Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 15 august 2012

Coabitarea

Cand am spus pe aceasta pagina ca mafiot la mafiot nu scoate ochii unii au sarit ca arsi. Iti mai aduci aminte ce spunea Ponta despre coabitarea cu Basescu inaintea referendumului? Numai ca atunci plagiatorul era absolut sigur de matematica ceausista pe care planuia sa o aplice: numaram pana cand ne iese cum vrem noi. Iata insa ca cei doi corifei ai "demorocratiei" romanesti si-au dat seama ca nu sunt singuri in lume, si ca, calculul de acasa nu se portiveste intotdeauna cu cel din piata. Daca vorbim totusi despre calcule Basescu si Antonescu sunt asii absoluti. Primul i-a trecut automat pe cei care nu au votat de partea sa, in timp ce cel de-al doilea se considera votat la Cotroceni de cei care au vrut sa-l demita pe Basescu.

Suspendatul a declarat la randul sau ca Ponta nu mai poate fi premier, indiferent daca el revine la palat sau nu. Asta neinsemnad de fapt nimic. Dar, la ce te poti astepta de la doi indivizi care au batut palma cu un general tradator, Oprea? Si de la oameni care privesc traseismul si tradarea ca fiind o parte fireasca a politicii romanesti. Sa vedem cum vor reactiona acum postacii? Poate acum cand seful suprem al demorocratiei originale plagiate se pregateste sa isi bage parul in buzunar, scuipatul pe care l-au adunat in gura le va ingheta pe limba. Sunt sigur totusi ca nu vor face niciodata legatura dintre plagiat si comportamentul lui Che Gevara. In opinia lor asta nu avea nici o importanta.

In opinia mea are cea mai mare importanta, pentru ca plagiatul este fotografia caracterului unui individ. Cel care plagiaza a furat si este ca o consecinta un hot. Hotii obisnuiesc sa minteasca de ingheata apele, asa ca vei putea muri de sete cu ei la carma tarii. Daca mai ai iluzii sterge-le din creier cat mai repede.

Acesti banditi nu te vor reprezenta niciodata pe tine, ci doar pe ei. Pentru ca fac parte din marele clan al oportunistilor din Romania, care s-a impartit in clanulete mafiote cu nume diferite. Componentii acestor clanulete accepta minciuna, pentru ca mintesc aproape fiecare, acepta furtul, pentru ca fura aproape fiecare, accepta traseimul, pentru ca sunt gata sa-l foloseasca si ei oricand la nevoie. Exceptiile marunte de la regulile de mai sus nici nu mai merita sa fie mentionate.

Colac peste pupaza a inceput si auto impuscatul sa comunice din nou cu lumea. Plin de diabet, de boli cardiace, si cine stie ce cancere, dar cu capul ridicat. Mesajul lui a fost ca de obicei unul crapator de suflete, despre demnitate. Se referea probabil la demnitatea porcilor, care sunt obisnuiti sa se tavaleasca in orice mocirla. Dupa care iti pot grohai seducatori in urechi. Cu faptele graitoare in mana trebuie sa-i intreb pe cei 7,5 milione. Ce au realizat prin participarea la vot? Raspuns: coabitare. Acelasi lucru pe care l-au realizat votand pentru un numar redus de parlamentari. Ba mai mult! La acest referendum tara aflata in cacat pana la ochi a mai cheltuit 20 de milioane de euro din banii acelorasi votaci. Banii cheltuiti de niste mafioti care n-au fost in stare sa-si organizeze nici proriul referendum.

Deci tovarasi! Care este de fapt diferenta intre Basescu mincinosul? Ponta plagiatorul? Si Antonescu gogonarul adormit? Care a deschis larg portile traseistilor tradatori. Nimic altceva decat perceptia din creirele intunecate de ura ale votacilor. Fiecare doarme insa intotdeauna asa cum isi asterne. 

18 comentarii:

Cristi Sparlu spunea...

