale statului ori Constituţia şi în situaţii care nu prezintă urgenţă

*Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice şi mai ales pentru a evita decizii judiciare.

*Conformarea imediată în faţa tuturor deciziilor Curţii Constituţionale.

*Angajamentul autorităţilor publice de a respecta independenţa sistemului judiciar şi evitarea criticării acestor decizii judiciare.

2. Redarea încrederii:

*Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorităţii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent şi obiectiv

*Nicio numire în posturile de procuror general şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub actuala preşedinţie: proceduri publice şi transparente şi liste deschise pentru oricine, selecţii bazate pe criterii de profesionalism şi integritate şi de palmares în domeniul luptei anti-corupţie.

*Nicio graţiere prezidenţială în cursul actualei preşedinţii

*Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Obligaţia celor care nu respectă aceste criterii să părăsească posturile.

*Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupţie la nivel înalt".

Reprezentanţii Comisiei Europene au transmis ambasadorului României la UE că au constatat că planul de măsuri pentru creşterea absorbţiei de fonduri europene a eşuat, că autorităţile de execuţie refuză asistenţa instituţiilor financiare şi că administraţia e "paralizată" în actualul context naţional.

Ponta şi Oprea AU BĂTUT PALMA. PSD şi UNPR se înregistrează la Tribunal ca Alianţa de Centru Stânga.

Comisia Europeană pregăteşte o scrisoare de oprire a unei plăţi la autostrada Arad-Nădlac. Există sunt SUSPICIUNI DE FRAUDĂ

Teza de doctorat a lui Victor Ponta, examinată de trei comisii. Preşedintele Consiliului Naţional de Etică care analizeză acuzaţiile de plagiat şi-a dat demisia

Florin spunea...

@vali
Daca taceai, filozof ramaneai.
Vad ca de citit te descurci, cu priceputul e mai greu. Da-mi si mie un copy-pase la partea aia care contine ideea ca "lasa domle ce daca folosim arme neconstitutionale in lupta cu Basescu?! Merita! Pentru ca ura noastra viscerala justifica orice! Dar dupa ce il vom "lichida", ei...atunci brusc vom deveni mult mai democrati.

Nu, nu mai spun ca...
Aia o spui tu, extragand din context si reformuland cuvintele mele.

As avea rugamintea la tine, daca mai doreste sa intervii, sa-ti amintesti ca eu nu sunt AC. Nu ma deranjeaza sa-ti raspund la comentarii, dar mi-ar placea sa am si la ce sa raspund.

@horea
Prin acest raspuns mi-ai confirmat cele mai mari temeri pe care le aveam in privinta ta, si anume ca si tu aplici dubla masura. Da, ai un prag mult mai ridicat decat majoritatea romanilor, dar pana la urma esti si tu un roman. Pacat.

Ca un ultim comentariu pe aceasta tema(asta daca nu revii cu o parere despre cele 2 intrebari de mai sus) mi se pare relevant ca ai simtit nevoia sa subliniezi cele 2 lucruri(gratierea si numirile) din cererile comisiei, fara a aduce aminte ca aceste 2 lucruri au fost afirmate raspicat de CA in prima conferinta de presa.

Florin spunea...

http://pastebin.ca/2170570

Horea spunea...

Florin, exista discutii care au sens sa le duci si altele total fara sens. Atunci cand unul zice A si altul zice Z.

Nu stiu totusi de unde ai luat ca eu as fi subliniat ceva. Am insirat toate cererile comisiei europene fara nici un comentariu.

La ele am amai adaugat cateva bravade ale guvernului Ponta, n-am avut loc sa le bag pe toate.

In rest, nimeni din comisie nu pare sa fi dat doi bani pe ce a spus Antonescu, din moment ce puctele despre care vorbesti au fost incluse in aceiasi cerere.

Au inteles cu siguranta toti nebunii europeni ca in Romania minciuna este la fel de frecventa si de populara ca si furtul. De aceea au vrut sa se asigure si sa faca totul foarte clar. Dupa sceneta Nastase precautia este foarte bine venita in opinia mea.

In alta ordine de idei! pana iti bati tu capul cu felul meu dublu de-a fi, si cu cat de roman sunt, tara se scufunda. Prin cuiul batut de guvernul Ponta in barca putrezita deja de mucegaiul basist. Un cui pe care tu l-ai facut vasla.

Am spus la investire ca Ponta si-a bagat singur capul in ghilotina, dar acum se pare ca duce dupa el si poporul votac.

Florin spunea...

