Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 30 septembrie 2012

Strecuratoarea

Iata un exemplu ca in carte al obiectului din titlu! Interviu cu Mark Mobius. In capital, un interviu plin de idei absolut corecte dupa parerea mea , in gandul, unul plin de baliverne. De parca nu ar fi vorba de acelasi om. Iata de ce este bine sa strecori intotdeauna ceea ce ti se spune. Fara sa te superi si fara sa te ratoiesti la interlocutor. Si fara sa incepi sa-l urasti din momentul din care nu gandeste ca tine.

In ceea ce priveste criza din Europa ideile domnului Mobius par venite din stele. Tradus, domnia sa afirma, fara sa clipeasca, printre altele, ca Europa este atacata de speculatori. De aici si criza. Nu stiu cum este viata in stele, dar pe pamant atunci cand nu mai produci aproape nimic, si incepi sa traiesti exclusiv din datorii, plesnesti la un moment dat. 

Nu numai la scara laraga, percum cazul: SUA. Europa, Japonia, mai nou si China, si in curand Australia si Canada, ci la scara de bloc. In cazul unui vecin care si-a propus sa traiasca toata viata din imprimuturi luate de la alti vecini. Facand laba toata ziua si neproducand nimic. Domnul Mobius continua in gandul cu afitmatii intergalactice pe care eu nu mai am energia sa le comentez. Te las sa le citesti si sa le digeri singur. In capital, domnia sa se reintoarce totusi dintr-o data pe pamant. Si pe pamant pare ca stie sa puna punctul pe I.

Eu unul i-as recomanda chiar de aceea sa stea mai putin printre stele si mai mult printre oameni, pe Tera. Stand aici poti trage in opinia mea cele mai pertinente concluzii. Printre stele gravitatie nu mai exista si se pare ca a acest fenomen iti poate inaripa pana si gandirea. Nici articolul din capital nu-l voi diseca, desi este mult mai scurt. Citeste-le pe amandou si vezi si tu la ce concluzii vei ajunge. In ceea ce priveste articolul scurt voi comenta totusi un citat:

"Structura guvernului român este demodată, tipică regimului comunist, în care economia era controlată de stat, iar această situaţie trebuie să se schimbe şi administraţia să permită mediului de afaceri să se dezvolte", a declarat Mark Mobius, preşedintele executiv al grupului Templeton Emerging Markets.

Structura comunista? Depinde cum vrei sa vezi lucrurile! Eu vad mai degraba o structura feudalo-oportunisto-fascista care s-a erijat inainte de 89 in una comunista. Erijata acum in una capitalista. Iar maine in cine stie ce? Depinde doar de directia vantului. In rest am mai spus si o repet la infinit, indiferent de ce ne spune domnul Mobius. Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita, si prin acestia si structuri ca atare. Asta pentru ca nimeni in lumea asta mare si lata n-a reusit pana acum sa faca din rahat bici. Dupa cum se vede nici macar romanul! Care se crede si s-a crezut intotdeauna mult mai smecher decat toti ceilalti pusi unul peste altul.

3 comentarii:

Anonim spunea...

deocamdata se pare ca bursa asculta de bernake , sus si iar sus ...

Horea spunea...

Felicitari anonim! Esti un om foarte observant. Dar acest articol nu era despre bursa.

Anonim spunea...

horea. ura creste euro pt. ca merge economia americana a raportat date in crestere. eu cred ca trebuie sa creasca dolarul . ca pe el il sustine economia americana. da dar 'hope" este pentru toata economia lumii. niste imbecili!!!!!! cu stima sorinelp