Nu este nici o diferenta intre ei. Incet incet vom invata ca nu avem nevoie de ei pentru a ne face viata mai buna. Din pacate acest lucru nu se va intampla prea curand, dar rabdare lucrurile cred ca se indreapta in aceasta directie.

Anonim spunea...

"Suspendatul a declarat la randul sau ca il va matura pe Ponta daca revine in palat"

Horea, in respectul adevarului, te rog sa sustii aceasta afirmatie cu date concrete. Am urmarit evolutia evenimentelor si iti spun cu certitudine ca suspendatul nu a declarat niciodata asa ceva. A declarat doar ca daca va mai avea ocazia, nu il va mai desemna nicodata pe Ponta prim ministru, ceea ce e cu totul altceva.

Am remarcat ca tu iti iei informatiile si opiniile din articolele lui CTP, care nu e chiar cea mai veridica sursa si care, de obicei, denatureaza adevarul fie prin omisiune, fie prin extrapolare. Acelasi CTP e ingaduitor cu uslamistii, in schimb e necrutator cu suspendatul si ai lui. Deunazi, domnia sa indemna procurorii sa nu-i ancheteze pe votacii de meserie, adica sa nu respecte legea.

Horea spunea...

Anonim, ce pacat ca nici tu nu ai nume. Iata citatul.

"Eu nu pot să lucrez decât instituţional. În acelaşi timp, indiferent că eu mă întorc la Cotroceni sau nu, Victor Ponta nu mai poate rămâne prim-ministru al Guvernului României. El nu mai este primit de nimeni. (...) Nu cred că Ponta mai poate rămâne prim-ministru al României. Eu vă pot spune că una din soluţiile corecte este demisia imediată a lui Victor Ponta", a spus preşedintele suspendat Traian Băsescu, într-un interviu pentru Transilvania Live.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/traian-basescu-nu-l-mai-vrea-pe-victor-ponta-premier-video_36023_comentarii.html#ixzz23bm3Ski2

Sunt de acord cu tine ca a spus si ca nu-l va mai numi pe Ponta premier daca USL castiga alegerile, ceea ce este intr-adevar foarte diferit de ceea ce spune in videoul la care fac referire.

Este foarte adevarat ca vorbeste voalat, spunand ca indiferent daca se intoarce sau nu la Cotroceni Ponta trebuie sa plece. Intentiile si convingerile ii sunt insa foarte clare pentru mine. Si, este la fel de clar ca le va uita la nevoie.

Paradoxal sunt de acord cu presedintele atunci cand spune ca Ponta nu mai poate fi premierul. Pentru ca n-a fost premierul Romaniei niciodata, exact asa cum Basescu n-a fost presedinte. Din pacate!

Nici un fel de CTP ca atare. Si de la el i-au doar ceea ce consider a fi plauzibil. A-l citi pe careva nu inseamna ca trebuie sa fi de acord cu el tot timpul.

Anonim spunea...

Intre "a declarat la randul sau ca il va matura pe Ponta" si "Ponta nu mai poate ramane prim-ministru" e o mare diferenta.
Tot suspendatul a spus si la ce se gandea: "una din soluţiile corecte este demisia". Nicidecum sa il mature. Nici nu ar avea cum cu un parlament ostil.

Din nou imi vine in minte CTP. Si tu si el pretindeti ca sunteti impartiali, dar panditi orice face si orice spune suspendatul si ii rastalmaciti discursul. "Vorbeste voalat", noroc ca voua nu va scapa nimic si putem afla si noi ce-a vrut sa zica. Mai cinstit mi se pare Felix, care macar recunoaste deschis ca vrea sa-l termine pe suspendat, cu orice pret si prin orice mijloace.

Si mie mi se pare corect ce a zis suspendatu, ca Ponta nu mai poate fi prim ministru. Si sunt sigur ca nu va mai fi. E discreditat si nici nu a fost in stare sa-si duca treaba la bun sfarsit. Il vor matura chiar ai lui. Va sfarsi ca Geoana.

