Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 17 septembrie 2012

Grafice care vorbesc mai tare decat o mie de Benanke

Comentarii facute pe langa cele pe care le vezi in grafic ar fi de prisos, chiar si in Romania. Unde foarte multi nu cred nici ceea ce vad cu prorii lor ochi. Treaba fiecaruia. Graficele vorbesc in opinia mea de la sine. 


Oricum, eu vad ca ceva de proportii este in coacere. Bernanke si bursa in stele, somaj de 0%, si economie in flori. Alternativa, Bernanke cu oase rupte. Pana la proba contrarie, voi continua sa pariez pe ultima varianta.

PS. Un lucru la care ar trebui sa se gandesca toti cei interesati! Daca Bernanke este manuitorul cel din urma al burselor si al dobanzilor. De ce dracu nu l-a dus cineva in Grecia? Sau in Spania si Portugalia? Ca sa-i poata scapa si pe aia de pacoste. Trichet si Draghi nu au barba, poate de aceea nu au reusit. Si totusi! Daca te uiti la grficul cu dobanzile poti vedea clar si cine le pune.

Nu Isarescu, cu craca in mana, plecat in schimb de experienta in SUA. Nu Bernanke gazda cracarului, ci, ca intotdeauna, piata. Din zvacnirea pozitiva pe care a avut-o dobanda bondurilor de 10 ani din SUA, graficul nr. 2, dupa anuntarea qe infinit, se pare ca piata spune din nou altceva decat ceea ce ar fi vrut sa auda omul cu barba. La datoriile pe care le are America un salt modest al dobanzilor ajunge, FED fiind obligata sa se conformeze pana la urma. Nu in 2015 sau in 3000, ci mai degraba cand va spune piata. In acelasi moment lui Bernanke ii va cadea barba.

5 comentarii:

Anonim spunea...

cu toate problemele pe care le are america continua sa se finanteze la unele dintre cele mai mici dobanzi din lume , de ce oare n-ar continua distractia si in viitor ?
prosti sunt cei care-i dau bani nu cei care iau !

Horea spunea...

Anonim, iti mai amintesti de proverbul unguresc? Ulciorul merge la izvor pana ce i-o trage cineva servitoarei.

Nastratin spunea...

Horea,,,sunt in Romania la parinti...daca vrei ne putem vedea,,,,Dar iata un film cae vorbeste despre manipularea FED...ce parere ai?
http://www.filmeonline3d.ro/zeitgeist-addendum/

paul spunea...

horea,cat timp reuseste bnr sa tina cursul la 4.5?stiri proaste vin zilnic din economie.

Horea spunea...

Nastratin, ce parere sa am? Cea pe care am expus-o de sute de ori pe aceasta pagina.

Exprimata foarte simplu si intr-un citat din film: Nu este un semn de sanatate sa accepti sa traiesti intr-o societate bolnava".

Mai este inca unul, al lui Ghoete, cel cu libertaea omului inrobit. In rest m-as repeta doar, daca m-as apuca de comentat.

Cancerul din societatea romanesca s-a vazut cel mai bine asta vara. Din pacate acest cancer nu este izolat ci se raspandeste si in alte colturi din lume.

Suntem doar la un pas de razboiul de care am vorbit de atatea ori. Esti cumva in Tg-Mures?

Paul! Pe mine, omul care incearca sa dovedesca in aproape fiecare articol lipsa de insemnatate, dar mai cu seama paralizia unei banci centrale , ma intrebi degeaba despre BNR.

Ma faci doar trist, din moment ce vad ca nici o dovada plauzibila nu mai prinde la oameni. Minciunile si explicatiile cele mai cretine prind de minune.

Te incurajez de aceea sa pui intrebarea pe care mi-ai pus-a mie acelora care ti-au explicat ca BNR face cursul valutar. Guran de exemplu, Cabat, si or mai fi si multi altii.