Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 31 august 2012

Declaratie diplomatica si de bun simt al domnului Svoboda

PSD a solicitat Partidului Socialiştilor Europeni (PES) amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie "umbrit" de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat joi, pentruMEDIAFAX, Hannes Swoboda, liderul S&D din Parlamentul European.


-el adăugând că această discuţie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internaţionalei Socialiste. Sursa Gandul


Hai sa traducem aceasta afirmatie diplomatica si de bun simt a domnului Svoboda in valaha! Pentru oamenii nespalati la creier, mai ales pentru cei cu creierele prafuite de antena lui Felix.

Domnul Svoboda i-a spus cu siguranta domnului Ponta ca exista mai multe tari care refuza sa perticipe la congresul amintit, in cazul in care el se va tine la Bucuresti. De ce? Pentru ca domnul Ponta a patit exact ceea credeam eu ca va pati, a devenit un cadavru politic, deocamdata pe plan extern. Asta trebuia sa se si intample de fapt oricarui om care isi baga singur capul sub ghilotina. Daca citesti articolul mai departe vei vedea ca PSD nu are habar de propria sa cerere. Explicatia este destul de simpla, dupa parerea mea.

Pentru socialistii europeni PSD nu este Ponta plagiatorul, ci un partid care se poate schimba cel putin teoretic. Tocmai de aceea ei nu confunda numele unui partid frate, din Romania, cu oamenii care il compun in momentul de fata, cu atat mai putin cu actualul premier. Stiu foarte bine ca oamenii dintr-un partid pleaca si vin, numele si ideologia pe care o reprezinta raman. Fapt pentru care, cred eu, au decis sa nu murdareasca si mai mult sigla improscata cu destul cacat al PSD. De catre cine crezi? De catre insasi Che Geponta.

Cel putin mediatic, si oficial, pentru cei care nu stiu citi printre randuri, specatatorii antenelor, in special, o cerere venita din partea lui Ponta si PSD in privinta mutarii congresului la Bruxelles suna mult mai bine. Decat un refuz oficial de participare, venit din partea tarilor in care socialistii mai au si astazi parul maciuca dupa raidurile Ponto-Antonesciene.

Pentru Ponta, insa, care stie foarte bine adevarul din spatele deciziei, vestea trebuie sa sune ca o lovitura data in cap, concomitent de o secera si un ciocan. Cariera politica in forma de parabola a micului Titulescu si-a schimbat deodata trendul. Din ascendent in descendent. Acum, la inceput, doar pe plan international, dar cu timpul si pe plan national, exact asa cum m-am asteptat. Din pacate liderul actual al PSD ia si niste pumni pe care nu-i merita numai el.

Asta numai din simplu motiv ca, prostut cum este, s-a postat prea in fata, acoperind astfel cu intregu-i trup gunoaiele care i-au stat in spate. Gunoaie care il vor trada cu siguranta conform celei mai bune traditii romanesti. Pe de alta parte omul culege intotdauna ceea ce a semanat. Si domnii Ponta si Antonescu au semanat samburi de tradare din belsug. Ce altceva ar putea iesi din astfel de samburi decat tradatori? De genul celora pentru care ambii lideri si-au deschis larg usile. Fara sa se gandesca atunci ca noi veniti ar putea sa le tranteasca pana la urma usa in nas si sa il rupa.

Iata asadar inca un cadavru politic din Romania, domnul Crin Antonescu. Omul care a fost mai mult la antene decat in palatul prezidential, confundand astfel total prerogativele de presedinte intermar cu cele de show-man. Cel mai mare orator al Romaniei, conform unora, va fi aruncat si el in curand la maidan, probabil dupa ce va pierde fara doar sau poate alegerile prezidentiale la care doreste sa participe. Dar s-ar putea sa nu ajunga nici pana acolo. Aruncarea la maidan al domnului Antonescu ar putea fi totusi mai lenta decat cea a domnului Ponta, tinad cont de faptul ca ascensiunea "liberalului" a venit mult mai domol si fara tendinte parabolice.

