Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 22 septembrie 2012

Inca un bou!

Mai sunt si de astia, se pare! In opinia mea, ciclul de sapte ani, cel care nu exista, daca va mai aduceti aminte de opinia lui gogu, va scoate tot mai multe dobitoace din grajd. Suntem in luna semptembrie! Luna in care ciclul care nu exista va trebui sa coteasca spre sud. Am vorbit despre asta nu o data pe acest blog. Am mai spus inca un lucru, si anume: Qernanke a vrut sa sara din helicopter in racheta la cel mai nepotrivit moment posibil, exact la varful ciclului amintit. O miscare pe care nimeni nu a facut-o pana acum. 

Dupa cate ai putut vedea, masurile luate de catre bancherii americani i-a pus pe oameni in doua tabere total diferite: Jos Basescu, si sus Basescu. Pardon! M-am romanizat. Vroiam sa spun: sus bursa si economia, si, jos bursa si ecomia. Prima tabara, in acest caz adeptii " totul sus", pare sa aiba cel putin 7,5 milioane de economisti votanti, o cifra care seamana cu cea de la marele nostru referedum. Un lucru care ma scuteste deocamdata de orice scuza. Pentru faptul ca i-am comparat pe "experti" cu Fenechiu si cu Ghise. 

A doua tabara are doar vreo cativa retardati rataciti. Ma includ cu toata modestia printre acestia, ca intotdeauna, de fapt. Unii dintre ei vorbesc chiar foarte bine ungureste. Ceilalti sunt pe cale sa invete aceasta limba destul de dificila. Pentru ca numai cei care o inteleg au auzit de prvoverbul cu ulciorul si slujnica. Cel despre care v-am povestit eu inaintea plecarii plagiatorului in Africa de Sud. Acelasi care tradus in limba engleza ar putea sa-i puna cu capul in jos pe toti militantii "don't fight the FED". Exact asa cum facea Flavian cu graficele.

Ai vazut ce liniste s-a facut in Valahia dupa ce slujnica si-a primit portia? O liniste perturbata doar de domnul Dan, omul care vede o slujnica, cu ulciorul in mana, in fiecare votant. Fapt pentru care s-a si hotarat sa devina barbat. Ca sa le-o poata trage "tutulor" din toate pozitiile, acum cand swingul a devenit la fel de modern ca Qe-urile. F-taiul cu combinatul poporului este doar inceputul a exclamat domnia sa. Stremeleagul va fi pus si pe CFR marfa, pe CFR calatori, si pe Tarom. Vai de Bernanke in cazul in care va vrea sa urce in avion.

3 comentarii:

Anonim spunea...

gestul lui Qernake are un mesaj psihologic puternic ! Cheltuiti banii ca vine hiperinflatia ! Sa vedem daca si reactia oamenilor va fi pe masura ( a celor cu economii " la saltea " ) astfel incat velocitatea sa creasca !

Horea spunea...

Gestul lui Qernanke nu are in opinia mea alt mesaj psihologic decat panica. Economia este pe butuci mult mai infundata in cacat decat cred cei care vad indicele sp la 2000. Vom trai, sper. Si vom vedea.

paul spunea...

horea,daca sintetizez ce ai spus:bvb la vale,euro la deal!