Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 28 septembrie 2012

Sa ne bucuram in grup

Avem cifre care ne spun ca recesiunea din Anglia s-a terminat. Economistii au calculat si ne-au livrat si noua data exacta. Suna ca ora exacta. Pi, Pi, Pi, s-a terminat recesiunea! Aia dubla. M-am uitat imediat la graficul indicelui din Marea Britanie, FTSe. Ca sa vad si eu cum sarbatoreste evenimentul. Era bine mersi! Foarte aproape de maxima absoluta atinsa vreodata. Economistii astia ma fac sa ametesc! Calculeaza atat de repede incat mi se invart ochii in cap atunci cand vreau sa-i citesc.

Nu pot tine nicidecum pasul cu ei. Nici macar bursa nu poate, din moment ce a ramas la "ditamai" distanta in spate. De obicei se intampla chiar invers. Bursa da de un fund si incepe sa-si revina. Dupa cca. 6 luni, apar primele semne de revenire economica. Acum, lucrurile au fost bagate in viteza de aceiasi economisti si par sa mearga exact pe sens opus. Economia si-a revenit, si, nici nu oriunde, ci exact intr-un varf de ciclu bursier.

Sa fiu sincer eu m-am bucurat pentru englezi. Imi sunt foarte simpatici. Printul Charles vine pe la noi, tiganii nostrii merg pe la ei, si iata cum se infratesc popoarele. Oricum, lacrimile de bucurie m-au napadit cu adevarat in momentul in care am citit ceea ce a spus domnul Isarescu. Hic, hic, s,s,s, scuzati-ma dar m-a apucat plansul.

Incerc sa-l inec dar nu pot. Pentru un salariu lunar de 12 000 de euro, guvernatorul a venit cu stirea secolului. Spunandu-ne si noua ceea ce a auzit de la bancherii europeni: Mai Isarescule! Mars in uniunea bancara. Si auzi? Hic, hic, hic, noi am decis s, s, s, sa intram. Noi,  poporul suveran s, s, s, din Romania, hic. In frunte cu tovarasul Isarescu care este si el mai nou cu poporul. Si, acum, cand nu mai apara leul, ne baga in cele mai calde locuri, de unde am iesit cu totii odata, si in toate uniunile.

Vom intra mai rapid decat credea domnia sa, s, s, f, h, pentru ca traim in secolul vitezei. Dar si pentru simplul fapt ca Isarescu face parte din tagma bancherilor care nu nimeresc niciodata nimic.

Ocupandu-se de struguri tovarasul guvernator n-a observat ca bancile din Europa ard, si ca sunt gata sa arunce in foc orice fel de lichid, presupus stingator, muls de oriunde, chiar si de la romanii dezhidratati deja de politicul autohton. Daca tii cont de gipanurilii care circula pe trotuarilii, "lichid" de muls pare sa mai fie destul in Romania, si-o fi spus europenii.

Si chiar daca nu ar fi! In numele bancilor falimentare se vor face incercari de stoarcere a lichidului pana si din piatra seaca. F, F, F, hic, de cate bucurii se poate lovi un om in tara asta. In curand vin si alegerile si cheful se va tine in lant. Cand mai ti cont ca vom fi si printre cei cu cea mai mare crestere economica in Europa, glup, era sa ma inec cu o banana, ne vom veseli pana in zori. Cu FMI la masa.

Parca lui Ponta nu-i placea institutia atunci cand era in o pozitie, din care putea sa-si bata gura mai usor. Africa de Sud pare insa sa-l fi schimbat pe plagiator total. Incepe sa-i placa tot ce nu i-a placut! O fi facut insolatie. Sa nu faca pana la urma si vreo boala coronara. Tinand cont de faptul ca FOAME-I pare sa-l fi invitat la un dans infernal. Ea canta, Ponta plagiaza sariturile unei capre. Sa vedem ce o sa zica poporul? Nimic! Pentru ca o sa muteasca de foame. Nu aia cu gipurile, ceilalti.

Asa inecat de banane si de lacrimi de bucurie mi-am adus aminte de anul 2000. Si de un interviu pe care l-a dat un alt bancher central, Greenspan. Fostul guvernator FED n-a fost niciodata viticultor, dar ii umbla mintea la fel de rapid ca si celorlalti colegi. Intrebat despre starea economiei excelenta sa a spus:

December 2000: Alan Greenspan. “The three- to five-year earnings projections of more than a thousand analysts … have generally held firm. Such expectations, should they persist, bode well for continued capital deepening and sustained growth.”

Si, dupa cate poti vedea nu a vorbit ca prostul, singur. A citat 1000 de analisti. "Prosti dar multi", daca te uiti la ce a facut bursa si economia dupa acest interviu. Dar sa nu uitam totusi ca, Greenspan nu-i Bernanke, si Bernanke nu-i Isarescu. Am mai auzit cumva asta undeva?

3 comentarii:

Anonim spunea...

horea sa vedem daca bancile or sa mai cumpere bursa cu bani injectati . pina la urma or sa se friga una pe alta la valorile actuale ale burselor[ne sustinute de economie] nu vad cine o sa cumpere inafara de ele. isi vor da seama ca nu mai au cui sa vinda si dai DJ jos 500 puncte ca in 2008 . cu stima sorinelp

Anonim spunea...

Romania in frunte cu BNR-ul mereu au incercat sa se ascunda in spatele celor puternici , ba FMI-ul , acum uniunea bancara ... sa vedem cat o sa mai tina treaba asta ! o sa se devalizeze tot in tara asta si leul tot "consolidat" o sa fie !

rafael spunea...

Si Keynes in 29 spunea ca s-a terminat criza,rezultatul.....