Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 1 iulie 2012

Din Norvegia cu drag pentru romanasii fascisti

Aschia marcata cu sageata galbena nu sare departe de copac. S-a dus doar pana la Bruxelles si va revenii in curand in tara. Ca sa desfinteze tot ce misca si tot ceea ce pare a fi incomod pentru fascismul romanesc in devenire. Cel pe care eu l-am prevazut. 

Am spus  de multe ori ca oportunistul este cel mai periculos om din lume, afirmand cu tarie ca in Romania n-au existat nici macar comunisti, ci doar oportunisti. Comunistul adevarat crede intr-o ideologie, in timp ce, oportunistul, nu crede in absolut nimic. El este tocmai din aceasta cauza tipul de om dictator aflat intr-o metamorfoza continua. Fiind multumit cu oricare forma de oranduire, atata timp cat aceasta i poate garanta, lui, si numai lui, prosperitate la infinit.

Ce am incercat sa fac eu pe acest blog? Am incercat sa dezvalui si sa fac opinie impotriva manipularilor ordinare venite din mediul politic si economic, regizate de tocmai genul de oameni mentionati in pasajul precedent. Am fost printre primii in Romania care am vorbit despre deflatie, fiind luat in deradere atunci, si fiind chiar bascalit de catre unii. Am vorbit de bula metalelor ca sa fiu mai apoi luat peste picior. Paradoxal de catre tocmai acei oameni pe care am intentionat sa-i ajut prin prezentarea unei realitati alternative. 

L-am criticat pe Basescu la sange si pe toti hotii mincinosi din PDL. Pe toti cei care meritau sa fie criticati in opinia mea. Subliniind totusi, intotdeauna, valabilitatea unor idei pe care le-am considerat benefice pentru societate, indiferent de directia din care au venit. Am fost facut securist, Basist, sau spalat la creier. De catre oameni care au incercat sa faca dintr-un hot, ba o victima, ba un erou national. 

Am aratat in cazul Nastase existenta unor fenomene deosebit de dubioase din punct de vedere medical, care trageau semnalul de alarma al unei noi manipulari ordinare, ca sa fiu acuzat mai apoi ca ma ascund dupa degete. Atunci cand am prezentat idei similare cu ale mele, exprimate de persoane care au ajuns sa nu mai fie pe placul populatiei.  Nastase este in opinia mea un adevarat erou national! Pentru ca mentalitatea de care da dovada ii reprezinta pe cei mai multi romani. Si prin aceasta intreaga societate care l-a creat pe acest monstru autointitulat fara nici o jena social- democrat.

In timp ce el nu da doi bani pe tocmai acea parte a populatiei pe care pretinde ca o reprezinta. Si pe care o sfideaza, nu numai prin atitudine, dar mai ales prin toate bunurile pe care le-a acaparat din 89 incoace. Societatea care l-a creat pe Nastase este descrisa impecabil de un jurnalist de la gandul.  

In ochii mei Nastase este tipul de conducator las, mincinos, hot, si manipulant, atat de tipic pentru Romania, pe care un popor suferind de aceiasi boala nu poate face altceva decat sa-l admire si sa-l victimizeze. Pentru ca un Nastse inchis inseamna un vis romanesc suprem strivit si spulberat. Un cutremur fara precedent in Ciordistan. Tara feudalo-sclavagista in care faptele indivizilor sunt judecate in functie de numele pe care il poarta si de pozitia pe care au reusit sa o prinda in societate. In numele cumetriei de moment unora li se permite asadar sa faca orice, fara sa fie sanctionati, in timp ce altii sunt desfintati si pentru ceea ce nu au facut. Ba mai mult! Pot fi facuti responsabili si pentru faptele altora.

Niciodata pana acum nu am scris articole din Norvegia pentru ca am hotarat sa-mi aierisesc creierul macar in perioadele petrecute aici. Cazul de fata este asadar o exceptie! Pentru ca fascismul de care vorbeam si despre care vorbeste acum si CTP, bate la usa. Va fi fascism si nu comunism din cauze bine intemeiate, despre care am vorbit nu o data in postari mai vechi. Pentru ca jefuitorii nu vor mai vrea sa renunte la ceea ce au acaparat in mai bine de 20 de ani, doar de dragul unor slogane vechi comuniste. Sloganul actual "divide societatea" serveste mult mai bine cauza hotilor din zilele noastre. Am vazut acest lucru foarte clar privind circul lui Nastase. Un om care pare ca isi cunoaste poporul ca palma, cunoscandu-i astfel foarte bine si reactiile la diferitii stimuli.