Am un nume, sau mai bine zis, aveam. Ocazional scriam pe blogul asta sub numele gore. Dar cam de un an, daca introduc id-ul asta comentariul se blocheaza. Asa ca nu-l pot folosi si postez ca anonim.

Horea spunea...

Gore am fost de acord cu ceea ce ai spus. Am si schimbat cele scrise ca sa nu fiu cumva talmacit acum ca fiind USL-ist. Ma consider impartial in continuare. Problema este ca Basescu spune una si face alta. Si eu interpretez fapte nu vorbe.

Ponta si Antonescu si toti ceilalti democrati din USL au facut exact la fel. Batand din gura au scufundat vasul.

Nu stiu de ce nu poti posta asa cum ai facut-o. Poti incepe insa postarile anonim cu un nume, asa cum a facut muta lume. Oricum, spre deosebire de Felix eu nu vreau sa desfintez pe nimeni, nici pe Basescu, nici pe Antonescu, nici pe Ponta. Mi-as dori doar alti oameni in politica decat cei din vremea ceausista, imreuna cu copii si nepoti.

Mai ales privind la rezultatele pe care le-au obtinut.

Vali spunea...

"Mai cinstit mi se pare Felix, care macar recunoaste deschis ca vrea sa-l termine pe suspendat, cu orice pret si prin orice mijloace"

Mai cinstit fata de cine? De Basescu presupun. Ca doar nu-l cobori acum pe Horea sau CTP la nivelul lui Felix sper.

Florin spunea...

@gore
> Deunazi, domnia sa indemna procurorii sa nu-i ancheteze pe votacii de meserie, adica sa nu respecte legea.

Pentru cineva care respecta adevarul si este atent la ce se declara, citatul de mai sus nu-l onoreaza.

Uite ce zice CTP:
"Opriţi imediat această operaţiune de anchetare a sătenilor, a simplilor cetăţeni, care sunt căutaţi pe acasă de procurori şi luaţi la întrebări în legătură cu votul lor!

Poate ne explici, cu argumente, cum ai ajuns la concluzia ca CTP indeamna la nerespectarea legii, prin neanchetarea "celor care voteaza multiplu"(votacii de meserie)

PS.Horea, cred ca iar ma iubeste askimetul

Anonim spunea...

Nu vreau sa fiu inteles gresit. Am mult respect pentru blogul asta, pentru Horea si pentru cei care comenteaza, chiar daca mai scapa cate unul ca Costel care ne umple de invective. Mi-ar fi placut ca Horea sa insiste mai mult pe aspectele economice, care ne dor cel mai tare, dar e bine si asa.

Culmea, eu nici macar nu sunt basist. Mi-am pierdut firma in 2010 in urma "reformelor" tandemului Pogea-Boc-Basescu, iar nevasta-mea s-a trezit cu un salar de 900 lei /luna.
Sunt mai degraba de stanga, pentru ca in Romania este enorm de multa saracie si sunt revoltat ca greul crizei a fost pus in carca celor saraci.

Dar pot sa recunosc meritele unui om si daca nu imi place. Asa badaran cum e, Basescu a fost si este cel mai bun presedinte al tarii de pana acum. A avut curajul sa se opuna clasei din care face parte si in mijlocul acestei haite a reusit sa faca justitia sa functioneze. Daca a furat sau a facut alte matrapazlacuri, aceeasi justitie il va ajunge dupa ce nu va mai fi la putere.

La fel ii recunosc meritele lui Nastase, cel mai bun prim ministru al Romaniei de pana acum. A facut cat de cat ordine in finante, a pus economia pe picioare, a elaborat legislatia pentru aderarea la UE, a dus tara in NATO. Ca a fost hot, las si arogant, e alta poveste.

