Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 20 august 2012

Scaldatul in lovituri de stat

A revenit canicula! Care pare sa vrea sa-l readuca pe roman la scaldat. Original "care este", valahul pare a se putea scalda si fara apa. Pentru ca incepand cu vara aceasta alesii au decis ca vor vrea sa-l scalde in lovituri de stat. Prima lovitura de stat in care a fost inmuiat a venit din partea USL. Asa ne-a spus PDL in frunte cu tovarasul Traian Basescu. A doua vine acum de la procurori, conform doctorului in minciuni si plagiat Victor Viorel Ponta. Loviturile de stat din Romania par a fi devenit ceva asemanator cu o flacara olimpica. Mutata din mana in mana pana ajunge la destinatie. Tragedia este insa ca scena olimpica este una a nesimtirii totale. O scena pe care joaca tocmai cei care ar trebui sa gestioneze tara. Si nici nu oricum! Ci pentru binele intregii societati si a cetateanului.

Se pare totusi ca o majoritate a cetatenilor valahi agreaza din plin ceea ce vad. Fapt pentru care il declara spalati la creier pe cei care nu vad lucrurile ca ei. O stare care ii determina pe cei "rataciti" sa nu intelega ceea ce trebuie. Singura viziune valabila este asadar cea a cetateanului cu creierul nespalat. Care in vara asta torida si uscata s-a grupat cu multa grija in doua tabere. Pentru a schimba intre ele stafeta loviturilor de stat in fiecare saptamana. 

Intre aceste doua tabere cad magarii cu creierul spalat, o adunatura de ratardati mintal din care fac si eu din pacate parte. Stiu ca am avut multi binevoitori care au incercat sa ma puna pe sine, explicandu-mi lucruri pe care cred ei ca eu nu le-am inteles. Rutina explicatiilor pertinente, oferite unui impertinent "a la mois", o am deja de pe vremea de maretie a argintului. O era in care au mai existat cativa care au incercat sa ma educe, cu mai multa sau mai putina bunavointa. Fara succes! Dar si fara sa se gandeasca vreodata la faptul ca lucrurile pot fi intelese intr-un mod total diferit de felul in care le-au inteles ei. 

Romanii raman insa romani in marea lor majoritate. Daca nu gandesti ca ei vor sa te ajute. Asa cum au vrut sa ajute si Antonescu si Ponta tot occidentul cu creierul spalat ( Europa, SUA si alte planete). Magarii de acolo par sa se fi uitat totusi la faptele petrecute in tara noastra in decursul ultimelor doua luni, lasandu-i astfel suparati si dezamagiti pe mafioti. Care sunt de altfel foarte obisnuiti sa serveasca gogoase cetateanului, din 89 incoace, intr-un stil clasic pantofaresc. Pentru ca aschia nu sare niciodata departe de copac. In cazul de mai sus s-a ivit totusi o problema. Spalatilor la creier nu le plac gogasele.

Comentatorii articolelor publicate in presa autohtona, care incearca sa se ocupe de politica, le considera insa in continuare o delicatete. Tocmai de aceea se supara si ei pe cei care nu vor sa le inghita,  devinind din ce in ce mai agresivi. Sunt absolut convins ca multi dintre ei ar fi in stare sa-si sparga chiar capetele pentru o gogoasa mafiota. Eu ma consider totusi mai temperat.  Ca sa-mi scot in evidenta crezul si convingerile, am facut dupa cate se poate vedea, pe acest blog, referi la doua feluri de articole. Fara sa fac vrodata declaratii de razboi nimanui. Articole care contineau idei pe le-am criticat si le-am combatut, si articole cu ale caror idei am fost perfect de acord. 

Sincer sa fiu nu m-am simtit niciodata spalat la creier atunci cand am gasit cate un articol pe care l-am considerat ca reflecta destul de exact proriile mele idei. Pentru ca despre asta este pana la urma vorba, si de nimic altceva. In rest, viata mi-a demonstrat ca m-am descurcat destul de bine cu proria mea gandire, si stand doar pe cele doua picioare pe care le mai am inca. Am facut asadar referiri la articolele mentionate tocmai din cauza faptului ca nu am vrut sa-mi pierd timpul. Si nici sa mai repet inca o data idei pe care le-am avut fara nici un ajutor, dar care au fost expuse destul de clar de catre altii. 