In timp ce lumea de afara fuge de romanii umpluti de lepra antenelor, domnului Fenechiu, un alt "democrat" de vaza al societatii romanesti, i-a venit mintea cea de pe urma. Pus pe jar de Voiculescu, securistul cel bun si drept, pentru ca este antibasist, singurul criteriu care conteaza pentru unii, Relutu a inteles pana la urma ca occidentul nu manca gogoase. Dupa ce a cheltuit o groaza de bani pe referendum, luati in masura egala si de la antibasisti, tovarasul Fenechiu a decoperit in cele din urma America. A inteles ca Basescu poate fi suspendat fara nici un crasnet din partea nimanui din occident, atata timp cat acest lucru se face legal. Luminat asadar ca o buda, tipic romanesca, tovarasia sa a exclamat:


"V o i  p r o p u n e  U S L  s ă- l   s u s p e n d ăm  în c ă  o d a t ă  pe  B ă s e s c u,  d a r  p r i m a d a t ă  t r e b u i e  s ă  s c o a t e m  con d i ţ i a  d e  p r e z e n ţ ă  la  r e f e r e n d u m"

Pai asa da tovarasi! Si nu cum spunea tovarasul Orban, inecat in explicatii cu forma de gogoasa. De prima data regulile jocului si pe urma jocul. Si fiti siguri ca nimeni nu se va lega de voi. Eu cred totusi ca tovarasul Fenechiu, luminat de acum ca cea mai mare buda publica de bomba motanului, va da din nou si in curand de intuneric. Intunericul participarii la jocul pe care il propune. Pentru ca imi amintesc de o zicala din limba maghiara. Care tradusa in valaha suna cam asa: Ulciorul merge la izvor pana cineva i-o trage servitoarei. Suna mai bine decat pana i se rupe gatul?

In rest nu stiu daca ai observat sau nu un paradox? Faptul ca predictiile pe care le-am facut cu creierul varza si spalat, despre tocmai cei cu creierii nespalati si prafuiti, incep sa se adevereasca. Un om rational ar trebui sa traga o singura concluzie: nespaltii n-au prea stiut, si nu prea stiu nici astazi ce fac, din moment ce isi pun singuri franghia de gat. Concluzia romanului lipit de antene este insa mai mult ca sigur cu totul alta. Pana in momentul cand va simti si el ca nu mai are oxigen.

Ps. Nu pot sa nu pun inca un citat pe care il consider magistral, marca Fenechiu: Sa fi gresit oare atunci cand l-am facut luminat ca o buda, in loc de luminat ca Buddah?

Eu deja lucrez la o propunere privind o nouă lege a referendumului.
În care să existe sau nu acest prag de prezenţă?
O lege care să fie în conformitate cu 99% din legislaţia europeană.
Deci, fără prag.
Dacă cineva îmi arată în Europa că e cu prag atunci o să pun şi eu prag. Deocamdată nu mi-a arătat nimeni decat cu mici exceptii.
Mai mira-te ca islandezii si-au rugat poporul sa faca constitutia. O fi fost Fenchiu pe la ei in acea perioada? Gandeste-te ca poporul antenelor, care nu se ocupa de constitutii, pentru ca ei nu gandesc, ei muncesc, s-a chiar batut pentru a pune astfel de oameni in fotolii de cunducere. Un lucru pentru care sa-u batut si ei de fapt. Asta fiind toata miza circului care a pus tara pe butuci. 
Dar, iata ca, pana si in momentul de fata, votatul luminat de intuneric, Relu, intelege cam cat inteleg si cei care il sustin. Eu ii asigur pe toti cei cu creierul prafuit de un lucru! Pot face o lege cu geamuri, cu sau fara prag, cu usi batute in cuie. Important este ca ea sa fie votata de parlament si sa fie respectata. Daca Fenchiu va tine cont de ea atunci cand va vrea sa-l demita pe Basescu, in fiecare luni si vineri, totul va fi garantat in ordine. 
Cum sa te apuci de facut legi? Atunci cand tu inca n-ai inteles nici macar despre ce este vorba. Probabil, tocmai asta nu a inteles nici Marga si ceilalti "intelectuali" inecati in titluri universitare, care cred si azi ca nu au explicat destul occidentului! Incearcand sa explice ceva ce n-au inteles nici ei de fapt. Cum dracu sa-i faci atunci pe altii sa inteleaga? Singurii care au inteles situatia au fost spectatorii antenelor. Am vrut UE, am vrut Nato, intr-o proportie de 90%. Vrem si bani de la "cacati" pentru ca fara ei ne-am scufunda de tot. 
Ne-am angajat tocmai de acceea, prin semnaturile politicienilor votati, tot de noi, sa respectam si niste reguli. Care ne-au fost prezentate in prealabil, si nu dupa, asa cum se face pe la noi. Dar, cu creierul prafuit de antene si smecheri cum suntem, noi incercam in continuare sa inflorim feudalismul. Tembeli, dar bagati in Europa, in 2012.
Pe plan extern azi vine Bernanke! Burse, metale, si de fapt totul legat de risc stau incordate pe linia de start. Pentru saltul secolului! Vor reusi oare sa-si rupa toate gatul? 