Vali fi linistit, nu-l cobor pe Horea la acelasi nivel nici cu CTP si nici cu Felix. Sunt sigur ca intelegi ce-am vrut sa spun in fraza aia.

Dar CTP e cel putin tot atat de periculos ca Felix. In opinia mea de nespecialist, sunt doua feluri de psihopati. Primul e plin de resentimente, de refulari si angoase. Nesigur pe el, spune vrute si nevrute, cand trebuie si cand nu trebuie, spumega de manie si mereu da cu batul in balta. E nepericulos pentru ca e previzibil si numai gura e de el. Al doilea e calm la suprafata, vorbeste coerent si decent, dar are tonul apocaliptic si ochii intunecati, iar inauntrul lui clocoteste un vulcan. Cu asta nu mi-ar place sa ma intalnesc noaptea pe o strada pustie.

Anonim spunea...

@FLorin
E simplu. Procurorii nu-i ancheteaza pe cei care au votat o singura data. E absurd sa iti inchipui asa ceva. Ii cauta acasa pe cei cu vot multiplu.

Numai ca lui CTP i-a scapat voit amanuntul asta. El lasa de inteles ca procurorii se razboiesc cu toti cei care au votat. Nici el nu crede asa ceva, dar minte prin omisiune. Sa nu imi spui ca nu ai sesizat amanuntul asta.

Practic, CTP indeamna procurorii sa-i lase in pace pe cei cu vot multiplu, adica sa inchida ochii in fata unei infractiuni. Ori asta inseamna sa incalci legea.

Cred ca nimeni nu si-a imaginat ca vom ajunge aici, asa eram de obisnuiti cu furtul la vot. Numai ca justitia a inceput sa lucreze. Nimeni nu-si putea imagina ca un peste ca Nastase va fi condamant definitiv la inchisoare, dar s-a intamplat. Tot asa, nimeni nu si-a imaginat ca votand de mai multe ori poate ajunge la inchisoare. Dar se va intampla. Asa avem sanse ca la urmatoarele alegeri sa avem si noi un vot corect.

Asta ar trebui sa-i bucure pe toti cei care vad destinul Romaniei in Europa, indiferent de care parte a baricadei sunt.

Vali spunea...

@Florin
Ceaa ce sustine CTP in fraza aceea e o prostie cat casa de mare.

Explica-mi si mie te rog cum ar putea un procuror sa-si dea seama daca cineva nu a votat de 2-3 ori. Sau daca n-a voatat dar oficial e invers.
"Satenii,cetatenii simpli" sunt cumva fete mari?! Se sperie imediat ce vad un procuror chiar daca nu se stiu cu musca pe caciula? Chiar atat de oligofren a ajuns poporul asta ?!

Tie daca iti bate la usa un procuror sau un politist ce faci? Iti umezesti izmenele sau incerci sa lamuresti situatia?
Singurul abuz ar fi acela daca procurorii i-ar obliga pe "oamenii simpli" sa spuna cum au votat.

Eu unul, demult imi doream sa inceapa o lamurire a fraudelor electorale. Acum poate fi un inceput cum putea fi un inceput si in 2009 la "alegerea" lui Basescu. Cum puteau fi ataea de 22 de ani incoace. Sau poate fi un sfarsit si o punere iar de batista pe tambal dupa ce excrocii, asa cum se prefigureaza, isi vor da iar mana.

Vezi tu Florine...de asta suntem in cacatul asta enorm. Tinem cu hotii, ca doar "e si ei oameni". Chestiune de mentalitate, asa cum tot se discuta pe aici....

Florin spunea...

@gore
>Din nou imi vine in minte CTP. Si tu si el pretindeti ca sunteti impartiali, dar panditi orice face si orice spune suspendatul si ii rastalmaciti discursul.

Deci tu critici ca CTP(si Horea) rastalmacesc discursurile, dar este ok din partea ta sa faci acelasi lucru. Mai mult, stii chiar si ce crede si ce nu crede el.

