Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 11 august 2012

Clarificare


Salut Horea,

ti-am citit postarea legata de oferta care ti s-a facut, cum facem cu pretul cerut de tine - 150ron, a ramas in continuare sau a cazut dupa banii ce ti-au intrat in cont de la x client in euro. Se poate include si alte perechi decat eur/usd? in filmulete atingeai daca nu gresesc inclusiv eur/ron, usd/ron chiar si ceva legat de jpy... Tot in filmulete prezentai nu doar la nivel de saptamana ci si perioade de timp mai largi ma refer ca trend pe care desigur il ajustai in functie de evenimente.

Numai bine.

Mailul de mai sus mi-a deschis ochii si ma obliga la niste clarificari. Asta si dupa ce clientul cu ideea analizelor mi-a despus 150 de euro in cont ieri.

Ar trebui sa am minimum 10 clienti pentru ca efortul depus sa-mi fie rasplatit cu 1500 de ron lunar. 10 abonati a 150 de ron=1500. Se poate intelege, sper, ca acesti bani ar fi mai degraba un semn de apreciere pentru ceea ce fac decat un venit care sa-mi schimbe mie viata . Din moment ce in Norvegia am un venit de 700-1200 de euro pe zi lucratoare, in functie de numarul pacientilor si al tratamentului aplicat. Fara garzi, pe care nu le-as mai face pentru toti banii din lume.

Deocamdata nu am insa decat 5 interesati, poate inca vreo doi in devenire, daca tin cont de un alt mail primit. Oricum, in cazul in care interesatii vor fi sub 10, treaba cu 150 de ron cade. Pentru ca este mai usor sa lucrezi pentru un client decat pentru 10, pentru jumatate din suma amintita

Daca se vor aduna totusi 10 interesati il voi include si pe clientul meu care a fost gata sa platesca si a si platit 150 de euro pentru o luna in cvorum, reducandu-i astfel cheltuielile la 150 de ron. I-am propus si lui de fapt un seviciu de 120 de euro, in cazul in care nu se vor aduna 10 interesati, dar mai restrans. Format din analize saptamanale si alerte, in loc de analize saptamanale, alerte+trei actualizari/saptamana. El putand sa decida pana la urma ceea ce doreste.

Intregul proiect este asadar in fasa si poate fi modelat. Idea mea a fost sa il ascult pe fiecare om interesat si sa fac in final un cos. Unul care sa contina putin din ceea ce vrea fiecare. Asta ca sa nu-mi pierd tot timpul facand analize. Precum spuneam, chiar dupa discutiile acerbe avute cu unii, am decis sa mai tin situl in picioare pana in momentul in care nu voi mai simti placerea pe care am simtit-o atunci cand scriam. Sincer fiind, ultimele evenimente din tara noastra mi-au diminuat considerabil aceasta placere, desi ea mai exista, deocamdata.

Ca si pana acum, voi specifica asadar in analizele economice trenduri, si chiar si cotituri ale acestora, fara a mai fi insa specific. Nici cu privire la timp, dar nici cu privire la nivelele importante. Inca un raspuns la mailul de mai sus. Sigur ca voi prezenta trenduri largi in analiza platita, ele fiind de fapt inima care pompeaza sangele in toate prezentarile. Va las 10 zile de gandire, un interval in care mi s-a spus ca se va clarifica si situatia celor 2-3 potential interesati. Cel care mi-a propus 50 de ron pe luna pentru analize a inteles probabil si el ca o asemenea oferta nu ma intereseaza.

Daca in 10 zile nu se vor aduna, tot 10 interesati, un lucru pe care eu l-am vazut chiar foarte probabil, oferta mea cade. Voi merge mai departe cu un singur client care a considerat de la sine si nesilit de nimeni sa-mi ofere "aprecierea" de care vorbeam pentru munca depusa. In decursul acestor 10 zile puteti continua cu intrebari si cu eventuale propuneri, Dar in nici un caz nu cu propuneri de pret sub cel expus.

