Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 21 august 2012

Graficele au avut dreptate

CCR a decis intoarcerea lui Basescu la Cotroceni, exact asa cum ma asteptam. Leul si-a continuat trendul ascedent inceput, fara ca eu sa am vreun dubiu despre faptul ca "expertii" vor lega aceasta revenire a "fiarei" de evenimentul Basescian. Doar ieri legau exact acelasi lucru de vesnica interventie a BNR, in lipsa altor stiri. Nu s-a mai intrebat nimeni cum de a putut ajunge euro la 4,60 cu atatea interventii struguricesti.

Cei care nu-si pun intrebari o iau de obicei in gura. Desteptii din Romania fiind campioni de necontestat. Sa vedem acum cat timp va reusi sa tina Basescu leul pe fagas ascendet. Si cand vor decide "expertii" sa vorbeasca din nou de un BNR "adormit". Eu zic ca pana in momentul in care dolarul american va incepe sa se aprecieze fata de euro. Ai cumva iluzia ca circul la care ai asistat s-a terminat? Intrebarea nu tine de un calcul al probabilitatilor. Ci mai degraba de caracterul celora pe care foarte multi romani ii admira. In stanga vezi un grafic care reprezinta indicele dolarului american in perspectiva de 8 ore. Observa! Pana si acest indice este basist.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Nici nu ma gandesc ca data deciziei CCR a fost mutata pentru azi in urma unui pont dat de catre cei care au puterea de a manipula piata forex la nivel mondial si au mici datorii morale si sperante de "mai bine" din partea suspendatului..
Mai degraba, pentru linistea si intelegerea celor multi, varianta strugurel e cea mai plauzibila/digerabila. Si anume ca leul s-a intarit la aceasta veste minunata a CCR-ului, iar EUR/USD si indicele dolarului nu i-au rezistat si au reactionat si ele.

George spunea...

Dupa cum spuneam acum cateva luni Basescu se va intoarce la Cotroceni spre disperarea multora. Acum probabil va incepe circul, partea a II-a.
Horea nu ai vreo oferta la cartea pe care o vinzi, pentru ca tot a inceput perioada reducerilor?

Horea spunea...

George, din pacate eu nu voi face oferte niciodata la o munca de cca. 4 ani. In momentul acesta am stoc epuizat.

In legatura cu circul el nu poate fi o probabilitate. Este o certitudine!

Din moment ce depinde exclusiv de caratcterele oamenilor care l-au produs si pana acum.

George spunea...

Horea nu vrei sa negociezi deloc. Stiu ca ai muncit 4 ani si de aceea ma intereseaza cartea, ma multumesc si cu o editie electronica. :)

Horea spunea...

George, nu ti se pare ca ar fi nedrept fata de cei care au platit 300? Oricum, poti sa stai linistit.

Treaba cu graficele si Basescu este deja supracurs. O miscare a pietei, ieri, m-a avertizat despre o continuare a aprecierii leului, in pofida unei zone bune de oferta.

Eu am legat pur si simplu aceasta miscare de stirile care obisnuiesc sa apara cu intarziere, dar care sunt si pot fi legate de multe ori de miscarile pietei. De catre cei care nu o inteleg.

Am analizat pur si simplu psihologia aia pe care conform unora nu o analizez de fapt.

Cartea nu se ocupa de asemenea lucruri si nu te invata asemenea presatii. Pentru ca daca vrei sa faci trading ceea ce face sau nu face Basescu, sau altul, nu are nici o importanta.

Daca te uiti bine vei vedea ca si metalele au devenit basiste, ca sa nu mai vorbim de euro. Asta daca-i intrebi pe cei care le stiu pe toate. Eu nu vad altceva decat o continuare a fostului trend. Deocamdata.

George spunea...

Din punctul tau de vedere poate e incorect dar din punctul meu de vedere e absolut normal, ar trebuii sa-mi para rau de faptul ca am luat o masina cu 30% mai ieftina decat au luat-o altii? Nu cred, asta e piata, fiecare decide cand vrea sa cumpere.
Partea cu politica ma intereseaza doar cand apar salvatorii Romaniei de prin cotloanele in care stau ascunsi.
Si pentru mine e tot o analiza pe care o fac(intuiesc) dupa ce citesc diverse publicatii si comentarii.
Legatura dintre stiri si miscarile bursiere este ca si miscarea de atractie dintre planete, unele au o influenta mai mare decat altele asupra pamantului, sa spunem, dar asta nu inseamna ca aceste influente nu exista, chiar daca uneori sunt mici si pe durata scurta de timp. La fel este si cu "stirile", ne agata mintile pentru o perioada mai mica sau mai mare de timp.