Horea, eu am luat ca subliniere extragerea separata din lista a celor 2 puncte. "Comisia Europeană a dat vineri publicităţii lista cerinţelor faţă de România, între acestea figurând nicio graţiere prezidenţială, nicio numire în posturile de procuror general al României şi de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)."

Acum, ca zici, imi dau seama ca e posibil sa fie un copy-paste din alta parte.

Tot cu ocazia asta, am constatat ca nu apre un comentariu de-al meu, in care te intrebam, separat de ce a fost discutat pana acum, ceva legat ce CCR. Nu stiu daca l-ai vazut si nu l-ai aprobat sau daca a intrat in spam. La cele 2 faceam referire. Consider ca nu faceau parte din A-Z.

Horea spunea...

Florin iata inca un exemplu A la Z. Articolul la care faci tu referire prin linkul:http://pastebin.ca/2170570 si unul de la ziare com: http://www.ziare.com/victor-ponta/crin-antonescu/lista-dezinformatului-domn-barroso-1178634

Eu nu voi comenta nici de data asta. Spun doar ca fi bine ca cei care gandesc ca autorul primului articol, la care tu ar trebui sa subscri din moment ce l-ai citat, sa se apuce sa militeze pentru iesirea Romaniei din uniune.

Dupa un asemenea eveniment toate angajamentele pe care le-a luat tara noastra fata de europeni se sterg automat. Si atunci nimeni de acolo nu va mai avea dreptul sa ceara sa se respecte ceva in Romania, din moment ce acel ceva nu va mai exista.

Dupa cate vad eu chinul nu ar fi prea mare. Se pare ca europenii sunt gata sa ajute Romania si sa o dea afara din UE la nevoie.

CE nu exclude suspendarea statului de membru în UE al României DIE WELT:http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/die-welt-avertisment-dur-al-ue-la-adresa-romaniei-niciun-stat-membru-nu-s-a-mai-confruntat-cu-as.html

Sincer sa fiu eu cred ca ar fi mult mai bine si mai just daca acest lucru pe care eu l-am prezis se va intampla. Pentru ca populatia din Romania are mentalitatea in epoca bolovanului nu in Europa.

Voi fi curios totusi sa-i vad pe Ponta si pe Antonescu in sanul votacilor dupa un asemenea deznodamant. Fara banii necesari nici macar pentru furt.

Treaba cu Ciomu o las tot fara comentarii, lasand pe altii sa judece singuri. Este adevarat ca as accepta o idee buna si de la el, exact asa cum am mai spus, dar pe masa lui de operatie nu m-as culca nici impuscat. Mi-ar fi mereu frica ca il va napadi psihologia. Si pe mine moartea. Cred ca asa gandesc si europenii "lui Basescu". Le este frica mereu de ceea ce spune un plagiator, pentru ca se vede mult mai bine ceea ce face.

In rest, daca as avea cu cine vorbi i-as explica celui care a a scris articolul dement la care faci referire ca Europei nu-i pasa de Basescu. Dar sunt convins ca m-ar face si el basist si spalat la creier.

Mai sper deasemenea ca Basescu sa piarda referendumul din 29 si sa fie demis. Pentru ca pentru tara lui nu a facut nimic, dar si pentru ca ceea ce va lasa dupa sine se va vedea mult mai bine atunci cand nu mai este.

Vali spunea...

Maestre...dom"profesor. Da ai dreptate. Poate am extrapolat liniar , vorba lui Horea. Dar de fapt chestiunea la tine e mult mai grava. Tu de fapt nici macar nu spui ca s-ar fi putut incalca ceva din constitutia nationala. Am scris cu c mic asa cum scrii si tu europa. Oare magnificul ponta a fost chemat de catre "coana europa" la raport prentru ca a trecut pe culoarea rosie a semaforului ?! Chestia aia prin care restranger atributiilot CC printr-o OUG chiar nu iti spune nimic?! Dar faptul ca eminentul jurist plagiator a spus despre ultima decizie a CCR ca tot OUG va fi cea care va functiona pentru referendum...Despre chestia aia cu reprezentarea vezi ca nu spun nimic....
Deci astia au calcat intr-o balega, au intrat in restaurant, mesenii erau pe pereti dar "saracul" plagiator ar fi trebuit sa nege cu vehemnta ca putoarea provenea de la el. Asta ca sa apare interesele tarisoarei noaste scumpe! Curat muradar , vorba cuiva..