Inchis intr-un cerc vicios romanul se invarte pana ameteste si cade gramada, de parca alti oameni decat Antonescu, Basescu, Ponta, Nastase si Blaga nu ar mai exista in Romania. Pe astia trebuie sa-i iubesti sau sa-i urasti. Si, din cauza ca pe toti nu-i poate ura deodata, romanul ii uraste pe fiecare pe rand, negandindu-se nici o clipa la alternativele prin care ar putea iesi din vesnica sa ura fata de cineva. Pana si in Italia o tara in care mafia isi are radacini bine cunoscute s-a nascut partidul 5 stele, pentru ca oamenii nu mai vad nici un potential in politicienii pe care ii au in momentul de fata. Ca s-a nascut este putin spus, gandindu-te la "sucesurile" pe care le poarta zi de zi. In Romania unde democratie nu a existat niciodata nu se naste nimic nou sub soare. Pentru ca poporul iubeste sau uraste, alternativ, aceiasi banditi. Cautand schimbarea prin repetarea acelorasi proceduri care pana acum au dus doar la catastrofa.

Pe forumuri oamenii se paruiesc pentru Basescu sau Ponta, ultimul fiind inconjurat de indivizi precum Toni Grebla, cu o expresie a fetei care ar putea baga in sperieturi pana si pe un ofiter de gestapo. Pozitia grebelei si ai aliatilor sai o inteleg! Pentru ca societatea sclavagisto-feudalo-fascista pe care o lauda si pe care o propaga, este una care le serveste de minune mariilor lor tovarasesti interesele. Ceea ce este mai greu de inteles este pozitia multimii. Care pare sa fie atat de needucata incat a ajuns sa-i iubeasca si sa-i ocroteasca tocmai pe cei care isi bat joc de ea. Asta doar din cauza ca ii uraste pe ceilalti mai mult. Cum ai putea numi altfel decat batjocura, bascalie, gestul de circ ieftin prin care un hot, un las, se vede incoronat erou national?

Care-i diferenta dintre Ponta mincinosul si Basescu mincinosul? In afara faptului ca sunt in clanuri diferite. Dar intre demisia" in 5 minute" al ultumului si cea in mai multe ore a plagiatorului? Plagiator pe care l-am auzit chiar eu declarand ca este impotriva furtului. A uitat sa precizeze totusi impotriva carui furt! Al furtului facut de altii, pentru ca cel facut de el are deocamdata si suport popular. De la mincinosi eu nu ma astept si nu m-am asteptat niciodata la nimic. Pentru ca am invatat de mic copil de la bunica: un mincinos obisnuieste sa si fure.

Nu stiu la ce te astepti tu de la ei? Pentru ca te asigur ca despre orice ar fi vorba, astepti numai degeaba. Afirmatia este dovedita de practica si nu poate fi contestata de nimeni. Sau, poate ca nici nu mai bagi in seama minciuna, pentru ca societatea in care ai crescut si in care traiesti te-a transformat si pe tine in mincinos. In acest caz inteleg ca vei continua sa visezi la infinit, pentru ca te vei mintii pe tine insuti in fiecare zi. As dorii sa afli totusi un lucru care nu este nici vis nici minciuna. In democratie, intr-una pe care tu nu ai vazut-o niciodata in Romania, toti oamenii sunt tratati absolut egal in fata legii. Ma aflu in momentul de fata in partea de sud-vest a Norvegiei, intr-o localiate destul de mica numita Dale. Trebuie sa te anunt ca faima prosta a romanilor a ajuns fara nici un obstacol chiar si pana aici. 

36 de comentarii:

Anonim spunea...

Draga Horia,
Cum facem analiza creierului lui TB si VP cu grafice si Fibonacci?:))Acum serios cand treci pe dolar?Europa tot la vale va merge...

Horea spunea...

Anonim, am decis sa scriu un singur articol, cel pe care il vezi. Subiectul dezbatut l-am considerat mai aproape de sufletul meu si mult mai important, desi pentru multi nu pare, decat soarta valutelor si a pietelor de capital.

mihai spunea...

faima romanilor se regaseste mai bine in frankfurt:
http://stirileprotv.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-prostitutie.html
dar totusi eu sunt sigur ca exista in romania o minoritate consistenta care incearca sa schimbe cursul tarii ... din pacate pana acum rezultatele sunt nesemnificative dar asta nu inseamna ca trebuie oprita lupta !

Florin spunea...

[...] ca sa fiu acuzat mai apoi ca ma ascund dupa degete, atunci cand am prezentat idei similare cu ale mele[...]

Nu Horea, nu ai fost acuzat ca te ascunzi dupa deget atunci cand ai prezentat acele idei similare. Ai fost acuzat de acest lucru, cu argumente, cand ai inceput sa interpretezi, in cheie proprie, niste cuvinte clare care spuneau altceva - cel putin in viziunea mea.

