Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 9 octombrie 2012

"A chance in a lifetime" revisited

Este vorba despre aceeiasi Grecie despre care am vorbit in aprilie aici. Timpul a trecut de atunci si graficul indicelui bursier din Atena arata asa cum il vezi expus in acest articol.

Cam asa cum credeam eu ca va arata atunci cand am facut urmatoarea afirmatie, tot in aprilie: Dupa o panica care va duce pretul indicelui din Atena spre nivele de 500-550, "intamplator" pana la linia trasa anapoda pe care o vezi pe grafic, lucrurile se vor stabiliza.

Grecia nu are inca drahma, dar o va avea foarte probabil. In timp ce bursa ne-a dat deja un semnal firav despre schimbarea lucrurilor. "Intamplator", exact de la linia trasa anapoda, si de la nivelul de 500. Procesul de construire a fundatiei grecesti nu se va face in doua zile, pentru ca edificarea unui lucru solid dureaza ceva mai mult.

Cu toate acestea, eu nu am nici un dubiu ca aceasta edificare a inceput deja la eleni, chiar daca bursa va mai avea o zvacnire negativa la eventuala stire care va anunta iesirea tarii din zona euro, si la o eventuala revenire a tarii la drahma. In opinia mea nici macar aceste stiri nu vor putea duce indicele sub minima pe care a atins-o. 

Daca o vor duce, totusi, va fi doar o intamplare de moment, care nu va dura mai mult decat o zi sau maximum doua. Dar, dupa parerea mea, tocmai o asemenea intamplare ar fi semnalul de atac pe care l-ar da bursa investitorului cu capul pe umeri. Invitandu-l astfel cu bratele deschise in Grecia. Si, fii sigur! Nu doar pentru o perioada de doua trei zile. 

Este vorba de ani si de castiguri grasute, mult mai grasute decat cele care vor fi facute de cei care au cumparat mere in ultimul timp. Asta cu toate ca cele mai multe ordine de cumparare la bursa din Atena vor fi facute foarte probabil de pe un I-phone.

PS. Ieri v-am vorbit de stirile minunate pe care am inceput le primesc de la argintari, percum si de sfaturile pe care le-am dat eu abonatilor. Care, au aflat cand se intra, dar si cand se iese de la argint, pentru ca marele val devastator nu a inceput inca. Nimic nu poate fi insa mai imbucurator decat o prognoza venita de FOAME-I! Mai ales atunci cand ea se refera la tara ta de bastina. Ia creoin si hartie in mana si noteaza, sau, daca esti mai modern noteaza in word, sau, si mai usor, salveaza linkul. Asta ca sa te poti bucura cu familia, cu vecinii, cu prietenii, cu pasarile si cu toate animalele din curte sau din bloc.”Romania ar putea avea in 2013 o crestere economica mai mare decat a Poloniei”. Eu zic ca si Ponta ar putea avea o lucrare de doctorat originala.

Pss. A sosit salvatoarea la Atena! A crezut ca merge la Bucuresti, probabil. Uite de ce a dat;

Poliţişti greci au fost nevoiţi să folosească grenade paralizante şi gaze lacrimogene pentru a controla protestatarii. Mii de eleni protestează în acest moment în faţa Parlamentului, în ciuda faptului că acest lucru le-a fost interzis, informează Reuters.
De asemenea, 7.000 de membri ai forţelor de ordine au misiunea de a o proteja pe Angela Merkel în timpul vizitei sale la Atena. Ei sunt susţinuţi de mai mulţi lunetişti şi au la dispoziţie tunuri cu apă şi un elicopter.
Lunetisti? Ieri nu stiam in ce an suntem, azi am impresia ca a inceput razboiul. Impotriva salvatorilor? Au inebunit grecii? Uite ca bancherii au reusit sa schimbe starea psihologica a maselor, exact asa cum au dorit. Numai ca a iesit putin ca liniile mele, anapoda. Au schimbat-o, este adevarat, prin masurile pe care le-au luat. Numai ca din rau in mai rau! Socoteala de acasa nu se potriveste aproape niciodata cu cea din targ. Au aflat asta pana si amatorii de mere. Care au mai pierdut si azi cca. de 20 de dolari pe actiune. Mai bine de10% din valoarea intregii companii Apple s-a evaporat in cateva saptamani. Asta pe limba mea se numeste deflatie.

6 comentarii:

George spunea...

Ce spui Horea despre dl. Sima? Aveam o parere buna despre el dar se pare ca nu mai trebuie sa avem pareri.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/lovitura-pe-piata-de-capital-cristian-sima-a-disparut-cu-banii-clientilor-wbs-holding-172716.html

Horea spunea...

Am vazut George. Sima era constient de mersul lucrurilor, dar mie mi s-a parut intotdeauna un smecher.

ThinkAgainRO spunea...

Dar dacă SIMA a realizat dimenisunea și amploarea valului devastator și s-a pus la adăpost?

Anonim spunea...

atentie celor care folosesc firme de brokeraj suspecte !

Horea spunea...

ThinkagainRo. Eu nu cred ca trebuie neaparat sa furi de la altii si sa fraieresti oameni, de fiecare data cand realizezi ceva.

Anonim spunea...

Daca va fi deflatie si austeritate de unde va creste bursa in Grecia?Ei nu au un Strugurel sa le dea banuti si sa-i fereasca de rele ca la noi :)