Ps. Va mai aduceti aminte de stirea care spunea ca decizia CCR de-a amana verdictul referendumului a depreciat leul? Ati vazut ce s-a intamplat imediat ziua urmatoare? Daca nu, este suficient sa deschideti un grafic.Daca decizia CCR nu a depreciat leul. L-a depreciat oare Ponta? Si daca crezi cumva ca a facut-o, unde a fost a tot puternicul Isarescu BNR? Sa stii ca este bine sa-ti pui intotdeauna intrebari. Pentru ca ele te ajuta cel mai bine sa-ti deschizi ochii. 

Pss. O alta predictie de-a mea care incepe sa prinda contur si despre care scrie acum si "platitul" CTP. O sa ajungem in curand sa ne dam in cap pentru mafiotii care conduc tara. Sau, o sa ne desteptam oare si o sa ne unim vrodata ca sa-i inlaturam? Citeste si comentariile. Maciucile le gasesti acolo la fanaticii simpatizanti ale clanurilor. Ei nu se deosebesc cu nimic de asa numitii politicieni care au dus lupta pentru putere in acelasi stil. In timp ce tara se scufunda.

15 comentarii:

Sorin spunea...

Salut! Te urmaresc de ceva timp pentru ca pari sa crezi, ca si mine, ca actuala paradigma se va schimba dramatic. Tu vorbesti de "valul devastator". Totusi, in articolele de evolutie a pietii imbini stilul de analiza cu stilul pamfletar si cu referiri la articolele tale precedente (sau paragrafe din articolele precedente), fara a da vreun link. Ceea ce face textul destul de greu de urmarit si de inteles. Cred ca ar fi bine sa renunti la acest stil in analizele platite, sa te rezumi doar la a da informatia cat mai clar cu putinta. Si, doi la mana, daca oamenii scot banii si investesc conform previziunilor tale si pierd, iti asumi? Ma gandesc ca omul care-i dispus sa-ti dea 150E/luna, joaca pe bursa cel putin 10000E. Altfel, nu-i rentabil. Sper sa nu-ti para rau ca faci acest demers. Toate cele bune!

Manuela spunea...

Banuiesc Sorin ca cel care are un cont de 10.000 EUR (munciti) nu isi permite "sa joace", cum spui tu, pe bursa, ci se gandeste bine inainte de a tranzactiona.

Mai presupun ca stie sa-si gestioneze banii, intrarile si iesirile si nu in ultimul rand riscul. Riscul trebuie gestionat de fiecare, nu de Horea.

Nu ai cum sa ii ceri lui Horea banii inapoi daca faci o investitie proasta, pentru ca nici prin gand nu iti trece sa ii dai lui Horea bani in caz de castig, corect?

Sorin spunea...

Manuela, pui problema total gresit. Cel care da bani, plateste un serviciu. O previziune a pietii. Daca serviciul platit nu corespunde, omul cel putin isi poate vrea banii inapoi, nu crezi? Ce conteaza de unde sunt banii? Poate are o mostenire, poate a castigat la LOTO sau poate i-a castigat la capsuni in Spania. Conteaza ca poate pierde niste bani, ai LUI. Sper, spre binele lui Horia, ca se va gandi la acest aspect in mod temeinic.

Manuela spunea...

Sorin, piata nu inseamna certitudine. Inseamna probabilitate. Prin urmare orice serviciu de tipul celui pe care il ofera Horea ne poate face sa pierdem bani, cateodata.

Banii sunt pierderea noastra, pentru ca responsabilitatea deciziei ne revine noua si nu lui Horea.

Prin urmare tu pui problema gresit. Si inca de la inceput. La bursa nu se "joaca". La bursa esti tu singur cu analizele tale (sau ale lui Horea :)), cu banii tai, cu emotiile tale, cu puterea de a gestiona o piedere sau un castig, cu strategia ta, cu riscul tau .... Cu cat oamenii vor realiza asta mai repede, cu atat mai bine.

Sorin spunea...