17 comentarii:

paul spunea...

un text foarte bun.nu am inteles intrebarea finala "vor reusi sa-si rupa gatul?"nu cred ca este vorba despre usl,ca atunci ar fi o intrebare retorica.
te-as ruga sa ne dai un pronostic in ceea ce priveste declaratiile lui bernake,implicit cotatii bursiere,metale etc.

Horea spunea...

Intrebarea a fost pusa in legatura cu textul care vorbeste de venirea lui Bernake, deci nu poate avea de a face nimic cu USL, care in opinia mea si-a rupt deja gatul. Pronosticul l-am dat deja intr-un articol precedent! Vom vedea daca am intels eu bine limbajul graficelor.

Cristi Sparlu spunea...

Din cate am inteles copy paste a fost ales vicepresedinte la internationala socialista marxist leninista. Daca e adevarata aceasta stire cum se impaca cu cadavrul politic a lui pontescu.

Horea spunea...

Cristi stirea de care vorbesti ma surprinde. Hai sa asteptam pana ii va confirma cineva valabilitatea. Ma refer la presa straina nu la antena 3. Putem relua discutia dupa.

Anonim spunea...

Va mai fi dolarul tare daca barbosul da drumul la cumpararea de porcarii?

Horea spunea...

Anonim. Daca iti amintesti barbosul a cumparat porcarii in valoare de peste 2 trilioane de dolari. A inceput sa le cumpere odata cu plonjonul bursier din 2008. Suntem in 2012 si dolarul este mult mai tare decat a fost atunci.

Orice om cu discernamant sanatos ar putea trage doar o singura concluzie din aceste argumente indiscutabile: dolarul se misca, ca orice alt instrument inregistrat la bursa, in cicluri!!!!

Cade acum tot din cauza acelorasi cicluri, fara ca barbosul sa fi cumparat nimic. Vezi analizele vechi in care am vorbit de revenirea actuala a euro, exact atunci cand toti il vedeau praf.

Euro s-a apreciat de atunci, de la un nivel pe care eu l-a vazut destul de tare, si capabil sa nasca revenirea la care asistam. Dolarul, a inceput sa cada, asa cum face intotdeauna cu ocazia aprecierii euro, chiar in momentele in care antenele si expertii il vedeau in cer.

Argumentele acestea le-am repetat de nenumarate ori. Altele nu am. Am mai repetat inca un lucru. Faptul ca ceea ce face unul sau altul poate influenta piata pentru moment. Intarind de obicei miscarea unui trend in vigoare. In sens invers, contra trendului, factorii externi au tot de obicei de obicei o influenta de cateva zile.

Ceea am am repetat de atatea ori se poate verifica in grafice! Nu le-am invetat eu! Le citesc doar.

Anonim spunea...

ok. Multumesc pentru raspuns!

Anonim spunea...

Ne-ai obisnuit acum ceva vreme cu analize satamanale ale valutelor si indicilor bursieri.
Inteleg ca analiza fundamentala prezenta in ultimul timp pe blog-ul tau influenteaza evolutia "tehnica" a indicatorilor analizati, dar nu inteleg ce te-a facut sa te opresti (nu cred ca introducerea sistemului tip "abonament lunar" te impiedica sa continui, mai ales ca acele analize nu includeau factorul temporal in sensul sau strict).
Observ din nr de comentarii ca cititorii tai sunt ori in vacanta ori ...

Bogdan

Vali spunea...

Fenechiu candva juca barbut pe bani in gara orasului Darmanesti, jud. Bacau. Deci a fost un intreprinzator "precoc" inca de pe vremea pantofarului. A absolvit mai tarziu cu chiu cu vai( eufemistic vorbind) TCM-ul la Iasi dupa care a s-a umplut de titluri de la tot felul de universitati "de prestigiu international". Si asta in timp ce era mare om de afaceri, in combinatiile pe linie politica. Care la noi se mai numesc si afaceri.

L-am cunoscut personal in vreo 2-3 randuri si pot spune apasta: omul este o lichea!

Un individ de cea mai joasa speta. Are profilul perfect al politicianului zilelor noastre. Ingamfat, smecher de conjunctura ,grobian si needucat. Fara scrupule.

Daca unul ca asta a ajuns sa faca politica la cel mai "inalt nivel", sa fie vicepresedinte de partid(istoric?!) si sa decida cand vrea el si altii de teapa lui, destinul uneei natii, atunci ne-am dus dracu. Adica ce spun eu ..suntem plecati intr-acolo demult.

Horea spunea...

Anonim, este probabil precum spui. Exista cu siguranta cititori care s-au retras pentru ca nu mai pot citi gratuit ceea ce erau obisnuiti sa citesca.