Te tot legi de rahturi de doi lei dar cand trebuie sa vezi chestiunile esentiale te faci ca ploua. De fapt tu nu esti decat un fariseu ieftin care incerci sa treci drept filozof. Mai arunci niste "pastile" care crezzi tu ca te invesmanteaza in mare"ganditor critic" , impartial, olimpian chiar.

Esti genul perfect de activist de partid care gaseste explicatii la toate si la orice. Principiile sunt doar pentru prosti. Omul de tip nou. Nu stiu dca tu ai devenit asa prin influenta, adica transcedental sau chiar te-ai format in perioada pantofarului. Pana la urma nici ca mai conteaza.

In ceea ce priveste confuzia cu AC, ei bine , ea nu poate exista! Sincer, il prefer de zece ori pe el, tie, pentru ca AC imi da impreia ca de fapt e convins de ceea ce spune. Pare ca nu e doar un oportunist.

ps. Eu sper ca basescu sa nu piarda referendumul din 29 dar daca scorul ii va fi net defavorabil sa forteze(negocieze) o iesire eleganta din prim plan atat pentru el cat si pentru eunucii ponta si antonescu. Poate e iluzoriu ceea ce spun darin cazul asta cred noi, plebea, vom fi cei mai castigati. Chiar daca dupa aceea vor fi alti actori, aceeasi papusari. Poate, cine stie vor mai trage unii sau altii ceva concluzii constructive.....

Vali spunea...

In mod evident,cred,comentariul meu ii este adresat lui...@Florin

Horea spunea...

vali, daca Basescu castiga paruiala va continua la infinit. Oricum nu va face mai mult decat a facut pana acum. 8 ani a dat si el din gura asa cum fac si astia.

Rezultatul? Suntem cea mai necivilizata si cea mai saraca tara din Europa. Am spus-o de multe ori si repet. Faptul ca suntem pe ultimul loc nu este o intamplare. Este rezultatul gandirii magistrale ale celor multi.

Daca Basescu pierde, haitele ramase in viata vor incepe sa se muste intre ele. Ai vazut ca si-au ingrosat deja randurile cu UNPR si UDMR, haite care se muta dupa miros, dar care in Ro isi mai gasesc alegatori, cu toate acestea.

Ele sunt astfel intotdeauna cu "poporul" in timp ce mie imi vine, nu sa scuip, ci sa vars. Asta desi am fost caracterizar de multi ca fiind un om integru. Sper ca si UE sa taie ciloanul pana la urma. Vei vedea atunci marait.

Si Cehia este o fosta tara comunista, dar este populata de cu totul alti oameni. In ceea ce il priveste pe Costel ai probabil dreptate. Am primit un mail de la el in care si-a cerut scuze pentru limbajul folosit. M-a anuntat ca va reveni dupa ce comedia asta se termina. Dar cu un ton mai prietenos.

Si eu tind sa cred ca prietenul nostru este chiar convins de ceea ce spune desi mie mi s-a parut un om care ar fi trebuit sa fie in stare sa faca legaturile mult mai bine.

Oricum majoritatea care dorea Romania in uniune, ca sa primeasca bani de acolo, se pare ca nu o mai vrea.

Ar vrea doar banii. O ecuatie tipic romanesca pe care europenii nu o vor accepta niciodata. Nationalismul fascist este dupa cum vezi in floare, asa ca m-as bucura daca UE ne-ar da un sut. De ce nu? Pana la urma.

Doar asta vrea si poporul plagiatorului care ii injura pe "prietenii" nostrii. Numai ca orbi si surzi cum sunt uita de consecinte. Crezand ca intotdeauna ca ele se vor rezolva de la sine. Sau ca vor venii americanii, care, acum, momentan, sunt trimisi si ei in mama lor.

Observa cat de clar a iesit in evidenta gandirea din epoca bolovanului pe care o are romanul.

Esti cu noi pana te putem folosi. In rest da banul si taci. O gandire care se oglindeste impecabil la politicienii, care nu sunt nascuti de altcineva decat de poporul care ii voteaza. Vezi cazul UDMR, UNPR si al "tutulor" traseistilor.

Romanul bolovan se inseala insa amarnic. Atunci cand ii confunda pe europeni cu UNPR, UDMR si cu sleahta acestor gunoaie de oameni fara pic de caracter. Nu or fi nici aia de peste granita usi de biserica, pentru ca sunt sie ei oameni, dar te asigur ca sunt indivizi cu convingeri politice bine definite. Nu murdarii pe care le sufla vantul dintr-o directie intr-alata.

Horea spunea...