Si am facut lucrul acesta la indemnul tau: oricum, critica constructiva este dupa cum se vede intotdeauna benefica si binevenita, indiferent de cine o face si impotriva cui..
Cred ca trebuia sa raman la prima impresie si sa ma gandesc mai mult...

George spunea...

Horea din pacate nu prea mai e nimic de comentat. Orice comentariu e de prisos. Lucrurile astea sunt ca aerul, in societatea romaneasca, fara ele nu poti trai.
Daca de maine s-ar opri toate aceste hotii si mizerii, de poimaine cineva se va ridica si va spune ca nu se mai poate cu "aceasta dictatura".

AristotelCostel spunea...

@georgel

De 8 ani se fura nebuneste in Romania, Basescu fiind baiatu' cu_comisioanele cand iese din rolul de putin wannabe.

"Aceasta dictatura" e pe duca. Practic, va zvarcoliti de durere. :)

@Horea

"Toti e la fel" cu Basescu presedinte pana la muoarte nu mi se pare o solutie decenta. De fapt, e indecenta rau.

Puțoii din CC-ul lui putin wannabe au răsdemonstrat ce înseamnă găștile de infecți înfipte la șefia statului.

În aceeași ordine de "idei" Băsescu minte mai des decât respiră.

Și toată faima de care s-a bucurat Ponta în lumea academică... globală ne arată până la ce nivel s-au extins căcații de oameni... din România și cam cum e cu munca în echipa la orice nivel... pe Terra. :)

Iar de Kiogoși n-a zis nimic... CNATDCU

George spunea...

Costele doar de 8 ani? Sa inteleg ca inainte eram fericiti si a venit dictatorul Basescu sa ne faca la buzunare? Tu erai in Ro cu mai mult de 8 ani de zile in urma, dai impresia ca ai trait pe alta planeta?
Ma tot intreb ce pcr-ist ai fost de sari in sus la orice aluzie care are legatura cu "dictatura", mai ales cea a lui Basescu. Eu cred ca ai cosmaruri toata noapte cand mai afli ceva despre Base. Daca l-ai intalni intr-o zi fata-n fata, ai face infarct sau poate esti din aia care in spate injura pe toata lumea iar in fata le dai luciu cu limba?

AristotelCostel spunea...

@georgele

Te vad sperand in continuare in banditul justitiar ceea ce-mi jigneste inteligenta. Probabil din cauza asta m-am raportat la mandatul jigodiei.

Spre deosebire de tonetari, stiu ce inseamna dictatura... prostilor, iar mandatul pezevenghiului nu e nimic altceva. :)

... acuzele de pcr-ist mai lipseau.

Coloneii tăi de la Ev.z. ce mai "face"? Te joacă pe degete?
Să stai cu dreapta în gură visând la dictatura perenă a unor securiști de speța a 16-a... denotă multă... bărbăție. :D

George spunea...

Hai ca ma faci sa rad. Coloneii mei din cap imi spun ca nu ai avea curajul sa ne spui cu ce te ocupi in viata de zi cu zi deci nu ai cum sa stii cate tonete am eu, poate am tarabe in piata dar important este ca am ceva si pot sa ma mandresc cu ele, tu cu ce te lauzi? Cravata de pioner o mai ai macar, sau vreo poza cu vreun tovaras ceva?

Horea spunea...

Florin, ficare dintre noi interpreteaza lucrurile in cheie prorie! De aici rezulta esecurile si succesele din viata fiecarui individ. Pozitiile pe care le- ai avut nu le-am perceput intotdeauna constructive, ci mai degraba deosebit de naive.

Intr-o tara in care ministrul de interne spune ca toti au plagiat de la de la Platon si Aristotel incoace, pentru ca sa-si protejeze seful hot, este mai important decat oriunde altundeva sa gandesti in cheie prorie. Si, sa chiar intorci pe dos ceea ce ti se spune.

Eu voi continua sa faca asta pana ma mai invart prin tara pe care o iubesc, dar care este populata de oameni pe care incep sa ii detest tot mai mult.

Voi continua sa spun ca si pana acum ca sunt roman, desi imi crapa obrazul cand ii aud pe straini comentand bravadele eroilor de tip Nastase, Ponta, si de tipul eroului expirat Basescu.

Tipul lor de comportament il vezi de fapt mai nou si pe strazile din Oslo, unde conationalii educati in spiritul amintit, lasa in urma lor norvegieni pur si simplu incremeniti.

Cand vad ca mai bine de jumatate din populatia tarii, nu numai ca nu condamna, dar mai si incurajeaza un asemenea comportament, ma apuca voma. Fata de tocmai poporul din care ma trag, din pacate.

Circ ca in Romania, inglodat in atata prostie si nesimtire umana nu am vazut nicaieri in lume. Si am vazut o bucata buna din ea. Ceea ce este foarte trist este faptu ca loc de mai bine nu prea exista. Pentru ca oamenii primesc doar ceea ce doresc sa primeasca si doar ceea ce merita.