Nu vreau sa fac aici chat sau forum, pentru ca nu e locul. Cei care investesc in bursa se cheama "jucatori". Toti rechinii de pe piata, cei care manipuleaza LIBOR, ataca moneda unei tari, joaca la bursa, nu "investesc". Bursa e afectata de emotii, de sentimente in ultimul timp. Sau de "incredere". Nu de cotatia pe piata a ceva. Cum spuneam, daca dau bani pe-un seviciu, ca e cotatie la bursa ca e pus de faianta, ca e o operatie, ma astept ca el sa fie prestat conform "contractului". D'asta exista contracte de prestari servicii astfel incat cel care da banul, precum si cel care presteaza sa fie acoperiti de "termeni si conditii". Spun doar ca ar fi bine ca si Horea sa aiba asa ceva. Oricum, e major, e vaccinat si cred ca intelege riscurile la care se expune.

Manuela spunea...

Sorin, nu vreau sa fac forum. Imi cer scuze daca asa s-a inteles.

Am intervenit de mai multe ori doar pentru ca am vrut sa lamuresc ceea ce inseamna bursa pentru mine. Tu ai alta parere. Oamenii o vor alege pe cea pe care o doresc.

Anonim spunea...

Sorin, nu stiu de ce nu pricepi. Analistii financiari sunt ca si meteorologii, nu au nicio raspundere asupra predictiilor care le fac. Asta e si esenta meseriei lor. Dau sfaturi la altii, dar ei nu risca nimic. Daca ar risca tot, ar fi un fel de Soros si atunci nu ar mai avea nevoie sa dea sfaturi la altii. Ar intra ei insusi in piata imediat ce ar identifica o oportunitate.

Horea, eu am o mica nelamurire. Daca tu faci in Norvegia 700-1200 euro/zi, ce nevoie mai ai de mizilicul ala de 500 euro lunar (150 euro + 1500 ron).
Dupa 2 luni lucrate in Norvegia ar trebui sa vi acasa cu 40.000 euro, pe care, cu darul tau, ar trebui sa-i poti dubla fara probleme in 6 luni.

Horea spunea...

Sorin, eu nu obisnuiesc sa fac lucruri negandite, asta neinsemnand ca nu pot gresi. Ai vazut ca m-am ferit intotdeauna sa dau sfaturi.

Analizele platite vor fi totusi ceva total diferit de cele pe care le-a vazut lumea pe aceatsa pagina. Vor fi analize de trading cu nivele exacte de intrare si stop specificat. Scurte si la subiect.

Nu va fi nevoie sa fac asadar nici o legatura cu ceea ce am mai spus inainte din moment ce fiecare scenariu prezentat va fi unul nou, cu riscul probabil specificat.

Dupa cate ai vazut din comentariul lui Manuela oamenii pot avea pareri diferite de ale tale, neconfundand o analiza a unui scenariu probabil bursier cu cumpararea de faianta. Iti pot garanta totusi ca ma voi feri de indivizii care ar putea avea perceptiile specificate de tine.

Fiecare interesat va trebui sa-mi specifice in scris printr-un mail ca este absolut constient de faptul ca nu vand faianta. Clientul care a platit 150 de euro a facut acest lucru, altfel nu i-as fi acceptat oferta.

Atata timp cat si eu am pierdut bani, vor pierde probabil si cei interesati. Imporatnt este sa castige mai mult decat pierd. Desi o garantie sigura nu exista nici in acest sens. Tocmai pentru ca nu vand faianta de care vorbeai.

Ai putea avea dreptate totusi privind o singura afirmatie. Ar putea sa-mi para rau de ceea ce am facut in cazul in care oamenii interesati ar incepe sa se gandeasca romaneste. Adica, sa calce in picioare ceea ce au semnat.

Riscul este totusi mic din moment ce nu cred ca se vor aduna 10 interesati pentru un asemenea serviciu. Voi merge foarte probabil mai departe cu un singur client, care mie mi sa- parut destul de serios, dar si constient de treaba in care se baga.