Daca numarul cititorilor va continua sa scada voi inchide blogul fara nici o problema. Eu am facut ceea ce am facut pentru altii nu pentru mine, expunadu-ma in acelasi timp, din partea unor cititori, unui limbaj pe care eu nu-l agreez deloc.

Daca as sti ca blogul poate schimba ceva in Romania as mai continua, in pofida tuturor obstacoleleor. Sunt insa convins ca el este doar o picatura de apa aruncata intr-un ocean. Si, dupa cate vezi si tu, cele mai populare articole nu au fost acelea la care eu am tinut cel mai mult, cele legate de felul de gandire a romanului si felul de functionare a societatii. Nu! Au fost articolele legate de economie in care serveam ceva gratuit.

De fapt, prea multe lucruri nu am schimbat nici in ceea ce priveste economia. Am sistat doar publicarea un unor nivele care sunt de folos numai celora care vor sa faca trading.

Ma bucur totusi de faptul ca, marea majoritate a cititorilor pe care i-am avut, mi-au redat respectul pe care i le-am dat si eu lor. Asta s-a intamplat cu siguranta si din cauza faptului ca acest blog a ramas relativ necunoscut.

Neajungand sa fie invadat inca de catre de hienele total needucate si salbatice ale acestei tari.

Horea spunea...

Vali, valoarea lui Fenechiu reiese suficient de bine doar din interviul la care am facut referire.

Ea este fara nici un dubiu la acelasi nivel ca al acelora care-l voteaza. Oamenii antenelor care au un singur criteriu de calificare al unui individ, antibasismul. De aici au inceput sa rezulte si securistii buni si rai.

Criteriul amintit, descalifica in schimb Romania pe plan international. Dupa cum am putut vedea toti cei care avem creierul varza si spalat.

Cei cu creierul nespalat si prafuit de antene, nu-si pot inchipui in momentul de fata cantitatea de pumni pe care i-au carat in propriile lor mutre. Dar, din pacate, si in mutrele altora care nu i-au meritat.

Fenchiu isi inchipuie acest lucru cu atat mai putin! Din moment ce a demonstrat negru pe alb cat il ajuta capul.

Nu stie nici vorbi, avand probleme cu inchegarea unei singure fraze, dar, iata ca este pus sa faca legi. Din pozitia de vicepresedinte al unui partid care se declara democratic, plin de oameni de calibrul lui Relutu. Ce legi pot iesi din mana unor oameni ca Fenechiu? Si cum poate arata o tara condusa de acelasi tip de indivizi? Raspunsul este foarte simplu!

Poate arata exact asa cum arata Romania. Populata de oameni care au exact politicienii pe care ii doresc si care ii reprezinta. Pacat doar de minoritatea care sufera din cauza majoritatii. Dar asa este in "demorocratie". Piranda face cei se spune, si merge si doi pasi in spatele lui Gabor.

Marona spunea...

Horea, sunt unul dintre cititorii blog-ului tau, te urmaresc de vreun an, si stiu ca poti avea discutii decente despre orice, in afara de politica (in chestii de religie n-ai intrat). Remarc fara suprindere virulenta ta anti-antibasism, la urma urmei si tu esti, ca mine, ca ceilalti de pe-aici, ceea ce dispretuiesti fara perdea, adica roman. Adevarul tau trebuie sa sfichiuiasca adevarul altora. Nu te cert, nu sunt sarcastica, sunt resemnata...

Horea spunea...

Marona, se pare ca nu ai citit blogul meu cu atentie. El contine si comentarii, ca ale tale. Eu credeam ca sunt basist cu creierul varza si spalat. Acum, tu m-ai pus insa pe ganduri.

Daca vrei sa sti intr-adevar ce sunt, iti spun eu, Cu o implicatie! Trebuie sa ma crezi pe cuvant! Si trebuie sa ma consideri ca atare un om constient.

Eu nu sunt nici anti, nici probasist. Pentru ca din fericre pentru mine am alte limite decat Relu Fenechiu sau Elena Udrea.

Sunt pro sau contra politicilor: basiste, antoniste, pontiste, motaniste etc. Ceea ce este dupa parerea mea o diferenta de la cer la pamant.

Tocmai de aceea am incercat sa scot in evidenta ideile oamenilor mentionati, criticandu-le pe cele care nu mi-au placut si laudandu-le pe cele care mi-au placut, si pe care le-am considerat benefice pentru tara mea.

Sigur ca, tot timpul a fost vorba de raportarea ideilor lor la adevarul meu, pentru ca, altceva nu am. Precum nu are nimeni.

