Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 25 august 2012

To qe or not to qe..........

O scriosare de a lui Bernanke catre Derrel Issa a determinat pana si metalele sa treaca de partea lui Basescu. Pasul tradator a inceput in data de 15, pentru ca metalele sa aiba timp sa se basescizeze total pana la data la care CC trebuia sa vina cu un verdict. 

Presa americana pare sa aiba insa alte prioritati decat cele legate de Traian Basescu. Ea se ocupa cu sarguinta de fiecare cuvintel pe care il sloboade din gura, tot un domn B, dar american, poate de aici si confuzia in care au cazut metalele.

To Qe or not to qe? That should be the question. Ar trebui sa fie,  desigur, daca intrebarea nu s-ar fi transformat peste noapte intr-un raspuns cert.  Nu mai exista nici un dubiu! Expertii din SUA si-au luat cetatenie romana, care le da de acum incolo puteri magice: posibilitatea de-a gandi pentru toti, sau, in cel mai rau caz, le va da posibilitatea ghicirii gandurilor altora. 

S-ar putea totusi sa ma insel! Poate vom vedea pana la urma ca stirea QE3 nu a fost alceva decat o smecherie in stil romanesc, importata de "stirari" odata cu noua lor cetatenie. La auzul ei bursa si-a depasit totusi usor tocmai maximele despre care vorbeam inaintea plecarii in Norvegia, exact asa cum ma asteptam ca va face. 

In mediul economic actual aceste nivele incep sa para piscuri de munti. Ceea ce va trebui sa-i faca pe unii, cu capul pe umeri, sa paraseasca piata. Cui altcuiva ar putea vinde acesti "dezertori"? Daca nu tocmai vitejilor care incearca sa sara mai sus decat un pisc de munte. 

Vestea Qe 3 ar putea asadar fi croita exact pentru inghititorii de gogoase din lumea intreaga. Un sport exportat probabil tot din Romania.

Creierul meu spalat nu are nici un dubiu fata de faptul ca dl. B, din SUA, viseaza QE-uri chiar si cu ochii deschisi. Pentru ca creierul nespalat al domniei sale nu da doi bani pe americanul de rand, ci doar pe cel cu creierul imbibat in praf, pus sa sada in cel putin un fotoliu de director de banca. Dar, daca domnii Ponta si Antonescu au aflat recent ca nu sunt singuri in lume, domnul yankee B stie acest lucru  de mult timp incoace. In opinia mea, domnia sa ar trebui sa fie un cretin de legat, in cazul in care ar incepe sa-si iroseasca gloantele, chiar asa oarbe cum sunt, tragand cu tunul prin aier dupa muste. Un glonte orb are efect mult mai bun, chiar daca numai pentru moment, atunci cand exista intr-adevar un hot care poarta masca unui plonjon bursier.

Domnul Bernanke mai are pe deasupra si niste oponenti! Dar, chiar daca nu i-ar avea! Ar trebui sa fie dus cu pluta de tot, in cazul in care ar incerca sa ridice o piata aflata deja aproape de cumile ei absolute. Pentru ca despre ridicarea economiei nici nu poate fi vorba. Din moment ce aceasta i-a frant pana acum spatele, de fiecare data cand a incercat s-o ridice. Stirea QE este asadar la locul ei si pentru ca ii da apa la moara domnului Obama, omulului care in opinia mea va castiga din nou alegerile prezidentiale din SUA. 

De unde stiu? Nu stiu! Am tras doar o concluzie ca intotdeauna citind grafice. Le-am citit exact asa cum am facut si inaintea revenirii lui Basescu. Vom vedea daca am inteles eu bine, sau nu, semnalele pe care vi le-am comunicat deja inaintea plecarii mele in Norvegia. Vorbindu-va atunci si de coacerea ciclului de 7 ani pana la alegeri. Indiferent de ce va face domnul Bernanke, el va trebui sa dea pana la urma cu mucii in fasole. Ca si Super Mario 1, de fapt. Cel care iese cu afirmatii bune de adormit copii in fiecare zi. 

Tinand cont de lumea nebuna in care traim, nu exclud nici varianata prin care domnul Draghi s-ar putea dovedi destul de stupid ca sa cumpere in numele BCE toate murdariile europene, numai ca sa-si salveze colegii de la cazinou. Pana vom ajunge acolo euro pare sa vrea sa zburde ca o capra antrenata la circ.  In timp ce eu ma ingrozesc uitandu-ma doar la cele doua grafice pe care le vezi expuse in stanga. La volumul de datorii care par sa creasca ca o avalansa, in timp ce dobanzile au fost fortate de politica FED spre nivelele afisate. Oare cat timp va mai putea tine domnul Bernanke dobanzile la nivelele actuale, zero? Eu zic ca pana in momentul in care piata ii va rade in nas, exact asa cum i-a ras Greciei, si celorlalte tari "care nu sunt ca Grecia". Acest lucru se va intampla in opinia mea mai curand decat se asteapta foarte multi.

