Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 20 septembrie 2012

Bernanke nu vrea sa bea petrol

Nici sa roada metale, nici sa mestece euro, si, pare a fi destul de nepasator si fata de burse. Daca e sa-i asculti insa pe analistii de renume mondial, seful FED vrea totusi sa manance mere. Asta dupa lansarea i phone 5. Avem deja si un pret al merelor pentru fix luna ianuarie. Fix 1650 de dolari actiunea. Eu as extrapola acest pret pana in februarie, fix.

Trebuind sa obtin fara doar sau poate1700 de dolari, fix. Dupa QE infinit, barbosul ne-a aratat clar ca este "merivor". A cumparat fructele in prostie, uitand pentru moment de somaj. Pornind probabil de la o ipoteza indiscutabila a analistilor: Cel care mananca mere nu poate ramane somer.

Chiar de acea a plonjat si pretul uleiului, pentru ca nici cei de la Apple nu vor sa-l bea. Stau si ei probabil la coada ca sa puna mana pe un i phone 5, pentru ca cu ulei nu poti da nici macar un telefon. Telefonia este cea mai importantanta bransa pana si in Romania. Pentru ca vorbind intr-un bidon de petrol nu poti injura pe nimeni.

Fiind in culmea democratiei romanesti, nici macar SRI nu poate asculta o galeata cu lichid, fiind astfel mutl mai usor sa-si puna urechile pe un i phone 5. Pana si domnul Ponta, reprezentatantul celor 7,5 milioane de votaci, ar explica degeaba aceluiasi bidon teoria plagiatului. Cea valabila in anii o mie noua sute, comparata cu cea de azi, complect diferita. Ba mai mult! Premierul nostru brav, i-ar fi lins si mult mai greu in cur pe europeni, daca ar fi avut gura plina de titei.

Cu Le Monde a vorbit ca dintr-un i phone! "Înţeleg că războiul politic a rănit ambele părţi şi chiar şi întreaga ţară. Această afacere nu este însă una în alb şi negru, nu există un inocent şi un vinovat, a fost o bătălie sângeroasă. Interesele naţiunii trebuie însă să primeze, iar în cele din urmă, eu am fost cel care am decis să normalizez situaţia cu preşedintele, eu am hotărât să pun capăt luptei politice", 

Ponta a mai facut si niste declaratii prin care a recunoscut existenta unei culturi politice de mahala in Romania, dar asta tine deja de iphone 6. Sau? Poate si de ceea ce spuneam eu tot timpul fara telefon, pe un blog nenorocit cu cateva sute de cititori. Numai ca, un plagiator poate spune orice ar vrea. Pentru ca va spune intotdeauna ceea ce crede ca ii este de folos, lui, si numai lui. In rest, parlamentul Romaniei este plin de borfasi care ar trebui sa stea in penitenciare dupa cel putin sapte randuri de gratii. 

Dar ce sa faca si ei saracii? Daca poporul ii pune prin vot in parlament. Rodica cea platita de la gandul, explica intr-un articol recent, ca, partidele nu purifica destul si ca poporul roman iarata foarte usor.

Pai cum sa se purifice un partid de oameni care aduc voturi cu gramada? Cu cat mai multe dosare penale are candidatul, cu atat mai multe voturi poate aduce tovarasia sa clanului. Nici sanatatea acelorasi candidati nu pare a fi o prioritate a romanului la alegeri. Dimpotriva! Trebuie sa ai cel putin o boala coronara ca sa intri in parlament. Pusa de superspecialistul in cardiologie prof. dr. conf, docent. dr. conf. prof. Bradisteanu. 

In ceea ce priveste iertatul, iarta si suedezii si norvegienii. Acolo justitia nu-i iarta pe hoti. Si un neiertat de justitie nici nu viseaza sa candideze la vreun post politic. In opinia mea, in tara noastra, este mult mai putin vorba de ieratare. Si mai mult de faptul ca alegatorul se identifica foarte usor cu alesul. Pai daca eu fur, cum sa ma supar pe cel care fura si el. As fura chiar mai mult daca as fi in locul lui. Si iata cum cel de la zdup este bagat direct in parlament. Pune mana pe inima si vezi daca mentalitatea majoritatii nu este asa cum am spus eu.

De vina este comunismul tovarasi! El l-a stricat pe roman. Suntem oare acum in comunism? Mi-a scapat mie din nou oranduirea actuala? De mai bine de 20 de ani romanul fura ca niciodata, mai bine ca in trecut. Si, se pare ca fura la fel de bine si in 1916, daca e sa-l credem pe Octavian Goga. Eu il cred!
""Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala".
Ai citit mai sus niste stiri si idei provenite din lumea mica, a oamenilor marunti. In lumea cea mare impanzita de oameni la fel de mari, dar de statura infima, ne apropiem de momentul adevarului. Deocamdata bursa a facut ceea ce m-am asteptat eu ca va face. Sunt foarte curios sa vad si ziua in care Bernanke se va urca din helicopter in racheta. Daca am avut eu dreptate barbosul va trebui cada intre doua vehicole. Daca nu, va zbura ca o pasare cu lumea in spate. Trebuind sa aiba totusi de grije sa nu si-l franga.

Ps. Pornind de la pretul titeiului se pare ca vom avea pace, asa cum spunea si Costel. Asta pana dupa alegerile prezidentiale din SUA, cred eu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

si pe urma incepe razboiul cu Iranul?
care se va amplifica si va cuprinde cumva mai multe tari decat e cazul?

Horea spunea...

Cam asa vad eu lucrurile! Despre care am inceput sa vorbesc dupa un sejur in Norvegia, unde Obama a fost incoronat chiar in acea perioada cu premiul Nobel pentru pace.