Problema pe care am vazut-o si pe care am subliniat-o de multe ori, a fost distanta enorma dintre idei si fapte, ultimele fiind din pacate, ceea ce conteaza pana la urma in orice situatie. Ma refer la idei pe care le-am considerat benefice, pentru ca cele pe care le-am considerat catastrofale, si-au gasit aproape intotdeauna finalizarea practica.

Am incercat cat am putut, intotdeauna, sa nu confund oamenii cu ideile lor, dar este adevarat ca am legat caracterul celor despre care am vorbit, de prestatiile politice pe care prevedeam eu ca o sa le aiba.

Blogul pe care spui ca l-ai citit mai este inca in picioare. Fiecare poate sa-l rasfoiasca si sa constate singur valabilitatea predictiilor pe care le-am avut, atat pentru economie, cat si pe plan politic.

Personal constat cu dezolare, ca in ceea ce priveste politica autohtona, am avut dreptate de prea multe ori. Din moment ce tara mea se afla in halul in care se afla.

Sigur ca sunt roman, si ca as fi dorit sa pot fi mandru de provenienta mea. Dar vezi si tu ca majoritatea concetatenilor mei nu ma lasa.

In religie nu m-am bagat pentru ca este in opinia mea cel mai sensibil subiect de pe Tera. Si pentru ca dezbaterea ei tine strict de convingerile fiecaruia. Si nu de argumente plauzibile si palpabile. Care lipsesc ambelor tabere din pacate.

Crezul pe care il am l-am definit totusi destul de clar, lasaand insa loc intotdeauna respectului pe care il port fata de cei cu convingeri dferite de ale mele. Daca ai observat, am criticat totusi nu o data fanatismul religios.

Mai ales comportamentul acelora care s-au declarat piosi, calcand tocmai invataturile religiei in picioare.


Marona spunea...

Horea, sigur ca nu ataci omul, tu ataci, cu obiectivitate si civilizat si argumentat, caracterul, fara dublu-standard, folosind aceeasi "masura" de evaluare a caracterului tuturor celor implicati.

De exemplu, dispretuiesti si condamni virulent pe toti cei care incearca sa forteze schimbarea regulilor jocului (legea) in timpul jocului, nu inainte. DE care numai lipsitii de caracter anti-basisti s-au facut vinovati in aceasta perioada. Ei au fortat legiferarea "cvorumului" in plin joc :).

Cum ziceam, sunt resemnata.

Cum spuneam, sunt resemnata

Vali spunea...

"Ei au fortat legiferarea "cvorumului" in plin joc"

Nu Marona, ei fortat legiferarea cvorumului inaintea jocului. Asa ca ironia ta nu prea isi are obiectul....

Citeste te rog link-urile de mai jos. Cred ca sunt pe deplin lamuritoare.

http://www.gandul.info/politica/cum-au-ratat-ponta-si-antonescu-sa-l-demita-pe-basescu-greseala-usl-care-a-anulat-votul-a-7-4-milioane-de-romani-9970178


http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cum-si-a-dat-usl-cu-stangu-n-dreptu-270858.html

Cred ca putem avea mai multe pretentii de noi, in sensul ca ar trebui sa fim foarte exigenti cu cei care ne conduc, fie ca e vorba de basescu, ponta sau antonescu

ps. apropos resemnare. E vorba cumva aia de aia crunta, mioritica?! Atunci e nasol...



Marona spunea...

Ba da, ironia mea isi are obiectul daca iei in considerare o data ne-arbitrar stabilita pentru inceputul "jocului". Cand a incepout "jocul", adica procedura de suspendare, aia care includea si-un referendum, nu exista in legea noastra vreun cvorum. A fost impus prin dictat, cu dreptul fortei, de corifeii civilizatiei, care au reguli pentru ei si alt set de reguli si principii pentru noi. In sensul asta sunt resemnata, adica nu mai am nici un fel de pretentii de la "civilizati". In mod realist, de la tine n-am ca esti roman, de la ei....ca sunt tari si mari.

Vali spunea...

@Marona

1. Arata-mi te rog cand si cum au impus "corifeii civilizatiei" chestia cu cvorumul.

2. Deci nu ai pretentii de la unul ca mine pentru ca sunt roman. Sau probabil anti-roman daca nu percutez la ideile tale...
Stii ceva, uita de punctul 1, nu mai e nevoie sa te obosesti, asta in cazul ca ai fi avut vreo intentie in sensul asta...

"adica nu mai am nici un fel de pretentii de la "civilizati". In mod realist, de la tine n-am ca esti roman"


Pfuiiiii!! Deci anularea preopinentului din primele schimburi de cuvinte. Halal sa-ti fie!!