>E simplu. Procurorii nu-i ancheteaza pe cei care au votat o singura data. E absurd sa iti inchipui asa ceva. Ii cauta acasa pe cei cu vot multiplu.

http://www.ziare.com/stiri/dna/dosarul-referendumului-descinderi-ale-procurorilor-dna-cei-care-votat-interogati-1184275

De unde stii pe cine ancheteaza procurorii si pe cine nu? Esti unul dintre ei?
Din textul lui CTP si din alte relatari de presa reiese ca procurorii "discuta" cu participantii la referendum, nu doar cu cei care au votat multiplu. In primul rand, pentru votul multiplu care este o infractiune, cercetarile nu se fac "in curtea omului", ci la sectie. Aceasta este prcedura standard.

@vali
Ti se pare ca eu sunt procuror ca sa-ti spun cum ar trebui sa-si faca ei meseria? Sa se uite pe liste si identifice pe cei care au votat de mai multe ori(cnp, semnaturi identice...). Dar sunt tare curios, ce crezi tu ca rezolva procurorul prin vizitarea acasa a votantilor? Se duce din casa in casa si spera ca o sa primeasca marturisiri?

Cum reactionez eu este total irelevant. Mai ales ca eu nu am nici tarnacop nici coasa si nici topor la indemana. Dar daca vrei sa purtam astfel de discutii, hai sa discutam pe codul de procedura(penala). Nu de alta, dar statul de drept se bazeaza pe niste principii pe care si procurorii trebuie sa le respecte. Unul din ele spune ca procurorul trebuie sa demonstreze vinovatia. Iar altul spune ca ai dreptul sa nu spui nimic...chiar daca esti un infractor.

Anonim spunea...

Florine, ti-am raspuns si eu, ti-a raspus si Vali. Dar tu nu astepti raspunsuri, le stii pe ale tale. Mai nou vad ca ti-a sarit in ajutor si interimaru, semn ca si el il citeste pe CTP.
Si tu si el sunteti revoltati ca procuratura s-a pus in functiune sa-i gaseasca pe votacii de meserie (nici un om intreg la cap nu ar putea crede ca procuratura ii hartuieste pe cei care au votat o singura data; cel mult le poate pune intrebari in calitate de martori). Nu vad de ce ar putea fi un om cinstit deranjat de treaba asta, indiferent ca tine cu USLul sau cu Basescu.
Sunt doar doua categorii care pot fi speriati de actiunea procuraturii:
- cei care au votat de mai multe ori la referendum si spera sa isi rotunjeasca veniturile in felul asta si pe viitor.
- cei care au instigat sau au facilitat votul multiplu la referendum.
Tu din care categorie faci parte?

Horea spunea...

Gore vezi cum se pierde romanul. Basescu cel mai bun presedinte si Nastase cel mai bun premier. Comparati cu cine? Pentru ca a compara ciuma cu holera si a scoate holera invingatoare nu este in opinia mea o metoda care aduce flori.

Asta au facut romanii si la referendum. Au sperat ca USL-isti vor fi o pacoste mai mica. S-au inselat armanic asa cum am preconizat ca o vor face.

Rezultatul scuipaturolor si a paruitului va fi pana la urma coabitarea mafiotilor, ca si pana acum. Batalia sa- pentru ciolan nu pentru tara sau popor.

Nu vreau sa fiu inteles gresit. Coabiotarea in politica este un lucru bun, mai ales in vremuri grele. Ea trebuia facuta insa de la bun inceput, pentru binele tarii.

Aici apare insa o coabitare impusa cu forta asta pentru ca plagiatorul vrea sa ramana premier si Basescu presedinte, cu orice pret. Dupa ce poporul a fost prostit din nou, mai mult de USL de data asta, pentru ca ei au organizat referendumul neorganizat.

