Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 19 septembrie 2012

Seful ANL, epilog

Tabloidul capital are de data asta niste grafice care merita sa fie studiate. Chiar daca sunt sigur ca ele nu reprezinta intocmai realitatea din banci. Oricum, daca cifrele oficiale iti scoala parul de pe pe spate, nu stiu ce ar mai putea sa-ti scoale cifrele reale. 

Isarescu si ai lui au mintit tot timpul asa cum am presupus eu ca au facut. Sistem bancar solid! 

Astia au fost termenii folositi de criminali, care salveaza tot timpul ceva, de dimineata pana seara. Doar rezultatele lipsesc! Pentru ca ceea ce vad eu dupa fiecare salvare sunt numai daramaturi.

Creditele neperformante din Romania au saltat parabolic dupa criza Lehman. Dupa ce cei care au extrapolat liniar au fost adusi cu picioarele aprope de pamant. Aprope, doar, pentru ca mai exista insecte de tipul sefului ANL, si a sefuletilor din banci, care viseaza sa-si salveze propria piele. Dand astfel inca din aripioare la doar cativa centimetri de sol. Bazaie necontenit astepatand borcanul de miere care nu mai vine. 

La un moment dat creditele neperformante din Romania vor exploda ca o bomba, in decursul urmatorilor doi ani, cred eu. Si molozul va acoperi atunci pana si ultimele zburatoare. Vor exploda si prima si ultima casa, penultima, si toate palatele construite de hotii care nu mai incapeau in cladiri care nu aveau cel putin 20 de camere. Imobiliarele din Romania se vor face praf. Sa le fie tarana usoara!

4 comentarii:

paul spunea...

ce bine ar fi sa avem cash acum!cash-ul l-am cheltuit in 2007-2008,din pacate!

Anonim spunea...

Lasa cash-ul.Eu ma bucur ca nu am credite!

AristotelCostel spunea...

"Uleiu'" prevesteste... pace.

Horea spunea...

Sau poate faptul ca a fost lasat in pace de catre cei care trebuiau sa-l consume! In economia care va da in flori dupa Qe infinit. S-a cam adunat saracul prin depozite.