Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 14 august 2012

De ce s-a intarit leul?

Pentru ca a revenit Basescu la Cotroceni? S-a bagat oare CCR pe bursa? Impreuna cu plagiatorul si cu antidotul Basescu, Antonescu, langa ei. Sau poate si-a vandut Isarescu via ca sa sustina fiara, din moment ce banii BNR par sa nu-i fi ajuns pana acuma? Eu cred ca intotdeauna ca leul se apreciaza pentru ca asa vrea piata. O piata care tine cont de doar cerere si oferta, si nicidecum de niste oameni care urla scufundati dintr-o mocirla.

Cabat va respira din nou oxigen, si va iesi cu explicatii romanesti ca intotdeauna. Luand tot ca de obicei o copita in dinti, exact atunci cand crede ca explica mai bine. S-a terminat oare aprecierea monedei nationale? Sau vom asista la o lupta din care leul va iesi invingator?

Daca ai citit aceasta pagina cu atentie te vei uita mai degraba la graficul euro-dolar. Pentru ca el este  fara nici un dubiu mecanicul locomotivei care a a tras dupa sine leul din Valahia, dar si toate celelalte valute din regiune. Nu Ponta, nu Antonescu, nu Basescu, nu Struguresu. Ba mai mult! Eu repet ceea ce am mai spus. Fara guvern, fara BNR, si fara presedinti, Romania ar fi functionat mult mai bine. Asta pentru ca fara ei nu ar exista oameni care sa-si bage nasul in piata. Una pe care oricum nu o pot influenta.

Asta contrar crezului pe care il au cei care se paruiesc si se scuipa pe forumuri pentru un clan sau altul. Dar asa face romanul de obicei. Isi deschide ochii dupa ce s-a inecat si si-a dat duhul.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Asta stiam si noi. Cu cat se desmeticeste euro revine si leul dar na.. foarte foarte curand stergem de la favorite. Prea banal.

Anonim spunea...

Si toata perioada de apreciere a forintului si zlotului fata de euro in timp ce leul se deprecia continuu?Nu ne mai corelam prea mult cu regiunea.Ba chiar mai deloc (vezi martie-aprilie alt ex)

Horea spunea...

Anonim, vai ce m-am speriat! O sa dau cu siguranta faliment.

Dar tu care le sti pe toate puteai sa faci o investitie de 300 de ron. Ca sa calculezi tu cu manuta si cu creiertul tau nivelele pe care le-ai primit gratuit pana acum. Si uite cat de usor puteai sa scapi de banalitati.

Ba mai mult! Daca iti ascuteai putin urechiusele trageai cu totul alta concluzie. Dar poate esti obisnuit sa primesti totul cu lingurita, fara ca tu sa o atingi macar.

Ma bucur totusi ca ai ajuns si tu la concluzia mea, indiferent daca acest lucru s-a intamplat sau nu prin intermediul acestui blog. Piata are vita ei, politicul viata lui, dar mai ales a noastra.

Horea spunea...

O sa ne corelam din nou. Abateri de cateva luni intervin peste tot din cauza ciclurilor care nu pot fi exact identice. Aminteste-ti de miscarile aur dolar care au avut perioade in care au mers mana in mana.

In perspectiva de timp mai lungi abaterile de care vorbesti sunt neglijabile dupa parerea mea. Observatia ta este totusi corecta pentru perioada amintita. Ciclul pozitiv euro a fost intarit fara doar sau poate si de democratia originala.

Observa totusi! Ceea ce s-a intamplat nu a intors euro dintr-o cadere. Ci l-a impins doar mai rapid pe traiectoria avuta deja.

alex spunea...

Cabat saracu vedea euro la peste 5 in maxim o luna.E clar ca e cu pluta.Acum probabil ca o sa-l vada la 4 :)).Mare analist.Mai bine o prognoza JP Morgan cu un 4,55-4,6.El o citi ce zic astia?Sau stie dar vrea sa manipuleze piata sa ia si el un ban.Ca desteptii de la ING care de la 4,4 pe decembrie au sarit la 5.Halal analisti.

Horea spunea...

Alex, nimeni nu-i penalizeaza pentru ceea ce fac sau pentru ceea ce spun. Cred ca ii doare in cot. Tot ei sunt invitatii de la televiziuni si ziare.

alex spunea...

Bancilor care au deschise pozitii valutare ar trebui sa li se interzica ca prin diversi angajati sa declare prognoze pe canale media.Asta e clar incercare de manipulare a cursului si ar trebui pedepsita .Multi s-au panicat vazand cursul si declaratiile unor asa zisi specialisti cu interese speculative.Leul nu are de ce sa treaca de 4,6 prea curand.

Anonim spunea...

horea dar tu nu ai prins trenul asta [cel mai ok in ultimul an] nu este asa

Anonim spunea...

... fara romani , Romania ar fi functionat mai bine !

Horea spunea...

Anonim, "cel mai ok" nu l-am prins, mai ales ultima miscare care a vut loc atunci cand lucram. Observa! Am spus cand lucram pentru ca in Norvegia nu se lucreaza cu telefonul la ureche. Pe de alta parte, cel mai ok este relativ. Iti garantez ca nimeni nu prinde miscari 100%.

In rest, cu ceea ce am prins am facut pana acum un profit care pe mine ma multumeste din plin, si inca anul nu s-a terminat. Am participat asadar la trei miscari ale dolarului fata de leu, la doua nu. Ca. 66% participare mie mi se pare chiar foarte ok.

La prima la care nu am participat am fost invins de nesiguranta, o insusire de care nelovim cu totii. Neparticiparea la a doua posibilitate a fost din cauza ca lucram.

Acum sunt din nou pe "post" si vei vedea ca zilele nu au intrat in sac. Fug mai degraba cu o viteza care pe mine ma inspaimanta.

Al doilea sau acelasi anonim! Ce bine ar fi daca ati pune un nume. Garantat ca ar functiona, pentru ca o mentalitate ca cea romanesca nu prea mai gasesti nicaieri in Europa. Nu am mai vazut nicaieri negatii senine a unur lucruri pe care le vezi in fata ochilor.

Anonim spunea...

horea . leul sa intarit atunci cind bnr . a limitat finantarea bancilor pe repo la 6 mil. si la citeva zile a limitato la 5 mil ,au fost doua sedinte de apreciere masiva a leului . sorin

Anonim spunea...

Horea, ma gandesc de ceva timp sa cumpar cartea ta. Asi vrea, daca se poate, sa pui pe blog (sau pe alt site, gen scribd.com) cuprinsul plus cateva pagini pentru ca potentialii cumparatori sa poata sa-si faca o idee despre ce vor sa cumpere.
Multumesc.
Emil