Eu vreau sa-ti spun altceva. Daca Basescu ar fi facut ceea ce a spus ca trebuie facut ar fi fost cu siguranta cel mai performant presedinte al tarii de pana acum.
A condamna hotia si smecheria cu vorbe nu ajuta pe nimeni. Mai ales daca cei din jurul oratorului fura de rup, pentru ca li se permite.

Tara asta a fost asadar ruinata prin furt si minciuna.
Toti care au incurajat sau au tolerat aceasta stare de fapte sunt in ochii mei niste tradatori. Indiferent ca ii cheama Basescu sau Nastase. Si sa nu uitam ca Basescu a condus guvernul Boc.

Florin spunea...

Gore, inca nu ai raspuns cum e cu dublul standard: ce la altii e criticabil, la tine este ok.

Si tu si Vali veniti cu acelasi raspuns: e absurd, e prostie, nici un om intreg la cap nu ar crede... Eu asteptam niste argumente cu care sa (va)sustineti pozitia, nu sa-mi repetati acelasi lucru(mi-a fost clar de prima data). Dar stiu ca raspunsul argumentat este mai greu decat atacul la persoana. Vad ca ai ignorat complet articolul indicat, in care se prezenta ce "votaci de meserie" cauta procurorii. Si eu sunt ala care "nu asteapta raspunsuri ca le stie pe ale lui". Citarea "fetelor" lui Mazare nu e o hartuiala? Sau oamenii "intregi la cap" ar trebui sa considere ca si ele au votat multiplu?

>Nu vad de ce ar putea fi un om cinstit deranjat de treaba asta, indiferent ca tine cu USLul sau cu Basescu.

Pai tocmai ti-a explicat CTP in articolul pe care il combati:
" Bătălia politică se va încheia peste o săptămână sau va mai continua câteva luni, dar sentimentul că E PERICULOS SĂ MERGI LA VOT ÎN ROMÂNIA, CĂ E MAI SIGUR SĂ STAI ACASĂ, PENTRU CĂ ALTFEL TE TREZEŞTI CU ORGANELE LA POARTĂ, ESTE DE O NOCIVITATE NEMĂSURABILĂ ŞI POATE SĂ PERSISTE ANI ÎN ŞIR.

Cred că autorităţile parchetului şi DNA se pot limita la anchetarea autorităţilor locale, pentru a detecta fraudele, nu să interogheze cetăţenii în legătură cu actul electoral, fapt unic în 22 de ani de democraţie."

Tu ce parere ai avea daca ar trebui sa dai cu subsemnatul dupa fiecare vizita la supermarket?

>Tu din care categorie faci parte?
Eu fac parte din cei care cred ca o procuratura trebuie sa fie independenta, nu inregimentata si folosita politic.

Anonim spunea...

Nu pot sa nu fiu de acord cu tine. Basescu si Nastase au fost totusi cei mai buni dintre cei care s-au perindat pe posturile respective. Chiar daca asta inseamna sa compari ciuma cu holera si sa zici ca holera e mai buna
Sunt de acord ca a fost multa vorbarie, multa smecherie si Hotie. Dar vezi ca au inceput sa cada capete grele Nastase, Vantu, Antonie Solomon, Sorin Apostu, Corneliu Iacobov, Catalin Voicu, Marko Attila. Iar Felix a fost la un pas de bulau si inca nu a scapat.
Toti astia ar fi fost bine mersi daca in locul lui Basescu ar fi fost Geoana. Probabil o sa-i vina randul si lui Basescu dupa ce va pleca de la Trei Coceni.
Pentru mine, astea sunt semne bune, impreuna cu anchetarea super-votacilor. Nu iseamna ca nu se va mai mai fura, dar macar se vor feri mai bine, vor lua mai cu masura si vor avea frica de Dumnezeu.
Si Nastase si Basescu au lasat ceva bun in urma lor. Ce au lasat bun in urma Iliescu, Constantinescu, Petre Roman, Vacaroiu, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Motocicleanu si Boc?