Nastratin spunea...

Horea...Nu uita ca eminenta stravezie Mugur Isarescu e platit cu 12500 euro pe luna in....Romania....Adica la fel ca tine in cel mai bun moment in Norvegia, o tara mult mai scumpa ca si cost al vietii decit Romania, deci unde salariile mari sunt justificate...In Romania unde nu se produce decit scandal politic si ipocrizie cit cuprinde inclusiv fa-te ca muncesti ca doar esti ovreiul Isak de la BNR, un astfel de salariu nesimtit nu se poate justifica...Si zici ca inca n-ai cumparat vin de la podgoria celebra a lui Mugur Isarescu?

Nastratin spunea...

Horea...Am 2 intrebari medicale pt dvs...
1. Este sanatos sa bem apa minerala cu continut ridicat de minerale (TDS>50 mg/l)?
2. Este un medicament argintul colloidal conra cancerului,SIDA, Alzheimer, etc? circula pe internet un filmulet care lauda proprietatile curative dovedite din vechime ale ionilor de argint...Ce tratament poate stopa cancerul pulmonar?

Pe cind o noua emisiune directa pe Ziare.com/tv???

Horea spunea...

George, trebuie sa accept argumentul tau privind orice marfa, pentru ca este exact cum spui. Situatia mea este insa putin diferita din moment ce nu sunt dependent de vanzarea unei carti. Ne lovim aici tot de legile pietei.

Nastartin! Daca te apuci de calculat vei vedea ca ceea ce fac eu in cel mai bun moment este cel putin dublu fata de ceea ce face Isarescu.

Si pe mine nu m-ar deranja sa faca el triplu fata de mine pentru o prestatie reala. Din pacate insa eu vad o Romanie mult mai prospera fara BNR si chiar fara guvern, ceea ce ar trebui sa le confere susnumitilor salar de zero euro.

1. Este sanatos sa bem apa minerala cu continut ridicat de minerale (TDS>50 mg/l)?

Depinde de mineralele dizolvate in apa si de eventualele deficiente pe care le are cel care o bea.

2. Este un medicament argintul colloidal conra cancerului,SIDA, Alzheimer, etc? circula pe internet un filmulet care lauda proprietatile curative dovedite din vechime ale ionilor de argint...

Habar nu am! Nu am auzit despre asta niciodata.

Ce tratament poate stopa cancerul pulmonar?

Cancerul pulmonar este de doua feluri: cu celule mici= mortal in timp foarte scurt=saptamani luni, indiferent de tratament. Pentru ca este foarte agresiv.

Cu celule mari=mult mai temperat. Poate raspunde bine la tratament chirurgical combinat de obicei si cu citostatice.

Ziare com? Ai vazut mai nou comentariile de pe pagina? Si prin aceastaea pe cititori? Ce sa caut eu acolo? Scuipatul venit din dreapta si din stanga?


Florin spunea...

>Am analizat pur si simplu psihologia aia pe care conform unora nu o analizez de fapt.

Horea, ti-am mai spus si probabil o sa-ti mai tot spun, caci se pare ca esti suficient de roman: atentie la nuante si nu-mi mai pune in gura cuvinte/atitudini care nu le-am zis.

>Florin! Eu nu incerc sa te conving si chiar de aceea nu ar trebui sa-mi pierd timpul cu asemenea explicatii. Eu nu castig nimic, iar tu nu pierzi nimic prin a crede ceea ce doresti. Eu unul o las balta aici.
Nu am vrut sa fiu necioplit si sa nu-ti raspund.

Horea, eu ti-am respectat decizia. Ai zis ca vrei sa o lasi balta, am lasat-o balta. Dar daca e sa o lasam balta, pai atunci sa o lasam, nu sa aruncam sageti mai mult sau mai putin explicite. Mie asa mi se pare normal si civilizat. Tie?

Horea spunea...

Aici ai drepatate, scuze!