Si tot vali. Uite un articol in ziare.com la care subscriu fara ezitari:

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/convorbirile-secrete-ale-lui-traian-basescu-1178684?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_68926

Care ne demonstraza ca presedintele suspendat este acelasi manipulator de intotdeauna. Un lucru care nu foloseste din pacate numanui. In afara de persoana lui prorie si clanului pe care l-a condus. Aici trebuie sa-i dau dreptate lui Costel. Problema fiind totusi ca si ceilalti sunt exact la fel, doar o leaca mai flamanzi.

Horea spunea...

De aici apare de fapt si problema cea mai mare a romanului needucat, care nu este in stare sa vada nuantele. El vede doar negru sau alb. Calcand orice principiu in picioare, pentru a-si apara culoarea preferata.

Cei in stare sa vada si nuante ar gasi cu siguranta si alte rezolvari pentru problema romanesca decat Basescu si adversarii lui. Fortarea aparitiei unei clase politice noi. Asa cum se face in Italia si in alte tari in care oamenii traiesc cu ochii deschisi.

Cristi spunea...

Fortarea....cum? Eu nu vad alta cale decat sa ii lasa sa se manance intre ei. Adica Basescu trebuie sa ramana in continuare acolo, in coaste cu gasca astalalta. Nici unii nu merita girul nostru, asa ca trebuie lasati sa se manance intre ei. Cu speranta ca un nr cat mai mare va crapa...

Horea spunea...

cristi, vorbeam de fortare doar teoretic, pentru ca in ro poporul nu va forta niciodata nimic pozitiv. Porneam si de la premiza ca mancatul va fi mai rapid fara Basescu.

Pentru ca nu am nici un dubiu ca spiritul de haita va continua si dupa disparitia marinelului. Cei ramasi fara adversar vor incepe sa se manance intre ei. Astia sunt oameni fara nici un pic de rusine pana si fata de oficialii europeni. Spun una, pentru ca dupa doar cateva ore sa faca exact opusul.

Ce m~as distra daca ar fi dati afara din uniune, ca sa se bata mai apoi in proriile lor excremente. In ropotele de aplauze ale cretinilor care i~au sustinut. Si care vor fi lasati mai flamanzi ca nicioadata. Sa nu uitam de criza globala, cea mai ascutita parte a ghilotinei sub care spuneam eu ca si~a bagat PONTA capul.

CG spunea...

@cristi
tu pe ce baza speri ca se vor manca intre ei? nu mai bine speram sa aducem niste comisari UE in justitia de aici?
ia uite discutie ...pe cei de aici i-am vazut zilele astea pusi sub-urmarire de DNA.

George Bălan: "Și mă întorc și completez ce spune Marcel: nu sunteți dezinteresați cu privire la numirea șefului DNA pentru că, din perspectiva numirii ca președinte a lui Antonescu, la pixul lui sunt de astea... "
Marcel Sâmpetru: "Deci trebuie cineva să se ocupe de zona asta care este foarte importantă. Nu trebuie lăsat. Eu acum știi la ce mă aștept? Dar n-aș vrea să...dar mă aștept! Să-i dea lui Victor DNA-ul, înțelegi? Și în cine să dea? În ăștia care suntem..."
Marcel Sâmpetru: "Ce-i asta, eu nu înțeleg. Acela e delegat. Ba acesta e cel mai important front."
George Bălan: "Știți cum e acum puterea? Înăuntru are furnicile. E un mușuroi de furnici înăuntru. Acesta este DNA care este la mâna premierului, șeful DGIPI"
Marian Petrache: "E cel mai important...Adică să pui mâna pe putere și pe informație..."
Marcel Sâmpetru: "Exact..."
Marian Petrache: "Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul care înseamnă informația și puterea care înseamnă DNA-ul și Parchetul, care înseamnă motorul, da?"
Marceml Sâmpetru: "Corect"
Marian Petrache: "Trebuie să pui mâna pe curent și pe urmă pe motor, nu?"
Marcel Sâmpetru: "Da."

George Bălan: "Victor, crezi că aș putea trece pe la tine astăzi- mâine, când ai tu o fereastră?"
Victor Ponta: "Sigur. Eu sunt la biroul până la ora trei. Dacă vrei să-mi faci o vizită, îți dau o cafea cu placere, da?"
Chiar marele primministru de mana cu grupul infractional.