George ai probabil dreptate. Poate ma voi lasa si eu incet de scris.

Mi-a disparut total puterea din maini si din picioare cand l-am auzit pe Nastase junior explicand ca, dupa ce Lascar l-a taiat pe ta-su in lung si in lat tot cu capul sus a stat. Oare este real ceea ce aud si ceea ce vad? Ceea ce poate veni doar dintr-o singura directie, tara mea natala. Afirmatia a fost pe urma incoronata de testamentul eroului viu.

Dar unde nu-i rusine simturile dispar total! Si fara simturi dispare si reactia la absolut orice.

"Toti e la fel" cu Basescu presedinte pana la muoarte nu mi se pare o solutie decenta. De fapt, e indecenta rau.

Costele te credeam mai ager. Toti la fel pentru mine inseamna aceasi boala. Si din cate am invatat eu pana acum nici o boala nu o vindeca pe alta.

Asta ar exclude asadar automat presedentia, sau orice alt post de conducere, pentru oricare dintre ei, chiar si timp de doar doua zile.

Asta a fost si va ramane opinia mea de om cretin cazut din cer in tara minunilor. Dar nu si opinia celora care fac din hoti eroi si din eroi hoti de mai bine de 20 de ani incoace.

Blestemati sa fie toti cei care au murdarit numele tarii si a putinilor oameni de bun simt care au ales sa-si mai duca traiul in Romania. DOAR PENTRU PENTRU BANI,SI NIMIC ALTCEVA!

mihai spunea...

horea , trist e pentru cei care isi dau seama ce se intampla si stiu ce inseamna civilizatia , dar gandeste-te ca pentru majoritatea populatiei tarii asta e normalitate ... multi isi alcatuiesc viata de zi cu zi pe baza conflictelor gen ponta-basescu!
PS: eu sincer nu inteleg de ce te mai intorci in romania daca ai posbilitati materiale de a trai in alta tara si unde gasesti rabdarea de a polimiza cu propagandistul costel ...

Florin spunea...

Horea, se pare ca nu m-ai inteles.Nu am criticat faptul ca interpretezi in cheie proprie. Cum ai spus, fiecare interpreteaza in cheie proprie, ceea ce este mai mult decat normal. Printre primele comentarii facute pe aceasta pagina, am afirmat ca eu nu cred nimic doar pentru ca spune unu sau altul, cred ceva pentru ca am ajuns la acea concluzie.
Horea, ce am criticat eu, este judecata cu dubla masura. Ai infierat declaratia lui Ponta(cea care facea aluzie la Basescu), dar ai "laudat" declaratia lui MM care aplica aceasi tehnica. Inteleg, nu ai timp/placerea/... sa raspunzi la fiecare argument pe care l-am adus. Este perfect omenesc. Dar nu mi se pare corect sa ma pui alaturi de cei care te-au facut "securist, Basist, sau spalat la creier.", atat timp cat eu am venit cu argumente in sprijinul afirmatiilor mele, iar argumentele nu au fost combatute. Stiu, am o pozitie idealistic-naiva. Asta sa-mi fie pacatul.

Vali spunea...

Horea, incepe sa devina oficial...Am scapat de raia PDL-ista si ne-am ales cu o ciuma rosie in toata regula. De acum incolo scapa cine poate!

George spunea...

Horea sa-mi rezervi si mie un loc in tarile democratice pt. ca se pare ca pe aici devine foarte greu de trait in urmatorii ani si pana nu ne baga astia iar vize.

Horea spunea...

mihai, poate ca voi face ceea ce spui.

Deocamdata mai am o mama care incepe sa-si traiasca sfarsitul vietii in fascism. Dorit de poporul asta destept, desigur. Din cauza urei pe care o nutreste fata de dictatorul Basescu! Care i-a lasat paradoxal pe toti sa faca ce vor, si sa spuna ce vor. Ai lui au furat asadar inconjurati de o simfonie de vorbe.

In curand se va face insa liniste, asa cum ii place romanului imbecil. O liniste pe care a savurat-o si pana in 89. Nu inainte insa ca USL-isti sa inceapa sa se manance intre ei. Asa cum se face in oricare haita atunci cand cantitatea de hrana scade. Oricum haita PDL a fost eliminata.

Astept doar aparitia eroului national, ramas viu dupa sinucidere, dar cu testament si cu capul ridicat. Cat curaj si cate demnitate. A intins pana si firele de sutura a lui Lascar numai ca sa poata sa-si tina capul acolo unde i-a fost intotdeauna nasul.

Va apare mai sanatos ca oricand, ovationat de cei care vor aplauda minunea Domnului. Si care vor vrea ca o consecinta sa fie internati si ei cat mai repede la Rahova.

