Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 25 septembrie 2012

66% puff!

Cam atat a disparut din valoarea companiei lui Marc Muntedezahar, casatoritul. Si din valoarea banilor pe care romanii i-au investit in firma lui ca sa devina milionari. Cine le va rupe oare proteza acelora care au extrapolat pretul companiei liniar, vazand Facebook in stele?

Nimeni! Dimpotriva. Aceiasi experti s-au apucat cu siguranta sa extrapoleze altceva, Apple, de exemplu, actiunea care a plonjat ieri 2%. Asta la stirea ca a vandut "doar" 5 milioane de iphone 5 intr-un weekend. Asta spun cei care se iau dupa stiri. 

Eu ma iau insa dupa cu totul altceva, stii foarte bine acest lucru. Dupa ceva ce am expus pe graficul alaturat de mai bine de o jumatate de an. 

Ceva care a batut in 90% din cazuri orice stire si orice bancher central, descentrat. Iti mai aduci aminte de ce spuneam atunci? Ca eu vad marul revenind in triunghi, dupa inca o zvacnire in sus, cea pe care avut-o de curand. Produsa de lovitura primita din partea liniei trase anapoda. Ba mai mult! Spuneam ca marul va iesii la un moment dat din acelasi triunghi, dar nu spre 1650 fix, ci invers. 

Ce nebun trebuie sa fiu sa-mi mentin aceasta prognoza! Acum cand Qernanke si super Mario 1 au intrat din nou pe scena cu ale lor monetizari infinite. Stiu! Asa a fost si la referendum. Am fost orbul si spalatul la creier din Norvegia. Dar, iata ca ma simt totusi destul de bine in pielea mea. Pentru ca am invatat sa nu o prafuiesc degeaba. Precum am invatat sa nu-mi prafuiesc nici creierii, decat atunci cand realitatea ma obliga si imi demonstreaza ca merita sa umblu cu ei nespalati.

In incheiere vreau sa-ti mai spun inca ceva! Ceva soptit tot de creierul meu spalat. Cosmarul milionarilor de la Faceboobk nu s-a terminat inca! Extrapolatorii care vedeau actiunea la 100 de dolari au nimerit prognoza aproape perfect. Singura problema este ca au lungit-o cu un zero.

4 comentarii:

Anonim spunea...

pana la noi informatii , om trai si om vedea !!!

Horea spunea...

Corect!

Anonim spunea...

Facebook, Inc. Common Stock
NASDAQ: FB - Oct 3, 7:59 PM EDT
128.77USDPrice increase0.50 (0.39%)
After-hours: 128.88Price increase0.09%

;)

Horea spunea...

Anonim, esti dragut, adica? "Cosmarul milionarilor de la Faceboobk nu s-a terminat inca", scrie clar in textul postarii.

Ce inseamna pentru tine INCA? Pentru mine inseamna ca se va termina, dar nu acum. Uita-te pe grafic ca sa vezi ce s-a intamplat dupa postarea mea, cu FB.

Dupa aceea, pune-ti urmatoarea intrebare. Care au fost cei care au facut cel mai mare profit? Cei care au cumparat FB la 46$ sau cei care l-au cumparat la 17$.

Vad ca ai si tu gandirea lui GOGU. El a cumparat argint la 50$ in 2011. Daca apuca sa traiasca destul, va avea si el profit la un moment dat. Daca nu el, nepotii lui. Deci cei care au cumparat FB la 45-46$, au trebuit sa astepte mai bine de un an ca sa ajunga la break even, adica, la castig/pierdere zero.

Miar place sa vezi cati au iesit din piata exact la nivelul la care au cumparat, sau injurul acelui nivel, dupa ce au fost in pierderi mai bine de un an. Cei care au cumparat in jur de 17-19$ au stat mult mai linistiti. Asa-i psiholgia omului.