Ps. Island was right! And than, it seems I was right as well. Cu toate acestea politicile falimentare continua, pentru ca popoarele dorm. Dar, fiecare doarme pana la urma exact asa cum isi asterne!

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Sau asta.

... una dintre "sursele credibile de informare".

As fi putut sa dau link-ul antenei 3 sau paginii lui Dragos Pulica Aligica, dar nu... eu m-am oprit din intamplare la washington's blog.

Practici un tip de manipulare nu foarte indepartata de cea a camarilei basiste sub acoperire.

Mai intai ne-ai precizat pozitia ta antimetalista cand de fapt incercai sa-ti recastigi credibilitatea dupa cei ai lovit puternic barele logicii. Intamplarea face ca am fost mai "antimetalist" decat tine, iar gogu a plecat cu capul spart de... mine. L-ai luat pe om cu probabilitati, cu opinia ta versus parerea lui, si practic i-ai intarit convingerea ca are sanse reale sa-si vanda uncia cu 6000 $.
Singura pozitie corecta atunci a fost doar "gogu, esti foarte prostovan!"

Pe urma mi-ai dat peste nas cu revenirea lui basescu desprinsa din grafice, dandu-mi iar peste nas, la exact 2 saptamani dupa ce atat eu cat si razvan (7 august) descrisesem exact evolutia euro-dolar.

In final, ti-as pune o intrebare din ciclul "toti e la fel". De ce s-au cacat pe ei toti cacatii europei pe care i-ai criticat fara numar pe aici, cum ar fi vaca merkel, la ideea detronarii spurcaciunii securiste a statului?

Si cum se face ca desi gasca securista a iesit ca balegarul de hipopotam din apele tulburi ale "institutiilor statului", tu preferi sa te bati pe burta satisfacut de cata dreptate ai in predictia... cursului :) si sa predici aceleasi pozitii pseusointeligente de tip CTP?

Horea spunea...

Din pseudo inteligenta Costel! Pentru ca toti oamenii nu pot fi la fel de super inteligenti ca tine. Tu esti adevarul pur al acestei tari, care le stie pe toate, fara nici o probabilitate, ci cu o certitudine romanesca de invidiat.

Aceiasi prin care ai pus nu de mult un grafic cu argintul, legat de un comentariu daca nu ma insel. Cu o sageata care avea directia in jos. Asta daca nu cumva ai intors si tu graficul asa cum facea Flavian.

In opinia mea de pseudo inteligent, tocmai oamenii care au atitudinea ta, transforma visele pe care le aveti in cosmar.

Asta pentru ca sunteti prea inteligenti ca sa observati ca in lumea asta mare si lata mai traiesc si altii.

Horea spunea...

In final, ti-as pune o intrebare din ciclul "toti e la fel". De ce s-au cacat pe ei toti cacatii europei pe care i-ai criticat fara numar pe aici, cum ar fi vaca merkel, la ideea detronarii spurcaciunii securiste a statului?

Pentru ca eu critic fapte nu oameni. USL a sarit asadar peste toti caii. Opinia este a mea! Intamplator a coincis cu ideile pe care le-au avut si cacatii europei. Asta neinsemnand ca voi fi de acord cu tot ceea ce au facut, sau cu tot ceea ce vor face.

A sorta fapte tine probabil de pseudo inteligenta. A vedea doar ceea ce vrei sa vezi tine de super inteligenta. Una pe care eu nu o posed, din fericire, as spune.

Vali spunea...

Horea, una dintre calitatile pe care le admir la tine este rabdarea si decenta de a avea un dialog argumentat cu bizonii. Si ca incerci sa mentii nivelul civilizat al blogului. Pana la urma voba aia ii respecti pe altii, te respecti pe tine. Oricum cred ca sunt destui de mobilati la mansarda, dintre cei care citesc acest bog, astfel incat sa traga concluziile de rigoare, si asta in functie de argumentele fiecaruia.

In ceea ce=l priveste pe "amicul' Costel deja am stabilit ca omul nu e rau intentionat. Oare care ar putea fi varianta numarul doi, filozofic vorbind?!
O fi avand dreptate anticul Esop care facea o paralela intre ingamfare si mintea cuiva?! Hmmmm...

Horea spunea...

Vali, Nitzsche spunea, daca nu ma insel: Trebuie sa ai creirul foarte rece, poate vroia sa spuna spalat cu apa rece, atunci cand te arunci in dezbateri fierbiniti.

Dezbateri mai fierbinti decat in Romania nu exista nicaieri in lume, iar eu am ales singur si nesilit de nimeni sa ma bag in ele. Sper totusi sa pot pastra respectul fata de mine insumi la infinit.

In rest, este cum spui. Oamenii asculta sau citesc o idee, ca pana la urma sa o rumege fiecare dupa plac. Cei care rumega intr-o dunga se mai ineaca. Dar asta tine tot de felul in care ai invatat sa mesteci ceea ce ti se baga in gura.