O fi enervata dansa de la UE de are fata asta? Titus Corlatean un copil crescut frumos de Nastase cel cu 15 case.
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=86971

Imi pare ca la UE se pregateste un plan cu blocarea/taierea accesului oricarei finantari externe. Deh daca au fost prosti si le-au dat la astia 2 miliarde euro pentru mariri dar mai ales pentru saracii revolutionari cu pensii de 2000 ron!
Sa-ti pui tot UE in cap si Departamentul de Stat este mare lucru!
(chiar puteri de FatFrumos nu a avut Basescu ca sa faca tot occidentul a reactiona asa)

Florin spunea...

Horea, de la mine a plecat mesajul, dar nu stiu de ce nu a ajuns si la tine. Poate de data asta merge.

Te intrebam ce parere ai despre CCR si despre deciziile ei.
"4. Ţinând cont de jurisprudenţa sa în materie, Curtea constată că
Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi
desfăşurarea referendumului este constituţională, având în vedere că niciun text
constituţional nu condiţionează dreptul legiuitorului de a opta pentru fixarea
unei anumite majorităţi
care să se pronunţe pentru demiterea prin referendum a
Preşedintelui României.
Demiterea Preşedintelui României prin referendum reprezintă o
sancţiune pentru săvârşirea unor fapte grave, motiv pentru care Curtea reţine că
este justificat ca aceasta să fie aprobată de cetăţeni cu majoritatea voturilor
valabil exprimate.

[...]
Constată că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000
privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională, în
măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul
din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
"

PS. Extras din decizia 731/2012. Pentru lamuriri suplimentare, se pot citi si deciziile din 2007(147 si 420)

Horea spunea...

Florin, nu sunt incatat de constitutia unei tari care este supusa interpretarilor de doua ori pe saptamana. Eu asa ceva nu am mai auzit si nu am mai vazut nicaieri.

Oricum, atata timp cat ea nu a fost modificata ar trebui sa fie respectata ad literam asa cum este.

Se pare de asemenea ca CC a cerut 50% plus unu din voturi motivandu-si si aceasta decizie. Din cate inteleg eu acum ea va fi respectata.

In rest sper in continuare ca Basescu sa fie demis pentru ca dezimformeaza si minteste ca in codru.

Pentru mine un mincinos ramane un mincinos, unul in care nu voi avea incredere niciodata, indiferemnt de numele pe care il poarta. Asta neinsemnand insa nici pe de parte ca as fi devenit USL-list.

Demagogia si populismul celor doi corifei Ponta si Antonescu ma inspaimanta in continuare. Cu toate ca Antonescu, sub presiunea UE, a facut de data asta ceea ce trebuia sa faca.

Nu am nici un dubiu ca USL-isti se vor manca intre ei odata cu disparitia lui Basescu. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Florin spunea...

Horea, nu constitutia este de vina. Cei ce o interpreteaza dupa ureche, da. Valentin Stan declara cu putin timp in urma ca cele mai mari faradelegi legale se gasesc la CCR.

>Se pare de asemenea ca CC a cerut 50% plus unu din voturi motivandu-si si aceasta decizie

Da, textul de mai sus este din aceasta motivare.

PS. Mi-ar fi placut sa-mi spui parerea ta despre CCR,dupa cum am intrebat, nu despre constitutie.

Florin spunea...

Vali, in prima faza redactasem un raspuns pentru fiecare aberatie din comentariul tau, dar pana la urma am decis ca nu e cazul sa-l public.

In ochii mei, tu esti ori un postac PDL/fanatic basist ori o persoana cu probleme serioase de intelegere. Astfel nu se explica cum iti venea sa "musti din laptop sau sa-ti iesi din minti" la niste lucruri inchipuite, care nu au fost niciodata spuse/gandite.

Daca totusi vei inlocui retorica si atacul la persoana cu idei si argumente rationale, o sa-ti raspund cu cea mai mare placere.Pana atunci, iti doresc succes pe acest drum, daca asta e ceea ce-ti doresti.

Horea spunea...

Florin, pe mine Stan care se crede foarte destept nu ma impresioneaza de loc. L-am auzit spunand baliverne cu ton de filozof.

Constitutia Romaniei nu este buna asa cum spui tu, din moment ce a fost facuta de un hot, pentru hoti.

Oricum, CCR este dupa parerea mea ca si constitutia. Pentru ca este formata din fosile "pantofiste". Problema nu este asadar ceea ce cred eu, ci principiul.

De asta s-a agatat si occidentul. Ceea ce vad eu vad si ei: fosilele si constitutia jefuitorilor.

Deocamdata insa asta a fost in stare sa produca Romania. Prin bravul sau popor care i-a votat pe "experti".