Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 27 septembrie 2012

Bernanke ar mai trebui sa aiba un singur val de partea lui

In 15 septembrie scriam: 

Dupa o corectie, care va incepe mai mult ca probabil saptamana viitoare, Bernanke va mai putea asista la maximum doua valuri de apreciere. Fiecare din ele trebuind sa aiba o durata de timp si o lungime dezolatoare pentru orice visator. In cazul in care analiza mea este corecta, valul devastator va trebui sa inceapa dupa miscarile pe care le-am descris. Exact in toiul monetizarilor FED.

Din cate vad eu scenariul pe care l-am descris nu s-a schimbat deocamdata cu nimic. Am avut o depreciere, urmata de o apreciere anemica care s-a sfarsit vinerea trecuta. Apreciere nu a reusit insa sa treaca bursa de maxima absoluta obtinuta cu o zi dupa qe. De aici a urmat caderea actuala care ar trebui sa fie urmata de o ultima revenire si cu asta basta. Qe infinit ar trebui sa se inece exact acolo la sfarsitul valului care vine.  

I-am dat acest nume, infinit, din cauze bine intemeiate. Pentru ca Bernanke a spus ca va monetiza pana va porni economia si pana cand somajul va scade. 
Eu nu vad aceste lucruri implinite niciodata, asa ca seful FED va trebui sa monetizeze pana la infinit, pana crapa totul, tocmai din cauza drogului administrat de "cretinatatea" sa. Dupa ce totul se va face praf, economia va porni din nou, ca intotdeauna, renascand din cenusa in care au transformat-o banditii descreierati. 

FED va demonstra odata si pentru totdeauna ca nu are nici un rol in societate, altul decat unul destructiv, fapt pentru care ar trebui desfintata. Asta pentru ca banca nu pune nici macar dobanzi cum vrea ea, ca sa nu mai vorbim despre visele umede ale celor muti in care banca apare in postura de conducator suprem al economiei. Dublul mandat pe care FED si-l asuma este in opinia mea un mandat egal cu triplu zero. Pentru ca singurul lucru pe care banca il poate face este sa ofere credite. Electronice, ca in cazul de fata, sau chiar tiparite pe hartie, bani tangibili. 

In afara de asta FED nu poate face nimic! Pentru ca velocitatea monetara rezulta din existenta a doi factori absolut indispensabili. Oferta, pe care FED o poate crea, si cererea pe care FED nu o poate influenta de loc. Pana si un alcoolist poate fi manipulat mai usor decat piata. Poti sa-i torni spirtul pe gat, daca il refuza, sau, sa il dai pur si simplu prin transfuzie. Aceste procedee, spre nenorocul lui Bernanke, nu pot fi  aplicate in nicio piata. 

Tocmai din aceasta cauza s-a intors aproape intregul LTRO al BCE inapoi in conturile bancii. Asta vad eu ca va fi si soarta banilor oferiti de Qernanke. Ba mai mult! Daca am inteles eu lucrurile corect dobanzile vor creste, obligand FED sa le ridice pe ale sale, intr-o perioada in care monetizeaza tocmai pentru a le tine apropape de zero. Cresterea dobanzilor va fi interpretata gresit de multa lume, cred eu. Cel putin la inceput. 

Vom avea foarte probabil multi analisti care le vor descrie ca fiind un semn de revenire economica, dar, mai ales, un semn de revenire al inflatiei, cu gust de hiperinflatie, cea despre care ai auzit de atatea ori. In realitate cresterea dobanzilor va apare din cauza fricii de faliment al investitorilor, la fel ca in Grecia. Pentru ca, sa nu-mi spuna cineva, cumva, ca Grecia are in momentul de fata o dezvoltare economica sanatoasa, sau, ca elenii se ineaca in hiperinflatie. In hiperfaliment da, dar in nimic altceva.

Si tocmai acest fapt a facut dobanzile sa explodeze spre 200%, cele de durata scurta, de 2 ani. Iti dai seama ca astept si eu sufletul la gura deznodamantul unui eveniment despre care am vorbit ani in sir. Mi-am consumat o parte din viata descriidu-l si incercand sa-l inteleg. Si iata ca am ajuns acum foarte aproape de deznodamant. Chiar daca aspectul mi se pare fioros, acum vreau sa-l vad si eu. Sa-i vad fata hidoasa pe care au creat-o demolatorii de tip Bernanke, Draghi & Comp. Ajutati de politicieni mituiti si corupti pana in maduva oaselor. Care ar trebui sa fie spanzurati toti de testicule.

Un comentariu:

Sorin spunea...

Si eu astept valul devastator. Te rog, Horea, schematizeaza in linii mari ce intlegi prin "valul devastator".
-inflatie, dezinflatie, deflatie?
- falimente si bank-run?
- razboi?
- burse pe minus?
- pica sistemul capitalist?
- revolte sociale?