De unde sa fi invatat oare "democratii" din Romania sa tolereze asemenea apacaturi. Din masmedia? Sau de la politicienii mafioti care nu fac altceva decat sa invrajbeasca populatia? Stiu ei foarte bine ca o populatie este una, si un popor cu totul altceva. Cu discernamant si educati poate am fi si noi ca islandezii, un popor despre care mai nou se vorbeste foarte putin. Asta pentru ca au reusit sa-si doboare guvernul corupt de bancheri iesind pasnic dar hotariti in strada. 

Pentru ca au reusit mai apoi sa-si modifice si constitutia, care a fost conceputa de oameni din popor, fara afiliere politica, experti, si amatori deopotriva. Pentru ca au reusit sa aleaga un guvern care a decis arestarea tuturor bancherilor si al fostilor politicieni corupti, inclusiv al acelor bancheri care au sters-o din tara ca sobolanii. Un deziderat pentru care a angajat si un detectiv. Pentru ca au reusit sa stoarca pana si de la FOAME-I o marturisire despre care nu vorbeste aproape nimeni: "Islandezii au avut dreptate, noi ne-am inselat", vezi rubrica in albastru plasata dedesubtul articolului. Numai ca pentru asemenea prestatii este nevoie de un popor unit, si nu in ultimul rand de unul educat. Cum altfel ai putea intelege ceea ce se petrece in jurul tau? 

Oare la cati ani lumina se afla metalitatea celor spalati la creier din Islanda, care intr-un numar de 350000 au reusit sa ingenuncheze o lume intraga? Fata de cei cu creirul nespalat din Romania. Care au reusit sa-si fure si sa-si ingenuncheze propriul popor pe care nu sunt in stare nici macar sa-l numere. Oare cum vor proceda matematicienii absoluti, incoronati cu doctorate plagiate, in cazul in care cei scosi de pe liste au votat, da, demiterii lui Basescu? O sa-i puna oare inapoi acolo de unde i-au luat, imediat in ziua uramatoare? Ca doar tot acolo ar fi trebuit fie si la alegerile locale pe care USL le-a castigat cu o majoritate zdrobitoare. Oare ce ar spune Islandezii daca ar avea un presedinte care s-a pus acum cateva zile, suspendat cum este, cu gura cascata pana la urechi in in mijlocul unui grup de preoti? Pentru a face o poza cu "trimisii lui Dumnezeu" in fata carora cei care se calca in picioare se apleaca pana la pamant. 

Se va intoarce oare un asemenea om la Cotroceni? Graficele par a spune da! Sa vedem ce spune CCR?

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Horea, tu singur recunosti ca sunt sanse sa te inseli. In estimarea probabilitatilor unor scenarii, intr-un procent mai... mic sau mai... mare, se intampla s-o mai dai si de gard.

Si n-are a face argintul cu... securistii neamului grupati in echipe de 'telectuali cretini sau santajabili, si institutii de forta ale statului protejate bugetar in timpul "austeritatii", la care se adauga cateva sute de mii de fuduli... "de dreapta".

Cred ca numai in "democratia" romaneasca este posibil sa citesti "Tirania populara" scrisa de o spurcaciune proasta, da' 'telectuala foc... Andrei Cornea.

Folosirea semnului de egalitate pentru a exprima relatia dintre intre securistii tiranului tutto sole si "pucistii"... sustinuti de "tirania populara" se datoreaza exclusiv ignorantei tale, stadiu in care ai ajuns datorita preluarii unor marote din presa basista.

Horea spunea...

Costel, sanse ca sa te inseli exista intotdeauna, in orice situatie, mai mari sau mai mici.

Analiza politica nu este insa in opinia mea o analiza a probabilitatilor, ci mai degraba o analiza acaracterului acelora care o reprezinta.

Daca la bursa perceptia oamenilor despre valoarea unui obiect tranzactionat se poate schimba, asa cum a vazut cu totii, de la o zi la alta, caracterul uman este un parametru mult mai stabil. El se schimba de aceea deosebit de greu, deseori niciodata.

Nastratin spunea...

Horea....ce mi-e tanta si ce mi-e manda? asa si cu ce mi-e basescu, ce mi-e cu Ponta-Crin? toti sunt mafioti si s-au imbogatit furind statul la greu si saracind poporul roman...distrugind economia...

Horea spunea...

Nastratin, cam asta incerc sa spun si eu. Pentru unii degeaba.

De ce m-ar interesa numele celui care imi gaureste barca? Are vreo importanta? Din moment ce ma voi scufunda cu ea indiferent de faptas.