Sunt deasemnea de acord cu tine atunci cand afirmi ca banii pierduti au acelasi miros indiferent de unde provin. Dar sa nu uitam! Afacerile cu faianta exista si ele si vor exista si in continuare. Ele fiind deschise pentru toata lumea care le-ar prefera in locul afacerilor bursiere.

Si inca ceva! Eu am interpretat comentariul tau ca fiind unul binevoitor. Pentru ca ai specificat niste lucruri la care toti cei implicati intr-o asemenea afacere ar trebui sa se gandeasca. Manuela pare a fi asadar si dupa parerea mea o persoana care s-a gandit exact asa cum trebuie.

Sorin spunea...

Horea, in niciun caz comentariul meu n-a vrut sa fie unul defaimator la adresa ta. Voiam doar sa stiu daca in intelegerile pe care le faci intra asemenea "termeni si conditii". Daca da, se pare ca am starnit o furtuna intr-un pahar cu apa, si-mi cer scuze. Sper ca parteneriatele sa-ti mearga din plin si toata lumea sa fie fericita.
P.S: Eu o singura estimare mi-as dori sa vad in clar. Cand vine "valul devastator". Eu sper sa fie anul asta, prin octombrie, dupa alegerile din SUA. M-ar bucura sa-mi raspunzi la aceasta intrebare. Multumesc.

CG spunea...

Sorin nu stiu daca in trecut ai citit postarile lui Horea. Ai fi vazut ca el insusi pentru el personal a luat uneori decizii imperfecte (adica nu a intrat sau iesit desi era constient ca se poate) deci riscul si-l asuma cel care 'joaca'.
Sa nu te astepti a ti se spuna fix momentele de maxime-minime a.i sa maximizezi castigurile cu zeci de procente dintr-un foc. Ai vazut si tu ca Horea in ultima sa intrare pe carusel s-a multumit cu un castig de cateva procente cine se asteapta la tunuri gen Soros sa-l caute pe acesta din urma sau sa mearga la marile banci de investitii internationale. De la acestea o sa se primeasca si acte de confidentialitate si alte asigurari alea pe cauti tu Sorin.

Manuela a spus corect nu poti avea doar castiguri exista si pierderi totul este sa predomine castiguri cu cateva sau mai multe procente.

PS. Horea ai vazut ca romanacul - dintr-un alt comentariu pe precedenta postare a gandit romaneste! el nu a inteles ca pe aceasta pagina intra persoane in mare parte oneste, corecte drept dovada ca a existat o persoana care a oferit 150uro direct in contul tau fara nici o hartie - garantie, dar romanacul a luat-o pe aceea ca suntem la piata in targul romanesc, cu bunul simt praf si anume ca odata luand analizele de la tine, x sau y se apuca sa le revanda sau sa le trimeata intre ei.

Horea spunea...

Cg! Sa nu te miri ca l-a lovit gandul "propagarii". Eu cred ca stie destul de bine despre ce vorbeste. Probabil din experienta sa zilnica. Numai ca in acest caz acest lucru nu are nici o relevanta.

In ceea ce il priveste pe sorin eu cred ca aspus si lucruri folositoare pentru toata lumea, mai ales in a doua parte a discutiei pe care a avut-o cu Manuela.

Anonim spunea...

Personal cred ca reusesti sa-ti faci suficienta reclama negativa. Iar daca ideea de a primi 1500 RON lunar pentru analize te incanta, e destul de clar la ce nivel se ridica veniturile tale, undeva intre 4000 -6000 lei.

Spuky spunea...

@Anonim

Gindire tipic romineasca, extrapolare liniara si concluzii destul de clare despre lucruri pe care nu le cunoastem. Foarte tare!

Florin spunea...

Spuky, subscriu 100% la parerea ta.

Nastratin spunea...

Horea...un articol interesant care arata cum a devalizat Isarescu rezerva BNR pt interesele masonice si ale SUA....Altfel cum de e interesata SUA asa de mult de Romania?parerea unui alt doctor...

http://centruldio.net/wordpress/?p=5069