Se va sarbatorii si esecul total a lui Basescu si MM, cei care conform juniorului de partid si de stat, precum si apremierului, l-au pus pe mihai viteazu sa fure si sa se joace cu gloantele.

Pe costel nu-l cunosc si ca atare nu-mi dau cu parerea. Constat doar ca da dovada in opinia mrea de un fanatism destul de rar intalnit la un om care nu face parte din oaste. In Romania acest lucru este totusi posibil. L-am vazut nu o data.

De aici din Norvegia marea sarbatoare din Romania se vede totusi mult mai tragica. La fel de tragica precum se vede din SUA si din alte tari europene.

Asta pentru ca numai un imbecil isi poate sarbatorii cu atata aroganta si prostie proria-i pierire. Si Romania este chiar plina de imbecili.

Florin! Vezi ca pui punctul pe I. Eu vad intradevar alte nuante decat tine. Tocmai pentru ca le vad in cheie prorie. Eu nu am interpretat asadar spusele lui MM ca o infierare, ci mai degraba ca o realitate. Una pe care o vezi in desfasurare chiar in momentul de fata. Lucrurile se leaga foarte bine cred eu, mai ales pentru cei care sunt in stare sa le lege.

Ecuatia este simpla! Cheia mea era in acel moment in acord absolut cu cheia lui MM. Si va fi intotdeauna in acord cu orice cheie care in opinia mea nu tinde sa fie una falsa. Pentru ca, eu nu calific sau discalific oamenii dupa nume sau dupa aparteneta politica, ci doar in functie de ideile pe care le propaga.

Daca MM il facea sau il va face pe Basescu Stefan cel Mare, de exemplu, sau daca iesea, sau va iesi cu afirmatia ca de la Aristotel si Platon toti au plagiat, cheile noastre nu s-ar mai potrivi deloc. Pentru ca melodia preferata a fiecarui individ se naste din mentalitatea pe care o are. Nu degeaba canta Grebla, Mazare, Rus, Nastase, Ponta, Antonescu etc. in acelasi cor.

AristotelCostel spunea...

Dap... fanatism curat. :)

Dupa ce am sters pe jos cu imobiliari m-am gasit sa curat strada cu pupinbasisti. :D

Horea, umbla supozitiile in on-line ca oamenii se mai si inseala. Ca e cazul meu, ca o fi al tau... timpul ne va linisti. :D

Eu mizez... pe mine. :)

Vali spunea...

Ia uite unde statea justitiarul lu" peste.

Evident ca daca nu esti si fudul, asa macar un pic, n-ai facut nimic.

In rest ramane cum am stabilit. Demolam cu voiosie si inconstienta bruma de democratie care mai ramasese pe meleagurile mioritice.

Horea spunea...

Costel, sunt de data asta perfect de acord cu tine. Am si spus-o intr-un comentariu. Ne vom linistii de tot. Ne vor ajuta cei care construiesc "democratia" pentru care te-ai batut si tu.

Rezultata din mentalitatea:Oamenii din PDL=japite. Pana aici sunt de acord. Japita nu sta insa in loc si se duce la PNL, pentru ca ii este mai cald acolo, cazul Placinta si suita.

Este inca tot japita pentru ca a ajuns doar in fata portii. Antonescu si Copy Paste le deschide poarta si japitele dispar. S-au transformat dintr-o data in constructorii democratiei unice si mai originale decat originalul.

Ma intreb totusi asa prosteste! Ce sunt oare Antonescu si Ponta? Oameni care in vazul lumii se inhaiteaza cu japite. Japite ar trebui sa raspunda un om cu gandirea clara.

Sfinti si eroi raspunde romanul care si-a exprimat de mult dorinta de-a se intoarce in epoca de aur.

Asistam la o lovitura de stat spune Blaga buldogul si chiar MM. Asistam la ce am asistat si pana acum spun eu. La balciul romanesc unic in lume. Fiecare partid venit la putere a facut la fel cum face USL acum, inclusiv PDL la ultima investire. A curatat tot ce n-a fost portocaliu.

Raspunsul rosiilor este astazi pe masura, dupa 8 ani de foame. Problema este insa ca foamea prosteste haita. Care sare acum la beregata institutiilor statului.

Mentalitatea noului "democrat" ales in locul mascariciului Anastase, care are aceiasi masca ca si doamna amintita, numai cu mustati, este elocventa. Tovarasul Zgonea si-a bagat picioarele in legi si constitutie chiar ieri. Exact asa cum a facut si miss parlament.

Numai ca, tovarasul Zgonea are o scuza: este de-al nostru, un cumatru pe care poti sa te bazezi.

Cu mentalitatea asta vrea romanul sa-si inbunatateasca traiul si viitorul.

