Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 6 septembrie 2012

Din lumea mica si mare

Vaporul numit Australia a dat de isbergul pe care eu l-am vazut cu ani in urma. In perioada in care economia Chinei nu putea sa faca altceva decat sa creasca la infinit, conform acelora care dezvolta economiile din pix. Ceea ce a crescut a fost mai degraba isbergul imobiliar din Australia. Care, mai are spre vesnica surprindere a expertilor de manuit pixuri si forma de tobogan.

Unul care se aseamana de minune cu toboganul pe care a pornit-o China, tara cu o economie care trebuia sa ajunga in bratele lui Dumnezeu. Canada isi astepta si ea rabdatoare randul, in timp ce Spania nu este Grecia. Pentru ca are nevoie dintr-un sut de 300 de miliarde, doar asa ca "franghie" de siguranta. Pentru ca sa putem fi absolut siguri ca isi va rupe gatul. Scamatorul Draghi a inceput sa si scoata ca atare gauri din buzunar, ca si colegul Bernanke.

Domnia sa a prezentat aceste gauri pietei in trei culori diferite. Negru, negru si negru, lasand astfel aceiasi piata in extas. Euro a urcat intro vijelie, una pe care numai Isarescu mai este in stare sa o produca. Eu unul am fost convins despre faptul ca BNR a intrat pe teren. A cumparat tot ce misca. Aur, argint, petrol, euro, tot! Asta dupa ce Ponta plagiatorul a cuvantat, fiind prezentat cu titlul de doctor la camera de comert. Tot ce a cumparat BNR a cumparat probabil pentru Ponta! Pentru ca, pledoria celui mai tanar premier din istoria Romaniei a continut de data asta si un adevar, un lucru rar ca apa in Sahara, in ceea ce il priveste:

"Prin prezenţa aici, vreau să spun încă o dată că relaţiile între Germania şi România nu pot fi stricate nici de oameni politici ca mine, nici de bătălii politice interne", a conchis premierul Ponta."

Foarte adevarat ceea ce spune noul vicepresedinte ales al plagiatorilor din toata lumea, numai ca, eu nu inteleg de ce a mai trebuit sa linga in curul in care a scuipat. Pentru ca de inviat nu va mai invia niciodata, indiferent de cate limbi i-ar pune in gura cei care il tin in respirator. Sunt convins ca o tara mare ca Germania nu va confunda niciodata Romania cu un om atat de mic ca Ponta. Care, vorbeste foarte des, din pozitia de premier, dand impresia ca vorbeste in somn, din pat. Sau, si mai rau! Tolanit pe o patura intinsa pe podeaua unui cotet de porci. 

Oricum, trofeul absolut al diplomatiei romanesti, eu l-as da fara sa ezit interimarului. Al carui discurs despre oficialitatile din occident s-a asemnat de minune cu discursul postacilor de pe bloguri si ziare. Ultimul a avut totusi decenta de-a nu linge, deocamdata, acolo unde si-a lasat excrementele. Presedintele ales a grait si el! Folosind un ton de reconciliere si coabitare plin de acelasi scuipat. Am aflat totusi de la tovarasia sa ca institutiile statului au functionat de minune chiar si in timpul "loviturii de stat"! CCR trebuind sa fie evidentiata. 

Declaratia fosilei ceausiste, Predoiu, "am luptat cat am putut", arata de fapt clar nivelul impecabil la care se afla institutia. Nu stiu daca iti dai seama de gravitatea unei astfel de afirmatii? Din moment ce eu ii stiam pe judecatori ca fiind niste oameni pasnici. Pusi la o institutie precum CC tocmai pentru aplanarea unor posibile lupte si conflicte. Astia de la noi par sa fi iesit toti din armata lui Napoleon. Lupte, lupte, si iar lupte. Pe vapoare, pe uscat, si in aer. 

In timp ce valul tsunami care va lovi si avioane este in facere. Deocamdata, insa, este mult mai important sa il ascultam pe Mario Draghi, care va veni chiar azi sa arunce cu una din gaurile negre despre care am vorbit in piata. Sa vedem daca SM1 va reusi sa tinteasca capul euro. Pana atunci uita-te la graficul care arata ca spaniolii nu sunt greci. Ei golesc Spania de bani in limba spaniola.

Dupa cate vezi este vorba de miliarde de euro, in numai luna julie. Un record al olimpiadei de mutare a banilor. Pentru ca tot vorbim de lume! Iti mai aduci aminte de Irlanda? Tara care era pe drumul renasterii economice in urma interventiilor salvatoare venite din partea troicii. Tara care a iesit oficial din recesiune in 2010, pentru a se baga inoficial in depresiune imediat dupa. Se pare ca guvernul ales si acolo de popor a mai comandat inca un streang. Unul ieftin, de doar 1,5 miliarde. La o populatie ca a Irlandei poate ajunge?

Ps. Uite ca vorbind de lumea mica capital vine cu o informatie. Am ajuns si noi la nivelul Botsvanei.  Mai trebuie doar sa schimbam numele numele leuelui in pula. Tabloidul meu preferat pare totusi sa vrea sa prezinte aceasta "prestatie" in mod peiorativ. Eu sunt mult mai indulgent si spun! Cu asemenea popor, majoritatea, si politicieni, nivelul la care suntem este prea inalt. Dea aceea se si chinuie alesii sa-l coboare.