Vali spunea...

Mai Florine.

Eu am o dilema de om prost. Pe care te rog sa mi-o lamuresti.

Te mai intreb o data. Cum mama masii poate un procuror sa lamureasca frauda electorala uitandu-de exclusiv in listele electoralale fara sa se uite si la cartile de identitate(la stampile!) ale votantilor?!!

Daca tu ma poti lamuri cu chestiunea asta, zau ca fac diligentele necesare pentru a-ti fi acordat ...premiul Nobel pentru pace(cioace)/!!

Florin spunea...

Vali, in primul rand, autocolantul cu stampila se aplica pe CI pentru a ingreuna votarea multipla. Nu este interzisa prin lege dezlipirea acelui autocolant dupa trecerea scrutinului electoral. Asadar, dpdv juridic, o CI fara autocolant nu reprezinta nici o proba. La fel, in cazul votului multiplu, intre votarile succesive se poate ideparta autocolantul.
Deci ceea ce sugerezi tu, ca frauda poate fi demonstrata doar daca se verifica buletinul, este o prostie.

Apoi, lista electorala permanenta contine cnp-ul seria si numarul CI si semnatura persoanei. Daca cineva a votat multiplu, inseamna ca apare duplicat in aceste liste, iar pe baza de analiza grafologica se dovesdeste frauda. Iarasi, verificarea CI la n zile dupa vot e tardiva. Daca altcineva a votat multiplu, in numele lui, treaba procurorilor este sa gaseasca acea persoana care a semnat in fals. Iar pentru acest lucru trebuie luat la intrebari responsabilul cu lista si comisia electorala respectiva.
Pentru celelalte cazuri(cnp gresit, serie gresita, votat in locul altcuiva) la intrebari trebuie luati cei care au organizat/supravegheat acolo unde au aparut aceste probleme.

Dar lucrurile astea sunt la mintea cocosului. Chiar era necesar sa le pun pe "hartie"?

Te-am lamurit?

Horea spunea...

Gore, fiecare om, pana si un criminal, ar trebui sa aiba niste parti bune, pentru ca in lumea asta absolutul nu exista.

Nastse a avut conjuctura de partea lui de aici si prestatiile care nu sunt altceva decat aparente. Guvernul Basescu cu conjuctura de partea sa ar fi fost mistificat de catre romani, la popularitatea pe care l-a avut, in pofida tuturor hotiilor. Dar iata ca o conjuctura schimbata a reusit sa macelareasca tocmai guvernul pe care populatia l-a votat cu cele mai mari sperante.

Este foarte pozitiv, precum spui, ca au pornit si dosarele hotilor.

Sa nu uitam insa ca o mare majoritate au pornit din santaj si nicidecum din dorinta de a face dreptate.

Politica santajului, practicata de ambele parti, continua din pacate si azi. Un lucru care arunca o umbra imensa, pana si peste realizarile minuscule ale protaganistilor.

Sa nu uitam nici de presiunile externe. Fara de care Romania ar fi fost astazi cea mai salbatica tara din Europa de est, cu Nastase si cu Basescu cu tot. Ai uitat de pozitiile pe care le avea tot Basescu atunci cand a fost atentinonat din exterior? Pozitii asemanatoare cu a lui Ponta. Santajul Olandei, episodul cu ramele, etc.

Ba mai mult! Ponta mi s-a parut in conditiile create mult mai ascultator decat Basescu, Politica santajului nu va duce niciodata la nimic bun pentru o tara. Desi ea poate fi pana la urma un prim pas in sensul limpezirii apelor. Ceea ce se intampla, adica tendinta societatii de a merge inainte este un lucru firesc.

Din pacate, in Romania, piedicele din fata a tocmai acestui proces firesc, au fost si sunt puse pana acum chiar de oamenii care ar fi trebuit sa-l ajute.