Nu stiu daca te-ai gandit sa analizezi vrodata drumul parcurs de eroul national spre zdup? Glont in gat din demnitate, umilinta insuportabila pentru un erou.

Erou cu capul cusut dar ridicat, chiar daca ar fi sa se intainda atele chirurgicale, tot din demnitate. Nu stiu unde a disparut asa subit umulinta care nu putea fi suportata?

Acceptarea gratiilor, mai nou, tot din demnitate. Umilinta s-a evaporat definitiv. Mai ales atunci cand au aparut razele de soare ale gratierii.

Trimise din cer de la posibilul viitor presedinte, neales, nejapita,inconjurat de foste japite, dar si ruda cu Isus "sac fara de fund".

Iata filmul in fata caruia romanul continua sa viseze. Am uitat de UDMR care a fost si el cu japitele. Si care va fi din nou langa sfinti. Si de domnul Oprea, lacheu lui Nastase, conform presedintelui, transformat tot de Basescu in lacheu sau proriu. Pe care l-a scuipat din nou chiar ieri gasindu-l lacheu la Ponta.

Votati mai flacai! Hai! Hai!Hai! Da Costele! Timpul. Avem foarte putin din el dar uite ca romanul il iroseste.

Horea spunea...

Inca o mostra de democratie originala fascista: "Guvernul poate să simtă nevoia să modifice urgent, în orice clipă, orice crede la momentul ăla necesar.

Orice, inseamna probabil orice si pentru tine Costele.

Deci te pot modifica si pe tine daca vor crede ca este necesar.

Asa cum le-ai suflat in panze nu vor crede, deocamdata, dar lucrurile se pot schimba foarte rapid in tara tuturor posibilitatilor. Vezi de ce jos chiorul nu rezolva nimic, pentru ca vin altii si mai chiori, dar nu la fel de chiori ca poporul.

Numai romanul crede ca si-a rezolvat problema inlocuind un cauciuc gaurit cu altul si mai gaurit. Oare cand va incerca acest popor nenorocit si needucat sa caute un cauciuc nou atunci cand a dat de de o pana serioasa cu cel vechi?

Uite ca nici macar nu-i poti acuza ca te-au mintit. Le spun clar lucrurilor pe nume. Dar, tu te-ai obisnuit sa astepti ca scroafa sa nasca girafe, asa ca nici nu bagi in seama cee ce spun ei de fapt. Auzi doar jos Basescu si vezi doar jos Basescu din tot ceea ce se spune si se face.

Ei iti spun de fapt cinstit in fiecare zi ca e jos de fapt si cu tine, dar tu esti roman care auzi doar ceea ce doresti sa auzi intr-un moment anume. Nici un argument sau nici o realitate nu te poate indupleca.

Magarii din PDL reactioneaza si mai timpit. L-au pus pe Videanu sa-i scoata pe oameni la proteste. Asta da populatie astia da conducatori.

Florin spunea...

Horea, cand MM declara "este tratat şi primeşte diagnostic de la doctorul Brădişteanu" tu faci interpretare de text in cateva paragrafe si concluzionezi:
Eu am inteles ca Monica Macovei se refera la aceste diagnostice, pentru ca ele tin de sectorul lui Bradisteanu.


In schimb purtatorului de cuvant al guvernului ii faci doar analiza pe text, in conditiile in care textul face parte dintr-un dialog, pe o anumita tema, cu o presa foarte insistenta in a obtine un raspuns.

Despre aceasta dubla masura vorbesc eu. Cu sau fara puncte pe i, in functie de cat de roman este cel care asculta.

AristotelCostel spunea...

Horea, ca sa fiu sincer, mi se rupe in 14 locuri distincte de ce anume vor face dramoletele politruce.

Eu atat vreau sa aflu... ce vor face papatorii de caca din media si 'telectualii survenționați.

Și te asigur ca_caderea lui Basescu n-are nicio legatura cu_caderea mea. Nici cand va disparea din peisaj mona, nu cred ca voi suferi cine stie ce picaj. De fapt, te-as contrazice prin ceea ce am sustinut de ceva timp aici. Nu cacateii astia mincinosi, prostitori de pupinbasisti imi apara mie... sau tie... drepturile. Pana acum doar si-au batut joc de tara asta... mintind ca porcii... fara scrupule.

Anonim spunea...

Ce se intampla acum in tara este de neconceput, oare nu vedeti cum se zbat mogulii in urma arestului lui Nastase?Chiar nu vedeti cum sunt disperati sa-l debarce pe Basescu?Oare de ce?Stau cu ochii pe televizor si compar calitatea intelectualilor di Piata Victoriei cu pensionarii platiti si haimanalele din ianuarie-februarie.
Inteleg ca prostimea a votat pentru o frimitura din halca mogulilor, rau a mai ajuns aceasta tara...nu regret totusi ca l-am votat pe Basescu, ...se vede de ce..Cei ce-l sustineti pe Ponta si Antonescu sunteti prosti sau aveti partea din furaciune?