PSS. In lumea foarte mica afundata in abisul closetelor eu am vazut la inceputul acestei veri ceva foarte mare. Excremetele cu mutra umana pentru care v-ati ciomagit si v-ati scuipat, mergand si sa votati. Ma refer desigur la cei care au facut acest lucru. Incep dupa cate vezi scuipaturile prezise de mine intre rahatii suspendatori. Cand e sa iei in spate responsabilitatea unui esec vitejii din Romania dispar intotdeauna. Circul se va sfarsi cu scindarea USL, si cu moartea politica a lui Ponta si Antonescu. Oameni care au reusit performanta de-as pune singuri streangul de gat. Nu m-as mira de loc! Daca l-as vedea pe Rosca Stanescu si pe altii ca el in patul lui Basescu. Satana de care nu s-au lepadat destul de bine. Cand esti total lipsit de viziune, pentru ca ti-a intrat praful in ochi, poti sa dai din gura pana iti sare proteza. Ca sa te bucuri pana la urma ca nu ti-a sarit in cap si nu ti l-a spart.

9 comentarii:

phil ologu spunea...

"Presedintele ales a grait si el! Folosind un ton de reconciliere si coabitare plin de acelasi scuipat"

Nu vad unde era scuipatul in tonul presedintelui ales. Incet, incet te indrepti inspre CTP, psihopatul apocaliptic.

Anonim spunea...

ologo-filule, mai fa pasi cu prostiile astea! terminati frate cu manipularile astea! ce mi-e tanda, ce mi-e manda! intelegi?

dROp

Anonim spunea...

buna Horea, cu vre-un an si ceva in urma, cand erau ceva miscari prin Irlanda si politicienii de acolo spuneau ca vor urma exemplul Islandei - poporul (irlandez de asta data) i-a ales pe acesti promitatori... Imi exprimam atunci pesimismul, spuneam pe aici ca nu cred ca vor fi in stare sa rupa pisica... din pacate am avut dreptate, politicienii au facut cum le-a dictat banul, nu cei care i-au inaltat in functii; se pare ca si altii sufera cam de aceleasi boli, la fel ca prin "valachia" .

Dan

Horea spunea...

phil! Cand vrei sa coabitezi cu cineva pui securea la o parte si nu o mai macini cu trecutul, pentru ca orice tendinta de coabitare, cu oricine, tine strict de viitor.

Ce s-a intamplat stim cu totii! Ceea ce vine nu stie nimeni, pentru ca pentru viitor exista doar presupuneri, mai mult sau mai putin exacte.

Salut Dan!

Este corect ceea ce spui. Noii politicieni din Irlanda au dovedit ca sunt ca cei vechi. Noi romanii cunoastem cel mai bine rutina schimbarii cauciucului spart cu altul spart, uneori si mai spart decat primul.

Anonim spunea...

O stire interesanta :

http://www.gandul.info/financiar/cosmarul-romanilor-care-au-imprumuturi-in-franci-elvetieni-pactul-cu-banca-30-de-ani-din-viata-pentru-30-de-metri-patrati-intr-o-garsoniera-la-obor-10011027

icimpian spunea...

Horea esti tare!
Mi-a placut asta cu:
"Noi romanii cunoastem cel mai bine rutina schimbarii cauciucului spart cu altul spart, uneori si mai spart decat primul."
E prea tare.
Dupa cum vezi romanul e expert in haz de necaz. Asta pana cand n-o sa mai mearga nici asta. Si poate atunci o sa vina revolta... Hmmm... Sa vedem...

Anonim spunea...

Sper ca pana la urma valul devastator, sau ce o fi, sa loveasca cat se poate de puternic si sectorul bancar. In romania nimic nou , bancherii vad ca inca nu s-au apucat mai serios de restructurari , nr. de sucursale nu s-a restrans "vizibil" , iar lumea isi vede de distractii umpland litoralul lui mazare pana la refuz !?!

Anonim spunea...

horea , crezi ca o sa dispara ponta&antonescu ??? demagogii si pomanagii fruntasi ai tarii ??? esti naiv , cred eu ! Daca eram in norvegia dispareau imediat dar in romania unde pensionarii isi dau votul pentru un kil de faina , zahar sau un pui congelat , pomanagii totdeauna o sa triumfe ( exemplul cel mai elocvent e mazare baron de constanta votat cu peste 70% din populatie ani la rand ) !

Horea spunea...

Anonim, eu am trait multi ani in occident cunoscand astfel destul de bine mentalitatea care il caracterizeaza. Ma refer nu numai la politic ci la societate in general.

Acolo, cand nu respecti niste reguli, ti se atrage atentia, fara urlaturi fara showuri facute la nivel de cort.

Esti liber pe urma sa faci ce vrei atata timp cat esti gata sa accepti si niste consecinte. De obicei o izolare destul de apasatoare. Pentru ca nimeni nu mai vrea sa discute cu cineva care a decis sa-si faca singur de cap.

Eu am vazut ca nici macar intr-un spital nu ai putea functiona izolat.
In politica cu tat mai putin. Doar, eventual, intr-o postura de magar local. Eu unul nu am mai vazut nicaieri atata lipsa de tact diplomatic ca la cei doi "frati" din USL.

Care au confundat diplomatia internationala cu lada de nisip, pardon, de cacat, in care se joaca ei aici acasa.

Si apropo tot de pensionari! Ei cer bani de obicei, nu dau.

Romania, cu pensionari cu tot, poate parasi UE daca doreste. Si prin aceasta si angajamentele pe care le are cu uniunea. Numai ca, vezi si tu! Romanul le vrea pe toate. Mafiotul din politica la fel.