AristotelCostel spunea...

@anonim

Cei din piata sunt intelectuali, iar tu l-ai votat pe basescu, deci... puți.

Abordez subiecte politruce pe blog doar in momente istorice.

Data trecuta am scris inainte sa izbucneasca ura fata de chel, iar acum am descris pupinbasistul cretin mediu... exact inainte de inceperea suspendarii chelului.

... uni om... pur și simple are dreptat.

Nastratin spunea...

Horea...esti tare cu poza postata. Nu ma intereseaza sursa ta, dar deconspirarea unui fost servitor al regimului dictatorial Ceausist merita toata lauda...Ideal ar fi ca poza maimutei plagiatoare Ponta sa apara in ziarele romanesti de mare tiraj cit mai repede, pt ca poporul roman sa fie informat!

Anonim spunea...

@AristotelCostel

Babaiete te citesc de ceva vreme iti citesc si blogul.Acum fara suparare, dar cred ca ai nevoie de un consult medical de specialitate. Nu cred ca s-a ajuns intr-o faza ireversibila asa ca te indemn sa consulti un psihiatru.

Horea spunea...

Costele ma lasi cu gura cascata.

De acord ca nu cacatei lui Basescu iti apara tie sau mie drepturile. Dar nu ar fi oare chiar de aceea timpul sa cautam cacatei care ar fi gata sa faca tocmai acest lucru?

Si nu sa votam ca atare alti cacatei care calca si mai dur in picioare acea constitutie nenorocita facuta pe dos pe care o avem.

Se pare ca pe tine te doare in cot de societatea in care vei trai. Atata timp cat cacatei lui Basescu au fost stersi dintr-o tara care seamana tot mai mult in momentul de fata cu un cur imens. Plin de cacatei de fel si for
pretutindeni.

Stergand unul nu prea cred ca s-a rezolvat ceva. Desi mie mi se pare ca tu nici n-ai avut intentia niciodata sa rezolvi mai mult decat atat.

Anonim, in ziua cand tu si ceilalti care voteaza, vor regreta ca au votat si nu vor mai vota deloc, decat atunci cand vor avea din ce alege, Romania va arata cu totul altfel.

Pana atunci priviti delectati, sau ingroziti, depinde de haita pe care o preferati, batalia pe viata si pe moarte pentru acelasi ciolan atat de bine cunoscut. Care ros pana la maduva de haitele in lupta a ajuns sa fie in momentul de fata doar un os amarat. Numit falnic Romania.

AristotelCostel spunea...

Horea, chiar daca "preferez" exprimarea târlănească pe tărâmul semidocților băsiști, recte internetul de limba română, :) eu sunt ceva mai riguros din fire.

Să nu uităm de unde au apărut primele discrepanțe între "vizuinele" noastre.

E vorba de serbarea dreptacilor comunisto-securiști valeriu stoica, ionuț popescu, sever voinescu, mona macovei și pupila... mihail neamțu.

Am fost tranșant atunci și am rămas... același. Fără mine pe blog, discursul tău ar fi fost mult mai apropiat de cel al lui mihai. :)

Mai mult n-am putut.

Securiștii lui băsescu trebuie să ne spună pa... în bloc.

Horea spunea...

Costele, "discursurile" mele exista toate pe aceasta pagina si nu as putea spune ca mi-a fost vreodata rusine de ele. In rest fiecare cu perceptia lui.

Eu as dori si am dorit din suflet tot timpul, ca tara mea sa poata deveni intr-adevar o tara democratica.

In acest sens am prezentat si niste viziuni, ale mele desigur. Sperand sa pot contribui cu ceva pe acest blog neinsemnat la formarea unei mentalitati noi in tara mea.

Sincer sa fiu din expunerile tale eu n-am putut intege altceva decat jos PDL, jos Basescu, si o ura fara de margini fata de toti cei pe care tu i-ai numit japite sau oarnjgutani. Toti din PDL, sau admiratori ai clanului, desigur.

Afirm cu aceeasi sinceritate ca nici de mihai nu imi este rusine. Este printre putinii pe acest blog care a incercat sa-si schimbe atitudinea si chiar mentalitatea, lucruri care nu sunt foarte usoare de realizat.

Ba mai mult! Ii urez succes in continuare pentru ca sunt convins ca procesul pe care l-a inceput ii va putea fi de folos.

Horea spunea...

Tot costel, uite ca era sa uit cel mai importnat lucru, rezultatul.

Felul tau de abordare a problemei romanesti este in curs de desfasurare, vezi si tu ca majoritatea gandeste ca tine. Rezultatul? Inca un pas spre fascism, dar mai ales spre anarhia pe care am prezis-o.

Felul meu de abordare a problemei, care consta in combaterea sau evidentierea ideilor, si nicidecum in atacul la persoana, se aplica deocamdata doar in tarile civilizate si functionale.
Neavand cum sa prinda intr-o Romanie aflata in continuare cu mentalitatea in epoca bolovanului.

Sunt de acord cu George. Conflictul dur si existenta unor haite care isi dau in cap zilnic cu parul, par a fi seva vietii la cei mai multi romani.

Anonim spunea...

Leul e pe tobogan, dolarul catre cer.Horia nici acum nu intri pe dolar ca ne tot invita Isarescu si Draghi :))?

AristotelCostel spunea...

@horea

Sa fim seriosi in privinta majoritatii. Practic, tot babetul Romaniei e retardat din simplul motiv ca i-a trebuit 8 ani de zile sa priceapa ca basescu e un mincinos jegos.

Pe de alta parte, retardatii din on-line n-au ajuns la nivelul "babetului", preluand pe nemestecate tot materialul oferit de coloneii securistului.

Mi se rupe-n lingura de "atacuri la persoana". Dupa ce mi-am format parerea despre retardul unei persoane, dupa ce am acumulat bagajul de argumente, evit... ideea, :) problema reducandu-se la retardat.

Nu respir vorbe goale emise de vorbitori cu mintea odihnita.

In ce tara civilizata o guvernare supraindatoreaza populatia pentru a fura si pentru a-si plati o armata de mancatori de cacat... intern si extern? Ce tara civilizata detine un serviciu secret care se ocupa cu comentariile pe net?

Nu suntem in Norvegia sa ne exprimam dezaprobarea fata de un criminal psihopat. :)

Vorbim de Romania, locul in care toate loazele imputite, platite din bani furati de la stat, se dau de ceasul mortii ca dispare democratia securista, propulsand doi cacati intregi: MRU si Mihail Neamtu.

Daca astea sunt alternative si posibile deviatii de la anarhia pe care o prevezi, cred ca nici tu n-ai respirat destul aer... norvegian. :D

CG spunea...

Fiindca Horea ne scria odata de placinta vedem ca degeaba a tradat doamna, nu au ajutat-o colegii din combinatia curenta.
"Andrei Placinta, fiul senatorului Sorina Placinta, a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), vineri, la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul de talharie, tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri, decizia instantei nefiind definitiva"
Doaman Placinta a format un infractor, frumoasa educatie.

Horea spunea...

Leul pe tobagan, eu in afara pietei, desi miscarea facuta a fost perfecta pentru trading. Din pacate, chiar roman fiind, eu nu am ajuns chiar atat de multilateral dezvoltat. Nu pot lucra si face afaceri bursiere in acelasi timp. Munca pe care m-am angajat sa o fac o pun de aceea intotdeauna pe primul loc. Asta orice ar spune Isarescu si Draghi.

Informatii-economice spunea...

Ti-ai fi imaginat tu Horea ca plecand din tara risti sa pierzi tot acest circ politic?

George spunea...

Spre disperarea unora Basescu o sa fie presedinte si dupa 29 Iulie dupa care USL nu o sa "poata" face ceva in tara asta pentru ca nu-i lasa dictatorul Basescu.

Horea spunea...

Razvan, eu circul l-am observat de la revenirea mea in tara, si m-am asteptat ca el sa continue. Tinand cont de caracterul oamenilor care il intretin. Nu am pierdut nimic asadar.

Perdantii sunt cei care admira si incurajeaza acest circ continuu, care a fost dus la nivele penibile chiar si pentru strainii carora nu le pasa de fapt de tara noastra.

Asta pentru ca au fost si ei antrenati in joc. De catre oameni lipsiti total de orice faramitura de caracter, banditi de fapt. Numiti in Romania politicieni. Ai vazut cum, conform mentalitatii pe care o au, ei cred ca lumea intreaga este o troaca de porci asemanatoare Romaniei.

Ii scuipa pe cei de acolo prin fapte, ca mai pe urma Ponta sa-i numeasca prietnii lui europeni, si ai nostrii, ai poporului, prin tovarasia sa.

Pentru mine si acest gest murdar este foarte normal. Din moment ce vine din partea unui plagiator mincinos si ordinar. Pentru multi romani spalati la creier gestul este insa o bravada.

De la oameni lipsiti de caracter eu nu m-am asteptat si nu ma astept asadar la nimic mai mult decat ceea ce se vede acum.

George! Daca Basescu ramane vom asista la actul doi al piesei numita "Razbunarea". Cu efecte la fel de malefice asupra tarii ca si actul 1.

Un asemenea foileton al razbunarilor caracterizeaza exclusiv spiritul de haita.